1 yılBen Alevi kökenliyim mesela Kürtleri taşla sopayla kovalayanların memleketinde yaşamış benim dedelerim düşün yani ve ben Kürt değilim ama Alevi kökenliyim ama Sünniyim ve Alevilere saygım sonsuzdur.. Alevileri ötekileştiren zihniyete de yazıklar olsun diyorum.. Bu arada İzmirliler Yahudi dönmesi ve Rumlar’dan dolayı avrupai insanlarla doludur.. Hep chp kazanıyor İzmir’de ama hizmet yok hala oy veriyorlar.. Akparti hizmet edince de bizim vergilerimizle hizmet ediyor derler.. Peki soruyorum senin verginle chp belediye işçilerinin maaşını niye ödeyemiyor? Biraz akıl vicdan arkadaşlar.. Maltepe belediyesi greve gitti mesela.. bana bir tane grev yapan akp’li belediye söyleyin. Akp’nin yanlışları yok mu elbette var ama Cimer’e yazarsın hatasını düzeltir.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılSevgili ergen arkadaşım , İzmirin medeni olduğunu da nerden çıkardın? Akifin şiirini aklıma getiriyorsun. Medeniyet benim bildiğim bilgiyle , ilimle , kültürle paralel gider. Açıklıkla değil. Tunceli de bizimdir İzmir de. İçlerinde ayrım yapman bile o kadar sığ bir düşünce ki. Tuncelili çok iyi insanlar tanıdım , Kürt olarak da çok iyi insanlar tanıdım. Ben de Kürt kökenliyim üstelik. Bu hep ye oy verdiğim ya da ülkemi kötülediğim anlamına gelmez. Senden daha çok ülkemi sevdiğime de yemin edebilirim. Bırakın bu sonradan çıkma etiketleri. İyi ve kötü kavramıdır esas olan. Gerisi , insanların uydurduğu , bir topluma ait hissetmek için ortaya çıkardığı ama sonradan ırkçılığa kadar giden safsatalar. Bu ülke sınırları içinde yaşayan kişiler en başta Türktür. İkinci sırada diğer kökenler gelir. Müdahale edemeyeceğin şeyler var dünyada ve onların içinde doğmuş olman seni iyi -kötü kalıpların içine koyamaz bunu unutma. İşte gerçek medeni insan da , insana “insan “ nazarıyla bakandır. Diğer tüm tanımlamaları aklına bile getirmez. Umarım beni anlamışsındır.
44 Yorumla- 1 yıl
Şansımı denemek istedim :)
- 1 yıl
Şöyle kürt bulduk da evlenmedik mi
- 1 yıl
:))
- Gündem konusunda 338 cevap paylaştı.
1 yılSen Kürt olamayacak kadar zihniyetsi*sin arkadaş bende kürdüm ne silahlı bir aşiretim var ne de on kardeşim gayet medeni bir hayatım var birçok aynı ırktan olduğum insan gibi zihniyet yoksunu olmak başka bu ırktan olmak başkadır sen ne izmirli olabilirsin ne de dersimli sen sadece faşist bir ırkçısın bu kadar.
02 Yorumla- 1 yıl
Kürtlerin çoğu bölücü
- 1 yıl
Sosyalist komünist Marksist falansınız.
1 yılDoğru söylüyorsun ama pkk tarafından asimile edilip kültürlerine sırt dönüyorlar. Bize, kendi köklerine düşman kesiliyorlar anlamıyorum neden böyle oluyor. Ne zaman Tuncelli birisiyle tanışsam ben Zazayım, ben Kürdüm diye belirtiyor sorulmadığı halde. Bu arada Tunceli Türkmen nufusun yoğun olduğu Alevi- Bektaşi kardeşlerimizin yoğun olarak yaşadığı bölge olarak biliyorum ama bunu söylediğim an sanki küfür etmişim gibi tepki veriyorlar. Bence bu durumu düzeltebilecek olan tek şey Tunceli halkının mezhep, ırk gibi ayırıcı unsurları bu kadar deşmemeleri ve terörle aralarına sınır çizmeleriyle olur. Hayır yani Kürt olmak, Zaza olmak, Türk olmak ayıp değil ki nedir bu öfkenin sebebi.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
24Cevap
Gizli Üye(30-35)1 yılCahil oldukları için öyle sanıyorlar. Tunceli bu ülkenin eğitim seviyesi en yüksek olan ilidir. Modern insanlardır. Ben bir İzmirli olarak gerçekten çok takdir ediyorum Tunceliyi
22 Yorumla
Soran1 yılYerim seni🤗🌼💙🩵
Cevap sahibi1 yılteşekkür <3
- Gündem konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yılermeni Zaza ve Türkmen kökenlisiniz kanks. Zamanla TÜrkleşmişsiniz. Fakat 10 çocuk doğurmamak, modern görüşlü olmak falan bunlar ırkla alakalı değildir. Kürtlerde böyle insanlarda var. Türklerde de cahil insanlar var. Bunun ırklarla alakası yok. Kürt olup yine modern olabilirdiniz...
00 Yorumla Aleviler zaten bana göre aydin insanlardır tuncelide çok güzel bir şehir
12 Yorumla
Soran1 yıl🩵💙🤗🌼
- 1 yıl
Ben doğudayım, burdaki Aleviler hiç aydın değil genelleme yapma
Gizli Üye(25-29)1 yılTürklerin de Kürtlerin de problemleri beni ilgilendirmez ben macarım, ama bir halkı aşağılamak bazen bu kadar kolay olabiliyor. İnsan olup insan gibi davrandıktan sonra Türkiye'de Türk veya Kürt olmuşsun bir fark yok.
210 Yorumla
Soran1 yılAşağılamak😃 var olan şeyi söyledim sadece. Ha sen bunu aşağılık görüyorsan sevgili macar, oda sen algısal problemlerin.
Cevap sahibi1 yılPeki
- 1 yıl
Macarlar da türk
Cevap sahibi1 yıl@_elsevier_ her Macar türk değildir
- 1 yıl
Macarlar ve Bulgarlar islamı terkedip asimile olmuş eski Türk topluluklarıdır tarih öyle diyor ve bazı Macarlar Türk olduğunu kabul ediyor
Cevap sahibi1 yıl@_elsevier_ Slav oluyoruz biz. Her Macar türk değildir 🤷🏼♀️
- 1 yıl
Slavlarla alakanız yok tip olarak Macarlar çok daha farklı oluyor
Cevap sahibi1 yıl@_elsevier_ peki
- 1 yıl
TC vatandaşlığın var mı
- 1 yıl
burada Çeçen bir kız var o da normalde Türk asıllı değil ama yıllardır Türkiye'de yaşadığı için türküm diyor
Tunceli'nin bir kaç köyü kürttür, oda elazığ karakoçana yakın sınır olan köyleri. Çoğunluğu ise Zaza olup Alevi zazalarıdır.
Doğu bölgesinde yaşayıpta kendilerini İzmir ilimizle özdeşleşmelerini kınıyorum. Çünkü yerel İzmir halkı kendini tunceli yöresi yle özdeşleştirmez. Bu durumda tek taraflı özenti olur.
Her türlü ırkçılığa karşıyım, biz kendi coğrafyamızda, kendi ülkemizde, kendi ön yargılarımızı delik deşik etmedikçe buz çölünde yol almaya mahkumuz.00 Yorumla
1 yılTunceli alevi bir kere Kürt nasıl olucak zaten Kürt diyenler beyin olmayan insanlardır kendisinin beynini değil başkasından duyduğunu öğrenir Tunceli Türkmen bir ildir aslolan
165 Yorumla
Soran1 yılBeyinleri gerçekten yok...😃🫠 erimiş zaar.
- 1 yıl
Doğuda oldugunuz için öyle sanıyorlar sizi
- 1 yıl
Okuma yok onlarda normal boş ver devlet bahçeli bile biliyor Tunceli Türkmen olduğunu bir ara geliyordu tabi gelemedi adliyede konuşma yaptı tuncelide
Soran1 yılDoğu Anadoludaki her ile Kürt demeleri ayrı ironik zaten😃 hayır oladabilirdik ama değilken neden böyle bi algı var onu anlayamıyorum...😃 Kılıçdaroğlu mesela... ona baksınlar bari adam Türk.
- 1 yıl
Aleviler Kürt olamaz diye bir şey yok ki? Doğu'ya gel alevi köyleri full hepsi Kürt hatta çoğusu Türkçeyi düzgün konuşamıyor. Bilip bilmeden konuşuyorsunuz.
