Birkaç ay önce Temu hızlı bir çıkış yakaladı. Ürünlerinin hem iyi, hem aşırı derecede ucuz hem de güzel olmasıyla ve Türkiye'ye kargo hizmetinin ücretsiz oluşuyla büyük bir ilgi ve beğeni topladı. Bir çok insan uygun fiyatlı pek çok ürünü aldı ve... Ve ne mi oldu? Her şeyden para kazanma hırsını yaşam felsefesi ve dini inanç haline getiren akp buna da el attı. Şimdi cidden soruyorum, akp kendi milletini bu kadar silkmeye neden bayılıyor?
Akp kendi milletini bu kadar silkmeye neden bayılıyor?
Yurt dışı ile alışverişi ne kadar engellersen paran o kadar daha az değer kaybeder. Türkiye kendi para birimi değeri daha çok azalmasın diye böyle önlemler alabilir. Dünyanın her yerinde bu tür önlemler alınır. Dıştan alımdan çok dışa satım bize kazandırır. Senin gibi 5 milyon kişi 100 TL alışveriş yapsa zaten dünyanın dövizi yurt dışına çıkmış oluyor
Hayır ithalat her ülkeye zarar verir. Her ülke kendi para birimini korumak için limitler uygular, ithal ürünlerin vergilerini yükseltir. Türkiye gibi ekonomisi kötü ülkelerin koyduğu limitler fazla olabilir. Bu tamamen milletin menfaati içindir. Bu limitler uygulanmasa zaten bir kaç yıl sonra o ürünü alacak parayı bile bulamazsın çünkü paran çok değer kaybeder
Sana nasıl hitap edeyim bilmiyorum ama algı sorunu yaşadığını görüyorum. Sana diyorum ki, ülkenin ekonomisinin içinden geçen, hazineyi boşaltan, hâlâ saçma sapan şeylere, kurumlara, kişilere milyonlarca lira harcayan bir yapı varken, insanların bir siteden ucuza ürün alması mı ülkeyi batıracak? Gemi ortadan yarılmış, su dolu ve sen birkaç deliği kapatarak çözüm olacağını savunuyorsun. Güldürme beni!
Ya arkadaş neyin muhalefetini yapıyorsun. Bir ülkede ekonomiyi batıran asıl şey ithalattır. Bu limitler gerekli bir şey bu çok açık ve net ortada. Limitleri kaldırsınlar herkes deli gibi ithal ürünleri alsın ve paran yerin dibine mi batsın istiyorsun, 1 dolar 1000 TL mi olsun istiyorsun. O zaman mı rahatlayacaksın. 80 milyon nüfusun var. Bu limitler olmasa 80 milyonun 20 milyonu yurt dışından 1000 TL alışveriş yapsa ki bunlar minumum rakamlar, 20 milyar yapıyor. Bu rakam sadece 1 günde ülkenin para birimini %100 dibe çöker. Bu anca yabancıların faydasına olur ki buradan alacakları ürünleri kendi ülkelerinden %100 daha ucuza alacaklardır