Şikâyetini geri çekse de, adli sicil kaydı oluşur mu?

Benim ileri zekâlı kuzenim (halamın kızı) gitmiş, bir erkek meselesi yüzünden sokaktaki bir kızla tartışmış, sonra arkadaşlarını toplayıp, 3 kişi birden kızı darp etmişler. Kızın sağ kolunu kırmışlar, dudağını patlatmışlar. Kız, karakola gidip kuzenimden ve arkadaşlarından şikâyetçi olmuş. Karakolda bunların ifadelerini almışlar. Sonra kız, kuzenimi ve arkadaşlarını mahkemeye vermiş. Mahkeme, kuzenime ve arkadaşlarına hapis cezası vermiş. Kuzenim ve arkadaşları birkaç gün cezaevinde yattılar. Birkaç gün sonra kız, şikâyetini geri çekmiş. Bu sebeple kuzenimi ve arkadaşlarını hapisten çıkardılar. Ama kız, şikâyetini geri çekme karşılığında kuzenimden ve arkadaşlarından 50.000 lira para istedi. Kuzenim ve arkadaşları, tekrar şikâyetçi olmasın diye parayı ödediler. Bu durumda kız, şikâyetini geri çekse bile kuzenimin adli sicil kaydı oluşur mu? Kuzenimin sicilinde suç kaydı yazar mı? Kuzenime sordum, "e devlette yazıyordur" dedim ama beni tersledi, "seni ilgilendirmez" dedi ama ben merak ediyorum.

Şikâyetini geri çekse de, adli sicil kaydı oluşur mu?