İran Devlet Televizyonu, "Önümüzdeki saatlerde dünya çok önemli gelişmelere sahne olacak." açıklaması yaparak savaş imasında bulundu.
1 ay
İran Devlet Televizyonu, "Önümüzdeki saatlerde dünya çok önemli gelişmelere sahne olacak." açıklaması yaparak savaş imasında bulundu.
İran'ın İsraili direkt vuracağı haberi Türk sitelerde var. Başka yerde yok. Yani İran'ın resmi haber sitelerine bakın. PressTV, Mehr News, IRNA, SAHARTV, Fars News, Al-AlamTV... hiçbirinde yok. Yani, İran "yapacağım, edeceğim" demiyor.
Türk medyası "İran vuracakmış" haberini yapıyor, gün geçmeden "fos çıktı" yorumunu da ekliyor. Halbuki böyle bir şey yok. Filistin için zerrece adım atmayanlar, adım atanları kınasın diye uğraşan bir kesim var ülkemizde sadece.
Haberleri azıcık takip eden bir kimse bilir ki İran zaten İsrail ile savaş halindedir. Ancak direkt değil de müttefikleri üzerinden. İran Lübnan'da Hizbullah'a destek verip Kuzeyden İsrail'e karşı savaşıyor. Yüzlerce İsrail askeri öldürdü Hizbullah. Hizbullah da binlerce şehit verdi. Yine İran destekli Yemenli Husiler güneyde İsrail gemilerini ve ekonomisini batırıyor.
Yani, İran-İsrail savaş içerisinde zaten. İsrail başkanı Netanyahu ise son Amerika ziyaretinde Amerikan senatosunda İran aleyhinde konuştu ve onayı aldı gibi. Tıpkı bir önceki İsrail başkanının da TBMM'de İran aleyhinde konuşup alkışlanması gibi. Ve sonraki gün -aylardır takip ettikleri- birkaç önemli kişiye suikast düzenlediler. Lübnan Hizbullahı liderlerinden Komutan Fuat Şükür, Hamas lideri İsmail Haniye, Irak'taki İran destekli gruplardan dört drone uzmanı aynı gün İsrail suikastlerinde şehit edildiler. Netanyahu İran'ı aracılar değil de direkt bir savaşa çekmek istiyor ki NATO-Amerika müdahalesi gerçekleşsin.
Kanımca İran intikam alacaktır ancak ya aracılar üzerinden yahut da dış müdahaleyi getirmeyecek bir şekilde-zamanda..
Cevap
37Cevap
Yeni parti bir drone saldırısı daha mı bence çok daha etkili bir şey lazım artık geçen sefer baya dile düştüler çünkü...
İran ve Hizbullah arasında 20 yılı aşkın devam etmekte olan veraset çatışmaları var.
İran'ın doğrudan İsrail ile savaşacağını düşünmüyorum. Bunun yerine, daha önce olduğu gibi, Hizbullah'ı silahlandırıp İsrail'e karşı kullanacaktır.
Açıkçası İran veraset çalışmalarından daha çok kâr etmektedir. Tıpkı 1985 - 2000 yıllarında IDF'nin güney Lübnanı işgali sırasında yapmış olduğu gibi.
İran destekli Hizbullah şu ana kadar İsrail'e karşı başarılı oldu. İsrail güdümlü güney Lübnan ordusunu dağıtarak İsrail ordusunu güney Lübnan'dan çıkardı.
Ancak doğrudan savaş olma olasılığı çok az.
İran ve İsrail arasında* olacaktı.
İrana Pek İnancım Kalmadı Ama Şamar Oğlanına Çevirdiller.
İranın Yapacaklarından Çok Türkiye sınırına Bir Kaç Milyon da İranlı Mülteci Gelirmi Düşüncem.
Acilen Meclis Toplanmalı
Gerekli Önlemler Alınmalı
Çok İvedi Şekilde Sınırlara Asker Erzak Araç Gereç Sevk Edilmeli Özellikle Van Hakkari Tarafları.