- 1 yıl
Bacı sen ne diyon alevi Kürt nasıl oluyor la
- 1 yıl
Türk biri Kürt nasıl olsun
- 1 yıl
Kürtçe konuştu diye kürtmü olucak
- 1 yıl
Senin öğrenim diplomam ne
- 1 yıl
Alevi Kürt nasıl mı oluyor? Offffff🤦🏻♀️ senin çevrende olmayabilir ama benim bulunduğum yerde yüzlerce var, binlerce de olabilir çevre illerde de vardır. Hatta çoğusu hdp'ye oy veriyor, alevi türk de CHP'ye veriyor ama fark da etmiyor onlar için. Burdakiler öyle yani. Karşı komşumuz bi örnek mesela, 7 sülale alevi, Kürtler. Aleviler kesinkes Türk'tür algın biraz... Komik geldi
- 1 yıl
Bacım alevi alevidir kurtte kurtdur yes bitti
- 1 yıl
Alevi Kürt diye bir şey yok sen hiç Kürt Türk diye bir şey duydun mu?
- 1 yıl
Kürtçe konuştu diye Kürt demiyorum, çevrem dolu, 1 tanesi 5 tanesi değil. Sen Türkiye'deki bütün alevileri tanıyor musun? Hadi çoğusu senin dediğin gibi olsun ama burada çok. Alevi köyleri var Kürt. Sen niye şaşırdın ki bu kadar? Neden olmasın?
- 1 yıl
Bacım onlar Kürt demesi normal Tunceli'de Kürt düm. diyen çok ama aslı Türkmen
- 1 yıl
Sen bana koyunu şöyle gelim mademki Kürt alevisi onlar namaz kılıyor mi yaşamı nasıl bakım ona göre karar verim
- 1 yıl
🤦🏻♀️ tamam knk aynen dediğinden olsun öfff sana neyi kanıtlayacam burada çok var
- 1 yıl
Sen bana soylermisin Kürt Alevisi diyon konu komşun madem onlar namaz kılıyor mu camide onlar soyle
- 1 yıl
Hepsinin özel hayatını bilmiyorum, bahsettiğim komşumuz kılmıyor ama 2 arkadaşım kılıyordu bunlar hepsi alevi mesela çok karışık kimlikler var burada değişiyor.
- 1 yıl
😂😂😂😂
- 1 yıl
Kilmiyor Kürt kardeşim Kürtler namaz kılar camide
- 1 yıl
Şunu unutma Kürt Alevi diye bir şey yok bitti nokta onu diyen ya doğuda olaylar yaşamış Kürtler ezilmiş diye öyle diyor ya da Ermeni olduğu için Kürt alevisiyim diyor
- 1 yıl
Alevi alevidir Alevilerde Orta Asya'dan gelmiş Türklerdir başka konu varsa sor öğrenmek iyidir
- 1 yıl
Tunceli Türkmense niye kürdüm diye tanıtıyor kendini, Türkmense, Kürt yoksa niye hdp kazanıyor orada? Çok değişik cidden
- 1 yıl
Evet çünkü niye saldırı oldu oraya eskiden çoculuk çocuk dövdüler öldüler yaktilar devlete düşman ettiler öyle oldu benim düşüncem
- 1 yıl
Sen nerelisin
- 1 yıl
Aleviler neden namaz kılmıyor peki? Yanlış anlama yargılamıyorum. Sadece Alevi mezhebi de islam dinine bağlı diye biliyorum.
- 1 yıl
Ben alevi değilim ki
- 1 yıl
Bilmiyorum onlar cem evine gidiyor
- 1 yıl
Sen nerelisin peki
- 1 yıl
Alevi değilsin ama Aleviler hakkında nasıl bu kadar emin konusuyorsun?🤦🏻♀️ Tekrar ediyorum doğuya gel köylerini gez, göreceksin alevi Kürt var mı yok mu diye 🤣 Alevilikle ilgili kitapta bile yazıyor, alevi bile var diyor sen yok diyorsun. Ben doğuluyum nereli olduğumu söyleyemem.
