teşekkürler :)
Kurban bayramında ne yapmayı düşünüyorsunuz?
teşekkürler :)

Siz de ritüellere uyarak bu mübarek günde kurban kesenlerden misiniz,
yoksa "bayram gelmiş neyime, güneş değmesin tenime" kafasında evde mi kalacaksınız?
Yoksa bir tatil planı mı var?
Hadi konuşalım! 😄
Asıl Kurban kim?
Kurban Bayramı'nın gelişini kurban fiyatlarından anlıyoruz. Bu sene de kurban bayramı için canlı etin kilosu arttı. "Her sene olduğu gibi, bu sene de kurban bayramı yaklaştı, et fiyatları arttı," diye duyuruluyor. Müslümanım diyorsan, bunun bedeli var denilir gibi...
Evet, Kurban Bayramı. Kimin kurban olduğu pek belli değil: Koyun mu, yoksa biz mi? Hayvan yetiştiricileri çok umursuyordur ya; "Aman Müslümanlar Allah için kurban kesecekler de sevap kazanacaklar, benim de bunda vesilem olursa ne mutlu bana," diyen hayvan besicileri...
Allah her müslüman'a kurban kese kurban kesmeyi nasip etsin inşallah. Bu sene de kurbanlık alış verişlerin de " dana kaç kil0 500kg çeker. Fiyatı 135 000₺ ne olur. 130 000 daha aşağısı olmaz mı? olmaz maalesef hayvan beslemenin maliyetleri çok yüksek. Ama size 400 kiloluk verelim.
Ya sadece bu mu? "Annem ve babamı en azından bayramda görmeye gideyim mi?" diyorsun. Seyahat firmaları da sanki Müslümanlar yakınlarını ziyaret etmesin ler, bayramlaşmasın lar diye fiyatları artırmış. Karaborsa biletler, otobüs terminalleri tıklım tıklım, seyahat fiyatlarında koltuk kalmamış.
Bitti mi? Bitmedi. Bayramda yeni kıyafet almak istiyorsun. Bayramlık kıyafetler, tüm alışveriş mağazalarında pahalı olmasına rağmen sezonluk kıyafetler neredeyse tükenmiş. Erkek ve kadın kuaförlerinde bayramlık saç için gece 24'e kadar rezervasyonlar dolu.
Bitti mi? Bitmedi. Bayram tatilinde tüm otel, motel ve küçük konaklama alanlarında boş yer bulmak imkansız.
Tek tek okudum. Çıkardığım sonuçları yazmaya kalkarsam sayfa yetmez. Sessiz kalmayı tercih ediyorum. Belki de çok daha etkili bir çığlık olabilir.
Bayram ın nesi güzel? artık sadece Adı güzel. Aslında Bayramlar da Bayramlaşmak güzeldi. Eskiden şeker, çikolata, kolanya, mendil, para toplardık ama! Her gün aldığının etiketine Bayramlık kelimesi yazıp amacın din inanç istismarlı kazık olmasa idi. Mezarlık ziyaretleri güzel di, kapıda ki çiçekçiler seni yolmasa... Bayramlar güzeldir KAZIKLAYANA
İngiltere de 1984 te 44 yıl sonra bize göre çok cüzzi bir zam yapılmış Halk bu zamma karşılık sesiz bir protesto yapmış ve Halkın %80 1 hatfa satın ekmek almamışlar yani kimse fırınlar dan ekmek almamış. Sonuç; Satılmayan ekmek ten ekmek üreticileri, ekmek satıcıları, Un, Yağ, maya, şeker, tuz.. üreticileri 1 hafta da yaptıkları zarlarının telafisinin yaklaşık 1 yıldan fazla süre de edilebileceğini söylemişler. Hemen ekmek fiyatına yapılan zam ı geri çekmişler. Halk 1 hafta daha Ekmek almamayı duyurmuşlar bu size akıl olmaz ucuzlatacaksınız demişler şimdiler de nasıldır bilmiyorum. Ama İngiltere' de bir şeye zam yapmak o kadar kolay değildir.
Bayramları evde geçirsem güzel olurdu ama akrabalar bırakmıyor, kurban kesmek gibi bu işler bana göre değil.
