AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
Severim veya sevmem demem. Benim için diğer insanlardan farkı yok.
Alevilerin şirk içerisinde olduğunu düşünüyorum. Onun için arkadaşlık kurmuyorum.
Beynini iyi yıkamışlar
Beyin yıkama değil Allahın koyduğu kanunlara göre söylüyorum bunu. İslamda namaz yok demek şirktir. Allah kuranı kerimde namaz kılın dememiş mi? Allahın ayetlerini inkar değil midir bu?
Peki namazın o olduğunu nereden biliyorsun? Belki namaz kılmak iyi insan olmaktır?
Allah Hz. Muhammedi boşuna mı gönderdi? Bize rehberlik etmesi için geldi. Kuranı kerim ve sinnete göre yaşarsan iyi bir insan olursun zaten. Namaz iyi bir insan olmak değildir ama namaz kılmak iyi bir insan yapar seni. Bir ayette namaz sizi kötülüklerden alıkoyar diyor.
Sana bir şey diyimmi namaz kılan çoğu tanıdıklarımın ağzından küfür, gıybet eksik olmuyor
Klasik savunma. Namaz kılıp kul hakkı yiyen de var. O kişinin hesabını Allah soracak zaten. Herkes yalnız başına yargılanacak. Sana ne o adamın hayatından? Haşa Allah mısın ki o adamı yargılıyosun? Sen kendine bakacaksın.
Çok namuslusunuz ya namaz kılıyorsunuz diye ahlaka ihtiyacınız yok zannediyorsunuz
Okuduğunu anlamayan birisin
Alevi diye ya da sünni diye sevmem kimseyi. Sevip sevmemek için din mezhep mi soruluyor
Aleviler ateistmiş öyle diyolar da
Alevimisin
Sana birkaç soru sorabilirmiyim alevi isen
Diyebilirler onların görüşüne göre öyle olabilir. Ama bu alevi birini sevmeyecekleri anlamına gelmez
Evet aleviyim elhamdülillah Allah'a şükürler olsub
Alevilik din mi
İslam dininin bir mezhebi alevilik soydan gelir
İslam dinine mi baglisiniz
Evet
Soya gelmedi yalnız hiçbir din
İslam dini herkese geldi kardeşim.
Alevilik mezhebi soyun aleviyse sende alevisindir.
İslam dinine bağlı müslüman mısınız
Elhamdülillah
İslamın şartlşartları var değil mi
Bunları kabul etmeyen müslüman olabilirmi
Var tabiki
Peki bu şartlar alevilikte neden yik
Kitabınız ne
Din adamı dedeler var sistem doğru mu babadan oğula geçiyor dedelik
Aleviler ehlibeyt tarafından rivayet edilen hadislere inanır. Namazin nasıl kılınacağı Kuran'da yazmıyor Kuran'da namaz Alevilere göre yardımlaşmak bir araya gelmektir kul hakkı yememektir
Alimden zalim zalimden alim doğmaz mı
Bakara süresi 43. Ayet namaz var kuranda
ya da namaz yoksa Hz Ali nerede öldü camide cem mi yapıyordu
Hz Ali alevilerin yaptığı hiçbirşeyi yapmamış ken yaptıklarınız saçma değil mi
Namazın nasıl kılınacağını söyledim ben yazmıyor demedim.
Oruç mesela nasıl tutulacağı nezaman tutulacağı her şey yazıyor kuranda sizin tuttuğunuz oruç nerede yazıyor. Banyo yapmadan çorap cikartmadan ibadet mi olur haftalarca. Mantıklı mı sence
Dedenin çocuğunun 5 yaşında olsada elini openler var mantıklı mı. Babadan oğula geçmesi çok yanlış değil mi
Nereden biliyorsun Alevilerin abdest almadığını? Cem evinde sorgu sual var kul hakkı yiyen hiç kimse oraya giremez. Ama camide her türden insan bulursun.
Öyle birsey yok kim diyor onu?
Ben diyorum ki Alevilikte baban eğer aleviyse sende alevisin veya annen
Bizim üst mahalle hep alevi hepsini tanıyorum hakimim konuya. Allah size hidayet versin koru körüne gidiyorsunuz
Sanada versin inşallah. Sivasta maraşta Çorum'da katlettiğiniz yetmedi zaten Allah'ıma şükürler olsun iyi ki aleviyim çok şükür.
Alevi Ali ye bağlı Ali nin yolundan giden demek ama alakaniz yok hz Ali ile
Cemevindeki ayin mi kafana takıldı?
Hayır baştan aşağı yanlış bütün yaptıklarınız
Dede ler zaten bilgisiz babasından dolayı dede olmuş başka bişey yok alkol haram bile demiyorlar
Cemevindeki ayin ibadet değildir o bir araya gelip kafa dağıtmak içindir.
Ordaki toplanmadaki amaç fakir fukaraya yardım etmek yardımlaşmak
Alkol konusuna gelince alkol haram ama içip millete sararsan çok büyük haram kendi halinde kimseye zarar vermezsen değil Alevilikte.
Sacmalama öyle birşeyi kim neresinden uydurmuş. Ozaman zina haram ama surtunerek yuzeysel haram değil var mı böyle bişey
Mantık yok alevilikte
Alevilikte şu da var bu sana mantıklı gelir mi bilmiyorum ama bir insan kul hakkına girip ağır günahlar islediyse ebedi cehennemde kalır. Ondan Aleviler asla kul hakkı yemez
Kul hakkı kuranda var zaten en büyük günah budur helallik almazsan sevapların hakkını yediğin kişiye gidecek. Bak güzel kardeşim sizi kandırıyorlar. Dinin islam ise kitabin kuran dır. Aç oku her şey yazıyor orada. Alevilik kuranda şöyle ama bizde böyle diyor siz kimsiniz allah kelami var kuranda bunu kabul etmeyip element uydurursan ŞiRK koşmuş oluyorsun.
neden sevmeyelim
ama onlar bizi sevmiyor
Yürü git lan
sem sg ya ewladsevgin. bumu
kalitesiz
net bu kadar kalitesizsin
cevabından ytannn
Severim. Neden sevmeyeyim?
Evet bi derdim yok onlar da normal insan yani
Türkiyeyi seviyorlar sa evet
Sevmezler mi?
Alevileri severim niçin sevmim
Ateistmiş Aleviler öyle diyolar
Öyle bir şey yok ki ateistleride severim
Kimi sevemem biliyormusun vatan haini olmasın sunnide olsun fark etmez sevmem
İşte çok namuslular, asıl ateist adamdan zarar gelmez
Benim için insan olması önemli mezhebini önemi yok var diyen cahildir
Katılıyorum ben alevi olunca bir tane cahil arkadaşım küstü ateist zannediyor beni
Olduğumu söyleyince*
O küsen ark deli
İleri seviye cahil birisi sonradan alevi oldugumu ve ateist olduğumu zannediyor alevilik sonradan olunmaz soydan gelir
Çok severim