- 1 yıl
Dostum alevi kurdum diyen benden gördüm namaz kilmiyorlar
- 1 yıl
Kürt olmuş olmuyor yani öyle bir şey yok anladin
- 1 yıl
Alevikurt diye zaten bir ırk yok
- 1 yıl
Alevi alevidir
- 1 yıl
Kürt Kürt dur bu kadar anlaştık
- 1 yıl
Karan boş yapma alevikurt diye bir şey yok onlar uyduruyor madem Kürt gitsin camide namaz kılsın nah kılıyor
- 1 yıl
Kürt insan namaz kılar
- 1 yıl
Alevi Kürt diye bir ırk yok sadece öyle diyorlar
- 1 yıl
Gerçek olan su
- 1 yıl
Alevi alevidir ve Kürt Kürt dur
- 1 yıl
Karan sus gözlerin konussun
- 1 yıl
Boş yapma
- 1 yıl
Kürt namaz kılıyor camide
- 1 yıl
Alevide gider Cem evinde kılar anladin
- 1 yıl
Ben ayrım yapmıyorum demem o ki Kürt Alevi yok sen
- 1 yıl
Ne anlatıyon bana Allah için şöyle bakalim
- 1 yıl
Kürt Alevi diye bir ırk yok diyorum sen Kürt alevi var diyorsun dostum
- 1 yıl
Neyi ispatliycan
- 1 yıl
Ben türküm sana kurtdum desem ne olcak
- 1 yıl
Aleviler türktur bitti
- 1 yıl
Kürt Kürttur bitti kişinin ne dediği önemli değil biraz beynini oksijen al
- 1 yıl
Dostum iki denecek var onumuzde
- 1 yıl
Kafanı kaldır derin nefes al imzayı mantıklı vur
- 1 yıl
Kürt Alevi diye bir şey yok varsa beni ziksinler
- 1 yıl
İkinci sorum sana
- 1 yıl
Alevi Türklerdir zaten Kürt de Kürt dur imzanı akıllı olana vur yoksa senle işimiz var ilk okuldan başlamak lazim
- 1 yıl
Ordaki kişiler ben kürtdum aleviyim diyince Kürt olmuyor aslina bak onların
- 1 yıl
Aslı ya alevi ise Türkmendir ya kurtdur sadece ya da Ermeni başka seçenek yok yazma bana artik
- 1 yıl
1 yılTunceli gene icerde adana li lari bile kurt saniyorlar ve deniz var dedimde sasiriyorlar lan cografya sini bile bilmeyen cok mal insan var
01 Yorumla
Soran1 yılGörmemiş insanlar öyle zannedeler cahillik cidden zor.
nereli olduğu ve kökeni fark etmez adam olsun insan olsun yeter
10 Yorumla
1 yılHerkes alevi yazmis. Alevi bir dini inancmi yoksa irk mi? Alevi olmanin türk, kürt veya arap olmakla ne alakasi var alevilik bir inanc degilmi?
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılKim diyor kürt diye, tuncelide oğuz türkleri vardır çok ama çok az bir kısmıda hem kürt hem alevi diye biliyorum... ama öyle doğu bölgesi gibi kürt olacak bir durum yok yanlış konuşuyorlar
06 Yorumla
Soran1 yılTuncelide ki herkes alevi
Soran1 yılKim diyora gelecek olursak sosyal medyadan çok denk geliyorum
Soran1 yılTenedos öncellikle teşekkür ederim🙏🏻 yerli halktan bahsettim. Başka bir dine mezhepe ya da kültüre ait birilerini tanımadım.
Soran1 yılEvet ama... çok amam var😃 yinede haklısın.
Sende biraz okuyup kendini geliştirsen fikrini beyan ederken daha üsturublu olurdun.
00 Yorumlasence neden? halkının çoğunun kürt olmasından dolayı olabilir mi?
00 Yorumla
1 yılİzmirlileri gözünde büyütecek kadar cahilsin işte
00 Yorumla
1 yılZaza olmanız kürt olma gerçeğinizi değiştirmiyor 🤣
00 YorumlaEski sevgilim tunceliliydi hayatımın en büyük travmasını yaşattı
04 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılKürt değil bir çoğunuz kripto ermenisiniz ama soranlara kürt alevisiyiz diyosunuz
28 Yorumla
Soran1 yılSana soyumu ispat ederim ben Türkmen aşiretlerden geliyorum. Sizin bu uydurmalarınız kafanizda kurmalarınız şizofreniden öte bir şey değil ne ermenisi.
Soran1 yılErmeni insan yahudi olur hristiyan olur siz delirmişsiniz.
Cevap sahibi1 yıl@zürazhr saklanıyolar sürekli birşeylerin arkasına işte
1 yılTuncelide Kürt yokki zaten kim. demis Kürt diye
14 Yorumla
Soran1 yılÖyle zannediyorlar
- 1 yıl
Kim öyle zannediyor
Soran1 yılSosyal medyada çok denk geldim.
- 1 yıl
boş ver abisi onları
Gizli Üye(25-29)1 yılTunceli'nin diger ismi dersimdir. ayrıca tunceli'de çok fazla kürt kardesim yaşıyor oyüzden insanlar öyle sannesiyor ama alakası yok.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılKürt değiller canım o nerden çıktı ama biz Alevi kürdüz diyenleri var bilgine 🤷🏻♀️
01 Yorumla
Soran1 yılEvet. Oralar karışık...
1 yılKürt değilseniz niye dem partiye atıyonuz o zaman? Türklerin çok olduğu bir yerde var mı dem partinin kazandığı bir seçim? Ermeni Zaza alevi Kürt var Tunceli'de hep
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılHDP kazanıyor seçimi o yüzden diye düşünüyorum
10 Yorumla
1 yılTuncelililer, Zaza oluyor çoğunlukla. Zazaların da Kürtler gibi aryani bir ulus olması sebebiyle karıştırmaları normal.
00 Yorumlabiraz daha modern olmanız etnik kökeninizi etkilemiyor
023 Yorumla
Soran1 yılModernlikle etnik kökeni bağdaştırmadım? Antropolog değilsen Türk olmadığımızı iddia edemezsin. Yeterli argümana bilgiye sahip misin? Sanmıyorum. Olsan evet sizler zaza ve türkmen alevilerisiniz derdin.
Soran1 yılYanlış biliyorsun zazalar afrikanin eftelya kökeninde gelen homo soponis kökenli hırvatlardır.
Soran1 yılDalga geçtim sadece...
- 1 yıl
Zazalar da kürt değil kürde akraba iran kökenli millet yani bu cok saçma gidip özbeke sen türkmensin demek istediiğin kadar ikiside türk olsun ama ne özbek türkmendir ne türkmen özbektir kaldı ki zazalar kürtce yi %20 anlar (kürt cogunluğun oldugu yerlerde büyümeyen zazalardan bahsediyorım benim annem zaza biliyorum sakın boş yapmayın
- 1 yıl
Türkler de moğol pigmelerinden ve avrupadaki kıtlıktan orta asyaya göçen ve türklere asimile olan adamlardan türeme bugunde rum dönemelerinin cocugudur ne oldugu muamma mıdır mı diyelim yani illa birbirimizi batırdıkça batıralım mı? Ama hayır genetik gerçeklikler var hersey ortada boş yapm o yuzden devşirmedir zaten deden baban kesin
Çoğu kürt alevi değil mi
06 Yorumla
Soran1 yılAlevi olduğumuz doğrudur ama Tunceliler kürt değildir.
Soran1 yılEvet oyle keske herkes Tunceliler gibi olabilse
Soran1 yılTeşekkür ederiz.
Öyle çünkü. Kendini modern zanneden Kürtler.
10 YorumlaNe kurdu olm direkt pkk
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılTunceli Kürt nüfus zaten
07 Yorumla
Soran1 yılKaynak neresi? Önyargılı boş zihnin mi.
Cevap sahibi1 yılDevlet kayıtlarına bak bakalım 😅 cahil
Soran1 yılBana cahil diyen kişinin eğitim seviyesini okuduğu kitap ve gördüğü ülke sayısını merak ediyorum. Sen atta ben goreyim o devlet kayıtlarını😇
Cevap sahibi1 yılDoğruysa ne vericeksin 😅 Kürt olmaktan niye utanıyorsun
Soran1 yılSen doğruluğunu ispatlada... sonrasında cahil demenin bedelini ödersin.
Cevap sahibi1 yılAç bak bakalım ne yazıyor
Soran1 yılNeyi açayım yahu... sen iyi misin? Ergen birisine denk geldim belli ki
1 yılzazasınız
00 YorumlaBoş soru
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılErmenii ler biliyoruz.
00 Yorumla
1 yılNe saçmalıyorsun
01 Yorumla
Soran1 yılNe saçmalamışım?
Kürt
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yıltunceliler alevi
01 Yorumla
Soran1 yılEvet aleviyiz. Ama alevilik bi ırk değil.
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar