Evet, cinayetler gerçekten korkutucu olmaya başladı. Eskiden bu tür olaylar daha az yaşanırdı ve duyduğumuzda bile uzun süre aklımızdan çıkmazdı. Ama artık neredeyse her gün haberlerde yeni bir cinayet haberi duyuyoruz ve bu durum hem bireyleri hem de toplumun genel ruh halini ciddi anlamda etkiliyor. İnsanlar artık sokakta yürürken, toplu taşıma kullanırken ya da sadece günlük hayatlarını yaşarken bile tedirgin hissedebiliyor. Bu kadar sık yaşanan şiddet olayları, insanlarda güvensizlik ve korku yaratıyor. Özellikle masum insanların hayatını kaybetmesi, olayların bazen sebepsiz yere gerçekleşmesi daha da ürkütücü hale getiriyor durumu.
Bu kadar şiddetle dolu bir dünyada, insanlar doğal olarak birbirine daha temkinli yaklaşmaya başlıyor. Cinayetlerin normalleşmemesi, yani toplumda sıradan bir şey haline gelmemesi için, bu olayların üzerine daha fazla düşünmemiz, çözüm yolları aramamız gerekiyor. Yoksa bu korku ve güvensizlik hali sürekli artarak devam edecek gibi görünüyor.
Başladı ama şu zamanda 16-19 yaşlardaki gençlerde maalesef ki, müthiş bir ateizm ve deizm kitapları alıp okuma ordan da %40 olasılıkla diyeyim satanizme ilgi vs derken işte işler buraya kadar gidebiliyormuş demek ki. İnsanlar bunu görmüş oldu.. Çok lanet iğrenç bir olay keşke o çocuk intihar edince ölmeseydi yatalak bir şekilde 90 yaşına kadar yaşasaydı da insanlar devamlı yüzüne tükürseydi.
Oooo çoktan başladı. Önce Melih Ük, Bergen'in kocası, Cem Garipoğlu derken şimdikiler bunların izinden gidiyor. Giderek sayısı artıyor. Medya ve diziler başroldeler. Spikerin cinayete dair yorum yapmaması, dış sesin cezbedici yemek tarifi anlatır gibi haber anlatması, arkadaş çevresi ve diziler bu sayıyı maalesef artırıyor.
Depremde yüz binlerce kişi öldüğünde bunların derdi kameraya girebilmekti. Daha ne beklenir ki.. son olaylardan sonra eve gidiş yolumu değiştirdim. Akşamları yürüyüşe de çıkmıyorum. Biri kılıç çekip beni ikiye bölebilir nasılsa. 🤷🏼♀️
Cinayetler ve şiddet olayları toplumda giderek daha korkutucu bir hale geliyor. Medyanın bu tür haberleri sıkça vermesi, insanların güvenliğini sarsarak korku yaratıyor. Cinayetlerin sıradanlaşması, bireylerin yaşam alanlarında huzursuzluk hissetmelerine yol açıyor ve sosyal ilişkileri olumsuz etkiliyor. Bu durum, toplumsal güvenliğin artırılması gerektiğini gösteriyor; kısacası, cinayetler artık ciddi bir endişe kaynağı haline gelmiş durumda.
Ya hiç sorma can güvenliğimiz bile yok sokaklarda guvenle yürüyemez olduk hangimiz korkmuyoruz ki , biz artık romantik erkek değil dövmeyen , sövmeyen öldürmeyen erkekler arar olduk devlet bu konuda bir kanun hükmünde yatırım yapmazsa daha bir çok kadınımız gencimiz fidanlarımız bu hayattan koparilacak ve hiç kimse böyle bir hayatı haketmiyor
Evinin kapısına çöp atmak için çıkan kadın yoldan geçen bir manyak yüzünden öldürüldü, bindiği minübüste genç bir kız öldürüldü, birde kalkıp o erkeği seçmeseydi ölmeyecekti diye normalleştiriyolar az kaldı yakında evden çıktı haketti çıkmasa ölmeyecekti diyecekler bilmem kimin evlatları
Yetersiz bir adalet düzeni oldukça, yetersiz bir düzen ve kazanç oldukça insanlar delirmeye başına buyruk olmaya başlar her şey hükümet ile başladı kim ne maval anlatırsa anlatsın bunun başka bir açıklaması yok eskiden bu kadar cani canavar yoktu bu ülkede, olsa bile polisinden vatandaşına gereken neyse yapılırdı şimdi kadına şiddetten içeri alınan zanlıyı bir saatte serbest bırakıyorsa adalet bunun suçlusu erkekler değil hükümettir!!!
Hep öyleydi sadece gün yüzüne çıkmıyordu bukadar çok kamera telefon yoktu malisef egosu yüksek kendini bişey sanıp her istediğini yapmayı kendine hak gören bi toplumuz önce cahillikten yapıyoduk şimdi herkes okumuş yine yapıyoz bilmiyorum ne olucak bu ülkenin hali
Muhafazakar semtler hep boleydi şiddet, kavga, cahillik, tecavüz, hırsızlık vardi ve muhafazakarlar devletin başına geçtiler canım Türkiye'yi de kendilerinde benzettiler fakir, kavga dolu, cahil, birbirinden ayrilmis ve kofti hızlı, duygusuz ibadetler zinciri yapanlarla doldu Kısaca aşağı çektiler
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
1 yıl
Sizi öldürmeyen sevgili? Hasbhshshs yemin ederim bazen deliriyorum abi siz seçiyorsunuz manitanızı devlet belirlemiyor ve gidip sıkıntılı tipleri seçiyorsunuz. Bu ülkede tacize uğrayan kadınlardan daha büyük bir mağdur varsa o da sevgili bulamayan yalnız erkeklerdir iddia ediyorum tacize uğramak kadar kötü sevgili bulamamak.
0
10 Yorumla
Soran
1 yıl
Dusuncen çok yanlış ilk başta kendilerini iyi gösteren erkekler var ayrıldıktan sonra ya da ayrılma asmasinda kafayı yiyorlar ve bize zarar vermek istiyorlar. Hiçbir insan ilk tanıştığımız haliyle kalmıyor malasef.
Her incel biraz mizojinisttir ama bu doğal bir şey mesele bunu aşırıya kaçırıp kafayı yememek. Ama bu sosyal medyada mizah yapan elemanları hiç anlamıyorum abi nasıl bir rahatlık var bularda.
Blackpile düşme sakın bu sefer sevgili yapcam derken full kadın düşmanı olursun redpil iyidir redpilciysen az da olsa umudun olur sevilme sevgili yapma konusunda
Kızların yerinde olsaydım yeni tanıştığım birinden kesinlikle hakkında açılmış soruşturma dosyalarını isterdim. Bakın sicil demiyorum çünkü daha soruşturması bitmeyip siciline yansımayan suç dosyası kabarmış o kadar çok insan var ki..
Onu öğrenemezsin polisler kimseye bu özel bilgileri vermez ama yakını polis olanlar şanslı anca o şansa sahip olanlar tcsini bildiği birini sorgulatabilir
Karşı taraftan isteyecek direkt zaten. Polisten oradan buradan niye istesin bugün en boktan sebepler için bile sicil kaydı isteniyor hayatına birini alacak kişide istesin
Dostum negatiflik yapmak için gece gece boş boş yorum yapıyorsun kişi yanındaysa yanındayken der ki uyap'a gir soruşturma dosyaların nelermiş bakalım. Yok yanında değilse eğer görüntülü arayıp uyap'a gir ne var ne yok görelim der. Yorumumda zaten soruşturma dosyası ile sicil kaydının farklı şeyler olduğundan bahsetmeme rağmen hala bir şöyleyse böyleyse muhabbeti yapıyorsun. He dersen ki ömrü boyunca polis, adliye yüzü görmemiş insanlar çok mu temiz derim ki en azından 30 suç kaydı olan birine göre daha iyidir.
Hayır silinmez beraat alsanda ceza alsanda soruşturma dosyası hala uyap'ta gözükmeye devam eder. Beraat alırsan siciline işlemez ama uyap'ta hala gözükmeye devam eder.
Geceleri eve dönmeye korkuyorum. Tek amacım biraz daha ders çalışmakken şeref yoksunu insanlar yüzünden korktuğum şeye bak. Gerçekten bir şeyler yapılması gerek.
Bugünde yaşıyorsak sansimiza dışarı çıkmaya korkar olduk halk ciddi bir şekilde tepkisini koymalı artık adaletin olmadığı bir ülkede biz ne kadar güvende hissebilirz ki kendimizi
Toplum çürüdü artık bilinçli şekilde çürütüldu... Yüzlerce onlarca sabıkası olan kişilerin topluma salinmasi normal değildir... bize acil erken seçim ve yeni bir toplumun inşası lazım
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
1 yıl
Evet, ceza verilmediği için yeni suçlara öncülük ediyor
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
1 yıl
yok korkutucu yanı yok. Türkiye her an bir şey olabilir ki. ben kendime inanmyorum.