Esinin. Alevilik. Mezhebini. Sunnilik Mezhebiyle. Degistirmis. Koca. Gunaha girer mi?

Once Baslik icin kusura bakmayin. Ama yasamis oldugum icin soruyorum.. Annemin. Babasi. daha o kucukken Vefat ediyor. Amcasinin yanina yerlesiyor. ama ekonomik zorluklardan dolayi " Ekmek icin. dogdugu Bingol, den. Ceyhan, a geliyorlar oraya yerlesiyorlar. ve babamla tanisiyorlar.. Yalnizca problem Annemin ana dili ve Mezhebi oluyorsunuz babam ilk anda dert etmiyor. Beraberce İstanbul , a goc ediyorlar. Ve Ben ve kardeslerim dunyaya geliyoruz.. SIMDI gorduklerim ve sorularim geliyor..1-- babam Safii mezhebinden oldugu icin Annemde Alevilik Mezhebinden oldugu. icin Babam devamli Annemde bagiriyor ve dini baski yapiyordu.. Maalesef. bunlari yasayarak gordum.. Babam annemi en ufak Alevilik ibadeti yaparken gorurse bagirmalar cagirmalar oluyordu biz cocuklarda ise Buyuk bir uzuntu tabii.. Annemin ailesi cok uzakta oldugu icin İstanbul'da dertlesecegi. yakinida yoktu. Sessiz sessiz aglardi tek tesellisi sarildigi bizler cocuklariydi. ve Sonucta. annem babamin baskisiyla ve devamli anlatimiyla Sunnilige dondu artik ikiside yaslandi cocuklar buyudu. artik tabi baski kalmadi... Tamam bu anlattiklarim. Yasandi bitti saygisizca olarak aklimizda kaldi su an hic birimiz. gidip Ne Babama nede hatirlatma. Olarak Annemde Kesinlikle bir sey soylemeyiz. Bu konuda cunku ikiside cok yasli artik.. Arkadaslara biraz uzun oldu.. yukariyi okumasanizda olur.. Sorusu su.. "Eger. Sunni. Mezhepli birisi zorla Alevilik Mezhebinden olan birisini. Sunni yaparsa?"... Gunah mi? Cunku iki Mezhepte. Once. Allaha ve onun Peygamberine. Hz. Muhammed sartsiz kosulsuz inaniyor? buna Eminim..! ve Maalesef. Yasayip gordum.. Sizler Ne dusunuyorsunuz? Eger. Sunni birisi. Alevi olan birisini Sunni yaparsa. Ne olur? Gunah mi bu.(bunu yukarida yazdigim gibi... uzuntuyle yasamis birisi olarak soruyorum ogrenmek icin. sagolun varolun..)

Güncellemeler
1 yıl
Sunu. Bastan bilin diye soyluyorum.. Benim Ne Annem. Neden Babam. Okula gitmemis.. bu aci olayda bunuda gozonunde bulundurun.. sagolun Arkadaslar
Esinin. Alevilik. Mezhebini. Sunnilik Mezhebiyle. Degistirmis. Koca. Gunaha girer mi?