Özellikle son zamanlarda karşıma bu tür baya hastalıklı, yaralı, tedaviye muhtaç kedileri paylaşıp ıban ile yardım isteyen sayfalar türedi bence devlet bu sayfalara denetim yapmalı diye düşünüyorum ben bakıyorum mantıken bu hayvanı paylaşan sonrasını tedavi sürecini de paylaşması gerekmez mi? Bilmiyorum hiç güven vermiyor artık bende eskiden şehrimde bulunan bu tarz bir yere para gönderdim ama bildiğim bir yerdi. Diyorum mesela böyle sayfalara ben para göndersem ve veteriner faturasını görmek istesem ne olacak anlaşmalı vet olur veya sahte fatura düzenler nereden anlayabiliriz ki? insanların duygularını sömürmek kolay sonuçta..
İnstagram da nedense bir an da hayvanlar özellikle kediler için yardım adı altında sayfalar türemeye başladı?
Büyük çoğunluğu duygu sömürerek para kazanmaya çalışıyor. Hayvanlara yardım etmek istiyorsanız kendiniz edebilirsiniz, birine yolladığınız paranın hesabını sorsanız bile size yalan bilgi verebilir. Sadece hayvanlar için değil, her türlü yardım için kendi kendinize yapmanız daha iyi, genelde "kim uğraşacak, para yollayim tamam" deniyor ama yollanan paranın nereye gittiği takip edilmiyot, bence çok yanlış bir tercih.
0
2 Yorumla
Soran
1 yıl
Para yollamak kolay olduğundan değilde orada ki hayvan sanki daha çok ihtiyacı varmış gibi duygu sömürüsü yapıyorlar
Senin için söylemedim ya çoğunluktan bahsettim, senin nasul düşündüğünü tek seferde anlamam mümkün değil. Genel olarak insanlar para yollamak basit olduğu için yollayıp geçiyor, para nereye kullanılmış bakmıyor, ondan bahsettim.
Hayvan lobisi işte. Bunlar bağış, mama satışları ile kendileri lüks için yaşıyor paraları yiyorlar. Duygu sömürüsü yapıyorlar. Baktılar köpek konusu bitti gibi hemen kedilere odaklandılar yardım adı altında para alıp paraları yiyebilmek için.
maalesef ulkemizde insanlarin duygularini sömurerek kazanc elde etmek isteyen hatta bunu meslek edinmis bir kesim var. Genelde belli bir ırka mensup oluyorlar dillendirip rencide etmeyeyim ama biliyoruz. Herneyse iste bunlar İnsanların Allah'a taptığı dönemlerde Allah rizasi icin diyip para dilenirlerdi. Simdi hayvanlara tapanlar faha fazla oldugu için strateji degistirdiler
0
1 Yorumla
Soran
1 yıl
Maalesef insanların duygularınu sömürmekten başka bir şey değil yani 🤷♀️ insanlarımızda biraz 🧠 çalıştırsa keşke
yurt dısında yardım kurulusları bakıma muhtac ya da amelıyat olması gereken hayvanlara maddı yardımda bulunuyor cogu kısı de yana yakıla hayvanları tedavı ettırmek adına yaralı hasta hayvanları bulup o kısılerle paylasıyor tabı kı ısın onlara gore guzel yanı veterıner 500 tl dedıyse bu kısıler 500 dolar alıyor gerı kalanı cebe unlu bır hayvan hakları savunucusu da bu yontemle servet edınmıs hatta dogru kaynak ıle bu bılgılere ulasabılırsınız
Bu işin cılkı çiktı artık gercekten devletin ya da instagramın bu tür hesaplara engel olmasi lazim. Ama bizim halkimizda sıkıntı dolandiricilarda nasil suc bulcanki
Kesinlikle devlet el koymalı denetlemeler gelmeli kimse de bilmiyor şikayette edemez vs güzel dolandırıcılık sistemi kanan da çok var. İyicene sinir olmaya başladım.
Ben yaptırıyorum ama sürekli değil her ay aşı ömrünü kısaltıyor dış iç yaptırıyorum o da mecbur bazen gerçekten parazit kalıyorlar bir de dışarıya da çıktıkları için sanırım.