Yılbaşında Yeniden Değerleme Oranı (YDO) zamları ile birlikte iğneden ipliğe her şeyin fiyatı artacak. Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre 2024 yılı için yüzde 45 civarında olması beklenen Yeniden Değerleme Oranı (YDO) ile birlikte 2025’te en düşük trafik cezası 1.000 TL’yi bulacak.
En düşük ceza 1000 TL
Bu kapsamda YDO ile birlikte emniyet kemeri takmama, takip mesafesine uymama, trafik sigortası olmadan trafiğe çıkma, kask takmadan motosiklet kullanma ve geçiş hakkı vermeme gibi ihlaller için halen uygulanan 690 liralık ceza 2025’te 1.000 liraya çıkacak.
En düşük hız limiti ihlali cezası ise bu yıl için 1.506 TL olarak uygulanıyor. Önümüzdeki yıl ise YDO ile birlikte söz konusu ceza 2.183 liraya çıkacak.
Uyuşturucu madde etkisindeyken araç kullanma sonucu verilen en yüksek trafik cezası ise 2024 yılı için 33.240 TL olarak belirlenmişti. Yeni yılda söz konusu cezanın 48.198 liraya çıkması bekleniyor.
Drift cezası 46 bin TL
Alkollü araç kullanmada ilk yakalanmada halen 6.439 lira olan cezanın ise yeni yılda 9.336 liraya çıkması öngörülüyor. İkinci yakalanmada ise halen 8.075 lira olan ceza, 2025’te 11.708 liraya yükselebilir.
Yeni yıl gelmeden zamlar geliyor? Zam mı zamcık mı?
Zamların ardı arkası kesilmiyor gibi görünüyor. Yeni yıl öncesinde fiyat artışlarının gelmesi, birçok insan için endişe verici bir durum. Ekonomik koşulların belirsizliği ve enflasyon, zamların kaçınılmaz hale gelmesine yol açıyor. Zam mı zamcık mı sorusu, aslında insanların ekonomik sıkıntılarını ve bu durum karşısındaki tepkilerini yansıtıyor.
Bende haksız cezaya uğramış biriyim bu fahri trafik müfettişi zımbırtısına ve çekici, park ücreti gibi rant sağlayan olayları çözmeleri gerek. Alkol ve uyuşturucu madde altında trafiğe çıkanlara hapis cezası bile uygulayabilirler bence. Trafik insan hayatını çok önemli ölçüde etkileyen bir unsur sonuç olarak.
Ceza sinrilari düzenlenirse uygulanmalı ama. su anki cezalar bile emin ol ağır 4 ay önce alkolden 57 promil ile kaptırdım. ehliyeti 6 aylik ehliyetsiz kalma elin kolun bağlı hicbir yere cikamiyorsun en basiti kalktım. a sınıfı ehliyet almaya ona bile kayıt yapmiyorlar
Belki düşük bir promil olabilir bilmiyorum ama alkol her bünyede aynı etkiyi yapmıyor herkesin eşiği farklı. Bu durumda kıstas en düşük oluyor sanırım. Talihsizlik olmuş biraz bir daha çıkmazsınız alkollü trafiğe herhalde
En İyi Cevaplar