Geçmişte Osmanlıya ihanet birçok Arap aşireti olduğu kadar Osmanlı safında can veren de birçok Arap aşireti oldu. Ayrıca Osmanlı'nın son 20-30 yılı oldukça sıkıntılı bir süreçtir, devletin hatalı uygulamaları olmuştur birçok yerde isyan olmuştur. Hani Filistin toprakları Yemen gibi sürekli isyanlarla geçmiş bir coğrafya değil. Yemen mesela sürekli isyan ediyordu Osmanlıya. Mısır da hakeza az isyan etmedi. Fakat Hicaz, Filistin, Irak ve Suriye topraklarında isyan hep minimum düzeyde olmuştur. Tarih bilmeyen insanlar iki okuduğu yazıyla koskoca Arap toplumuna nefret güder olmuş bu oldukça utanç verici birşeydir. Araplar bizim düşmanımız değildir.
4
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Açıkçası acının dini dili olduğunu düşünmüyorum çok üzücü durum aynı durumda bizde olabilirdik evet. ama yani herkes onları savunmalı diye zorunlulukları da yok özellikle şu son dönemde yaşanan boykot adı altında yapılan müşterilere saldırı eylemleri de pek hoş değil. Bu tarz eylemler daha çok soğutma eylemi olur filistini bu şekilde de kurtaramazlar. Fikrimce bu tarz yorumların artma sebebi de bundan kaynaklı. İnsanımızın bu denli vicdansız olduğunu düşünmüyorum.
ben mutlu değilim. evet biliyorum; kılıç çeken kılıçla ölür ama ben sıradan bir insanım. ve sıradan bir insan, sıradan insanlarla daha fazla empati kurar. sokaklarda oraya buraya koşuşan insanlar, yıkılan binalar, yaralanan veya ölen çocuklar, tüm şehri saran bombalama gürültüleri hepsi beni üzüyor. çünkü benim ülkem de aynı durumun ortasında olsaydı benim kaderim de bu insanların çaresizliği gibi olacaktı
Türklerin bu konudaki vahim tepkisi, islamcılık yüzğüdendir. Filistin bir din meselesi değil, faşist, soykırımcı, Amerikancı bir terör devletine karşı bi halkın varoluş savaşıdır.
İslamcılaron Filistindeki yönetime "batıl, islam dışı" dediğklerini de biliriz.
İsrail, hamas yokken de terör devletiydi.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Çünkü onlar vicdansızlar, hayatın hiçbir zorluğunu görmemişler, benciller, "bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın" kafasındalar, ırkçılar. Bu dünyaya, ortalama bir arı kadar katkıları olmamış merhametsiz insan (!) lar.
Hamas ile İsrail'i karıştırma hamas katliam yapmıyor. Çocuk öldürmüyor. İsrail yeri geldi orantısız güç kullandı ve en çok bebekleri ve kadınları katletti. Ve akla gelmeyen işkencelere maruz bıraktılar.
Yahu boykot mu yapsın diyorum sanki olum insanda vicdan diye bir şey olur ya çocukların ölmesi bir kişinin hoşuna gidiyorsa ben o kişiyi insandan saymam
Demekki haberimiz yoktu kendin diyorsun dimi? Ve biz buna hümanistcilik değil vicdan diyoruz AA pardon sanırım sizde de vicdan diye bir şey yoktu kelime anlamina Google dan bakabilirsiniz