Mekke’de Medine’de selâ okumak yasakken Türkiye’de niye sürekli okunuyor? Doğru olan Mekke mi Türkiye mi?

Mekke’de Medine’de selâ okumak yasakken Türkiye’de niye sürekli okunuyor? Doğru olan Mekke mi Türkiye mi?
Anlamına bak ne kadar gerekli sen söyle
Salanın Türkçe Anlamı:
Ey Allah'ın Resulü! Salat ve selam senin üzerine olsun.
Ey Allah'ın habibi / sevgili kulu. Salat ve selam senin üzerine olsun.
Ey arşın (göğün en yüksek katı) nuru! Salat ve selam senin üzerine olsun.
Ey Allah'ın yarattıklarının en hayırlısı. Salat ve selam senin üzerine olsun.
Ey bizden öncekilerin ve sonrakilerin efendisi. Salat ve selam senin üzerine olsun.
Şirk resmen🫢
Şirk Allah'a ortak koşmak demektir.
Cevap
11Cevap
Araplar da sela kültürü yok onlar minareden ezan okurlar 15-25 dakika sonra da ( vakite göre değişiyor ) minareden kamet okurlar… da sela okunması seni neden rahatsız ediyor?
Arabistan vehhabidir. Mezar anlayışı dahi yoktur. Çoğu şeyi bidat sayarlar. Selanın olmayışı vehhabi oluşlarından.
mekke selefi salihin yolunu sünneti takip ediyor bizim ki türk tipi bidatçi islam o yüzden bizde olur öyle sünnette olmayan icatlar.
Bunu ben de bilmiyorum. Din hakkındaki çelişkili konulardan biri daha.
Araplar buna bidat diyor
Bildiğim kadarıyla selâ'nın içeriğinde Allah'ı değil, peygamberi övüyor. Dinen bu durum sakıncalıdır, çünkü Allah kendisine şirk koşulmasını sevmez.
Allah'ın gönderdiği peygamberi övmek Allah'a şirk koşmak nasıl oluyor?
@SymrnaCityStyle Allah peygamberi tebliğ için gönderdi, benim gölgem olsun diye değil.
Hani:
Ey Allah'ın Resulü! Salat ve selam senin üzerine olsun.
Ey Allah'ın habibi / sevgili kulu. Salat ve selam senin üzerine olsun.
Ey arşın (göğün en yüksek katı) nuru! Salat ve selam senin üzerine olsun.
Ey Allah'ın yarattıklarının en hayırlısı. Salat ve selam senin üzerine olsun.
@SymrnaCityStyle Evet, baya baya peygamberi övüyor işte.
Gölge filan?
@SymrnaCityStyle Bariz bir şekilde Allah'ın kuluna, yani peygambere adanmış sözler var. Bizler Allaha gideceğiz, peygambere değil. Allaha dua etmek varken neden peygambere ediyoruz selâda?
Burada peygamberden dua mı istenmiş? Peygambere övgü var ve bunu yaparken Allah'a dua edilmiş. Allah'tan istenmiş. Burada peygamberden ne istenmiş mesela dua olarak?
@SymrnaCityStyle Doğrudan peygambere hitap var.
Tamam. Dua olmadığını ve gölgelik bir şey olmadığını anladık.
"Ey Allah'ın Resulü" derken evet efendimize hitap var. Ancak Allah'ın elçisi olduğu en başta belirtilerek var. Bu aslında daha çok Allah'ı övmektir ve anmaktır.
"Salat ve selam üzerine olsun" derken salat ve selam yine Allah'tandır. Allah'tan Allah'ın peygamberine iyi dilek duasında bulunmayı kim nerede nasıl yasaklamıştır?
Dua olmadığını derken "peygambere dua ediliyor" lafına karşılık olarak dedim. Yoksa Allah'a edilen bir duadır elbette.
@SymrnaCityStyle "Alemlerin Rabb'i sana selam olsun" diye bir giriş daha doğrudur. Peygamber efendimizin şüphesiz onun elçisidir, bu doğru, ancak mesele ölüm olduğu zaman, döneceğimiz kişi peygamber değil, Allahtır.
Ezan dediğine benzer şekilde başlıyor zaten.
Selanın bu şekilde peygamber övgüsü barındırması nerede, kim tarafından yasak edilmiştir?
@SymrnaCityStyle Yasak edilmiş demedim, Allah'ı anmak daha hayırlıdır dedim. Zira, Allah benim yerime kimseyi koymayın demektedir.
Yerime kimseyi koymayın demek yasaklamaktır.
Peygamberi övmek ve onun için Allah'a yalvarmak Allah'ın yerine onu koymak ise bu da yasaktır.
Şirk demiştin. Şirk de yasaktır.
Şimdi sela şirk mi? Yerine koymak mı? Yasak mı?
Yoksa Allah övülse daha iyi olurdu denecek bir yasak olmayan övgü müdür?
@SymrnaCityStyle Allaha doğrudan hitap etmek en doğrusudur bence.
Ahzap Süresi 56. Ayet:
Allah ve melekler peygambere salât ediyorlar; ey iman edenler, siz de ona salât ve selâm okuyun.
* Sela bundan başka bir şey değildir. Farklı yaklaşıp uygunsuz görmeye gerek yok.
Sadece Türkiye'de yok çoğu sünni ülkede var. İlk selanın okunduğu yer Memluk Devleti.
Bişey olmaz okunsun. Cami sesinden baska ne kaldı ki müsmümanlığa dair?
Türkiye’de öyle
arabistan dediğin yer vahabilerin elinde. salavat getirmenin neyi kötü ki? arap ülkeleri kusursuz islam ülkeleride bizmi kötüyüz
Türkiyede cok fazla boyle sey var musluman türkle endonz musluman kadini izlemistim bizim dinen yaptigimiz seyler onlarda hic yoktu
Evet Türkler diğer Müslümanlardan çok farklı. Mesela Araplar mevlid kandili kutlamaz ya da mevlid okutmaz bunları yapmayı günah görürler
Rahatsız olan okunmayan yere gitsin
Bunu şimdi öğreniyorum.
Ölüm haberini duyurmak için işte
Doğru olan Ulusal demokrasi enstitüsü
Ne zararı var
Baskalarinin olumu niye benim umrumda
Selayi yazan adam buhurizade mustafa efendi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?