Geçmiş olsun diyeyim o zaman :)
Teşekkür ederim 🙂
Cevap
10Cevap
Hiç planım yok
Uyu gitsin reis boş ver.
Birazdan İstanbul yolcusu kalmasın diyeceğiz. Bayramın ikinci günü gelip anacığıma yardım ederim sonrası aynı iş zaten🥲
Keyifli yolculuklar :)
Evimde oturup ibadet ve dua ile geçireceğim.
Allah kabul etsin :)
Amin, Allah razı olsun.
Saygıdeğer beyefendi,
Öncelikle geceniz hayırlı olsun. Yazdıklarınızdan sizin inançlı bir Müslüman olduğunuz anlaşılıyor. Ben de sizinle inanç ve amel konusunda içimdeki bir derdi paylaşma ihtiyacı duydum.
Ramazan ve Kurban Bayramı hakkında düşüncelerim var. Sanki bana "Oruç tutmayın, tutacaksanız da bunun ekonomik bedeli ağır olur" der gibi bir durum var. Ramazan, oruç tutma ayı değil de yemek yeme ayı haline gelmiş gibi. Ramazan'dan önce peynir, zeytin, pastırma, sucuk, yumurta, tereyağı gibi ürünlerin fiyatları açıklanıyor ve bu fiyatlar zamlarla 2-3 katına çıkıyor. Sebep mi? Sebep de sonuç da belli: Kazıklayan ile kazıklananın hali. Hani biz 1 ay boyunca gariban, aç Müslüman'ın halini anlayacaktık, onun yıl boyunca yaşadığını bir ayda hissedecektik. Hissediyoruz ve dua ediyoruz, her Ramazan'da Allah orucunu açmak için bir lokması bile olmayan fakir fukaraya yardımcı olsun diye. Amin. Tabii Allah'ın "bize yardım edin" emrine uymazsak, paran ve pulun varsa oruç tutmakta ne sorun var ki? 10 saat sonra yemek garanti, karnımızı tıka basa dolduracağız nasıl olsa.
Bu durum bana, inancım ve oruç ibadetimin birilerine haksız kazanç kapısı olduğunu düşündürüyor. Daha da kötüsü, Ramazan'ın fakir fukaraya zulmeden bir ay haline dönüşmüş gibi. Müslümanlar ramazan' da yemek ihtiyaz ürünleri ni daha az tükemiş olsalar dı? Acaba olsumsuz hissetiğim sorun olur muydu? Yani fakir fukaranın diğer aylara göre Ramazan ayında oluşan bu zamlar dan etkilenmesin de benim katkım ve sorumluluğum bu yönde yok mu? Ben İnancımın ve ibadetimin bu yönde istismar edildiğini ve bizlerin de buna müsadeci olduğumuzu hissediyorum. Ramazan da Gerçek fakir fukaranın durumu gibi oruç tutsak alacak gücümüz olsa da almasak kıt kanat bir iftar düşünsek bu istismarcılığı önler mi? Hani bir hadis-i şerifte "Bir Müslüman bir delikten iki defa sokulmaz" denir. "Müslüman ferasetli olur." Feraseti bir kenara bırakalım, kaç delik var? Bizim sokulmadığımız yer kalmamış gibi hissediyorum.
Denizin keyfini çıkartacağım diyeceğim de nasıl bir kalabalık olacak kim bilir
Çok kalabalık olacaktır. Doğal bir durum. Umarım yeterince dingin bir yer bulabilirsin rarero :)
Kurban kesilecek aile mezar ziyareti yapılacak denize gidilecek
Hey maşallah. Yoğun bir program. Keyifli zamanlar geçirmeniz dileğiyle :)
Umarım
Teşekkür ederim
Bir şey yapmayı düşünmüyorum genelde evdeyiz
Uyuyun uyuyun. İyidir :D
Bana kalsa ben tatile giderdim ama geleneklere uyuyoruz biz kurban kesilip akraba ziyaret edilir.
Mükemmel ritüel.
Tatil benim neyime, hasta geçiricem bayramı yine🤧
İş var çalışıyoruz demek zorunda olmadığına dua et :)
Var tabi olmaz mı. İlk 2 gün bayramlaşır işe başlarım. :D :D
Yeter tabi ya. Fazla samimiyet yüzü eskitir :D
Hayatım boyunca hiç tatil yapmadım. Kendimi toparlayınca bakarız :D
Bu konuda çok uzun yazılar yazardım. Ama dün durumumu anlattığım zaman demagoji yapma gibi bir tavırla karşılaştım. O yüzden üşeniyorum. Bir gün toparlarsam kendimi yaparım :)
Çok engel var diyorum. Sadece mantalite bazlı değil.
İlk iki gun kurbanla gecer gunum sonra bayramlaşma 4. Son günü kendime ayiririm gezerim denize giderim buyuk ihtimalle
Tatile gitmeyi
Bize de bir gün kader güler, güler inşallah :D
kendimi kestirmeyi düşünüyorum
Kızların piskopat dönemine mi denk geldim arkadaş bu nedir hahahah
Var aklımda bir kaç dızlanacak hayvan
Sepet var ama motor yok 🥹 aşırı iyi olay yalnı 😂
Hem kesip hem İstanbul yapacak gibiyiz hayırlısı.
Amin hayırlısı olsun bakalım :)
planım yok eski bayramlar yok
Kişisel bir tercih, mantıklı 🤣
Kuzenle tatil planım var
Keyifli tatiller. Eminim eğlenceli olur. Bizim kuzenler evde uyuyacaklarmış. Uyandırsam mı bilemedim. Gerçi yıllardır uyuyorlar. Neyse :D
Maaile oluruz herhalde
Mükemmel olur :)
Kesinlikle ✨
Memlekete gideceğim inşallah
Hadi inşallah reisim.
Güneş değmesin tenime moodum da değilim
Mood muymuş ya onun aslı :D Hatalarım olabilir. Düzeltme için teşekkürler.
Yanlış mıydı dikkat etmedim ksks
Bilmiyorum ki. Kafamı karıştırdın. Google'dan bi bakayım :D
boş ver aman yanlışlarınla da şaapma
Beni de ben yapan budur. Çünkü hata özeldir.
Allah günah yazmasın ama keşke kesmesek yav
Kavurmaya yarım somunu basınca da aklına geliyordur inşallah Keşke kesmeseydik demek :D
Yav yorucu iste
En son ben kesmistim abimler de çıkıp geziyordu ev ev
Bu mu lann adalet jsjsdn ağır işleri erkekler yapmiyor muydu xd bizim evde kadın erkek eşitliği yok aw
Perdeyi annem takar
Izgarayı annem yapar
Çimento gerekse anam yapar
Evin erkeklerinin umrunda mi haho dedirtiyorlar insana 🤣bu sefer abimi alicam karşıma konușcam yok öyle öğlene kadar gezmek sonra öğlen yemeği neden geç hazirlaniyo diye sitem ediyolar tırrekler
Bu yaşa kadar çalışmamış insana iş yaptıramazsın. Boş ver takılma. Evlenince aklı gelir başına.
tatil planım var sehir dısına cıkacagım
Ooooo. Keyifli gezentiler reis :)
Uyumak
Klasik özelliğin diyebilir miyiz :)
Evet öyle
Bağış yapıyoruz
Allah kabul etsin.
Amin. Teşekkür ederim
Et mangalll
Bununla ilgili bir bence yazılmalı. Etlerin ziyan olması içimi sızlatıyor :d
Etleri ziyan edenlermi varmış 🙄
Hiç sorma yahu. Denk geldikçe içim eriyor :D
Etin kilosundan haberleri yok herhalde tövbeler olsun Yarabbi ben et bulsam altın bulmuş gibi mutlu oluyorum 😂😂
İş yerinde haftada 1 defa etli yemek yapılıyor. Define arar gibi herkes et arıyor hahaah
Kuşbaşı doğranmış diyorlar ama o kadar da yok minik minik içine 10-15 tane atıyorlar 😂
Teşekkür etmek lazım. Define işine girersek sayelerinde parayı kırarız :D
Dedektör olduk diyorsun ahahah
Tabi canım. Doğru söze muhalefete ne hacet :D
Kebab yicem
Sade mi adana mı?
Adana
İyice marine et bari ziyan olmasın :D Afiyet olsun :)
Evde oturcam
Gezmeyi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar