Muhafazakar erkekler seküler kadın istemezken, muhafazakar kadınlar neden seküler erkek kabul edebiliyor?

Toplumumuzda az buçuk muhafazakar bir çevreye sahip olan, dinle arası iyi olan bir erkek başı açık bir kadınla bile evlenmek istemiyor. Kendi dünya görüşüne hayat tarzına uygun birini istiyor, sınırlarını çiziyor. Fakat namazında niyazında, türbanlı muhafazakar kadınlar içki içen, kızlarla takılan, rahat seküler bir adamla bile evlenmeyi kabul ediyor. Hatta eşine dini uyarıda bulunmayan, bunu çok normal gören ve dert etmeyen kadınlar gördüm. Namaz kılan bir erkeğin başı açık bir karısının olduğunu göremezsiniz fakat feraceli, tesettürlü bir kadının içki içen, hatta eşini aldatan bir kocasının olduğunu sıklıkla görebilirsiniz. Ben bu durumu biraz ataerkil topluma biraz da kadınların sınır çizmemesine, omurgasız davranmasına bağlıyorum. Erkeklerin bir dünya görüşü var, sınırları var ve ağırlıklarını koyuyorlar ne istediklerini biliyorlar. Kadınlar ise manipülasyona açık, bir çoğu omurgasız ve erkek olsun da ne olursa olsun kafasındalar. Siz ne düşünüyorsunuz, sizce neden böyle?
Muhafazakar erkekler seküler kadın istemezken, muhafazakar kadınlar neden seküler erkek kabul edebiliyor?