- Gündem konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılFilistin i zerre sevmem de Hamas terör örgütü değil. Şöyle düşün Atatük ün yaptığı darbedir. Başarısız olsaydı muhtemelen ona da terörist denilecekti. Ülke kurtuluşa erememiş olacak Atatürk te vatan haini sayılacaktı. Şimdi sen Filistini ele geçiriyorsun sana dur diyen silahlı bir halk örgütü ortaya çıkıyor. Seni fethedenler mi pislik yoksa bu silahlanıp vatanını korumak isteyen kişiler mi terörist? Borsanın düşmesinde ki sebep ise savaşın olası geniş topraklara yayılma ihtimali ve olaydan sonra örgütlerin birbirini tehdit etmesi. Elinde 1 milyar dolar var ve İsrail merkezli bir yatırım yapacaksın. Ama sen yatırımı yapmadan önce İsrail ile iran ın savaşa girme ihtimali üzerine konusuluyor ne yaparsın? Yatırımını durdurur vaz geçersin dimi? E böylece borsa işlem görmez ve düşer...
038 Yorumla
Soran+1 yılFilistin diye bir yer hic yok diye redditte falan hep dalga geciyolar olmayan bi devlet diyolar..
Soran+1 yılAdamlar resmen teror orgutunu devlet yapmislar benim anladigim o
Soran+1 yılIran musaade etmis diyolar hamasin oldurulmesine. O zaman iran ve israil neden savassin ki?
- +1 yıl
Kendileri etti kendileri buldu ondan. Zamanında İngiliz ile iş birliği edip, Osmanlıya isyan edip arkadan vurmasalar bugün bugün bunları yaşamazlardı. Ne diyorlar bu kara kafalar? Onlar din kardeşimiz. Ulan senin din kardeşin gavur İngilizle iş birliği yapıp muslimanı vuruyor. Ayrıca seni hiç bir zaman ümmetin lideri kabul etmemiş halifelik sendeyken bile. Ama sen acıyorsun hala din kardeşim diye. Bugün Türkiye de insanlara filistin antipatik geliyorsa bu ''ama din kardeşlerimiz'' diyen iki yüzlü insanlıktan nasibini almamış olan insanlar yüzünden kanks. Bize diyorlar ki ''siz insan değilsiniz orada insanlara zulm ediliyor çocuklar kadınlar öldürülüyor''. Peki bu kişiler RUsya ukrayna savasında böyle tepkiler verdi mi? Yoook. Ukrayna savaşı şu son filistin savasından önceydi. Bizim gibiler ise hem filistinde yapılanları hem ukraynada yapılanları lanetliyor. Yukarıda küçük bir bukle anlattım. Neden filistin antipatik neden Türkiye de insanlar böyle davranıyor. Bu ''onlar bizim din kardeşimiz'' diyen tayfa yüzünden.
- +1 yıl
Sende biliyorsun ki ülkenin başında 25 senedir '' din kardeşlerimiz'' diye diye ülkenin anasını ağlatan bir yapı var. Ve bu kişiler o yapıyla aynı sözleri kullandığı için geriliyoruz zaten sevmediğimiz filistine düşman olmamamıza rağmen daha antipatik yaklaşıyoruz. Tüm olan biten bu aslında.