😅 bu İran’ın şovları da bi bitmedi, adam senin topraklarında misafirini füzeyle vurmuş, sen daha önündeki saatleri mi bekliyorsun diye sorarlar adama. Ama İran bu kendi vurdurtmuştur zaten iki gaz alacak laf sonra devam
Ne olacak bilemem ama Ülkemizin kisa orta veya uzun vadede taraf olmak zorunda olacagi olasi bir durumda askerlikten seferberligim var. Cagrilmadan 7. kolordu komutanligina gidip birligime teslim olucam ve hazirda bulunucam
mollalar toplu olarak beddua edeceklermiş. beddualar israil'e doğru giderken sivil uçaklar etkilenmesin diye önlem almışlar.
Yıllardır dünya medyası Faso Fiso troll söylenceler yapıyor ama olası bir Büyük can kayıplı çatışma daha çıkmadı. Büyük çatışma en az bir günde 10,000'den fazla ölü.
Bunu merak ediyorum yahu. Acaba ne olacak uyumadım bu yuzden. İnşallah kötü şeyler olmaz ülkemiz için.
İran atıp tutmaya devam ediyor zamanından Amerika içinde intikam yemini etmişlerdi 😂?
Sonuç ne oldu bir tane füze attılar tarlaya düştü 😂👍
Aman İran'ın yaptığı her zamanki şeyler komutanları öldürdüğünde de intikam alıyorlardı intikamları bitmiyor
İran hava gazı. Amerika ve İsrail'e Allah'ın dışında hiç kimse bir şey yapamaz, hiç kimse yıkamaz bu bir gerçek.
Hiçbir şey olmayacak. İran'ın olmayan sahte gücünü daha önce gördük. Bunlar halkların gazını alma operasyonları
İranın nasıl kağıttan kaplan olduğunu defalarca gördük gene 8 saatte gidecek kağıttan dronlarını atarlar bir si*im de olmaz rezil olurlar tekrardan
Nisan ayında ki muhabbet gibi olur.
iran komutanı öldürüldü bir şey olmadı. Hamas için mi saldıracak… hiç sanmam
Belki son video klip montaj çalışmaları yapılıyordur. ya da yayınlandı mı?
İran'ın kuru gürültüsü. Afkuran it ısırmaz. Hiçbir bok yiyemez.
Hiçbir şey olmadı
her zaman olduğu gibi
Kağıttan Kaplan kükremiş, İsrael'e haber vermeden yapamaz.
KS kapanır o zaman modlar hesap donduramaz başka işleri yok.😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Göstermelik füze saldırısı yapacaktır büyük ihtimalle
Abd İsrail elçiliği de saldiri olabilir diye açıklama yapmış. Unutmayacaklar
Uyutmayacaklar@ olacakti
Uçakları bile 90 lardan belki 80 lerden kalma inanmayın iu İran’a boş hava
Şimdi uyuyacağım sabaha kadar bekleyemiyorlar mı
İsrail ile birlikte hicaz coğrafyasını ateşe atıyorlar. İran, İsrail'in en büyük yardımcısı bölgedeki. Başka da bir xike yaradığı yok sütü bozuk şii döllerinin...
İran atıp tutmakta üstüne yoktur ne yapabilir koca bir hiç İran haddini biliyor ABD ile baş edemeyeceğini eyyy ABD eyyy İsrail televizyonda söylerler ama iş ciddiyete girince sınırlarını bilirler
Ben 1 yıldır TV izlemiyom noldu kim kimi dövüyor yine
Yok yaw ısrail vurmadan önce açıklama yapıyor muydu iran hersey hava civa
İran hiç bir şey yapamaz.
İran demagoji yapmış her zaman olduğu gibi
3. Dünya Savaşı çıkacak ne olacak
Ay neler oluyor korktum 😆
Hiç bir şey olmadı ama ne saçma
Yatip uyumuslardir😅 bos yapiyolar..
Bence bir şey olmaz
Savaş başlayacak gibi
İran’ın dediği hiç bir şeye inanmayın..
Hiç bir şey boş muhabbet
İran kaldırdı geliyor
Olay ne gündemden bir ben mi geri kaldım acaba
Kuru sıkı tabanca bu İran 🤣
keşke
way bise olmaz ya nolcak allahimiz var
Hep aynı terane.
He he tabi 🤪
3. Dünya savaşına hazır olun
Off iran sus ya
İran bu zamana kadar ne yapabilmiş ki şimdi yapsın
Boş laflar
Hiç bir yabancı basında böyle bir beyan yok.
hiçbir şey olmaz
hava civa