Sosyal çevresinde çocuğu dışlarlar, böyle bir şey yapma, bırak anlatsınlar o zirvaliklari ama sen ona doğrularını anlat, bunlarda dışlama linç her bok var.
0
2 Yorumla
Soran
1 yıl
Doğru diyorsunuz, hak veriyorum. Bunların yalan yanlış anlatımlarının farkına varıp doğruları okudum ve gördüm. Ama bunu görmek pahalıya mal oluyor. Yıllarca kandırılmışlık hissi ve kaçırılan yıllar oluyor. Aynı şeyi çocuğum da yaşamasın istedim.
Çocuklar bu canım daha mantıklı sorular soruyor emin ol,5 yaşımda kızım var sorduğu soruları duysan sasirirsın, doğrudan sorgulama yapacak şekilde sorular soruyor, bu sorularına güzel cevaplar vermek lazım, bende sorardım vaktinde, süs, çarpilirsin, Allah baba taş atar gibi saçma sapan konuyu kapatırlardı.
Evet diyorum ama Türkiye'de oldugu gibi degil. Türkiye'de din dersi yok, Sunni islam dayatma digerlerini karalama dersi var. Haa onuda dogru düzgün yapamiyorlar. Senelerce sözde din dersi aliyorlar, din hakkinda bir cacikta bilmiyorlar.
Örneğin İslam barış dinidir diye anlatılıyor ama doğru değil. Bunun haricinde küçük yaşlardaki çocukların bilişsel gelişimi Allah, melek, şeytan, cin gibi soyut şeyleri anlamaya uygun değildir. Bunları anlatmak çocuğun bilişsel gelişimi için zararlıdır. Belirli bir yaştan sonra ancak soyut şeyleri idrak edebilir.
İstediğini yap, senin çocuğun sonuçta. Ben kendi çocuğum için bir sıkıntı göremiyorum bu anlamda. Okullarda verilen din eğitiminde ağırlık Allah, melek, cin, şeytan gibi soyut şeyler üzerine değil zaten. Bunlara sadece 1 ünitede değiniliyor. Ağırlık ibadetler, iman kavramı, Allah'ın varlığının delilleri, ahlak kavramı ve diğer dini kavramlar üzerine.