arap kültürünün din zannedilmemesi halkın laikliğin din düşmanlığı olmadığını anlaması avrupanın kültür olmadığının bilincine varılıp Türk geleneklerine sahip cıkılması
Ülkemizi 50 yıl ileriye götürecek bir şey söyleyin?
"Arap kültürü" hakkında hiç bir şey bilmeden, böyle nir paragraf nasıl yazabilşyor soruyu soran? Hayır yani, nasıl bir cahil özgüvenidir bu.
Mesela hristiyan Araplar, Dürzi Araplar, zerdüştiler vs. Bunların kültürünün İslâmla, dinci gericilikle nasıl bir alaka kuruyor soruyu soran?
Ha, bir de Araplarda laiklik yok zannederler. Suriye'de savaştan önce AKP rejiminden çok daha laik bir devlet vardı. Halen de öyşe Esad kontrolündeki yerler.
Ha bir de "Türk kültürü/geleneği" dediği nedir mesela soranın.. Bir aydınlatsın
Beyni yıkanmış , arapları dostu zanleden , kaç yaşına gelmiş kendini geliştirememiş birine açıklama dahi yapmak istemiyor soruyu soran. Ama şunu söylüyor okusun araştırsın ama yancı mensuplardan değil bizzat ilber hocadan , ramazan hocadan
İlber "hocan", fethullahçı çetenin kitabına bile önsöz yazıp, türkçe olimpiyatşarını öven, popülist, omurgasız bir tarihçi. Ramazan hoca kim, bilmiyorum bile.
Şimdi bana Arap tarihi ve kültürüyle ilgili ne okudun bi onu anlat bakalım. Youtube link'i de olur, dopru bilginin nereden geldiği hiç önemli değil. Anlat bekliyorum