Gündem konusunda 461 cevap paylaştı. Bu şahıstan tiksinirim ama doğru söylüyor, ey Müslümanlar işte sizin dininiz bu, hiç kimse kusura bakmasın. Burka giyer evinizde oturursunuz, babanız ne zaman sizi bir erkeğe vermek isterse o zaman istediğine verir ve evlenirsiniz. Aşk mı? Yok öyle bir şey. Okumak mı? Öyle bir şey yok. Sosyalleşme peki? Ne gezer. Yavaş yavaş Afganistan'a doğru bakmasını öğreneceksiniz, öyle veya böyle gerçek İslam'ın orada şu an yaşanmakta olduğunun farkına varacaksınız hiç merak etmeyin. Babanız ve erkek kardeşiniz hariç erkek akrabalarınız ile dahi bir araya gelemezsiniz, tokalaşmayı geçtim kokunuzu bile duyuramazsınız hatta terleyemezsiniz bile çünkü kokunuzu alıp tahrik olursa zina etmiş sayılırsınız. Dinin aşırılığını elbette göreceksiniz yok öyle uyduruktan sevgi dini, barış dini, kardeşlik dini diye bir b0k bilmediğiniz halde yalan propagandası yapmak. Halife Ömer'in dul kalan 21 yaşındaki kızı Hafsa'yı nasıl sokaklarda kızımı alan yok mu diye bağırıp Ebubekir'den Osman'a kadar teklif ettiğini, en sonunda Muhammed'in bana ver dediğini unutmayın sakın. Ömer Hafsa'ya fikrini mi sordu sanıyorsunuz? Bu konuşmayı yapan adam haklı, kızlar hiçbir şekilde evlenecekleri erkeğe dahi karar veremezler ne demek mahrem bir erkek ile tanışmak? Bu memlekette Anadolu Müslümanlığı yaşandığı için, laiklik olduğu için rahatsınız yani, tırışkadan dincilik oyunu oynuyorlar ama yok öyle bir şey, Afganistan'da kadınların resmi, fotoğrafı, cansız mankeni bile olamaz, dışarıda neden kadın yok dediğinizde övünerek işte bu bizim ne kadar namuslu olduğumuzu gösteriyor diyorlar, tam tersini çevirin bakalım bize ne demiş oluyorlar. Şeriat ülkeleri işte bizi öyle görüyorlar, bu ülkede şeriat yaşansa emin olun savaştaki bir ülkeye kaçmayı bile tercih edersiniz. Gerçekleri yavaş yavaş göreceksiniz. Esenlikler.
210 Yorumla
Soran1 yılÇok katı. Evlilik Allah'ın emri peygamberin sünneti ve imanın yarısıdır. En güzel aşk helal olan aşktır ve evlilik ile olur olmalı..
Sevmek sevilmek suç değil günah değil haram değil..
Kadın mal değildir babası istedi diye onla bunla evlendirilemez..
Kadının sevme hakkı var seçme hakkı var..
Emeğine yüreğine gönlüne sağlık katılmıyorum..- 1 yıl
Ülkenin ezici çoğunluğu katılmadığı için " Anadolu Müslümanlığı " yaşanıyor zaten bu ülkede. Olay sizin katılıp katılmamanız değil, yaşadığınız şeyi din zannetmeniz bile değil, bir halife bile sokaklarda yok mu kızımı alan diye bağırıyorsa bana aşktan bahsetmeyin, hiçbir Ayette de aşk geçmez, gerekli gereksiz ne varsa ucundan kıyısından bulursunuz ama aşkı bulamazsınız. Bir kadın nikah düşecek bir erkekle baş başa oturamaz, temasta bulunamaz, alıcı gözle bakamaz ne aşkından helal sevgiden bahsediyorsunuz? Sevmek sevilmek diye bir şey dinde yok, inancınızı süslemek için ne kadar abartırsanız abartın sonuç yine Turan Dursun'un kitabının adına çıkıyor, kusura bakmayın ama " DİN BU " değiştiremezsiniz, saklayamaz veya gizleyemezsiniz. Evlilik sizin peygamberinizle icat olan bir şey değil, ondan önce evlenilmiyor muydu da sünnet oldu? O zaman 6 yaşında kızla evlenip 9 yaşında kızla gerdeğe girmek de sünnet farkındasınızdır umarım. Evlatlık oğlundan gelinini boşatıp evlenmekte sünnet, sanıyorum farkındasınız. Böyle "sünnet" gibi dini kılıflara sokamazsınız bu meseleleri. Kadın mal mıdır değil midir onu dininize sorun, ben agnostiğim ve bana göre kadın erkek birbirine denktir, din perdesi ile bakmadığım için kadınlara haklarını teslim ederim ama sizin dininiz etmez, yarım şahit görür, mirasta yarım erkek olarak görür, bir şey isteyecekse perde arkasından istetir, serkeşlik edecek karılarınızı dövün diye emreder, kadınların yönetmeye de hakkı yoktur çünkü hadislerde kadına yöneticilik vermeyin denir ne seçme seçilme hakkı?
- 1 yıl
Afganistan vermiş mi öyle bir hak? Suudi Arabistan'da daha birkaç sene önceye kadar araba kullanamıyorlardı, siz inancınızı çok matah bir şey sanıyorsunuz anlaşılan, sizi kandırmışlar. Kaç şeriat ülkesinde seçim var ki zaten kadına seçme hakkı verilsin, yöneticisini bile seçemez kadın kocasını nasıl seçsin? Arabistan ve Mısır gibi yerlerde pazarda tek parça halinde kabak, patates, salatalık, havuç vs. bile alamaz kadınlar kendi başlarına tatmin olmasınlar diye söyletmeyin beni şimdi, pazarlarda doğranarak satılır araştırıp görün bakalım doğru muymuş diye, din oralarda yaşanıyor buralara bakıp biz din yaşıyoruz demeyin boşuna. Evet çok katı, bu dinin katılığı, benim şahsi görüşüm değil. Kadının sevme hakkı YOKTUR, dinen böyle bir hak verilmemiştir, nikah düşen hiçbir erkeğe kadın bakamaz, evlilik yaşı geldiğinde verirler bir erkeğe evlenir gider, eğer aşık olacaksa tanımadan evlendirildiği kocasına evlendikten sonra aşık olur, o zaman helal aşkı yaşar, bu iş böyledir gidip fetva isteyin ve görün.
Soran1 yılErkeğin hanımına seni seviyorum demesi sünnettir...
Bu aşktır..
Sıfatların canı cehenneme..
Kimisi aşk der kimisi sevgi sana aşk olan başkasına sevgi olabilir...
Halife bağırmış olabilir beni ilgilendirmez ilgilendirmiyor..
Bana göre aşk sevgi fazlalığından ibarettir..
Bende var dinde yok beni ilgilendirmez ilgilendirmiyor. Ben sevmek ve sevilmek istiyorum. Günahsa günah ki günah değil biliyorum..
Evlilik peygambere icat demiyorum ki Allah'ın emri peygamberin sünneti ve imanın yarısıdır
Bana göre en güzel aşk helal olan aşktır
6 yaşında 9 yaşında olan ile olmuyor. Ona karşıyım..
Reşit olması gerekiyor..
Herkes gibi olmak zorunda değilim. Ben benim sadece herkes genel beni bağlamıyor.
Dinime sormama gerek yok. Kadın mal değildir. Bana göre kadın erkek eşittir. Erkek sadece fiziki olarak daha güçlüdür.
Harici eşittir.
Benim neye hakkım var ise eşimin de hakkı vardır..
Bende din perdesi ile bakmıyorum..
Dinim etsin etmesin ben ediyorum..
Kul özgürdür. Ben özgürüm. İçimden geleni yaparım..
Ben şiddete karşıyım. Dövmem eşimi...
Ben seçme seçilme hakkı veririm...
Afganistan beni bağlamıyor...
Beni ilgilendirmez ilgilendirmiyor şeriatçı ülkeler..
Din Allah ile kul arasında herkesin dini kendine din ile insanlık olmaz..
Bana göre kadının sevme ve sevilme hakkı vardır. Ben buna bakarım. Şahsıma göre tasarım içimden geldiği gibi...
İnancıma göre de kadının sevme sevilme hakkı var..
Kitaptan oradan buradan değil içimden gelene bakarım ben..
Benim diyanetin fetvası ile işim yok. Diyanet ile de işim yok. Birilerinin kustuğunu fetva eden ile işim yok...
Hepsinin canı cehenneme
- 1 yıl
Suudi Arabistan'da kadınlara uygulanan kurallardan 2 tanesini gösterelim hemen. ""15. Ülkede flörtün her türlüsü zaten yasaktır. Evlenme gibi bir niyet varsa kesinlikle adaylar birbirlerini göremezler. Sadece erkeğin annesi kızın evine gider ve kızı görür, eğer beğenirse onu ailesinden ister.
16. Örf ve adetlere uygun bir şekilde kız istendi, söz ve nişan yapıldıysa bile nişanlılar birbirlerini göremez, görüşemez, flört zaten edemezler. Artık evlenince rahatça görüşebilirler. ""
Bu gibi ülkeler İSLAM adlı dini iliklerine kadar yaşıyorlar, siz eğer dinde yok bende var diyebiliyorsanız, din beni bağlamaz diyebiliyorsanız, dinin dediği önemli değil deme cüretinde de bulunuyorsanız "Müslümanım" diye gezmenize hiç gerek yok, en ufacık bir farzı bile reddetmek sizin dinden çıkmanıza sebep olur, ben şeriat istemiyorum demeniz dahi kafir olmanıza yeter de artar bile, işte denge bu kadar hassastır ve inançlıysanız ne dediğinize dikkat etmelisiniz. Eşitlik ve denklik benzer ama farklı kavramlar, EŞİT diyorsanız kadınlarda sünnet olur, kadınlarda askere giderler tamamen eşit oluruz, denklik ise her türlü anayasal hakta, şahitlikte, mirasta denklik, fırsat eşitliği, özgürlük vs. anlamında yani genel olarak her alanda eşitlik / denklik konusundan bahsediyorum, iki cinsin tamamen eşit olmasını da kimse beklemiyor kaldı ki ikiz olmadığı sürece eşitlik erkekler ve kadınlar arasında bile söz konusu olamaz, kavram karmaşası. Din kadınların sevme ve sevilme gibi haklarını umursamaz, sizin gibi düşünen Müslümanlar seküler yaşar ama cehennem korkusundan, yakılma fikrinden, ölümden sonrasından ve yok olmaktan, öteki tarafın olmama ihtimalinden korkusuyla inanıyor gibi davranırlar. - 1 yıl
Gerçekten inananlar ise dininin emirlerini uygulayıp burka giyerler. Ben kimseye burka giyin demiyorum, bu inanç gerçek değil diyorum. Ezici çoğunluğunuz kendi çağınızda " Pascal Kumarı " denen olayı oynuyorsunuz, bu kimseyi kurtarmaz, yarım iman dinden çıkarır sözünü de unutmayın. İslam adına hiçbir şey bilmeyip "amaaan inanıyorum diyorum işte" kafası ile iman olmaz, olamaz. İnancına göre kadının sevme hakkı var, hangi inanç bu? Kişisel olarak inandığın değerlere göre mi? İnandığın dine göre mi? Çünkü ikincisinin olmadığını çok iyi biliyoruz.
Din ile insanlık olur bu arada, bir dine inananların ahlakını veya ahlaksızlığını genelde inandıkları kurallar belirler. Dinleri son din İslam oluncaya kadar savaşın, müşrikleri nerede bulursanız öldürün diye cinayeti farz kılarsa cinayet işlemek zorundadırlar. Din onların ahlakını belirler ve birer katile dönüştürür, cihad üzerinize farz kılındı diyerek de kitabında bunu açıkça zorunlu olduğunu belirtmişse inanan sağlıklı her erkek inanmayanlara karşı cihad etmek zorundadır. Aynı inanç karınızı dövün diyor, belirli şartların oluşması halinde "isterseniz dövün, dövebilirsiniz, bir ihtimal" gibi şeyler demiyor, doğrudan DÖVÜN diyor, inanan erkekler bu emirlere uymak zorundalar. Afganistan inanları ilgilendiriyor çünkü istemek zorunda olduğunuz şeriat orada uygulamalı yaşanıyor. - 1 yıl
Bu ülkede de şeriat olsun diyenler ülkemizin eğer şeriat gelse neye benzeyeceğini görmekle mükellefler. Hoş, bu ülkede öyle bir şey göremezler ama ne istediklerini görmeliler. Ayrıca erkek isterse 50 bin kadınla evlenir, 2 milyon da cariye alır, karısı ona aşık olmuş olmamış önemli değil ki? Karısından da izin istemez, bakabiliyorsa istediği kadar alır. Yok öyle 4 diye uydurmak, o Ayette üçer dörder alın diyor, dört tane alın demiyor. Muhammed öldüğünde 9 ile 11 arası karısı dul kalıyor, torunu Hasan'ın 100'den fazla karısı olduğu ve 250 den fazla cariyesi olduğu yazılıdır, çoğu sahabe 10 ve üzeri sayıda evlidir, 4ü uyduranlara çok takılmayın, en minimal ihtimalle erkek öldüğünde 11 karıyı dul bırakmak sünnettir diye 11 evlilik yapılabilir.
Soran1 yılEmeğine sağlık ancak hiçbiri beni ilgilendirmez ilgilendirmiyor. Dedim ya ben şahsıma münhasırım. İçimden geldiği gibi hepsinin canı cehenneme..
Ben dört eşe de karşıyım. Tek eşliliği savunuyorum...- 1 yıl
Tamamdır benim de ülkemde görmek istediğim zihniyet bu zaten, daha fazla uzatıp kafanızı şişirmeyeyim sakince o kadar cevap verdiniz sizin de emeğinize sağlık. Benim demek istediğim bu ülkede kimsenin inancının farzlarını bilmediği, inancının emirlerine göre hayatlarını yaşamadığı ve yeterince araştırmadığı. Her dinin şartları olur, vaftiz edilmemiş ve İsa'ya inanmayan birinin ben Hristiyanım demesi gibi bir şey bu Müslümanım ama dilediğim gibi yaşarım demek, değindiğim mevzu sadece buydu. İki arada kalmışlık gibi, inanmakla inanmamanın arasında bir yerde kalmak gibi bir şey bana göre. Esenlikler.
Soran1 yılEyvAllah estağfurullah canımız sağolsun. Teşekkür ediyorum. Genel olarak haklısınız katılıyorum. Körü körüne inanç olmamalı. Hiçbir şeye körü körüne olmaz. Çok güzel izah ettiniz, katılıyorum iki arada derede kalmıyorum çok şükür..
Esenlikler mutlu sabahlar dilerim 🌸
En İyi Cevaplar
- Gündem konusunda 1,4b cevap paylaştı.
1 yılÇok doğru söylemiş toplum islam ile şeriat ile yaşasaydı böyle olmazdık ama laiklik adı altında pislik bir şekilde yaşandığı için şu anda bunlar yaşanıyor islmarşı gelenler başta geliyor islamı yaşamak yerine ona saldırmak demek Allaha saldırmak demek peki Allah sizi bu yaptıklarınızın yanına bırakır mı hayır bırakmaz zamanı geldiğinde her şey olur toplum dizlikten imansızlıktan çöktü Allah savaş açan brtoplum var bu yüzden helak olan kavimler vardı şu anda bu milletinde helak olamsı gerekiyordu çoktan ama olmadı onun yerine başka musibetler geliyor bu millet yine anlamıyor anlamak istemiyor ama elbet ölüm var o zaman anlayacaklar dünyada islam hüküm sürüyor insanların kabul etmesi yaşaması yaşamaması önemli değil islam Allahın kanunudur o ne derse o olur o nasıl istiyorsa öyle oluyor insanların istemesiyle yapmasıyla olmuyor herşeyin bir zamanı var o zaman gelmeden hiç bir şey olmaz ama o zaman gelince de kimse bir şey yapamaz
11 Yorumla
Soran1 yılEmeğine yüreğine gönlüne sağlık.
Ancak katılmıyorum doğru söylemiş kısmına...
Alakası yok. Herkes müslüman olmak zorunda değil. Müslüman olmayan ülkeler var böyle pislikler yok..
Din ile insanlık olmaz insan olmaz.
Nice müslüman olmayan tanıdım melek gibi güzel insanlardı...
Daha insancıldı..
Laik değilim..
İslam'ı seviyorum İslam'a sözüm yok. Benim sözüm profesöre..
Öyle konuşacağını adalet bozuk cezalar caydırıcı değil idam gelmeli herkes cezasını çekmeli sistem olmalı
Suçlular cezasını çekse suç olmazdı
Geri kalanına katılıyorum
Çok haklı. İslamiyet tümüyle insanı koruyan bir bütünlüktür. Hocanın bahsettigi şey de ise senin anladığın sevmenin haram olduğu mu gerçekten? Sevmek haram olsaydı Peygamberimiz Hz. Haticeye olan sevgisini düğümle ifade etmezdi sevgi sevmek helal. Ama nasıl olduğu önemli? İslamiyette o sevgi evlenerek zaten helallesiyor. Evlilik dışı olan konuşmalar buluşmalar belirli düzeyde seviyede olmayınca da haram oluyor. Ailelerden gizli olan görüşmeler gizli saklı edilen flortler aileler bilse o kişiyi tanır arastirir ama sen tek başına o kişi katil mi psikopat mi bilmeden hareket ediyorsun. Sence İslamiyet bir insan için özellikle de kadınları yükselten bir dinken nasıl olur da bana zararı olmayan bir şeyi yasaklar. Haram kılar? Demekki İslamiyetten insana zarar verecek olan hiçbir şey yok. Belirli ölçütlere uymuş olsaydık bu durumda olmayacaktık.
11 Yorumla
Soran1 yılHaksız. Bende İslam'a inanıyorum. Kabul ediyorum..
Hocanın kastettiği beni ilgilendirmiyor ki. Ben kendime bakarım. Kendi açımdan bakarım..
Evet nasıl olduğu önemli ve verdiğin örnek çok güzel maşaAllah ki erkeğin hanımına seni seviyorum demesi sünnettir..
Ben zaten helal aşk istiyorum ve hep onu istedim. En güzel aşk helal olan aşktır ve evlilik ile olur olmalı..
Günahıyla sevabıyla her şeyiyle sevmeli, suyunu çıkarmadan..
Gizli olana bende karşıyım. Küçükken de karşı idim. Hayallerim hep ailesi ile tanışmak tanıştırmak vardı. Sevmiyorum içim huzursuz oluyor gizli saklı olunca..
Yazdıklarına katılıyorum ancak din ile insanlık olmaz. Olsaydı bu durumda olmazdık..
Nerde pislik üçkağıt dolandırıcılık varsa bizim insanımız da Müslümanlarda var...
Torpil rüşvet bizim Müslümanlar da var. Hacı amca teyze kiraya yüzde bin zam yapar domuz eti haram der..
Din ile olmuyor şahsım adına...
Dini oyun hamuru gibi kullanıyorlar. Diyaneti zerre kadar sevmiyorum ki küçükken de sevmezdim hocalarım ile hep tartışırdım...
Allah için konuşanı seviyorum. Birileri dediği için fetva verenlerden nefret ediyorum..
Herkes İslami kabul etmek zorunda değil. Ülkemizde Adalet olsaydı bu olaylar olmazdı.
İnsanların adalete zerre inancı yok ki 10 sene önce derdim mülk adaletin temeli diye...
Güçlüler kazanıyor hep garibana adalet anca güçsüz olana
Muz cumhuriyeti olmasa hukuk olsa adalet olsa sistem işlese böyle şeyler olmazdı
Cezalar caydırıcı olsa böyle şeyler olmazdı
İnsanlar özeniyor kötü şeylere kötülere özeniyor
Dinden önce sistem lazım kâfirler bizden daha iyi yönetiyor örneğin Japonya
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Gizli Üye(25-29)1 yılBen inançli bir insan olarak Allah sizleri ıslah etsin! Diyorum. İslamda olmayan böyle sacma sapan seyler uydurduklari icin. Saçlari ağarmiş koca insan dersin ki akli basindadir! Ama nerdee. Şuna da cevap versin bakalim! 23 yasindaki çarşafli genç kiz evine temizliğe diye gittiği ev sahibi tarafindan öldürüldü. Ya sabir akil tutulmasina bak ya! Sanki katillerin hepsi maktül ile tanisiyor! Yolda yürürken samuray kilici ile öldürülen kizin sucu neydi? Bela okumak istemiyorum ama şunlarin islama verdiği zarar kadar vallahi inançsizlar vermiyor. Allah bildiği gibi yapsin artik sizi bir susun be susun!
19 Yorumla
Soran1 yılBende inançlı bir insan ve inançlı bir insan olmaya çalışan olarak katılıyorum..
Elhamdülillah Müslümanım müslüman olmaya çalışıyorum..
Şahsıma münhasır diyanet ile işim yok. Cemaat tarikat ile işim yok..
Böyle hocalar yüzünden insanlar dinden soğuyor. Hele başımızdakiler yüzünden..
Ben illallah ettim..
Onu duymamıştım. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun. Üzüldüm..
Hiçbir suçu yoktu o kızın samuray kılıcı olayı da annesi savcı mı neymiş..
İnsanlık yok edep yok ahlak yok
Bunlar şahsi mesele her koyun kendi bacağından asılır din Allah ile kul arasında
Din ile insanlık olmaz ki ben çok iyi kâfirler tanıdım vallahi müslümanlardan iyiydi
Adalet olsa, kanun olsa insanlar suç işlemeye korkar. Caydırıcı bir şey yok.
Zorbalara gün doğuyor. Küçükken ben çok zorbalığa uğradım ama şimdiki gibi değil şimdi çok pis ortam ortalık her yer haberr izlemeye korkuyorum pis kötü şeyler...
Amin amin inşaAllah emeğine yüreğine gönlüne sağlık 🌸
Susacaklarını sanmıyorum şarlatan bir sistem var bozuk bir sistem münafık bir sistem
Cevap sahibi1 yılAynen öyle. Ben kendim de cemaatler icinde buyudum. Iyi de gordun kötü de. Doğru da gördüm çok yanlişta. O yüzden iyi bilirim. İslam çok güzel ama kendin bizzat kurani hadisleri ve Peygamberlerin yasamlarini okursan. Yoksa böyle sağdan soldan her prof. İmam vb. Ünvanli kisileri dinliyim sonra da dinlediklerimi insanlara satayım, her seyi biliyorum saniyim derse biri zaten vah ona. Çevremde namaz kilip ağzindan küfür, hakaret hatta fiziksel şiddet uygulayanlar var. O yüzden kimsenin Allah ile olan iliskisi beni bağlamiyor. Ben insanliğina bakiyorum. Lafla peynir gemisi yurumuyor gercekten.
İcraatta ayetler ve hadislere göre yasamiyorsa guzel ahlaktan bir haberse hiç itibar etmem. Bzi bilinçliyiz ama sadece taklidi musluman olan biri gercekten bunlari dinleyip soğuyor. Çok vebal aliyorlar
Soran1 yılEyvAllah. Ben menzil cemaatine bir ay kadar gittim rahatsız oldum ve bıraktım..
İnsan Allah'a kendisi de ulaşabilir..
MaşaAllah sana yaşın kaç desem?
Bende Kur'an ve hadislere bakıyorum ki 50 küsur hadisi şerif ezberledim geliştiriyorum da kendimi sürekli gelişime açığım..
Namaz kılıyor diye kimseye iyi demem. Bende de küfür var küfürlü konuşurum Allah için. Yalanı sevmem..
Hak edene ederim küfür, yıllardır trafikteyim meslek küfürü eksik etmedi ağzımdan trafikte neler neler yaşıyorum..
Ancak hakaret şiddet karşıyım..
Fakat müslüman malını canını namusunu ve şerefini korumak ile mükelleftir..
Kim kötü ve çirkin bir iş görürse onu eliyle düzeltsin eğer buna gücü yetmiyorsa diliyle düzeltsin buna da gücü yetmezse kalben karşı koysun bu da imanın en zayıf derecesidir hadis-i şerif
Gerektiği zaman şiddet de uygularım çoğunluğu insanlık için hak için adalet için gerekiyor bazen şiddet
Yani bana saldırana yanağımı dönmem, küçük bir çocuğa zarar verene müdahale ederim
Zorbalara müdahale ederim ne gerekiyorsa yaparım
He valla beni de bağlamıyor
Yürümez yürümez özü sözü bir olmayanın canı cehenneme
Hiçbir baba çocuğuna güzel ahlaktan daha üstün bir hediye vermiş olamaz hadisi şerif
Ben dikkat ediyorum mümkün olduğunca elimden geldiğince
Ama kendimi dört birlik dahi görmüyorum
Oooo ne veballer var müslüman olsa bunlar Allah'a inansa sanmıyorum öyle olacaklarını münafık geliyorlar bana
Cevap sahibi1 yılMünafik da diyemeyiz bize dusmez. Vebal aldiklari kesin çünkü islamda olmayan seyleri söylüyorlar. Ama hadisi serif var allahtan baska kimse münafik olani bilemez. Allah cc. Bile peygamberimiz zamaninda onun yuzune gülüp arkasindan plan kuranlar hakkinda onlar münafiktir sen bilmezsin buyuruyor. Ama aynen öyle samimi gelmiyorlar. Bir de ben kendim yillarca islami hadis, tefsir, fikih ile mesgul oldum kitaplar bitirdim o yuzden de kendim arastirmak varken dolu derya kitap varken neden onun bunun kendi dusuncelerini katarak söylediklerini dinleyeyim ki? Tabiki sana vurana vur ayni fikirdeyim. Ama haricinde şiddet asla olamaz küfürden de nefret ediyorum. Belki birakirsin sana bir hadisi serif söyleyeyom her zaman icin beni etkiler bu hadis
" "Bir kimsenin ana-babasına sövmesi büyük günahlardandır". -Ashab-ı Kirâm: "Bir kimse ebeveynine nasıl söver?" deyince, -Efendimiz (s. a. s.): "Biri başkasına kötü bir söz söyler, o da tutar bunun ebeveynine söver" diye cevap verdi. (Buhârî, Edeb, 4).
Müslümanin ağzi kuran yoludur buyuruluyor. Namaz kiliyor ayet okuyoruz küfre de bulasmamaliyiz.
Allah hepimizi dogru yoldan ayirmasin
Soran1 yılMünafık nedir dil ile söylediğini kalp ile tasdiklemeyen. Samimi olmayan..
Allah Resulü din nasihattir samimiyettir buyurdu... Hadisi şerif
Ama biz bunu görebiliriz diye düşünüyorum. Belli yani...
Örneğin başımızdaki çok net belli..
Söylediği ile yaptıkları neticesinde belli..
Ben dört birlik bir insan bile değilim ben diyorum valla..
Hihi gelmiyor işte ondan diyorum bende..
MaşaAllah sana yaşını sormuştum yaşını?
Kaç yaşındasın?
Bende hep kendim araştırdım araştırmayı seviyorum öğrenmeyi seviyorum. Körü körüne inanmak yok bende..
Çok güzel düşünüyorsun dimi ya kimseyi dinlemeyelim ameller niyetlere göredir hadisi şerif 😅
Kim bilir neden diyorlar hem dilin kemiği yok her şeyi söyler parmaklarda yazar gerçeği Allah bilir
Teşekkür ediyorum hadisi şerif için
Aileme sövmem. Allah'ın rızası anne babanın rızasındadır Allah'ın öfkesi de anne ve babanın öfkesindedir hadisi şerif
Anne ye öf bile denmez!
Haklısın doğru söylüyorsun. Doğru söylüyorsun yanlış olduğunu biliyorum ama yalan söylemeyi sevmiyorum. Küfür eden bir insanım...
Amin inşaAllah ayırmasın Rabb'im. 🌸
Valla nefsim için kavga etmem genel olarak hep insanlık için insanlar için hatırlamıyorum nefsim için kavga ettiğimi hep tutarım kendimi
Cevap sahibi1 yılAmin. 24 yaşındayım.
Soran1 yılYaşına göre maşaAllah, çok iyi yetiştirmişsin kendini, senin gibi olanları görünce seviniyorum çokça 🌸
Gönlünce olsun, yolun bahtın açık olsun. 🌸
Mutlu günler diliyorum. 🌸
Cevap sahibi1 yılTeşekkür ederim. Senin de.
Soran1 yılRicalar ve teşekkürler eyvAllah 🌸
1 yılAdam haklı niye skandal açıklama, zorunuza mı gidiyor İslam'ı duymak?
Kız İslam üzerine yetişseydi böyle olmayacaktı bu kadar basit keza erkekte. Dinsiz laik yetiştirilen çocukların birbirlerine işlediği vahşi suçlara şahit oluyoruz. Şeriat suçu önler ama siz halen koyun gibi gütmeye devam edip aynı zamanda şikayet edin, hiçbir şey düzenleyecek.
27 Yorumla
Soran1 yılİslami duymak zoruma gitmiyor
Sevmek günah değil suç değil haram değil
Hiç alakası yok adalet olsaydı
Hukuk olsaydı cezalar caydırıcı olsaydı böyle olmayacaktı
İnsanların adalete inancı olsaydı böyle olmayacaktı
Ayrıca insanlık din ile olmaz
İngilterede böyle olmuyor
Gevur memlekette böyle olmuyor adalet olan yerler de böyle olmuyor müslüman değiller İslam inançları yok
Düzelmeyecek biliyorum çünkü 22 senedir aynı hükümet
İslam ile olmuyor insanlık gevurlari daha çok seviyorum
Nerde pislik var ise bizim insanımızda müslümanlar da var her türlü pislik Müslümanlarda var
Depremde milyonlar öldü
Usulsüzlük dolandırıcılik torpil her şey bizim insanımızda
Elhamdülillah Müslümanım der domuz eti haram der ama ay sonu hacı amca teyze yüzde bin zam yapar
- 1 yıl
Çünkü gevur memlekette Hristiyanlık üzerine yetiştiriyorlar, oda öldürme iyi ve ahlaklı ol diyor. Her pislik Müslümanlarda değil, senin gibi laik sözde Müslümanlarda var. Ya laiksindir, ya Müslüman ülkenin %90ı laik, %70i Kur'an bile okumamıştır ibadet eden %5. Yani ülke laik ateist bir ülke anayasa maddesinde olduğu gibi, halkıda buna uyuyor.
Adalet, insan üretimiyle sağlanmaz sağlanamadı.
Soran1 yılAlakası yok. burada da öğretiyorlar..
Gören göz var. Görüyorum. Benim PC dükkanım vardı. Dolandırıldım dört sene 18 saat çalıştım. Çevrem geniş, haberleri takip ediyorum...
Depremde o kadar kişinin ölmesi müslümanlar yüzündendi tamam mı!
Yüzde bin zam yapan müslümanlar
Kadın öldürenler müslümanlar
Adam öldürenler müslümanlar
Töre cinayetlerini müslümanlar işliyor
Müslümanların nice pisliği var
Ben laik değilim!
Laikliğe de inanmıyorum!
Sağlanır
Gasp eden birini idam etsek, zorbalık yapanı idam etsek, dolandırıcılık yapanı idam etsek, sözlü taciz edeni idam etsek, trafikte kırmızıda geçip insan öldüreni idam etsek, adalet sağlanır en azından öyle düşünüyorum hayal ediyorum- 1 yıl
E bende laik değilim ve Şeriatı istiyorum. Hırsızın elini kes, tecavüzcüyü katili öldür. Geriye kalan tüm suçlarda kıssası uygula ülkede suç oranları dipleri görür.
Afganistan'da suç oranı 2021'e kadar zirvedeydi yani Brezilya ve Meksika'nın önünde. Taliban geldi mafyaları, katiller, hırsızları meydanlarda idam etti şu an ilk 100de dahi değil. Kanun böyle işler.
Soran1 yılNe güzel. 😅
Bende şeriatı isterdim. Ancak Allah için olanı, birilerinin elinde oyuncak olanı istemem. İstemiyorum...
Yoksa daha kötü olur...
Adalet Hz Ömer'den sonra yok oldu diyorlar..
Bence de hırsızın eli kesilsin, tecavüzcu katil ölsün gebersin, katılıyorum dipleri görür her türlü sinirden hepsini idam ettim de idam daha iyi çözüm kesin çözüm olur gibi geliyor 😅
Afganistanı bilemiyorum pek takip etmedim
Münafık olmayan Allah korkusu samimi olanları severim
Bizim ülkenin başındaki İslam'a güncelleme gelmeli diyor
İslam'a sözüm yok İslam'dan rahatsız değilim elhamdülillah Müslümanım müslüman olmaya çalışıyorum ama müslümanları sevmiyorum günümüz müslümanlarını sevmiyorum
Bunlar her şeyi dine bağlı Allah kitap diyor kader diyor rahatsız oluyorum
Ve ilk cümlem sevmek sevilmek suç değil günah değil- 1 yıl
Sevmek sevilmek suç değil ama nikah dişi ilişkiler suç, sevgililik vs. Karma eğitimlerde çocuklar karşı cinsle ilgilenmekten başka bir amaç gütmüyor. Bilimsel olarak dahi karma ve ayrı sınıfların başarı oranlarında karmanın daha başarısız olduğu kanıtlandı ama kaynağı kaybettim.
Başımızdakiler laik, Müslüman değil. Onları görüp İslam'a atfetme.
Soran1 yılBen ilişki demedim sevmek sevilmek diyorum. Benim üç kız arkadaşım oldu üçü de tanıma tanışma sohbet muhabbet..
Örneğin ilk kız arkadaşım ilanı aşk ettiğinde niyetin ciddi ise evlenmek istiyorsan olur demiştim keza 2. Ve 3. Cüye de
Şimdi şöyle, ilişki haramdır ama haram kişiyi ilgilendirir Allah ile onun arasında kimseyi ilgilendirmez
Cennet cehennem niye var kul özgürdür insan özgürdür
Allah en adaletli olandır EL-AdL
Ben zaten sevgiliyi sevmiyorum oldum olası da sevmedim..
Kaynağına gerek yok inanıyorum ben..
Doğrudur...
Ben karşıyım haram olan ilişkiye ama yuva kurmak istiyorum. En güzel aşk helal olan aşktır ve evlilik ile olur olmalı..
Başımızdakiler ama Allah'ı kitabı düşürmüyor dilinden müslüman geçiniyorlar..
Ben münafıklara sitem ediyorum. Hepsinin canı cehenneme...
İnsanlar çıkmış yok peygamberden sonra peygamber gelse o malum şahıs olurdu
Yok malum şahsın poposunun kılıyım bokunu yerim yok Allah bir malum şahıs bir insanlar kör oldu kör
Dindar kadınlar da helali olan eşleri tarafından öldürüyorlar. Bunu da hatırlatmak isterim. Bir insanın içindeki kötülüğü hiçbir din veya ideolojiyi durduramaz.
17 Yorumla
Soran1 yılİyi bir bakış açısı katılıyorum, çok güzel düşünüyorsun...
Ki din ile insanlık olmaz, insan olmaz kaldı ki bütün pislikler Müslümanlarda var müslümanlardan soğudum 😅- 1 yıl
Şeriatçı takılan kişilerin nur çeşmesi veya badeleme olaylarından hiç haberleri yok sanırım. Ahlak timsali ya onlar hani, Allah korkuları var ya hani.
Soran1 yılHehehe Allah'ım ya 😂ne güzel veriyorsun ayarı 😅
Lanet olası pislikler kahrolasıcalar güt laleleri 😅
Aman aman ya onlar bana hiç samimi gelmedi gelmiyor da 😅
Ben hiç diyanet ile ilgilenmedim 😅
Hiç umursamıyorum hepsinin canı cehenneme 😅
İnsanın kimseye ihtiyacı yok Allah'a gitmek için hocalar bana kızardı sen nasıl ders veriyorsun diye 😅 hocasın diye 😅
Münafıkül bunlar 😅- 1 yıl
Ben daha sağlam giydiririm de adminler kızıyor sjfggh
Soran1 yılİnanıyorum yaparsın 😅Ben anladım yüreğine gönlüne sağlık yakışır 😅
Hepsinin canı cehenneme 😅
Mutlu akşamlar diliyorum 🌸- 1 yıl
İyi geceler 💫
Soran1 yılEyvAllah 🌸
Ya bokunu çıkartmayı ne sevıyorlar ayküüü
Madem öyleyse hani sizin kader inancınız fetva inancınız😂 olmayan bilginize sıçim11 Yorumla
Soran1 yılHeheehe 😅😂😅
Katılıyorum ağzına emeğine yüreğine gönlüne sağlık 😅
Lanet olası pislikler canları cehenneme 😅
Deliriyorum bunlara 😅
Ben insanların kader inancına da tersim bana çok ters geliyor 😅
Mesela insan hiçbir önlem tedbir almamış, dağa tırmanıyor, sonra diyorlar ki kader, kaderin de varmış, zaten ölecekti!
Kader ikiye ayrılır ızdırari ve ihtiyari kader ızdırari kader de kulun hiçbir etkisi yoktur ihtiyari kader ise bize kulun çabasına bağlıdır
Örneğin depremde ölen insanlar yıkılan binalar kader diyip geçilmez kader denemez suçlular caniler var Allah hepsinin belasını versin
Neler var neler
1 yılYa takıntılı çocuk kızın bir suçu yok ki sevgili falan da olmamış afedersiniz ama ne kadar m@l bunlar ya.
15 Yorumla
Soran1 yılBiri eski diğeri yeni sevgilisi imiş kardeşim. Öyle geçiyoruz haberde...
Suç sistemde bozuk düzende adalet olmadığı için
Sevmek sevilmek suç günah değil- 1 yıl
Kız eski sevgilisi değil psikopatın platonik olduğu takıntılı olduğu kızmış. Kız ona bir şey yapacak korkusundan nçyalnız dışarıya bile çıkamaz hale gelmiş. O sevmiyor delinin teki o çocuk! 4 defa yakalanıp salınmış. Psikolojik sorunları olan katılın teki. Onunki sevmek değil, takıntı!
Soran1 yılHaber kirliliği olmuş demek ki
Onu dört defa yakalayıp salan sistemin Allah belasını versin
Onun ki takıntı evet katılıyorum sakin ol yahu biz aynı taraftayız abisi- 1 yıl
Çok sinirliyim... uyuyamadım bile. 😔
Soran1 yılSakinleş kardeşim rahatla relaks sakinleş hepsinin canı cehenneme bende sinirliyim bir Felak Nas oku 🌸 güzel şeyler düşün
1 yılDemek ki Prof olmak bile cehaleti örtemiyor.
11 Yorumla
Soran1 yılMeslek kişiye kişilik ve karakter kazandırmaz insanlık kazandırmaz meslek ile hiçbir şey olmaz her zaman söylerim
Nice proflar gördüm puşto pesto puştoo olan 😅
1 yılBu İslamcı kişilerin hepsi atesitlerden bile ataist bana göre
13 Yorumla
Soran1 yılGenel olarak münafıklar ateis diyemem ama münafık diyebiliyorum
- 1 yıl
Aynen öyleler
Soran1 yılEyvAllah
- Gündem konusunda 2,1b cevap paylaştı.
u 1 yılİslam hassasiyetinden anladığı eve kapanmak mı?
11 Yorumla
Soran1 yılÖrümceklenmiş bunlar, samimiyet sıfır, anca tribün, münafıklar
Bir Allah’ın kulu da yüzüne tükürüp samuray kılıcı ile hiç tanımadığı kişi tarafından öldürülen Başak Cengiz’i hatırlatmadı? Başı örtülüydü İslami hassasiyeti vardı eee sonuç değişti mi?
14 Yorumla- 1 yıl
@carafairy bunların çoğu dinsiz bakma öyle İslam dediklerine
- 1 yıl
Şeriat gelse cogusu idam edilir en başta. lafa gelince Allah peygamber ağızlarından da hiç düşmez
Soran1 yılKatılıyorum görüş sahibi sonuna kadar boş konuşuyorlar işte
1 yılAkli melekeleri yerinde değil derim.
14 Yorumla
Soran1 yılÇok güzel bence de 😅
- 1 yıl
Görünen köy klavuz istemez. 🤣
Soran1 yılKatılıyorum 😅çokça
https://youtu.be/I6CGnRmwA5U?si=l73hYCNVwAuJQR1A- 1 yıl
🤣🤣🤣🤣
s 1 yılAllah bildiği gibi yapsın.
11 Yorumla
Soran1 yılAmin amin inşaAllah 😅
Lanet olası pislikler
Gündem konusunda 1,6b cevap paylaştı. islamla ne alakası var bu konunun? sacmalamis
11 Yorumla
Soran1 yılEvet kesinlikle katılıyorum zaten hep saçmalıyorlar lanet olası pislikler
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar