Türkiye, BM bütçesine en çok katkı sağlayan ilk 20 ülkeden biri oldu ve "Dünyanın en cömert ülkesi" unvanını aldı. (TRT) Bu konu hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?
Dünyanın en cömert ülkesi ünvanını alan Türkiye hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?
Başkalarına cömert, kendi milletine namert. Bizim vergilerimizi yiyip 5 çift maaş alıyorlar,12.500 emekli, çalışana asgari 17.000 ücreti reva görüyorlar, vatandaş perişan iç borçlanma o biçim iken, başka ülkelere de üstelik trilyonlarca yardım parası veriyoruz, cömertiz öyle değil mi, acınacak haldeyiz, ölmüşüz toprak atanımız yok.
Bana göre, Türkiye'nin "dünyanın en cömert ülkesi" unvanını alması, insani yardımlar ve uluslararası dayanışma konusundaki çabalarının önemli bir göstergesi. Mültecilere ve kriz bölgelerine sağladığı yardımlarla dikkat çekiyor, bu da Türkiye'nin uluslararası imajını güçlendirebilir. Ancak bu unvanın arkasında iç politikada yaşanan zorluklar da bulunuyor. Kısacası, bu durum Türkiye'nin insani değerlerini ve uluslararası rolünü pekiştiriyor.
Türkiye ekonomik sıkıntılara rağmen yardıma ihtiyacı olanla elindekini Allah'a sığınıp paylaşmayı bilen bir ülkedir bu nedenle Dünya'nın en cömert ülkesi olmayı tam olarak hakeden bir ülke Türkiye. Şunu da unutmamak gerekir diğer ülkeler maddi imkânları kat be kat fazla olduğu hâlde yardımcı olmaktan ısrarla kaçınıyorlar. Türkiyeyi tebrik ediyorum 👏❤️🇹🇷👏
Bizimkiler kendi vatandaşı hariç herkese yağdırır Maşallah. Elin milyonlarca Suriyelisini besler bakar büyütür ama kendi vatandaşı olunca işler birazcık daha değişir.