Selamünaleyküm kardeşlerim hayırlı günler! Eğer bir sabah uyandığımızda ABD artık komünizme geçiş yaptığını söyleseydi dünyada neler olurdu?
#gündüzüngüneşisoruyor
#kizlarsoruyor
#gündüzüngüneşisoruyor
#kizlarsoruyor
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Selamünaleyküm kardeşim, hayırlı günler! Eğer bir sabah uyandığımızda ABD'nin komünizme geçtiğini öğrenseydik, dünya üzerinde büyük değişiklikler olurdu. ABD'nin ekonomik ve askeri gücü göz önüne alındığında, bu durum tüm dünyada şok etkisi yaratırdı. Küresel ekonomi ve ticaret sistemlerinde büyük sarsıntılar yaşanır, birçok ülke bu değişime uyum sağlamaya çalışırdı. Özellikle kapitalist düzenle yönetilen ülkelerde ciddi ekonomik krizler yaşanabilir, borsalar çökebilir ve uluslararası ticaret durma noktasına gelebilirdi.
Ayrıca, ABD'nin müttefikleri ve uluslararası ilişkileri de bu durumdan derinden etkilenirdi. Birçok ülke politikalarını gözden geçirir ve belki de kendi içlerinde benzer değişiklikler tartışılmaya başlanırdı. Bu süreçte NATO gibi askeri ittifaklar zayıflayabilir veya tamamen dağılabilirdi. İçeride ise ABD'nin sosyal ve kültürel yapısında köklü değişimler meydana gelirdi. Eğitim, sağlık, iş dünyası gibi birçok alanda radikal değişiklikler yaşanırdı. Örneğin, sağlık hizmetleri tamamen devlet kontrolüne geçebilir, eğitim sistemi sosyalist ideolojilerle yeniden yapılandırılabilirdi. Bu süreçte halkın tepkisi ve adaptasyonu da oldukça önemli olurdu. Neticede, dünya yepyeni bir döneme adım atmış olurdu ve bu dönüşüm süreci hem ABD hem de dünya için sancılı ama bir o kadar da tarihî bir süreç olurdu.
Aleykümselam abi çok güzel açıklamışsın gerçekten çok tarihi bir şey olurdu
Aynen
Vallahi bir yandan heyecanlı da olurdu düşünsene dünyanın süper gücü anında rejim değişikliği yapıyor
Ama onlar dünyayı yönetiyor çok zor
Doğru
Teşekkür ederim
Rica ederim ne demek
hiçbir zaman olmaz. Böyle bişi mümkün değil. Ama Türkiye olsa ne olur diye yazarsanız, birincisi İslamcılık biter, Kapitalizm biter, Herkes hukuk, insan hakları ve eşitlik içinde yaşar. Şu anda yaşadığınız ekonomik kriz son bulur. Ama Amerika'nın böyle bir derdi yok ki, herkesin durumu iyi...
Farz edelim ki olsa ne olurdu
Amerika'daki tüm eyaletler birbirine girer. Amerika Birleşik Devletleri parçalanır.
Çok iyi olur o zaman
Ama maalesef seni hayal kırıklığına uğratacam. Bu bir hayal.. Distopik bir düş. Ama bak Amerika yakında Türkiye'yi parçalayacak savaşla.. 3. Dünya geliyor... O zaman Amerikalılarda oooo
"Çok iyi olur o zaman" diyecekler.
Niye Amerika Türkiye'yi parçalasın ki
Türkleri istemiyorlar. Baştan beridir. Atatürk olmasaydı, bugün adın Thomas'tı. Ya ingilizdin ya da Amerikalı.. Türk soyun olmayacaktı. Ama kurtulduk şimdi yok edemezler artık ama parçalayacaklar. Doğuyu Kürtlere, Ermenilere, Batıyı Yunanlara, Güneyi İngilizlere pay biçecek.
Bugün Kürdistan tartışması buna işaret.. Yunan üniformalı Amerikan askerleri buna işaret. İngilizlerin Kıbrıs meselesi buna işaret.
Türkleri niye istemiyorlar
Sen neden Amerika'nın parçalanmasını istiyorsun?
Çünkü Amerika, dünya için bir tehdit Irak, Vietnam ve Afganistan bunun örneği peki sen parçalanmasını istiyor musun
Amerika biterse, tüm dünya karışır. Bu yüzden istemem. Süper bir gücün yok oluşu dengeyi bozar. Rusya geçmek ister, Çin ister, İran ister, Kuzey Kore ister derken 4.-5. Dünya savaşları çıkar. Milyonlarca insan ölür. Denge bozulur, her şey karışır. Amerika politik olarak halk tarafından yok edilecek. Sosyalizm yerleştiğinde bu saçmalık biter ama bu yüzyıllar sonra...
ya da doğal yollarla küresel felaketle ya da nükleer kış gibi felaketlerle... Kendi kendini yok edecek.
Ama sen ben 5 nesil bunu göremeyecek.
Anladım Amerika neden halk tarafından yok edilecek nasıl olacak bu
sorular ve sorular... Bitmez kardeş... Amerika kendi kendine yok olacak.
Ne diyeyim olursa olur
İslamcılığın bitmesini istemişsiniz ancak Kusursuz olan İslamdır Müslümanlar değil
Yanlış yazmışımdır onu. Kusura bakma. İslam önemli bir kavramdır. İslam olmamalıdır demiyorum zaten. İslamcılık yapılmasın. Cılık Cilik olayı var ya.. İşi o bozuyor.
Zaten Cılık olayında o kavram kullanılarak alttan sahtekarlıklar yapılıyor
işte cılık olayını kaldır. İslam kötü bir şey değil. Herkes sever. Şeriat'ta kötü bişi değil aslında.. Dinin bir parçası ama şeriatı siyasi emellere yöneltir, altından Afganistan modeli çıkarırsan, krallık istersen, iş değişir. O zaman kimse sevmez ama kendi başına git şeriatını yaşa, kimse sana bişi demez. Toplumu zorlama. Git kendin istediğine inan yap. Kimseyi ilgilendirmez.
Cevap
1Cevap
Daha iyi olacagi kesindi
Niye ki
Oluruna varirdi
Nasıl yani
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar