Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, 85 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının kimlik bilgilerinin çalındığını doğrulardan “maalesef önlenemedi” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, 85 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının kimlik bilgilerinin çalındığını doğrulardan “maalesef önlenemedi” dedi.
Tam emin değilim ama 2016 yılında sanırım seçmen listeleri için nüfus bilgilerinin tamamı sızdırılmıştı.
Hatta dark webde 16 gb lık bir dosya halinde seçmen listesi mevcuttu ve bu satılıyordu.
Bu gün çalılındı diye kabul edilen şey muhtemelen kendi elleri ile sattıkları bilgilerdir.
Bu bilgiler aslında çok bir şey yapılabilecek şeyler değil ama genelde bu bilgileri kullanarak dolandırıcılar insanları dolandırıyor.
Günümüz teknolojisinde zaten kullandığınız telefon, arama motoru, sosyal medya platformları zaten sizin her gün bilgilerinizi çalıyorlar ve bir istatistik haline getirip size buna göre sosyal medyada reklam ve içerik sunuyorlar.
Ben şayet sosyal medyayı çok aktif kullanan biri değilim ama kullandığım sosyal medya platformlarını da bir kaç yıla tamamen bırakmayı düşünüyorum.
şu an bir çoğunda anonim kimlikle duruyorum ve fotoğraf bile paylaşmıyorum tavsiyem sizde bu şekilde kullanın çünkü artık gelişen yapay zeka sayesinde her an her şey yapılabilir hale geliyor teknoloji.
böyle olaylar elbette olabilir hiçbir sistem yüzde yüz kusursuz değildir. Kaldı ki Suriyelilerin de kimlikleri pasaportları tamamıyla data halinde ortalıkta dolaşıyor ve insanlar adreslerine geçtiğimiz aylarda bu yüzden baskın yapıp vahşice azgınca masum olanların da evlerini yaktılar.
Neyse orası konu dışı.
Devlet ne yapabilir bilemem ama bence bu ihtimali göz önünde bulundurarak önlemler ve planlar geliştirmiştir umudundayım. Yani çalınırsa ne yapabiliriz gibi.
Bir diğer konu ise gelişen yapay zeka, cihazların oldukça iyi donanımlarda olması sebebiyle kimlik bilgilerimiz çalınmasa bile biz tarafından veriliyor.
Eğer kimlik bilgileri çalınmakta ise ülkemizde suç işleyen zalimlere susturucu silah (silencer gun) ile kafadan vurarak soykırım yapılması gerekiyor. (Mesela 1,000,000 mermi = 1,000,000 ölü insan)
Cevap
11Cevap
Çalmadıkları bir o kalmıştı
Zamanında gazeteci İbrahim Haskoloğlu bu olayı duyurduğunda önce hain ilan edildi ardından hakkında dava açılıp 8 gün hapis yattı.
Beraat etti ama bunu inkar eden o dönemin akpsi şimdi "maalesef" diyerek bunu kabul ediyor.
Koca bir milletin A'dan Z'ye her türlü bilgisi, mahremi, sırları satıldı cidden!
Bu ülkede vatandaş artık hiçbir şekilde korunamıyor. Bu iş kimliklere kadar gittiyse tehlike çanları çalıyor demektir. Bugün bunu gerçekleştirenin yarın hesap bilgilerini dahi ele geçirmekten bir çekincesi olmaz diye düşünüyorum.
2016 dan bu yana zaten herkes herkesin kimlik bilgilerini ikamet ettiği yeri GSM numarasını tüm aileni sülaleni bulabiliyorlar.
2016 dan bu yana yaşadığımız sorunlardan biriydi zaten bu devlet çok önceden koruyamadı maalesef.
Devlet neye sahip çıktı ki buna sahip çıksın iyice bkunu çıkarttılar ha
Gelsinler istesinler verim benim icin bu kadar drama yapmasinlarr
Yeni bir şey değilki zaten elden ede dolanıyodu bir kaç yıldır
Evet bizim aile kütük bilgilerimizi göndrrdiler... ele geçirdiler haberiniz olsun diye
gönderen kim
@Alemdaralii müvekkil yurt dışından...
Vay arkadaş 😬
bu kaçıncı oldu ya nasıl bir yönetiyorlar böyle...
Ülkeyi satıyoruz vatandaşa daha ne zarari dokunsun :)
Şaşırdık mı? Tabii ki hayır
Eeee napcaz yidik mi naneyi?
gene başladık maalesef kelimelerine
Ha bire saçma sapan numaralar arayıp duruyor zaten
Çalmadıkları bir o kalmıştı çünkü.
Bunlar beceriksiz şaka gibi
Kendileri satiyor calinmiyor
anlamı güvende değiliz fjfjfjf
Yani isteseler her sey yaparlar mı?
çok kötü oldu
Güvenlikle alakalı hiçbir sıkıntımız yoktur hdhshd
Banane ne farkeder