AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Türkiye balonu patlar. İsrail kaç cephede savaşıyor türkiye pkkyı bitiremeri yıllardır sadece gösterişte güclü ordumuz var hepsi yalan bunların
Savaşa en hazır oldu bizimki dünyada ciddi tecrübesi var
Ordu'nun hazır olmasi yeter mi? Mesela Savaş ekonomisine ne kadar ayırdın? silah, ilaç ve gıda ambargosuna ne kadar dayanirsin? Sadece İsrael mi savaş açacak yoksa ABD İngiltere, Almanya ile mi savasacaksin? Yunanistan, aermenistan da katılacak mı sonradan? Mülteciler nasıl bir tepki verecek , ayaklanır mi? Rusya sana destek verecekmi? Karşılığında ne isteyecek? Verirse Montro boğazlar sözleşmesinin iptalini ister mi? At üzerinde dombra savasilan günler yok artık
Oldurmesek de çok zarar veririz onu demek istedim haklısın dediklerinde
İsrail Türkiyeye saldırmaz.
Direkt saldırı olarak düşünme vekalet savaşı günümüzün savaşları hibrit savas vs
Yahudilerle Türkler in hiç bir zaman sorunu sıkıntısı olmamıştır. Yahudiler Türk devletleriylede herzaman iyi geçinmişlerdir
O yüzden mi Osmanlı'nın altını oydular yahudi kim güçlü ise onun yanındadir öyle olmasa bu zamana kadar yok olurlardı
O yüzdenmi filistinliler araplar ingilizlerle birlik olup osmanlı askerlerini pusularla yok ettiler 15 bin Türk askerini ingilizler filistinli kardeşim yüzünden esir alıp işkence ettiler. arap çöllerinde osmanlı askerlerini taşıyan treni havaya uçurdular.
Arapların yaptığını savunmuyorum hatta Arapların arasında tarafsız kalmaliyiz Filistin Türkiye ile alakalı cogu konuda diplomatik olarak Türkiye'nin günümüzde bile karşısında ama bu Yahudilerin çıkarcı ve sinsi bir millet olduğunu değiştirmez Osmanlıyi yıkmaya kafaya koymuş ve başarmış millet
Osmanlıyı acaba yahudiler mi yıktı yoksa araplarmı arap ırkçılığımı ya da din yüzünden hiç bir gelişmeyi osmanlıya sokmamalarımı padişah ve sarayın Türk halkını 2-3 sınıf vatandaş olarak görmesi ve her zulmü türklere uygulamasımı. padişah ve çevresinin Türk düşmanlığımı yıktı acaba
Osmanlı zayıf düştü o dediklerinin de etkisi oldu ama yahudi etkisi yadsınamaz sen Yahudileri aklamaya çalışıyorsun demagoji yapma o sebepleri sanki inkar ediyormusum gibi cevap verme
Osmanlıyı yıkan dinden başka bir şey değildi.
Osmanlıyi yozlaşma yıktı kısaca her alanda zayıf olunca üstüne cullanan çok olur bizimki o misal
Yozlaşmanında en büyük sebebi arap dini Türklüğü bırakıp arap boku yiyen padişahlardan dolayı. yavuz mısırdan halifeliği aldıktan ve mısırdan sünni ulemaları anadoluya doldurum her türlü yetkiyi verip Türkleri zorla müslüman yapmaya çalışmalarından ve ayrıca anadoluda binlerce Türk katliamı yapmalarından dolayı osmanlı yıkıldı
Derdin ne şunu de yahudilerin parmağı var mı yok mu Osmanlı'nın yıkılmasinda evet veya hayır de
Osmanlıyı yıkan şeyi okadar yazdım daha anlamadıysan o senin sorunun. osmanlıyı yıkan parmak arap dininin parmağıdır.
Irkçısin objektif değilsin Yahudiler de Araplar da aynı bok kuzen gibiler ırk olarak sen ısrarla burada Yahudiler suçsuz demsk istiyorsun böyle tarihçilik olmaz
Evet ben ırkçıyım ayrıca yahudi ırkınıda sevmem arap ırkını hiç sevmem. sevsin birbirlerini. Ama yinede osmanlıyı arap dini yıktı yahudiler değil
Duvara anlatsam anlamıştı dini turkler kullandı İslamiyet olmasa bu kadar uzun süre bu coğrafyada kalamazdik Osmanlı şeriat devleti değildi pragmatik devletti ha din bizi kültürümüzü mahvetyi dersen dogru
Dini osmanlı mı kullandı 😂😂😂😂 aq uzunca bir süre heryere hükmetmiş ama din boku yüzünden hiç bir ülkeyi asimile edememiş. Heleki araplar sikine bile takmamış ve tam tersi olmuş osmanlı araplaşmış.
Eskiden ırk merkezli dünya yoktu Türkler aynı dinden oldukları için müslüman ülkeleri yonetmisler yıllarca cogunluk olmamalarina rağmen Safeviler babuller memlukler gibi Osmanlıds millet sistemi vardı Sünni müslümanlar Ortodokslar ayrı millet olarak kabul edilirdi bugün gibi düşünme şimdiki gibi değil Türk nüfusu hesaplanmıyordu bile Osmanlınin genişlemesinde bunun etkisi buyuktu
Zaten osmanlıyı bitiren en büyük neden de bu ümmetçi biatçı arap dini kafasıydı.
Takmışsin dine başka bildiğin yok mu? Dinin zararı da olmuştur yararı da
Zaten sana kalsa osmanli sadece müslüman olduğu için yıkıldı çok sığ düşünüyorsun
Tabiki takarım çünkü Türk ü bitiren en büyük sebeptir din de o nedenle
Sadece değil ama en büyük etkiyi din vermiştir
O kadar şey yazdın hep din asıl mesele din değil cahillik sanki musluman olmasa Osmanlı isvicre olacakti Sanko her şeyin bir ömrü var
Evet arap dinini araplardan daha çok savunmasalardı isviçre de olurduk abd de olurduk
En büyük etki teknolojik olarak geri kalmak coğrafi keşifler toplumun cahil bırakılması Osmanlı hristiyan olsa bile bu şartlarda çökerdi
Hiçbir şey de olmazdı İslam yayilmazdi bu kadar geniş coğrafyaya turkler de bu kadar genişleyemezdi insan kaynağı açısından çok katkısı oldu
Teknolojik olarak geri kalmak cahillik = zaten din oluyor. Matbayı bile 300 yıl sonra ancak getirdiler. her şey şeytan icadıydı. okuma yazma bilen neredeyse birtane Türk yoktu. işte hepsinin başı bu din okadar
Keşke de islam hiç bir yere yayılmasaydı. yayıldığı ülkelere bi bak bakalım hepsi bokunda boğuluyo. birtane sağlıklı bir ülke yok
Hepsi ya birbirlerini * ya da avrupalılar bunları *. yüzyıllardır böyle ve böylede devameder eğer bu din ortadan kalkmassa
Biz her türlü geri kalırdık din sadece etken halk uyanmasın diye her yolu dener bu rejimler Osmanlıya matbaanın geç gelmesinin sebebi insanlar o zaman bile okumuyor talep yok Avrupa tam tersi
😂😂😂😂 insanları din cahil bıraktı işte.
Tamam senin eşşeğin cıkcık olsun.
Demek istediğim din de etken ama insanımızda da suç var sadece din demen yüzeysel baya
İnsanımızdaki suç zaten din yüzünden kaynaklı.
Seninle bir yere varamayacagiz boş ver inanmazsa bile insanımız yine aynı ilerlediğimiz falan yok
Dünya savaşı patlar muhtemelen
Türkiye için dünya savaşı çıkar mı ya
Türkiye Nato müttefiki dolayısıyla patlar. Aynı zamanda Rusya ile de arası iyi dolayısıyla patlar
Rusya iki dakika da bizi satar yeter ki anlassınlar NATO İsrail ile savaşmaz
NATO ne zaman yanımızda oldu ki
Tamam Nato üssünü kapatır, Rusya ile anlaşır Türkiye de?
Bak sana örnek vereyim her yerde savaşan ABD ve Rusya Suriye'de pydyi destekliyor ortak devriye atıyor 😂 NATOdam ha deyince de cikamazsin silahlar NATO endeksli
Savaş sırasında ona mı bakılacak dostum
Radarlar düşman olarak görmüyor NATO uçaklarini füzelerini adamı kitlerler
F-16 mühimmatlari bile hala ABD'den geliyor atesleyemiyorsun kafana göre
İsrailde en üst model F35 ler var hava muharebesinde direnemeyiz hava filomuz Yunanistanin bile gerisinde
Kardeş sence niye bekliyorlar? Çok sığ bakıyorsun
Anlaşmaları lazım osmanliyi bile fazladan 100 sene ayakta tuttular paylaşmadiklari icib
şu an anlaşabilecekleri zemin yok 100 sene sonra da olmaz. 100 sene demek Türkiye'nin güçlenmesi demek hem Türk hem Müslüman dünyasında.
Başta tayyip kaçar🤣
Nereye kaçar 😂
Saldırı olmayacak.
Saldırı yıllardır var aslında PKK yoluyla
Cesaret edemez
İsrailin başında dinci bir ruh hastası var her şeyi yapar bu adam
Fırsatını bulursa saldırır
Fırsat vermez işte Turkiye
Belli olmaz orası sinirimizda 150 bin pydli var bunların tankı tüfeği helikopteri uçağı var bunlar eğitilmiş üstelik bunlarla birlesirsr İsrail komşu oluruz İsrail'e
Yıkılıiz
Mülteciler ciddi risk
Ülkenin durumu çok karışık. Görüyorsun işte. Sadece siyasi anlamda değil. Cinayet katiller ruh hastaları. Takip ettiğim bir kaç olay vardı hiç birisi cozlemedi. Şu Sinan sardogan davası vardı, teyzenin ne cesedi bulundu ne katili. Narin Güran olayı. Katık hala bulunamadı. Peşinden bir sürü taciz cinayet gasplar. Yolda tacizler tecavüzler. Ülkenin siyasi durumundan bahsetmiyorum. Nereye gidiyor bu ülke bilmiyorum. Haber izlemiyorum. Kim kime savaş açmış bakmıyorum.
Toplumsal fay hatları patlamak üzere her kesimden bir tepki var olay çıkarsa geziyi bile gecer geziden bile hükümet çok tirsmisti
Öyle bir ihtimal yok
Var meclis kapalı oturum yapıyorsa durum ciddidir
Meclis gösteri yapıyor. İhtimal önümüzdeki 5-6 yıl sıfır
CHP ile akp ittifak yaparsa şaşırma milli mutabakat hükümeti kurulabilir
CHP ile akp yıllardır ittifak halinde sen git şimdi köşede şaşır
Şaşırdıgim yok milli mutabakat hükümeti olağanüstü durumlarda olur savaş gibi onu demek istedim