Ben artık kendi ülkemle gurur duymak istiyorum. Yoruldum eleştirmekten. Mesela ingilterede yaşayan bir ingiliz vatandaşına gıpta ediyorum. Onun oldukça entelektüel olduğunu vizyon sahibi havalı olduğunu düşünüyorum şanslı olduğunu düşünüyorum. Aynı şekilde almanyada yaşayan bir vatandaşında bu şekilde olduğunu yani bu listeki tüm ülkelerde yaşayan kişiler için de böyle düşünüyorum acayip imreniyor havalı olduklarını düşünüyorum. Fakat Hindistan Cezair Çin Algaria Suriye Brezilya gibi ülkelerde yaşayanları böyle görmüyorum
Bu ülkelerin arasına bizde girebilirdik arkadaşlar neden böyle oldu?
Çünkü sürekli Batı propagandasına maruz kalıyorsun. Şurada saydıklarımın çoğuna devlet bile denemez. Hadi politikayı geçtim, peki gerçekten entelektüeller mi?
Hayır. Dünyadan bihaberler, sosyal medya ya da anakım medyada ne verilirse onlara inanan, bireyci, kendi gibi olmayanları medeniyetsiz sanan bir güruh.
İfade özgürlüğü falan da yok. Rusya'yı haklı buldu diye insanlara sorulturma açılıyor. Filistin'i destekleyenlere kolluk kuvvetleri düşman gibi saldırıyor. Ekonomileri de zayıfladıkça ırkçılık artmaya başlıyor.
Avrupa hantallığın ve çürümüşlüğün merkezi artık. Medeniyet istiyorsan Çib'r bakacan abi
70 yıldır ülkeyi yöneten sağ iktidarlar Atatürk'ün hedeflerinden uzaklaştığı için bu ülkeler arasında değiliz. Emperyalist Batının Türkiye'ye biçtiği rol, tam bağımsız ve gelişmiş bir ülke olmak değil, halkı dinle uyuşturulmuş, hırsızların yönettiği, eğitimi bilimden uzaklaştırılmış, insana yatırım yapmayan az gelişmiş bir ülke olarak kalmak.
Çin hariç sevmiyorum dediğin ülkeler, seviyorum dediğin ülkeler tarafından sömürüldü. Acı, vahşet, soygun üzerinde inşa ettiler yani o refahı seviyorum dediğin ülkeler.
Biz türk devletiyiz. Burası Türkiye Cumhuriyeti Devletidir. ve başına gelmiş en berbat olay batıya özenme propagandası yapmaktır. ki alakası yok. neyse