• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (33) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(33)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +27
Gündem

Evrimci Dinsizler Nasıl Mat Edilir?

Handsomehell01
Handsomehell01 Takip Et
Master Yaş: 109
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
01
Yapay Zekaya Sor

Doç. Dr. Ahmet Kavlak Hocamız, dinsiz evrimcilere, dindar bilim dersi veriyor. İyi seyirler.

https://youtu.be/vNLc38nX_mE?si=vwPIH1gl9AxgKjN1

Evrimci Dinsizler Nasıl Mat Edilir?
Nasıl Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
1 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • olasılıklararenedak
    olasılıklararenedak Takip Et
    Master Yaş: 25 , eic 99%
    1 yıl
    Gündem konusunda 894 cevap paylaştı.

Bilimle inanç niye yan yana getirilir ki ayrıca o adam evrim hakkında hiçbir şey bilmiyor. Herkes kendi kitlesine oynuyor işte. Kavlak hoca videoya cevap veriyor. Dinleyen de biliyor sanıyor. Karşılıklı oturup konuşsunlar bakalım. Olay yav ben şuraya ceketimi assam bu 2 milyon yıl sonra pantolon olur muya döner. Gerek yok, inanan inansın. İnanmayan inanmasın. Evrimci kendi bildiğine göre yaşasın, dindar kendi bildiğine göre.

2
    5 Yorumla
    • Handsomehell01
      Handsomehell01
      1 yıl

O yüzden mi oradaki bir Allah'ın kulu evrimle ilgili sorduğu sorulara tek bir cevap veremiyor?

Yorumla
    • olasılıklararenedak
      olasılıklararenedak
      1 yıl

kim cevap verecek bir tartışma mı var attığın videoda? Adam tek başına konuşuyor. Adam bir kere bilim adamı değil, felsefeci. Kardeşim merak eden gider okur. Şunu dinledim, şu şunu dedi. Sözler köşküne girdim aha ateist müslümana cevap veremedi müslüman ateiste cevap veremedi. OO ben haklıyım, kendime skor yazayım kafasında gidersen. Çevren ne ise sen de o doğrultuda gidersin tamamen. Aç oku abicim şu şunu dedi, bu bunu dedi. Boş işler bunlar.

Yorumla
    • Handsomehell01
      Handsomehell01
      1 yıl

Videoyu izlemiş olsaydın soruları dinlemiş olurdun ama videoyu izleme kabiliyetin bile olmadığı için zaman israfı olursun bana sadece

Yorumla
    • olasılıklararenedak
      olasılıklararenedak
      1 yıl

Zaman israfı olduğunu bildiğim için videonu izleme gereği duymadım. Zamanım boş videolarını izleyecek kadar değersiz değil.

Yorumla
    • Handsomehell01
      Handsomehell01
      1 yıl

KS de takılan biri zamanım değerli diyorsa benim için konu kapanmıştır 😂😂😂

Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

1

Cevap

2

Cevap

• CerdarKaya
    CerdarKaya Takip Et
    Xper 4 Yaş: 34
    1 yıl

ilahiyatci evrimcileri mat ediyor hee, kesin öyledir kardes. Herif cahilin teki, Evrim hakkinda peynir kadar bir sey biliyorsa suratimada tükürsünler o kadar ne konusuyorum.

0
    48 Yorumla
    • Handsomehell01
      Handsomehell01
      1 yıl

Neden o zaman sorularına kimse cevap veremiyor adamın? Madem çok biliyorssun o zaman adamın sorusuna cevap ver. Evrim derki hayvanlar yaşadığı ortamın baskısı ile doğaya ayak uyduranlar hayatta kalıyorsa çevre şartlarının zorlaması DNA'ya nasıl geçiyor? Seçilim baskısı denilen şey İçin DNA'nın değişmesi gerekiyor mu? Gerek miyor mu? DNA'sı değişmeden bir canlının değişmemesi imkansız olduğuna göre denizde yaşarken solungaçla nesef alan balık karaya çıktığında akciğer ile nefes alıyorsa bunun sadece şeklinin değil DNA'sının da değişmesi gerekiyor. Solungaçlı şekilde DNA da bulunan yazılım hangi nedenle değişiyor? Bunun bilimsel açıklamasını istiyor adam.. kimse cevap veremiyor. Solungaçlı akciğere çeviren o formülü bilimsel olarak açıklayın diyor. Kaldı ki hadi bu adamı geçtim evrimi çürüten fosiller var birader. Çok biliyorsanız biraz da o fosilleri inceleyiniz. https://evrimicurutenfosiller.wordpress.com/

Yorumla
    • Handsomehell01
      Handsomehell01
      1 yıl

https://ubad.com.tr/evrimi-curuten-hakikatler/

Yorumla
    • Handsomehell01
      Handsomehell01
      1 yıl

Birader siz bu evrimciler kendinizi bilim adamlarından ne zaman daha zeki olduğunuzu düşünmeyi bırakacaksınız. KS de takılan biri gelmiş evrimi çürüten bilim adamlarından daha bilgili olduğunu söylüyor bana. Güzel kafanız var gerçekten

Yorumla
    • Handsomehell01
      Handsomehell01
      1 yıl

Şimdi sizlerin ataları Maymun olduğu için, insan aklı ürünü dışında yaşayarak evrimi çürüten yabancı bilim adamlarını bile AKP'li ilan ederseniz hiç şaşırmamak lazım
      https://youtu.be/V4PgGrgW6as?si=cPMTZgXpnt4PaqF8

Yorumla
    • Handsomehell01
      Handsomehell01
      1 yıl

Senin bas ettigin degisimlar dogal secilim ve mutasyonlar ile cok yavas bir sekilde ilerler ve bununla beraber DNA'da da degisim olur🤦🏻🤦🏻🤦🏻 birader adam da diyor ki bu değişim nasıl oluyor? Mesele şimdi anne karnında bir insanın oluşum evresinin nasıl olduğunu tek tek sıralıyor bilim. Öyle zamanla değişiyor demekle bilim olmaz. Zamanla nasıl değişiyor bunu açıkla hadi bilimsel olarak diyor adam. DNA neyden neye nasıl dönüşüyor? Şimdi biri sana dese ki big bang nasıl oluştu? Sen şöyle cevap verirsen zamanla oluştu. Bu cevap ne kadar bilimsel? Millete cahil diyorsunuz kendi cehaletinizi görmeden

Yorumla
    • Handsomehell01
      Handsomehell01
      1 yıl

Tamam birader evrimi bilimsel olarak çürüten bütün bilim adamları yobaz ama evrimi bilimsel olarak ispst edemeyen herkes âlim

Yorumla
    • Handsomehell01
      Handsomehell01
      1 yıl

Tek bildiğiniz şey zamanla şekil değişikliği olmuş. Birader evrim tüm canlıların değişim gösterdiğini iddia ederken hiç değişim göstermeyen canlıları neden yobaz bakış açısıyla görmezden geliyorsunuz?

Yorumla
    • Handsomehell01
      Handsomehell01
      1 yıl

Bu fosil, 2002 yılında Kansas Üniversitesi profesörü David A. Grimaldi tarafından özel bir mikroskop ile incelendi. İnceleme sonunda tarihin en eski böcek türü olan ‘Rhyniognatha hirsti’ böceğine ait olduğu tespit edilmişti ve Dr. Grimaldi söz konusu fosilin 396 ila 407 milyon yıl arasında bir yaşa sahip olduğunu belirtiyordu. Buna göre ‘Rhyniognatha hirsti’ bilinen en eski uçan böcekten 80 milyon yıl daha yaşlıydı. Hepsinden önemlisi, fosildeki böcek kanatlara sahipti ve uçuyordu.(1)

Bu fosil, evrimcilerin böceklerin uçuşu ile ilgili geliştirdikleri, zaman içinde kanatlanarak uçan böcek hikâyesini yerle bir ediyordu. Ne var ki evrimciler “evet bilimsel bulgulara göre değişim geçirmeden var oldukları ilk günden beri uçan böcekler var” demek yerine “kanatların gelişimiyle ilgili evrimi revize etmek gerek” (2) demeyi tercih ettiler.

Bu, tezlerini çürüten bir fosilin her ortaya çıktığında başvurdukları bir kaçamak. İlkel insanların mağaralarda yaşadıklarını iddia ettikleri dönemden daha eski şehir kalıntıları bulunduğunda ya da tezlerine ters düşen 110 milyon yıllık bir örümcek fosili (ağıyla birlikte) bulunduğunda da bu kaçamak izahı tekrarlıyorlar. Bilime kafa tutan tek yobaz evrimciler olsa gerek.
      www.yaratilis.org/.../

Yorumla
    • Handsomehell01
      Handsomehell01
      1 yıl

Valla dostum benim için evrim masadan öteye geçmez çünkü hiçbir bilimsel dayanağı yok. Evrimi çürüten bilimsel deliller ile bilim adamları olduğu hâlde hepsini yobaz ilan ederken neye göre bilim adamlığından çıkarttın bu adamları? Evrimin bana bilimsel tek bir formülünü söyle diyorum tek cevap bile veremiyor bu evrimciler. Bilim formül ile ilerler. Bak mesela YouTube de evrimin tüm yalanlarını bilimsel gerçekliklerle ortaya çıkarıyor bu kanal. Ben de sana bu kanala bir göz atmanı tavsiye ederim.
      https://youtu.be/0ZGEXeVtp5k?si=ZJrTJ3Xvl6kiSqU9

Yorumla
    • CerdarKaya
      CerdarKaya
      1 yıl

Bana bilim adami olarak satmaya calistigin herif ilahiyatci ve bilim adami degil. Evrim Teorisinin cürütüldügü falanda yok kardesim. Evrim bir bilimsel gercektir ve modern bilimin temelidir.

Evrim yok demek dünya düz demek gibi birseydur,

Evrim bir cok diger konu gibi Islamin yanlis oldugunu gösterdigi icin islamcilar sadece kuduruyor isin asli bu.

Yorumla
    • Handsomehell01
      Handsomehell01
      1 yıl

Fakat Curnoe, insanlar ile büyük maymunların penis boyutundaki bu farklılığın nedeninin ise belirlenemediğine de işaret ediyor. Çok bilimsel açıklamalarınız var gerçekten bu konuda:) kafanıza göre şöyle olabilir böyle olmuştur diye tez ortaya atıp bunu bilim diye insanlara anlatmaya çalışmanız gerçekten trajikomik.

Yorumla
    • Handsomehell01
      Handsomehell01
      1 yıl

@cerdarkaya mesela evrime göre ilk canlılarda karaciğer gibi organlar bulunmuyordu ifadesini izah eder misin? ilk canlılar dediğiniz canlılar hangi canlılardır görevlerini yerine getirmek için neden evrimleştiler? sorumlulukları mı vardır acaba bir süre sonra karaciğere evrimleşmeyi neden istemişlerdir? bilgilendirirsen sevinirim bu konuda bilimsel olarak beni. Madem evrim bilimsel ise bilimsel cevap verirsen sevinirim

Yorumla
    • Handsomehell01
      Handsomehell01
      1 yıl

Dostum evrim hakkında yaptığınız tüm açıklama aynı farkında mısın? Karaciğer nasıl evrimleşti? Mutasyon ve doğal seçilim. Penis nasıl evrimleşti mutasyon ve doğal seçilim. Her soruya bu cevabı vererek evrimin bilimsel olduğunu düşünmek bana hiç mantıklı gelmiyor. Bilim soruları boş bırakmaz. Bilim demek deney demektir. Bana karaciğerin evrimleşme süreci ile ilgili tek bir deney örneği verir misin? Mesela bu karaciğerin yapısı, geni DNA sı önceden nasıldı? Mutasyon oluşma sırasındaki evrelerini açıklayabilir misin? Bunu açıklayamadan her şeye mutasyon ve doğal seçilim diyerek bilim olmaz

Yorumla
    • Handsomehell01
      Handsomehell01
      1 yıl

Bilim adamı evrim ağacı sitesi 🤣🤣🤣 al sana bu sahtekarın sizi nasıl kandırdığının gerçek yüzü. Çocuk resmen bilim adamlarının ingilizce orijinal metinleri yerine kendi Türkçe çevirisini yapıp kendi metnini ekleyerek bakın bilim adamları böyle diyor diye size kitliyor siz de saf gibi inanıyorsunuz😂
      https://youtu.be/YxeoAC3gyiM?si=d18g3_-rILHz414D benden sana tavsiye böyle sahtekar sitelere takılırsan evrimi bilim sanmaya devam eder ve her soruya bilimsel hiçbir cevap veremezsin böyle.

Yorumla
    • CerdarKaya
      CerdarKaya
      1 yıl

Müslümanlarin kendi dinini kurtarmak icin ortaya attiklari sacma palavralara gerek yok kardes.

Yorumla
    • Handsomehell01
      Handsomehell01
      1 yıl

Valla bizim dinimizi kurtarmaya gerek yok. Siz kendi evrim palavralarınızı kurtarmayı düşünün önce

Yorumla
    • CerdarKaya
      CerdarKaya
      1 yıl

Tüm Evrim inkari, islami kurtarma üzeri kuruludur kardes.

Yorumla
    • Handsomehell01
      Handsomehell01
      1 yıl

Yanlış bilgi. Evimden önce İslam hep vardı. Göbekli tepe bile yerle bir etti evrimcileri. Tüm evrim palavrası İslam'dan kurtulabilmek için uydurulmuş masallardır. Sizlerde bu masallarla uyuyan ve ölünce uyanacak hakikati sadece ölünce anlayabilecek topululuklarsınız. Ama o zaman da iş işten geçmiş olacak ne bir evrimci masalcıları size fayda sağlayacak ne de sizin kaçacak hiç bir yeriniz olmayacak. O yüzden herkes öleceği günü beklesin. Bakalım kim hancı kim yolcu. Kim ak kim kara o zaman belli olacak zaten

Yorumla
    • CerdarKaya
      CerdarKaya
      1 yıl

Evrim birak senin dinini, hayatin kendisi ile baslamistir. Palavra olan senin dinidir.
      Dogru düzgün bilim adami bulamadiginiz icinde ilahiyatcilarin sacmaliklarini bilim adami diye millete yutturmaya calisiyorsunuz.

Siz deve sidigi icmeye devam edin kardes.

Yorumla
    • Handsomehell01
      Handsomehell01
      1 yıl

Dostum işinize gelmeyince yabancı bilim adamlarını bile yobaz ilan ediyorsunuz. Deve idrarı🤣🤣 tamam birader Diamond Tema kitlesi olduğun anlaşıldı 🤣 o yüzden sizin gibi okuma özürlü insanlara bin tane bilimsel delil de sunsak yok abi bu bilimsel değil diyerek sadece işinize gelen şeyleri bilim sanmaya devam edersiniz. Benden sana tavsiye git bak bakalım Nobel ödüllü bilim adamlarının kaçı dindar kaçı ateist miş. Şimdi sen Nobel ödüllü bilim adamlarını da yobaz kendinizi bilim insanlarından daha bilgili ilan edersiniz. 😄 Neyse birader size Maymun ecdadınız ve kuzenlerinizle mutluluklar.

Yorumla
    • CerdarKaya
      CerdarKaya
      1 yıl

10 seneden fazla oldu benim dini terk edeli kardes. Diamon Temayi izlemiyorum bile. Bir bilim adami evrimi inkar etmez, edemez.

Evrimi inkar edenler, dinlerinin yalan oldugunu kabul edemeyenlerdir, hepsini gectim sen zaten bilim adami nedir bilmiyorsun. burada bastan beri ilahiyatci adami millete bilim adami diye yutturmaya calisiyorsun.

Bak bakalim Nobel ödüllü adamlarin kaci Evrimi inkar ediyor, ondan sonra gel yegen.
      Deve sidigi ile sana serefe.

Yorumla
    • Handsomehell01
      Handsomehell01
      1 yıl

Dostum adam dil bilimcisi 🤦🏻 size bilim adamı sadece deney yapar sandığınız için daha çok şey öğrenmeniz lazım bilim adamı dalları ile ilgili.

Yorumla
    • Handsomehell01
      Handsomehell01
      1 yıl

Dostum deve idrarı sadece Medine Ummanı hastalığına yakalananlar için önerilmiştir. O tarihte içen kişilerde bu hastalıktan bu sayede kurtulmuştur. İslam tarihin sıfır olduğu için İslam tarihi hakkında zerre bilgin olmadan terk etmen de tuhaf olmuş

Yorumla
    • CerdarKaya
      CerdarKaya
      1 yıl

Deve idrari günümüzde bile farkli hastaliklar icin, hatta sadece sifa bilindigi icin Araplarda tüketilir. Her sene hatta Türk hacilar ictikleri icin rahatsizlanir hasta olanlar bile vardir.

Sanirim din bilimcisi demek istedin. Dinler en basta bir bilim dali degildir, din bilimcisi diye bir sey yoktur, dinler bilim disidir.

Herif ilahiyatci, anlamadigi ve bir sey bilmedigi evrim hakkinda attip tutuyor, kendisinide millete bilim adami olarak pazarlamaya calisiyor.

Yorumla
    • Handsomehell01
      Handsomehell01
      1 yıl

Adamın uzmanlık alanı felsefe Mantık ve Din bilimi. Araştırma Yöntemleri ve metodolojileri farklı olduğundan din bilimleri (İngilizce: Religious studies veya Almanca: Religionswissenschaft) ile teoloji (ilahiyat) birbirinden tümüyle olmasa da önemli ölçüde ayrılmaktadır. Bir teolog ile din bilimci arasındaki fark, birinin dini vahiy eksenli anlamaya diğerinin ise bilim perspektifi içinden bir dini veya tüm dinleri anlama ve açıklamaya çalışmasıdır.
      https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Din_bilimleri
      Deve idrarı meselesine gelince benim dedelerim de haca gitti ama hiçbiri idrar falan içmedi. Bunları kim sallıyor size acaba? Al bir de tıp bitirmiş eski bir Ateist olan doktordan dinle işin aslını:
      https://youtu.be/ibojZtR_V3Y?si=bYjaDAdc_UNXAONd

Yorumla
    • CerdarKaya
      CerdarKaya
      1 yıl

Senin Religious Studies baska bir sey, theoloji yani ilahiyat okumak baska bir sey kardes.
      Senin herif islam ilahiyati okumus, daha fazlasinida degil.

O YouTube'daki herifide biliyorum. Diamon Tema'nin karisina laf atan herif degil midi?

Haa hala deve sidigi iciliyor, buyu eski hastanelik haber:
      www.hurriyet.com.tr/.../umrede-deve-idrari-icen-iki-turk-hastanelik-oldu-20376954

Yorumla
    • Handsomehell01
      Handsomehell01
      1 yıl

yalan söylemek siz dinsizlerin kanında var sanırım 😂
      10 seneden fazla oldu benim dini terk edeli kardes. Diamon Temayi izlemiyorum bile😂😂😂 bu cümleyi kuran sen madem izlemiyorsun nereden biliyorsun Diamondun attığı iftirayı 😂😂 diamod kitlesi olduğunu bilsem hiç kaile bile almazdım seni. 513 sayısının 13. Kuvvetini bir matematik profesörüne sorsak bunun kesin cevabını verebilir mi bize sorusuna belki de bunun kesin bir cevabı yoktur diyen bir herifin kitlesi olduğunuz için o yüzden normal deve idrarı meselesini anlamamanız. Hiç bir hadiste deve idrarı içen sağlıklı demez. Bu insanlar bilgisiz diye bu İslam'ın değil insanların kusurudur. "Hz. Enes anlatıyor: Ukl veya Ureyne kabilesi halkından sekiz kişilik bir grup Medine’ye gelip Hz. Peygamber’e biat ederek Müslüman oldular."

"Bir müddet sonra Medine’nin havası onlara dokundu ve hasta oldular. Şikayetleri üzerine Hz. Peygamber (asm), çobanlarıyla birlikte Medine’nin dışına çıkıp, develerin sütünden ve idrarından içmelerini tavsiye etti. Adamlar bir müddet develerin süt ve idrarından içtiler ve sağlıklarına kavuştular."

"Daha sonra, çobanları öldürüp develeri önlerine katıp götürdüler. Olaydan haberdar olan Hz. Peygamber birkaç adam peşlerine taktı ve nihayet onları bir yerde yakalayıp getirdiler. Hz. Peygamber onlara hak ettikleri ağır bir cezayı tatbik etti." (Buharî, Tıp, 5- 6; Müslim, Kasame, 9-11) Bak
      www.google.com/.../deve-idrari-ile-tedavi-etme-konusundaki-hadis-sahih-midir-izahi-nedir%3famp hastaneye gittin doktor senin böbreklerine zarar verdi diye bu tıp kitabını hatalı yapmaz. Kusursuz olan İslam'dır. İnsanlar değil.

Yorumla
    • CerdarKaya
      CerdarKaya
      1 yıl

Diamon Tema'yi takip etmiyorum ama gündemi takip ediyorum. Son olaylardada bu konular konusuldu kardesim. Ben dinsiz oldugumda Diamond Tema video bile yapmiyordu.

Idrar zararlidir. Canlilar idrar ile vucuttaki zehirli maddeleri disari atar. Sana hic bir saglik örgütü idrar icmenin faydali oldugunu söylemek kardesim. (Evet verdigin linki okudum, palavra anlatiyorlar. Bilerek yalan söylüyorlar)

Yorumla
    • Handsomehell01
      Handsomehell01
      1 yıl

Depremzede içtiği idrar sayesinde hayatta kaldı. İdrar zaten zararlı ama zaruri hallerde mecbur kalırsan hastalık gibi içersin ki zaten İslam tarihi ile ilgili herkese ve herşeye palavra diyorsun. Yani akıl mantık işi değil. Örneğin Kur'an ayetinde demiri gökten indirdik diye geçiyor ve yıllardır demirin yeraltından çıktığı sanılıyordu. 19. Yüzyıldan sonra demirin havada oluştuğunu anlayabildiler ancak. Evrenin genişlemesi meselesine siz dinsizler dediniz ki evrenin genişlemesini bilim insanları teleskopla çözdükten sonra dindarlar çeviriyi genişleme olarak sonra çevirdiler. Ama daha Hubble anasının karnından çıkmadan İslam alimleri Farkettin Râzî, Kurtubi vb kişiler taa 1200 lerde kurandan yola çıkarak çevirmişler evrenin genişlemekte olduğunu İşte sizler İslam tarihi okuyup araştırmadan işinize geldiği gibi hareket ettiğiniz için işinize gelmeyen her şeye palavra diyorsunuz.
      www.bilimveyaratilisagaci.com/.../

Yorumla
    • CerdarKaya
      CerdarKaya
      1 yıl

Evet depremzede idrarini icerek hayatta kaldi. Ben sana zaten idrar icen herkes hemen ölüp düsecek demiyorum, idrar sagliksiz diyorum.

Bir sigaradan cektin diye hemen akciger kanserinden ölmeyeceksin ama sagliksiz ve sana zararli, idrar aynisidir.

Kuran'da bilimsel mucize yoktur, icine sadece bilimsel mucize uydurmaya calisan müslümanalar vardir.

Örnegin Evrenin genislemesi, Müslümanlar bunu kurani uydurmaya calisiyor iste. Buyur aciklamasi, din adamlari tarafindan.
      https://www.youtube.com/watch?v=JG-uBrwlGlg

Yorumla
    • Handsomehell01
      Handsomehell01
      1 yıl

🤣🤣🤣 dostum bu adam dinden bir haber. Adam sürekli İslam'a aykırı fetva verip duruyor🤣Arkadaş Fahrettin Râzî Kur'an tefsirinde 1150 de doğmuş birisi nasıl oluyor da evrenin genişlediğini söylüyor Kur'an tefsiri kitabında bana bunu açıklar mısın? Bak Matik hocan kim bilmiyorum ama Hubble teleskopu ne Zaman buldu da evrenin genişlediğini söyledi? Daha 1900 lü yıllarda. Bak dostum 1150 yılında doğan 1210 yılında ölen bir adam evrenin genişlemesini Hubble'nin dedesi bile yokken söylüyordu 🤣 Sadece Fahrettin Razi de değil, Kurtubi de Kur'an tefsirinde evrenin genişlemesine yer vermiştir. Ebu Suud efendi aynı şekilde kuran tefsirinde evrenin genişlemekte olduğunu yazmıştır. Ebu Suud doğum tarihi: 1490 🤣 sen Diamond kitlesi olmadığına emin misin 😂 belki o kitledesin diye hâlâ somut elle tutulabilir kitaplara karşı çıkarsın diye devam ediyorum bak başka kimler yer vermiş tefsirlerinde Dilci Müfessir El - : doğum tarihi: 241. İbn-i Kesir: 1373 te ölüyor bu adam ve ne tesadüf bu adamda Kur'an tefsirinde evrenin genişlemesi diye çevirmiş kitabında. Bir de 600 lü yıllarda doğan ibni Zeyd de Kur'an tefsirinde evrenin genişlemesi olarak çevirmiş😂😂😂 Dostum adamlar kitap basmış o tarihte kitap sen gelmiş video atıyorsun şaka gibisin 🤣 bu adamlar evrenin genişlemekte olduğunu çevirirken o zaman teleskop bile yoktu. 1900 lü yıllarda teleskopu bulan Hubble değil Hubble'nin dedesinin babası bile yoktu dünyada 😂😂🤣🤣🤣

Yorumla
    • Handsomehell01
      Handsomehell01
      1 yıl

Dilci Müfessir El Zeccac olacak orası o da Kur'an tefsirinde ayeti evrenin genişlemekte olduğu şeklinde çevirmiştir. Arkadaş somut kaynaklara bile kafa tutmaktan vazgeç bence çünkü bu kaynaklara kafa tutmak sağlıklı bir insan beyninde olmaz

Yorumla
    • CerdarKaya
      CerdarKaya
      1 yıl

O zaman 1000 sene önce onlar yanlis cevirmisler kardes. Önemli olan 1000 sene önce birinin bunu nasil cevirdigi degil, genel olarak nasil kabul edildigidir.

12. Yüzyilda bu Ayet "Genisletiyoruz" olarak mi kabul edillirdi yoksa "gücümüz yeter" olarak mi kabul edilirdi. Onca tefsir arasinda isinize yarayani secip abi bak 1000 sene öncede birisi böyle cevirmis diyerek o ayet o anlami tasimiyor iste.

1000 sene önce oldugu gibi, bugünde bu Ayetin anlami ortadir ve yüzyillardir ayni tefsir edilir "Bizim gücümüz yeter" seklinde.

100 ayni tefsir arasinda 1 tane isine yarayani cekip abi bak 1000 sene öncede birisi öyle yapmis demek ile hakli olunmuyor.

Hem bu nebicim ap acik inmis bir kitap, herkes baska bir cacik anliyor asasasas

Yorumla
    • Handsomehell01
      Handsomehell01
      1 yıl

O zaman 1000 sene önce onlar yanlis cevirmisler kardes. Önemli olan 1000 sene önce birinin bunu nasil cevirdigi degil, genel olarak nasil kabul edildigidir.🤣🤣🤣 Dostum sen İslam tarihi cahilisin diye bu İslam'ı yanlış değil seni yanlış yapar. Hiç bir tarihte bir ayet tek anlamı ile kabul edilmemiştir. Eğer 12. Yüzyılda bu ayet gücümüz yeter olarak kabul edildi diye iddia ediyrrsan bunu kim ya da kimler böyle kabul etti? Bunu açıklamak ile mükellef olursun. Saçmalamayı bırak o yüzden. Mesela ingilizce de ya da herhangi başka dilde bile bir kelimenin birden çok anlamı vardır. Örneğin have kelimesi yemek içmek, duş almak, sahip olmak, almak vb. Anlamlarda kullanılır. Şimdi biri yeme içme diye çevirdi , diğeri almak diye çevirince abi yok bu adamlar yanlış çevirmiş mi diyeceksiniz 🤣🤣🤣 biraz akıl ve mantık lütfen. Bu arada ayet bu kitap sana apaçık bir delildir kısmında ayet hangi döneme ne için inmiş bilmeden gülerek komik duruma düşen sensin😂😂😂

Yorumla
    • CerdarKaya
      CerdarKaya
      1 yıl

Kardesim islam ve ayetler hakkinda genel kabul edilmis görüsler vardir (Mezhep farkliliklarini saymiyorum simdi). 1400 seneden beri genel kabul edilmis görüse görede o Ayetin anlami "Gücümüz buna yeterdir" anlamidir.

1000 sene önce birisi isinize yaradigi gibi cevirdigi icin, onun cevirisi dogru olmuyor iste. O dönemde genel olarak nasil ceviriliyordu? Bugün genel olarak nasil ceviriliyor?

Evet bir kelimenin birden fazla anlami olabilir ama yazar bir sey yazdiginda o kelimenin bir anlamini kullanir, ben yazdim siz kafaniza göre cevirin demez.

burada bir cacik bilmeyen sensin. Islami ögrenmek yerine, islami kurtarmak icin palavralar üreten kisileri dinlersen sonuc olarak senin gibi insanlar cikiyor iste.

Yorumla
    • Handsomehell01
      Handsomehell01
      1 yıl

1400 seneden beri genel kabul edilmis görüse görede o Ayetin anlami "Gücümüz buna yeterdir" anlamidir. Sjsjssj 😄 Nerde yazıyor kaynak ne bende sana şöyle diyim o zaman evrimin uydurma olduğunu 1800 lü yıllardan beri kabul edilmiştir.
      😂 ben senin gibi kaynaksız kafama göre sallayınca bu gerçek mi olmuş oluyor? Kaynaksız tarih tarih değildir dostum. O yüzden kaynağın varsa bunu delilendirebiliyorsan tartışalım sabahtan beri kaynaksız sallayan palavra sıkan sensin. Sana bir kişinin değil farklı farklı tarihlerde yaşamış birden fazla âlimin ismini verdim evrenin genişlemesi olarak çeviren ve Hubble'nin dedesi yokken söylemişler fakat farklı anlarını da söylemişler yani adamlar bu kelime evrenin genişlemesi anlamına da geliyor kudret anlamına da geliyor demişler. Aynı " have" gibi yeme içme anlamı da var sahip olma anlami da var demişler. Ama siz sahtekarlar gibi. Hayır biz have kelimesim sahip olma anlamını kabul etmiyoruz sonradan sahip olma diye değiştirmişler demiyor kimse 😂 aklı başında olan biri somut verileri inkar etmez ve de şaşırır. Adamlar o dönemde bile Kur'an ayetinde evrenin genişleme anlamı da var kudret anlamı da var diye belirtmiş "musiun kelimesini der. "Fanrettin Râzî denilen adam İslam'ın ekolüdür. Kelamcıdır. Senin gibi palavracıları mat etmesi ile bilinir. Tipik Diamond kitlesisin işte. Kendi cehaletinizi görmeden İslam hakkında okuyarak öğrenmiş insanları cahil ilan ediyorsunuz..

Yorumla
    • CerdarKaya
      CerdarKaya
      1 yıl

Tekrar ediyorum, Evrim biyoloji bilim dalinin temelidir. Yalanlandigi falan yok kardesim. Yalan oldugunu Evrim hakkinda bir sey bilmeyen ilahiyatcilar iddia eder ;)

Evet birden fazla alimin tefsirini verdinde, onlarin yasadigi dönemde diger tefsirler mesela ne diyordu? 100 alim arasinda 3 tanesi senin isine yaradigini söylüyor diye o öyle olmuyor kardes.

Sana Türkiye'den örnek vereyim. Elmalili Hamdi Yazirin tefsiri Türk Islam Tarihinde en güvenilir tefsir olarak kabul edilir. Onun tefsiride ortadadir.

Genel kabul edilmis görüslere görede orada "Gücümüz buna yeter, cok güclüyüz" anlamini tasiyor iste kardesim. Neden yoruyorsun kendini?

Yorumla
    • CerdarKaya
      CerdarKaya
      1 yıl

Haa bu ara evren genisliyor muhabetti 20. yüzyillda basladi. Ondan önce o anlami tasiyan tefsirlerde yoktu. 800 sene önce senin dedigin tefsirciler ayeti düz cevirip genisletme konusunu ele almis olsalarda genel kabul ettikleri görüs Allah gücü ile ilgilidi.

Yorumla
    • Handsomehell01
      Handsomehell01
      1 yıl

Genel kabul edilmis görüslere görede orada "Gücümüz buna yeter, cok güclüyüz Genel kabul edilmis görüslere görede orada "Gücümüz buna yeter, cok güclüyüz" anlamini tasiyor iste kardesim.😂😂😂 Kardeş kaynak ne senin bir tarafından uydurman mı 😂😂 hangi kitap genel kabul edilen görüş bu demiş tek bir ayet için 🤣🤣 ben de şöyle diyorum o zaman bilim adamlarının genel kabul edilmiş görüşüne göre evrim safsatadır zaten. İki üç bilim adamı evrimi savunuyor diye evrim gerçek olmuyor😂 al senin mantığınla sana cevap verdim 😂

Yorumla
    • CerdarKaya
      CerdarKaya
      1 yıl

Hayir. Seninle muhabet ettikten sonra bu Ayeti tekrar arastirdim.
      "Genisliyor" ifadesi yeni tefsir degil 1000 sene öncede bunu böyle tefsir eden alimler vardi deniliyor ve bunlarin tefsirlerini okudum. Örnegin Beydavi tefsiri.

Bu ayeti mucizeye cevirmek icin bu tefsircilerin tefsir icindeki bir cok aciklamasindan sadece isine yarayanlarini seciyor. Örnegin Beydavi bu ayeti "Genisletiyoruz" diye tefsir etmistir ama acik bir sekilde bunun "gücümüz yetiyor" anlamina geldigini bildirmistir.

Sana inanmiyorum dedigin yalan diyorsan buyur beydavinin tefsirini kendin oku.
      archive.org/.../2up

Sonuc olarak eski tefsircilerin Zariyat 47'yi "genisletiyoruz" diye yorumlamasi bir carpitmadir ve gerceklerin sadece yarisidir.

Bu ayetin "Genisletiyoruz" anlamini tasimasi 20. yüzyilda ortaya cikmistir ve ondan önce yoktur.

Haa bu ara evet, bilim dünyasinda genel kabul edilmis görüs evrimin gercek olmasidir ;)

Yorumla
    • Handsomehell01
      Handsomehell01
      1 yıl

Sonuc olarak eski tefsircilerin Zariyat 47'yi "genisletiyoruz" diye yorumlamasi bir carpitmadir ve gerceklerin sadece yarisidir😂😂 Dostum senin bence dil bilgisi kurallarını öğrenmen lazım. Kendi elinle kendi mat ediyorsun. Ben sana Beydavi dışında 6 tane daha alim ismi verdim Ayetini evrenin genişlemekte manası da var diye bildiren ki kaldı ki Beydavi de bunu söylemiş 😂😂😂 çarpıtma olsaydı hiçbir alim bu ayetin taa 1300 lerde evrenin genişleme anlamı da var demezdi. O dönemin âlimleri daha teleskop olmadan bile evrenin genişleme anlamı da var gücümüz yetiyor anlamı da var dediyse bu zaten Kur'an'ın net bir şekilde bilimden önde gittiğini gösterir. Beydavi gücümüz yetiyor anlamına geliyor demiş diye bir kişiyi neden işine geldiği için referans alıyorsun 😂 kaldı ki adam genişleme anlamı da var diye açık açık belirtmiş ama nedense bu işine gelmiyor pes doğrusu. Fanrettin Râzî de aynı şekilde evrenin genişlemesi anlamı da var, gücümüz yetiyor anlamı da var , mahlukatın rızkını genişletiyoruz anlamı da var diye tefsir etmiştir. Sizin iddanız neydi? Evrenin genişlemesi teleskopla icat edildikten sonra din adamları bunu genişletmekte olarak değiştirdi 😂ee kendi elinizle mat oldunuz işte tefsir okumayı akıl edemediğiniz için eskiden beri teleskop icat edilmeden bu ayetin evrenin genişlemesi anlamına da geldiğini belirten alimlerin olduğunu bizim sayemizde öğrenmiş oldunuz. Bu ayetin 20. Yüzyılda genişletiyoruz anlamı çıkması 20 yüzyılda ortaya çıktıysa bu saymış olduğum 1300 yıllarında yaşamış alimler nasıl bildirmişler birader 😂😂😂 sürekli kendinle çelişiyorsun 😂😂 20 yüzyılda ortaya çıkı diye uyduranlar sizlersiniz neden bir tane bile kaynak veremiyorsun bununla ilgili😂😂 bilim dünyasında genel kabul edilen görüş evrimin bilim değil teori olması 😂😂😂 bilim olsaydı evrimle ilgili bir tane bile formül olurdu 😂😂

Yorumla
    • Handsomehell01
      Handsomehell01
      1 yıl

@cerdarkaya artık anlayın Kur'an bilimden önce ilerleyen bir kitaptır. https://www. kizlarsoruyor. com/toplum-sosyal-iliskiler/a180756-kur-an-in-bilimsel-gerceklerinden-daglarin-hareketini-inceleyelim.

Yorumla
    • Handsomehell01
      Handsomehell01
      1 yıl

Kur'an'ın Bilimsel Gerçeklerinden Dağların Hareketini İnceleyelim ↗

Yorumla
    • CerdarKaya
      CerdarKaya
      1 yıl

Kardesim anlasilan sen bu tefsirleri okumamisin. Ayetin mealinde zaten "genisletiyoruz" anlami geciyor, benim tahminin ayeti bire bir aldiklari icinde "genisletiyoruz" diye tefsire bir es anlam olarak aldilar ama bu "genisletiyoruz" ifadesinin bir mizah oldugunu ve "Kudretimiz buna yeter" veya "Cok güclüyüz" anlamini tasidiginida belirtiyorlar.

Yani 1000 sene önceki tefsirlerde genisletiyoruz anlami gectigi bir carpitmadir, gerceklerin yarisidir. O tefsirciler bunun mizah oldugunu ve anlami "Kudretimiz buna yeter" tasidiginda ortak fikirler.

Bu meal de mizah olmadigi 20. yüzyilda ortaya cikmis bir iddiadir ve bundan önce böyle bir sey yoktur.

Sonuc olarak Kuran'da iddia edilen bilimsel mucizeler yoktur. Müslümanlar ya yalan söyleyerek ya da gercekleri carpitarak Kurana mucize uydurma derdindeler.

Yorumla
    • Handsomehell01
      Handsomehell01
      1 yıl

@cerdarkaya attığım linki okumayı akıl etmiş olsaydın tahminininde çürütülmüş olduğunu anlamış olurdun. Evrenin genişlemesi Habbule daha dünyada yokken teleskop yokken bunu İlk dile getirenler İslam alimleridir birader daha neyi anlamamakta ısrar ediyorsun? İtiraz: Ayette geçen Musiun kelimesinin ilk anlamı genişletmektir evet ama bunun yanında güç yetirmek, gücü yetmek anlamları da vardır ki bu anlamı, mevcut meallerde tercih edenler de çoktur. Cevap: Bu söylenilen doğru evet, “Musiun=موسعون” “Evsea=أوسع” fiilinin failidir. Evsea bir fiildir, “genişletmek” demektir. Musiun ise failidir, yani öznesidir, işi yapandır ve “genişleten” anlamına gelir. Fakat kelimelerin dil içinde yeni anlamlar kazanma özelliğinden dolayı bu kelime de “gücünün sınırları geniş” veya “gücü yeten” anlamlarında da kullanılmaktadır.
      Evrenin genişlediği geçen yüzyılda bulundu, bu tarihten sonra yazılan mealler taraflı olabilir, gerçeği yansıtmayabilir itirazına karşın eski tefsirlerin ayeti nasıl irdelediğine bakalım. Evvela müfessir Fahrettin Razi bu kelimeyi bir başlık altında incelemiş ve ilk anlamı olan genişletmek anlamından başlayarak diğer anlamlarını da vermiştir.“Mûslûn:
      Ayet-i kerimedeki ifâdesi hakkında şu izahlar yapılabilir:
      a) Bu ifâde, “genişlik” maddesindendir. Yani, “Biz o semâyı, yer ve yeri kuşatan su ve hava, semâya ve onun genişliğine nisbetle, tıpkı çöldeki bir halka misâli olacak bir biçimde genişlettik” demektir. Böylesine geniş bir alanı kaplayan bir bina ise şaşırtıcıdır. Çünkü, böylesine geniş bir kubbeyi hiçbir usta yapamaz. Zira onlar, sayesinde, bu yuvarlaklığın sağlanabileceği ve birbirlerine bitişinceye değin cüzlerinin birbiriyle temasa geçebileceği bir âleti bulundurmaya muhtaçtırlar.
      www.bilimveyaratilisagaci.com/.../

Yorumla
    • Handsomehell01
      Handsomehell01
      1 yıl

@cerdarkaya Genetiğin şifresini çözen eski Ateist Pr. Dr. Francis Collins şöyle diyor: Ateizm'in tehlikeli derecede zayıf olduğunun farkındayım ve dehşete düştüm ki Ateizm tüm seçenekler arasında en az akıla dayalı olduğu ortaya çıktı. Ateizm tüm doğanların en karanlığıdır. Evrensel bir negatifin önüne sürülmesidir. Bilim bunu yapmamalıdır. Çok sevdiğim bilimde bir yaratıcıya ihtiyaç duyduğunu haykıran kanıtları kaçırdığımı fark ettim. Hiçbir şey yerine bir şey var. Evrenin bir başlangıcı vardı. Zarif matematik yasaları ve bu fiziksel kanunlar tam olarak aynı değere sahip olmaları gereken yarım düzine sabit içerir. Aksi takdirde bunların doğada ilginç veya karmaşık bir şey olma ihtimali yoktur. O zamana kadar Evrimin sadece bir teori olmadığına ve kanıtlarla desteklendiğiine yer çekimi gibi ilgi çekici ve gerçek olduğuna ikna olmuştum ama bu ikna olduğum şey asla olmadı. " Birader evrim ağacı gibi sahtekar sitelerde dolaşıp evrimi gerçek sanmayı bırak da git biraz genetik bilim alanında uzman bilim adamlarının makalelerini oku sonra evrimi savun millete. Sabahtan beri yok tahminim şöyle yok evrim bilimsel masalını kendi kafanıza göre uydurup uydurup bilimde olmayan bir şeyi bilinmiş gibi sanarak yaşıyor, uyutuluyor ve uyuyorsunuz. Aklını kullanmayı öğren ve bilim adamlarının bilimsel gerçeklerle evrimin olmadığını dile getirdikleri hâlde elinizde tek bir bilimsel veri olmadan evrimi bilimsel gibi savunarak bilim düşmanlığı yapmaktan vazgeçin artık

Yorumla
    • CerdarKaya
      CerdarKaya
      1 yıl

Ayni seyi tekrarliyorsun kardes. Görünüyor ki arapcada "Genisletiyoruz" ifadesi "Gücümüz buna yetiyor ve ya güclüyüz" gibi bir mizahi anlam tasiyor. 20. Yüzyilla kadarda bu ayeti kimse "Genisletiyoruz" diye yorumlamiyordu, saydigin tefsirciler bir cok anlam arasinda genisletiyoruz ifadelerini tefsire eklemis olsalarda burada "gücümüz yetiyor" anlami gectiginde hem fikirler.

burada sadece Arap dilindeki mizah anlayisi nedenile sözde bir mucize iddiasi var, bunun icinde Habbule ne zaman dogudu pek önemli degil.

Yani Farettin Razi gibi eski tefsircilerde Ayeti genisliyor diye yorumlamasida dedigim gibi, birilerin bu tefsirlerin carpitmasindan ibarettir ve gerceklerin tamamini temsil etmemektedir.

Yorumla
    • Handsomehell01
      Handsomehell01
      1 yıl

@cerdarkaya Dostum sabahtan beri papağan gibi aynı şeyleri tekrarlayan sensin. Sırf gerçeği inkar etmek için çırpınman gerçekten tam bir trajedi. Hâlâ 20. Yüzyılda kadar kimse yorumlamıyordu diyorsun birader şaka gibisin resmen. Onların ne zaman Hubble dan önce doğduğu niye önemli değil 🤣🤣 işine gelmediği için mi 😂 adamlar teleskop bulunmadan kitaplarında Kur'an ayetinde musuin kelimesinin evreni genişletme anlamı da var diye açık açık söylemişler. Daha teleskop olmadan 20. Yüzyıldan önce belirtilmiş bu birader kafan neye basmak istemiyor? Marş mı almıyor? Kim hemfikir birader sabahtan beri kaynaksız element uyduruyorsun. Hemfikir olduklarına dair ya bana kaynak ver biz gücümüz yetiyor anlamına geldiği konusunda hemfikiriz diye nerde belirtmişler? Ya kaynak ver ya da ebediyen sus. Artık kaynağın yoksa lütfen sırf element uydurmak için yorum yazma. Kaldı ki eğer 1600 lerde teleskop bulunmuş olsaydı emin ol tüm alimler evrenin genişlemesi konusunda hemfikir olurlardı. Teleskop olmadığı hâlde 8 tane farklı dönemlerde farklı yerlerde farklı zamanlarda yaşayan alimler bu ayetin evrenin genişlemesi anlamı da var diyorsa bu kitaba itiraz etmek için aklını saf dışı bırakman gerek ki sen öyle yaptığın için sana ayrılan sürenin sonuna gelmiş durumdayız. Çünkü aklını kullanmayı bilmeyen insanlar senin gibi kaynaksız kaynaksız yorum bir tarafından element uydurarak sallar sallar dururlar. Benim de zamanımı israf ederler.

Yorumla
  • BenderRodriguez
    BenderRodriguez Takip Et
    Yoda Yaş: 21 , eic 100%
    1 yıl

Sen bunamissin aga az dinlen

1
    5 Yorumla
    • Handsomehell01
      Handsomehell01
      1 yıl

Bilgisi olmayan insanlar , ilim dalında söyleyecek tek cümlesi olmadığı için hakaret yoluna başvururlar.

Yorumla
    • BenderRodriguez
      BenderRodriguez
      1 yıl

E Hakediyorsan, vidzoyu izlemedim ama bilim ve din’i birbirine uydurma cabasi cok komik, bu ikisi birbirine bir alternatif zaten. Bilime inanmanizin tek sebebi gercek oldugunu bilmeniz, dine inanmanizin tek sebebi yeterince bilim bilmiyor olmaniz

Yorumla
    • Handsomehell01
      Handsomehell01
      1 yıl

Bence videoyu izledikten sonra bu cümlen için kendinden özür dilemek zorunda kalacaksın. İyi seyirler

Yorumla
    • BenderRodriguez
      BenderRodriguez
      1 yıl

Kusura bakma da 54 dakikami bilim ve din gibi birbirine zaten alternatif olarak kullanilan iki olguyu sacma sacma birbirini tamamlar gibi gostermesini dinleyemem. Ben bu adam yerine gider Thomas Aquinas yahut Descartes okurum, ki kendileri teistlerdir tanri’nin varliginin en iyi argumanlarini turetmislerdir yahut gelistirmislerdir. Onlar bile din’i bilim ile tamamlamaya calismayan insanlar. Neden? Cunku din ile bilim birbiriyle tamamlanacak seyelr degildir, din dindir bilim bilimdir. Ister dinine inanirsin ister inanmazsin. Bilime inaniyorsun diye de dine inanmayacaksin diye bir aorunluluk yok zaten.

Yorumla
    • Handsomehell01
      Handsomehell01
      1 yıl

Her insan bir kitaptır. Okumasını bilene. Hayırlı günler

Yorumla
  • FourthOfJuly
    FourthOfJuly Takip Et
    Xper 7 Yaş: 20 , eic 100%
    1 yıl

😂😂😂evrimci dinsizler

1
    6 Yorumla
    • FourthOfJuly
      FourthOfJuly
      1 yıl

Herkes sizin inandığınıza mı inanmak zorunda

Yorumla
    • Handsomehell01
      Handsomehell01
      1 yıl

Biz bilime ve akla inanıyoruz evrime değil

Yorumla
    • FourthOfJuly
      FourthOfJuly
      1 yıl

Bilim ve akla inanmak:İslam mi oluyor😂😂😂

Yorumla
    • Handsomehell01
      Handsomehell01
      1 yıl

Evet eğer Kur'an'ın nasıl okunması gerektiğiniz bilseydiniz bilimden gittiğini ve bilime ışık tuttuğunu anlayabilirdiniz. Ama sizler okumak ve araştırmak yerine gülerek sadece kendinizi komik duruma düşürüyorsunuz. Ön yargı yerine açıp videoyu izleme zahmetinde bulunmanız dileği ile. Hayırlı günler 🙋🏻

Yorumla
    • FourthOfJuly
      FourthOfJuly
      1 yıl

ön yargım yok açıp izlerim de , sadece başlığa güldüm:evrimci dinsizler demenize, yani insanlar illa sizinle aynı şeye inanmak zorunda değil ki

Yorumla
    • Handsomehell01
      Handsomehell01
      1 yıl

o başlığı atma sebebim günümüz evrimcilerin sırf Allah'ı ve dinleri inkar etmeleri için evrime sığınmaları. Yoksa isteyen bilime inanır isteyen evrime. Ölünce de herkes ona göre hesaba çekilir

Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > Evrimci Dinsizler Nasıl Mat Edilir?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Evrime İnananlar Kafir Midir? 24 cevap verildi
Evrime inansak dinden çıkar mıyız? 7 cevap verildi
Evrim ağacı ateist mi? 24 cevap verildi
Sizce evrimi reddedenler sadece dine aykırı olduğu için mi reddediyor? 14 cevap verildi
Evrime inanmak Dinden çıkartır mı? 4 cevap verildi
Evrimci ateistler ile evrim karşıtı Müslümanlar gelin soruya? 3 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Birine aşık mısınız 😄?
  • Aşk hayatlarınız nası gidio🥲?
  • Herhangi bir alerjiniz var mı 🙃?
  • Neşeli cıvıl cıvıl bir sevgiliniz /eşiniz olsun istermiydiniz?
  • Yatakta yemek yer misin?
  • Komple kahverengi giyinmek güzel mi?
  • Kadınlar da erkeklere yürüyebilir mi?
  • Kaytaz böreği hiç yediniz mi?
  • Astra K mı Megane 4 mi?
  • Bu yemek tabağı sizce kaç puanlık, nasıl duruyor?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