Ve neden bunu yaptılar
Bir önceki gün Hakan fidan ile görüşmüştü
Sebebi nedir sizce?
Gizlenmenize gerek yok
Her düşünceye
Her görüşe saygımız var.

İsrail Katar'da iken Haniye'yi suikast edebilirdi ama İran'ı seçti. Çünkü, savaşı büyütüp NATO-Amerikan müdahalesinin gelmesini umuyor. Netanyahu'nun Amerikan meclisinde konuşup onay almasından sonra aynı gün hem Lübnan'da Hizbullah'ın ikinci adamını, hem İran'da Haniye'yi şehit etmesi bundan.
İran şu ana kadar, hep aracılar üzerinden İsrail'e, İsrail ekonomisine darbeler indiriyordu. Yani Lübnan'da Hizbullah'ı destekleyip İsrail ile savaştırıyor.. Yemen'de Husileri silahlandırıp İsrail gemilerini batırıyordu. Zor durumda kalan İsrail, küresel müdahale istiyor. Bunun yolu da İran'ın direkt müdahale etmesinden geçiyor. Yani suikastın amacı buydu. İran'ın kontrolsüz bir tepkisini umuyorlar. Ama İran siyaset bilen bir ülke. Aksi halde 40 yıllık ambargoya teslim olurdu, Tebes çölü çıkarmasında darbe olurdu, yeşil devrimle hükümeti indirilirdi.. Ama Amerika ne yaptıysa başaramadı. Aksine Afganistan, Suriye, Yemen gibi ülkelerde Amerika'nın devirmek istediği, İran'ın desteklediği güçler hükümete geçti.
Peki bu gücüne rağmen suikast nasıl gerçekleşti? İçeride birkaç aktif ajan olabilir. Ama bu İran'ın güçsüz olduğunu göstermez. Amerika'da da başkanlar öldürüldü (Kennedy). İsrail'de de (İzak Rabin). Trump dahi geçen ay suikastte yaralandı. Bu, ülkelerin güçsüz olduğu anlamına gelmiyor. Suikastçi ve ajanların özelliği fark edilmemeleridir. Suikastçi olmasın diyorsan ülkeyi demir yumrukla yönetmen gerekir, Kuzey Kore gibi. Ancak İran öyle yapamaz.
İran, Filistin'i desteklediği için 40 yıldır ambargo altında. Hani bizim iki haftalık minimum bir ambargo ile ağlayıp Rahip Brunson'ı serbest bıraktığımız ambargonun bin katı etkide ve küresel bir ambargo. Buna rağmen ayaktalar. Güçlü bir ülke. Lübnan'da Hizbullah, Yemen'de Husileri destekleyip İsrail'e ve gemilerine ve İsrail ekonomisine darbe indiriyor. Şimdi aracılar üzerinden değil direkt karşılık verecektir. . Prestiji için bile olsa karşılık vermek zorunda. Ama keşke ülkemizde ve Ürdün, BAE gibi diğer ülkelerde Amerikan ve NATO radar üstleri olmasaydı da İran füzelerini tesbit edemeselerdi.
Ortada bir savaş var. Ve bunun olması çok normal. İsrail'le savaşacak devletler sadece İsrail'le değil batılı emperyalist çete ile de savasacaklarını unutmayıp, bütün olası senaryolara hazırlıklı olmalılar. ABD de büyük şirketlerin sahiplerinden birkaçına yapılacak benzer bir misileme, dışında ABD başkanına bile aynı şeyi yapan onları korkutup durduramaz. Çünkü ipler en üstte büyük şirketlerin sahiplerindedir. Ben şahsen üzüntü duymuyorum. Akla , adalete değil hırsızlığa hurafelere yatırım yapan bütün toplumlar büyük balıkların yemi olmaktan kurtulamazlar.
Ayrıca gizlenenler senden değil, ampulün kendinden olmayanı, kendisi gibi düşünmeyeni düşman sayan o meşhur çok ileri demokrasisinden gizlenir.
Ben de isterdim İsrail'in kaybetmesini ve bu katliamın durmasını ama toplumlar bu kadar şuursuz iken bunun olması çok mumkun görünmüyor.
İsrail İran ile kedinin fare ile oynadığı gibi oynuyor valla
Bence sanki danışarak dövüşüyor
İkiside aynı gibi
Sence öyle değil mi?
Danışıklı dövüş değil bu, İran bu kadar rezil etmez kendini. Gerçekten istihbarat olarak rezil bir seviyede, hamle bile yapamıyor. Bu zamana kadar boşa gaz alıyorlarmış, adamların indirmediği üst düzey isim kalmadı neredeyse dini liderlerini bile indirecekler adamlar hala hava civa kuru tehdit
Evet çok fazla hava yapıyorlar ama acaip şekilde.
Sence İran bu olay kendi ülkesinde olduğu için karşılık verir mi?
3 gün yas ilan etti şimdilik
İranın bir şey yapabileceğini sanmıyorum, yapabilecek olsalar bu zamana kadar yaparlardı. En azından tutup 2-3 tane mosad ajanı indirseler ona da tamam diyeceğim de onu bile yapamıyorlar
Evet şimdiye kadar yapması gerekirdi
Sanki Bir çıkar var ama ne
Allah şehadetini kabul etsin.
Amin
Cevap
7Cevap
Neden Tahran sorusunun cevabı belli. İran'ı savaşa çekmek istemeleri. Çünkü İran savaşa dahil olursa Amerika da İsrail'in arkasında olacak ve orta doğuya tamamen hakim olmaya çalışacak ondan sonra.
Ama sanki çine göz dağı gibi olsu
Çin istese bir roketle İsrail'i yerle bir eder ya gık bile edemez. Adamlar teknolojide bile Amerika'dan önde.
Ama sanki çin toplantı düzenledi bunları bir araya getirdi ya ondan sonra ortalık iyice karıştı
Üstüne üstlük çin baya bir toprak almış oradan
Amerika ve İngiltere Çin’e karşı topraktan atabilmek için bu oyunu uzun zamandır oynuyorlar
Bugünlerde daha belirgin hale geldi gibi
Yanılıyormuyum acaba?
Yani konunun gelişimi bu yönde
Sence nasıldır durumu nasıl değerlendirirsin?
Çin'in Filistin'de ki bazı kesimleri barıştırdığı bir araya getirdiği doğru. Ama çin gibi bir ülküye göz dağı vermek çok kolay değil. Topraktan atması için de İsrail'in Filistin üzerinde tam egemenlik kurması lazım ki bu da çok mümkün değil
Ama çinin oralarda çok fazla toprak aldığı söyleniyor sence bu doğru mu?
Türkiye 'yi savaşın içine çekmeye çalışıyorlar. Orta doğu yine kaynıyor. Başımızda tecrübeli bir iktidar var. En başta dışişleri bakanı. Saçma sapan işlere imza atmazlar umarım.
İnsanların göremediği tam olarak bu
Hakan fidanla görüştükten bir gün sonra bu olayın olması
Bizim suçlanmamızıda sağlar
Bu yüzden bizi çekmeye çalışacaklar.
Bir fikrim var elbette ama böyle ortamlarda dillendirilecek şeyler değildir. Saldırının yapıldığı yer ve zamanlaması çok manidar.
Bende aynısını düşündüm biliyormusun manidar ama çıkaramadım
Sen ne olarak düşündün
İran kadar şerefsiz bir ülke yok, hiç gitmeyecekti oraya, Allah Rahmet eylesin
İran kesinlikle eski İran değil
Siyonistlerin yuvası olmuş
Amin
Aynen öyle, sadece atıp tutuyorlar bir cacık yok
Evet abi atıp tutmaları kendilerinin siyonizme destek veriyor olmalarından kaynaklı.
Eeee Allah rahmet eylesin bize ne
Seni ilgilendiren bir durum olduğunu kimse söylemedi zaten.
Ama bizim ülkemizi ilgilendiren bir durum
Hakan fidanla görüştükten sonra suikast yapıldı
Bu bize bir mesaj
Vayy neyse ne ve ben ülke olarak dedim bize ne diye
Bizim ülkemizi ilgilendiriyor.
Çünkü onların hamisi biziz.
Benim şahsi fikrim yokolsun hepsi çocuklar ve kadınlar hariç çünkü hepsi haince kalleşçe saldırıyor
Yıllardır siyonistler çoçukları öldürüyor.
Merak ettim hiç Filistin’e gittin mi?
İtraile gittin mi?
Yani gördün mü oraları kaldın mı orada?
Senin hayal bile edemeyecegin yerlerde bulundum ben oraya da gittim raat ol
Kimseye bunu söylememelisin.
Emin ol benim gittiğim yerlere ve yaptığım şeylere senin hayallerin yetişemez.
Madem gitmişsin oradaki yapılan zulmü nasıl görmedin?
Etrafının nasıl çevrildiğini?
Canları sıkıldıkça Filistinlileri bombaladıklarını
Hiç mi görmedin?
O çoçuklara yapılanları kadınlara yaşlılara yapılanları görmedin mi?
Raat olmuş
Siz rahat olun biz onların dedelerinin yaptığı hataları onlara yüklemiyoruz.
Sen daha çocuksun büyüde gel
Cevap verebilecek kabiliyete ve birikime sahip değilseniz benimle tartışmaya girmeyip böyle kelimeler kullanırsınız.
Büyüde gel demek ne kadar aciz bir söz.
Ben bu yaşıma gelene kadar sizin ömrünüze sığdırdığınızdan daha fazla şeyler yaptım ve gördüm.
Ayrıca gizlenmenize gerek yok ben insanların görüşlerine saygı duyuyorum
Ama konuşmasını bilen insanlarla tartışmayı severim.
Büyüde gel demek gerçekleri gör demektir ben 50 yaşındayım senin aklının ermedigi yaşlarda aklına gelmeyecek yerlerde operasyon yaptım hiç bir şey TV de olduğu gibi değil bunu bil ve seni kucumsemiyorum illaki doğrudur dediklerin ama gerçekten gerçekler çok farklı o yüzden takıl sen bildiğin gibi benim bildiklerim kulaktan dolma değil.
Güzel konuştunuz bende size şöyle söyleyeyim.
Kısa bir söz.
şu an benim girişim yasak o bölgeye.
Umarım anlatabilmişimdir.
Doğrudur inanırım iyi günler
Sizede iyi günler
Yazık olmuş ya
Evet maalesef öyle oldu
Terörost ele başı sonunda torbaya kondu
Neye göre terörist olarak lanse ediyorsun?
Güzel bir haber.
Mekanı cennet olsun
Amin
O bir Müslüman ve savaşta düşmanlar tarafindan şehit oldu bunu sorgulayip red edenlere cevap bile verme.
Hayır onlarında cevap vermeye hakları var ve görüşlerine saygı duymak zorundayım.
Sorgulamaları
Ülkemize verilen zararı idrak edemediklerinden
Onlar din dusmani gibi yanit veriyor ama neyse
Olsun bir şey olmaz
Bununla baş edebilirim
Eyvallah
🙏🏽
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?