Soran+1 yılAma dediklerime cevap olmamis yazdiklarin simdi. Bence de boyle savaslari ben bile desteklemiyorum zaten ama adamlarin devleti teror orgutuymus anladigim kadariyla anlamadim :D
- +1 yıl
Ya çok güzel anlattım sana. Bak bilale anlatır gibi anlatıyorum :D Yhudiler 2. dünya savaşında kıtır kıtır kesiliyor. Bu sebepler binlerce yahudi zamanında filistin olan, bugün ise israil ve filistini birlikte içinde barındıran bir ülke. Hz musa nın mısırdan kaçırdığı yahudilerin ilk yerleşim yeridir orası. Bu avrupada katledilen yahudiler de hem ingilizin dayatması hem de filistinin yazıkkkk insanlar avrupada öldürülüyor diye acıyıp bir kaç mahallelik yer vermeleriyle başlıyor olaylar. Zamanla dünyanın 4 bir yerinden zengin yahudiler gelip normal ederinin kat kat üstünde parayla büyük araziler satın almaya başlıyor. Daha sonra Dünyanın her yerinden yahudiler gelip bu alanlara yerleşiyor. Zamanla bu yahudiler kendilerine acıyıp içlerine aldıkları filistinliler ile tartısıyor. Burası atalarımızın toprakları diye. Çatışmalar başlıyor. Ve israil bağımsızlığını ilan edip filisnin ortadan ikiye bölüyor. Bu duruma araplar sessiz kalmıyor ve savaş açıyor. Savaştan israil galip çıkıyor ve daha fazla toprak fethediyor. Günümüze kadar bu böyle ilerliyor. Şu anda israil anakarasına bağlı olan filistin başkanı israillilerin seçtiği başkan. Bu küçüçük kalan, kendi topraklarında mülteci gibi kalan filistinliler israile hiç bir sorun çıkarmayıp kukla devlet gibi yaşıyor. Haritanın güneyinde ise filistine bağlı ama karadan bir bağı olmayan gazze şeridi denen bölge kalıyor. o israile hiç bir sorun çıkarmayıp israilin kuklası gibi davranan filistin anakara bölgesini hainlikle suçlayıp biz israile boyun eğmeyiz diyor. Ve o gazzer şeridi (şehir diyelim) kendi içinde bir seçim yapıyor. Filistin anakarasına mı uyalım yoksa hamas a yani israile isyan edip topraklarını koruyanlara mı. Seçim sonucu haması destekliyorlar. Yani orası da filistin ama işgale isyan eden filistinlilerin yaşadığı bir yer.
- +1 yıl
Şimdi gelelim gazze şeridinin önemine. İsrail burayı daha önce 2 kere fethetti. Fakat suveyş kanalına olan bağlantısı sebebiyle Dünyanın büyük güçleri böyle önemli bir ülkeyi israile bırakmak istemedi. Çünkü tümdünyaya petrol bu suveşy kanalından gidiyor ve gazze suveyş kanalı ile israil arasında bir köprü görevi görüyor. Birleşmiş milletler israile nota gönderiyor ve israili oradan çıkarıyor. Yani bu kafirler muslimanların savunamadığı gazze yi israilden alıp filistine geri veriyor. Ama kendi çıkarları için ama oyle ama boyle. Aradan zaman geçiyor israil bir daha gazze şeridini feth eidyor. Birleşmiş milletler yine nota veriyor ama israil bunu takmıyor. Amerika ve ingiltere donanmaları ortak bir harekatla gazzeye geliyor ve israil çekilmek zorunda kalıyor. Fakat şartlar su sekilde, gazzelilere elektrik su ısınma yiyecek gibi her şey israil devleti tarafından veriliyor. Yani kendilerine ait hiç bir şey yok. Hamas da burada israile isyan eden bir parti iken terörist bir olusum diye ilan ediliyor. Bu kadar...
Soran+1 yılYahudi tarihinde Babil Sürgünü (İbranice: גלות בבל, romanize: Gelot Bavel) veya Babil Esareti, MÖ altıncı yüzyılda Antik Yehuda Krallığı'nın Neo-Babil İmparatorluğu tarafından yenilgiye uğratılmasının ardından Yahudilerin esir düşüp topluca Babil'e sürüldüğü bir esaret dönemidir.
Filistinlilerden eskiymis ki yahudiler orada
Soran+1 yılSonucta yahudiler hakli demek ki kendi topraklarindan surmus araplar bunlari..
- +1 yıl
Böyle bir kafa yapısı olamaz. O zaman yunanlıları haklı çıkarıyorsun. Sonuçta bizden önce buradalarmış. Persler de haklı sonuçta yunanlardan önce burdaymış. Hatta makedonyalılar haklı onlardan önce de büyük iskender buradaymış kanks.
Soran+1 yılOlabilir :D
Soran+1 yılBende zaten biraz arnavutluk var o yuzden cok takilmiyorum. Yani arnavutlar gelsinler hayir demem xjsj ki keske arnavutlar geleydi bu arap multeciler yerine... multeci de degiller kacaklar mi neyseler artik
- +1 yıl
Benim yıldızım arnavutlar ile barışmıyor kanks :D Hep kazık atıyorlar :D
Soran+1 yılSana gore oyledir olabilirdir ama kalkip da arap kacaklardansa bence arnavutlar cok cok daha iyidir
- +1 yıl
Bu konuda katılıyorum :D
Soran+1 yılTurklerin atasi kim acaba ya yoksa turkler de yahudi olabilir mi :D
- +1 yıl
Yo anuga abart... Nuh peygamber soyundan geldiğimiz söylenir. Bilinen en eski Türk Nuh un oğlu yafestir. Ssana anlattıklarım 1 saat sonra diğer kulağından çıkacak gibi geliyor ama :D Bana göre insanlar Nuh un oğullarının neanderteller ile çiftleşmesinden meydana gelmiştir. Yafes te kendi halkına Türk demiştir.
Soran+1 yılNuh'un kizi yokmuymus ne demek nuh'un oglu
Soran+1 yılNuh'u tanimiyorum ustelik ben peygamberleri rehber edinmem asla
- +1 yıl
Senin bir şeyi kabul edip etmemen onun olmadığı anlamına gelmez kanks. Dinlerle insanlık kandırılıyor diyorlar. Ama asıl belgeleri yalanlayarak sizleri kandırıyorlar. Yani bundan 3 bin sene önce ki taş tablet yazısını baz alıp bunu tarihi belge ilan edenler ( kim yazmış neden yazmış belli değildir çoğu zaman anonimdir) Bundan 1500 sene önce yaşanılanlara yalan diyorlar. Rasyonalizm yani akılcılık felsefesi der ki bir bilgiyi ondan bundan mış muş ile duyduğumda akıl süzgecimden geçiririm. Ondan sonra riayet ederim ya da etmem. Nuh um gerçekliği tartışılmaz. Peygamberliğini tartış ya da tartışma onu sen bilirsin kanks. Hz diamond hemşerin seni aydınlatır :D
Soran+1 yılSen islamcisin yani
Soran+1 yılburada bana bilgi veriyo gibi yapjp islam ovuyosun
- +1 yıl
La ben bilgi veriyorum. Kimin neye inandığıyla ilgilenmiyorum. En çokta hacı hocayla tartısırım yalancısınız diye :D Nuh islam peygamberi mi? :D
Soran+1 yılNeci?
Soran+1 yılAllah gemi yap demis yapmis, allah istam tanrisi degil mi?
- +1 yıl
Valla bak kanks. Sana ne kadar ön yargılı olduğunu kanıtlayacağım. 1 saattir yazışıyoruz. Bende sana bu 'din akrdeşlerimiz, din kardeşlerimiz diyen muslimanların ülkenin bu hale gelmesinde ki rolunu ve nefretimi anlatıyorum. 1 saat sonra musliman olduğumu öğreniyorsun ve anında dinci islamcı ilan ediyorsun. Ön yargıya gerek yok yazdıklarımdan nasıl bir düşüncem olduğunu az çok kavrayabilirsin. Ön yargını kır...
Soran+1 yılE tamam da insanlar nuh peygamberin ounun soyundan gelmistir de biraz garip durmuyo mu simdi :D tanimam etmem adami neden herkesten ustun oluyo? Teknoloji mi getirmis?
- +1 yıl
Yahu bunlar karışık işler klasik dincilerle karıştırma beni. İnsanlardan önce insan formunda neanderteller vardı. İnsanın biraz daha çirkini. İnsan ın bunlardan tek farkı zeka ve nefsini olması. Dinlere inanmakla alakalı bir durum yok bunda. Nuh peygamber değil diye farzet. E o dönem bilinen ufacık dünya da bir tufan olmuş ve onun ve evlatlarının hayatta kaldığı söylenmiş. Bir efsanedir. Ama tarihte böyle çalışır. Bundan 10 sene önce göbeklitepe bulunmadan önce ilk insanın 4 bin seen önce yaşadığına inanılıyordu. Noldu bilim yeni bir şey keşfetti şu an bilinen en eski tarih 10 bin senelik. Yani yuzyıllardır inandığımız ilk insan tarihi 6 bin sene daha uzadı :D Bilim böyle çalışıyor aksi ıspat edilene kadar eldeki bilgilerle sahip olduğumuz bilgi gerçek kabul ediliyor. Amerikanın bile bundan 300 yıl önce keşfedildiğini düşünürsek olabiliritesi yüksek. İslamcılarla şurda ayrılıyorum diyorumya ben rasyonalizme inanıyorum. Yani bilgileri akıl süzgecinden geçirip zamane şartlarına göre yorumlamak gerekir. Bugün bilim dna ile neandertellerin insanlar ile çiftleştiğini kabul etti. E aefsaneye göre zaten sam in 4 oglu efes-yafes sam ve ham dünyanın 3 bölgesine gitti. Yunanlar kafkaslar bulgarlar türkler slavlar... yafesin soyundan işte afrikalılar ham ın soyundan falan filan. Doğrudur demiyorum efsane böyle anlatılır diyorum.
Soran+1 yılBen mantikli bulmuyorum
Soran+1 yılOyle bi anlatiyosun ki o gidenler tum kadinlari mikmis ve insanlik cogalmis gibi🤣 sanki kadinlar kulucka makinesi ve hicbirinin adi gecmez hep erkeklerin gecer... komedi... bunu kutsal saymak da benim mantigima aykiri. Kutsal dedigin sey cok faydali bi olgu olmali ki kutsal diyeyim... benim anlayisim bu yonde
- +1 yıl
Kanka bu insanlardan binlerce yıl sonra yaşayan cengizhan ın dünya nufusunun 3 te 1 inde dna sı olduğuna inanıyorsak, bilim bunu söylüyorsa bu da çok uzak bir ihtimal değil bence...
Soran+1 yılBilim bunu nasi soyluyo herkese dna testi mi yapmislar? Bilimi ayak alti yaptilar iyice..
Soran+1 yılCengizhanin dnasina ulasmislar mi ustelik de ne alaka.. boyle seyler masaldan ibaret..
Soran+1 yılBilmem farkinda misin bak bunca seyi sen yazdin ve nedense hep efsanelestirilenler erkekler ve uremeleri :D adam uredi diye ooo buyuk efsane falan oluyo. Bana ne ki ya bundan mesela... napalim bu bilgiyle xjdjd
- +1 yıl
Kız sen sordunya neden soyumuz ordan diye. Cengizhan ın dna modelinden yola çıkarak bunu söylüyorlar. Tip kodunu falan unuttum m89 moğol dna sıdır. Öyle kafamda onaylayıp kesinleştirmediğim bilgiyi vermem genelde ama google den falan bulunur ya. Doneminin 3 te 1 i bugünün ise 180 de 1 erkeklerin. E soy erkekten türediği için de böyle bir bilgi türemiş. E sen bilimi de red ediyon dini de ben napım sana kanks daha :DElde ki dna lar ile ölçmüşlerdir. İnsanların hepsinin dna sı var ellerinde zaten. Kimlikleri çıkarırken mecbur kan grubu baktırdık. . Birazdan erkeğin çocuk yapmada etkisi yoktur diyeceksin diye korkuyorum :D Napalım yani bundan 70 sene önce dünyada kadın hakkı denen şey mi vardı sankim.
Soran+1 yılBos iler bunlaaarr cengizhanin spermlerinden bize ne mesela d mi :D ben cengizhan olsma o sekilde yuceltilmek istemezdim sahsen
- +1 yıl
Ben kendisini de sevmem zaten. :D
En İyi Cevaplar
Savaşın Türkiye'ye sıçrama ihtimali konusunda bazı yatırımcıların endişeleri bulunmakta, bu nedenle yatırımlarını daha az riskli alanlara yönlendiriyorlar.
110 Yorumla
Soran+1 yılDaha az riskli alan nedir
Soran+1 yılSimdi insanlar likit icin altin falan bozdurup satiyolar ama
- +1 yıl
evet böyle bir kaos teoriside var
gecen günkü micrasoft hatası nedeniyle bir sorun oluştu
bunun bir test oldugu yakın gelecekte bankaların göçeceği söyleniyor
bazıları devalüasyon olacak bankalar para veremeyecek nakit bulundurun diyor
dövizleri satın diyor belki gram altın olabilir deniliyor
farklı farklı kaos teorileri var
Soran+1 yılOrtalik cok karismis ya ama keske kkm diye bi sacmaligi cikarip dolari baskilamasaydi turkiye..
Soran+1 yıl
Evet servet transferi yaptilar resmen. Boyle bi sacmalik da olamaz zaten dolar yukselirse aradaki farki neden devlet oduyor ya:D bu modeli ilk cikaran da sonradan yapan da ciddi anlamda kotu
Soran+1 yılYani para disari gitmesin biz (kendileri tabi halk degil) yiyelim dediler
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Evet terör örgütü ama siyasal islamcılara göre terör örgütü değil nasıl oluyorsa
11 Yorumla
Soran+1 yılCunku islami teror orgutu oldugundan olabilir
- Gündem konusunda 388 cevap paylaştı.
+1 yılBizim yatırımcılar satmaya bahane arıyor bu işin tadı kaçtı 8 aydır yaprak kıpırdamıyor
12 Yorumla
Soran+1 yılHep bu kkm yuzunden bence :D
Soran+1 yılDolari zorla tutuyolar
+1 yılYanlış biliyorsun
Konu cidden borsa mı?
Adamlar senin gibi a*maklar yüzünden ölüyorlar orada.
01 Yorumla
Soran+1 yılBen ne alaka ya
+1 yılTerör örgütü ve şu an Suriye'de bize bile dronla saldırı düzenliyorlar kudurmuş gibiler srfszlr
14 Yorumla
Soran+1 yılBorsa niye dusuyo peki bence iyi bisey yapmis israil bu adami vurarak?
- +1 yıl
Terör örgütünun liderini öldürdüler çünkü
Soran+1 yılIyi bi olay borsaya olumlu yansimasi gerekmez miydi
- +1 yıl
Bize de saldiriyolar çünkü o yüzden düşüyor
- Gündem konusunda 856 cevap paylaştı.
+1 yılSiyonıstlere göre terör örgütü bize göre Filistin ‘in askeri kanadı, aynı bizim ordumuz gibi
04 Yorumla
Soran+1 yılTurk orudusyla hamas i bir tutmak nedir kafani mi vurdun?
- +1 yıl
Sen iyi anlamadın heralde yazdığımı, bizim için ordumuz ne ise onlar içinde Hamas öyle
Soran+1 yılSacmaladin iyice
- +1 yıl
Yürü git, bi foseptikten anlamıyorsun gelip buraya iş olsundiye soru açıyon
+1 yılYanlış biliyosun
09 Yorumla
Soran+1 yılNeyi?
- +1 yıl
Hamasın ne olduğunu
Soran+1 yılTeror orgutu diye geciyo?
- +1 yıl
Yabancı medya terör örgütü der tabi. İtrail terör örgütü aslında
- +1 yıl
Kardeşim senin aklın yok mu? Gazze'deki katliamı görmüyor musun?
Soran+1 yılBen mi yaptim katliami ya... dunya devletlerinin goruslerine gore hamas teror orgutuymus bu yanlis diyosan git o devletlere soyle benle ne ilgisi var
Soran+1 yılHamas ı hangi ülkeler terör örgütü kabul eden?
Kanada, Avrupa Birliği, İsrail, Japonya ve Amerika Birleşik Devletleri'nde terör örgütleri listesine alınmıştır. Örgütün askeri kanadı, İzzeddin el Kassam Tugayları, Avustralya ve Birleşik Krallık'ta terör örgütleri listesinde yer almaktadır.

https://tr.wikipedia.org › wiki › H...
Hamas - Vikipedi
- +1 yıl
Ülkelere bak hele itrail yanlısı 😏
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler