Bilmiyorum bu sistem tek Türkiye'de. Bir kez Duydum insanlar işiler kakıyor ve iki kez kalması için ezan zamanı yakın yapmaya çalışyorlar. Ama imsak vakti geldinde kılabılırsın bak bende beklıyorum 5dk sonra kılıcam
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
1 ay
Sadece sabah namazı için imsak girince namaz kılına bilir
0
2 Yorumla
Soran
1 ay
ama neden 1 saat gec okuyorlar ezanı
Cevap sahibi
1 ay
Detaylı bir yazı vardı bunun ile ilgili paylaşıyorum İmsak vakti takvimlerde mesela 3:30 gösterirken, ezan bundan yaklaşık bir saat sonra okunuyor; bunun sebebi nedir?
Cevap Değerli kardeşimiz,
Sabah namazının vakti imsak ile girer, güneşin doğması ile biter. Ancak sabah namazını, Hanifilere göre hafif ışıyıncaya kadar bırakmak, Şafilere göre ise erken karanlık iken kılmak faziletlidir.
Hanefi mezhebinde sabah namazının geç kılınması daha faziletli olduğu için, imsaktan hemen sonra kılınmamaktadır. Ayrıca imsak vaktinde değil de namaza başlanacağı vakit ezan okunur ki, insanlar namazın kılındığı vakti bilip cemaate gelsinler diye namazdan önce okunmaktadır.
İmsak girer girmez de sabah namaz kılınabilir, ezanı beklemek şart değildir.
Tam namaz kılarken ve namaz bitmeden güneş doğarsa, Hanifilere göre namaz bozulur. Kerahet vakti çıktıktan sonra bu namazı yeniden kılmak gerekir.
Zamanında sabah namazını kılamayan bir kişi, güneş doğduktan ve kerahet vakti çıktıktan sonra öğlen namazı girmeden kılarsa, hem sünnetini hem de farzını beraber kaza eder
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Bilmiyorum bu sistem tek Türkiye'de.
Bir kez Duydum insanlar işiler kakıyor ve iki kez kalması için ezan zamanı yakın yapmaya çalışyorlar.
Ama imsak vakti geldinde kılabılırsın bak bende beklıyorum 5dk sonra kılıcam
Sadece sabah namazı için imsak girince namaz kılına bilir
ama neden 1 saat gec okuyorlar ezanı
Detaylı bir yazı vardı bunun ile ilgili paylaşıyorum
İmsak vakti takvimlerde mesela 3:30 gösterirken, ezan bundan yaklaşık bir saat sonra okunuyor; bunun sebebi nedir?
Cevap
Değerli kardeşimiz,
Sabah namazının vakti imsak ile girer, güneşin doğması ile biter. Ancak sabah namazını, Hanifilere göre hafif ışıyıncaya kadar bırakmak, Şafilere göre ise erken karanlık iken kılmak faziletlidir.
Hanefi mezhebinde sabah namazının geç kılınması daha faziletli olduğu için, imsaktan hemen sonra kılınmamaktadır. Ayrıca imsak vaktinde değil de namaza başlanacağı vakit ezan okunur ki, insanlar namazın kılındığı vakti bilip cemaate gelsinler diye namazdan önce okunmaktadır.
İmsak girer girmez de sabah namaz kılınabilir, ezanı beklemek şart değildir.
Tam namaz kılarken ve namaz bitmeden güneş doğarsa, Hanifilere göre namaz bozulur. Kerahet vakti çıktıktan sonra bu namazı yeniden kılmak gerekir.
Zamanında sabah namazını kılamayan bir kişi, güneş doğduktan ve kerahet vakti çıktıktan sonra öğlen namazı girmeden kılarsa, hem sünnetini hem de farzını beraber kaza eder
İmsak saati girdimi vakit girmiş demektir
Vakit girdiyse kil.
Evet ya başka şehirde kaldığımda öyleysi şaşırdım
Fark ediyor
Ezan gerekmez, vakit girdiyse her zaman kilinir.
İmsak vaktinden 15 dk sonra
Kabul olur
İmsak saatine bak.