Bana gelen evlilik teklifi konusunda ne yapmalıyım?

Ben Giresunluyum ve Giresun'un küçük bir ilçesinde yaşıyorum. (Giresunlular Türk'tür, ben de Türk'üm.) Bir tanıdık aracılığıyla, Trabzon'un Araklı ilçesinden bir çocukla tanıştım. Çocuk iyi bir Müslüman, namazında, niyazında. (Ben de Müslümanım ve namazlarıma dikkat eden birisiyim.) Çok ahlaklı ve edepli birisi. Yüzüme bakmaya bile çekiniyor. Davranışları çok kibar. İyi bir mesleği var, işinde, gücünde bir çocuk. Kendisine araba bile almış. Babası, ona ve kardeşlerine birer tane ev vermiş ve bahçelerini, çocukları arasında eşit bir şekilde paylaştırmış. Çocuğun ailesi geldi ve bizimle tanıştı. İyi bir aileye benziyorlar. Çocuktan hoşlandığımı hissettim. Aradan birkaç ay geçince, bana evlenme teklifi etti. Çocuğun evi köyde ve köyde, ailesinin yakınındaki bir evde yaşıyor. Evlenince, bu evde yaşamamızı istedi. Ben de kabul ettim. Fakat çocuk, bana Rum kökenli olduğunu söyledi. Dedeleri, yüz yıllar önce Müslüman olmuşlar. Çocuk; Türkiye'yi sevdiğini, Türkiye'yi vatanı olarak gördüğünü, Osmanlı'ya ve Türklere karşı her zaman sadık olduklarını söyledi. Fakat köyleri biraz karışıkmış, yani beraber yaşayacağımız köy. Köylerinde hem Türkler, hem Müslüman Rumlar, hem de Hıristiyan Rumlar yaşıyormuş. Sizce bu durumda ne yapmalıyım?

Güncellemeler
1 yıl
Evlilik teklifini kabul ettim. Çocuk çok iyi birisi. Ailesi, bana karşı çok nazik. İşinde gücünde, namazında niyazında insanlar. Çocuktan hoşlanıyorum zaten.
Bana gelen evlilik teklifi konusunda ne yapmalıyım?