+1 yılİnsanlar gerçekten kandırılıyor. Bir din ahlak vs gibi duygularla aldatiliyor. ben ateist değilim yanlış anlaşılmasın... fakat inancım gercekten o konuda sıfırı görüyor. Okadar masum çocuklar ölüyor ki.. okadar yuva yıkılıyor ki. bakiyorsun yapanlara dim dik geziyor abi. ben adaletin ne bu dünyada.. ne de öbür dünyada olduğuna gerçekten inanmıyorum. Varsa adalet o an tecelli etmeli ki insanlar da bir inanç kapısında soru işaretinde kalmamalı. Tarih okuyorum din ve kültürlere bakiyorum. ozamanda hep birileri var olmuş. şu an Türkiye'de bulunan tarikatlar gibi düşünün. Bir kisimi sahiplenmiş ağalık yapmış cemaat kurmuş.. toplumları bölmüş ve diger siz dedikleri insanları katletmisler. herkes farkli bakar olaya ama dinciler hep bir agizdan ortak noktada buluşur. Insanlar inançlarını kaybetmesin diye kitaplarin gökyüzünden geldiğini söylerler. Fakat baskilara baktiginiz zaman bunun da imkansiz olduğunu anlarsiniz. ben sadece insani duygumdan haksizliga karşıyım. Inanc derseniz daha kimin doğru bir dine sahip oldugu da meçhul. Kizan da olacak mutlaka ki. fakat bakin bizde bile hala 6 yasindaki çocuğa hoca nikahini kiyan bir hocamiz var.. arap ulkelerinde iran basta olmak üzere saçı açık diye idam edilen 13 yaşındaki kizlar var. fakat kuran a uymadan yapilan bir katliam var. bugun Filistine israile bakin, kac musluman ilke var? kim den ses cikti? turkiye ki onlarin yaninda ot kalir.. kisacasi ben hic bir dine şu an daha da inanmamaya başladım. Filistine gelince musluman katletme diyor kitabinda demi? incil katlet mi diyor? israil katlediyor da hangi din e mensup? incilde kuran da tevrat ta soy kirima karşı. Burada sadece çıkar savaşları için dinleri kullanan insanlar, ona boyun eğen insanları hacayanlardir. ben yaratıcının gaddar olduğunu açık ve net söyleyebilirim. Bunun aksini söylemek isteyene de daha gecen sene 864 kişiyi kadini kizi bunlarin yarisidnan fazlasi 13 yasini geçmemiş kiz çocuklarını, islam kuran diye şeriat diye asan iran a sormalarıni tavsiye ederim. sizce bu inanç miydi?
16 Yorumla- +1 yıl
Evet ilahi adalet bunun neresinde
Bizim bildigimz adalet kavramyla tanrının kavramı farklı mı
En sevdiklerimizi alsa elimizden hep dert içinde yaşasak hepimiz inancımızı sorgulamaz myz ya da ona sevgimiz azalmaz mı bu duyguları sadece ben mi yaşıyorm bilmiyorm dünya umitvar bir yer olmalı iyice cehenneme döndü bu dünyada gerçekleşmeyen adalet öteki dünyada gerçekleşecek bu sadece kuru bir avuntu gibi gelmeye başlıyor - +1 yıl
Size katılıyorum. düşün ben bir caniyim..50 kişiyi katletmeme müsade ettin.. ben ölünce beni 1000 defa kaldirip yaksan ne olur.. bakin güzel arkadaşlar insanca yaşamak inaanlarin hakkidir. fakat sizi zincire vurup susturmaya kalkan halkalar da hala köle olun imaji verirler. diyanet işleri demi bizim Türkiye'de en seçkin din adami en alim olani? yoksa yanılıyor muyuz? o bile gökten son peygamber gelmese rte ya da bir şahıs son peygamber olacaktı diyen ve depremde olen ailelerin kalan kiz çocuklarını alın ileride kan baginiz yok size nikah düşer diyen din adamlari var.. ben insanim insan olan kisi toplumdaki yerini ve ölçüsünü bilmeli. ben bu taraftayim. yaratici dediğin inandığın şeyden korkmam için bunu bize aşılayan insanlarin daha da korkmasi gerekir.. ben sadece bu da bir tarikat uydurmasi olduğunu çok iyi biliyorum. şunu sormak lazim... madem siz ilahi adalete güveniyorsunuz ya... neden allahin verdiği canlari katletmekten korkmuyorsunuz? bir canliyi suçsuz yere keyfi cezalandırıp hayatini karartip elinizde oynarken, dinden allahtan bahsederken, yaptiginiz ahlaksızlığa din diyor ve allahtan da mi korkmuyorsunuz? bakin ezik olmayin birakin su işleri. Insan gibi yaşayın tarikatin köpeği olmayin. bu dunyaya bir daha gelme şansınız yok. yarin kalkinca bu hayatınızda kalan günlerin ilk günü olacak bunu bilerek yaşayın. Geçmişi bırakın kimse size kabede peygamber vermedi... bugun bir hac bile ticari kapi olmus 50 bin dolar ya birakin artik su işleri diyesim geliyor... ben ksiacasi bu çıkar uğruna kurulmuş büyük bir tarikat tir. bütün dinler bununla ırkları bir arada tutma çabasında. Inanc yok bunu herkes biliyor ama adi üstünde sen ne dersen de karsi çıkıyor..
- +1 yıl
Ben hiçbir dini birbirinden üstün tutmam her dinin olumlu özelliklerinden faydalanmaya çalışırım yeri gelir Buddha gibi aydınlanmak isterm yeri gelir Muhammed şuuruna erişmek istedm tüm yükselmiş üstatları anmak isterm en müslüman olmaya çalışmam allahı bu şekilde tavlamaya calısmam insanlar bence hayatta kalabilmek için maneviyata bir yaratıcıya sığınmak zorunda oldukları için cogusu öylesin inanıyorm diyip inanıyor ben bu aralar kalben bu hissiyatım kayboldu o kadar zikir çektim dua ettim ulaşamıyorm o ilahi aşk mertebesine yobaz dinciler zaten gençleri Müslümanlıkta sogutuyor veya çoğu genç muslumanligin görevleri daha ağır diye başka dinler seçiyor hevesi geçince diğerine cogusu en sonunda inancsz olma kafasına giriyor ki bu en rahatı ama aynı zamanda en rahatsz edici olanı din savaşları başladı amac artk toprak kavgası da degl başka bir boyut ve ben madem allahn ruhunu taşıyorm ondan bir parçaym neden hiçbir şey yapamıyorm ya da neden acı cekiyorm o tanrısal güçun ben de olması gerekmiyor muydu
- +1 yıl
Kabe örneğinz çok güzel artk dinsel bir ritüel degl turist çekme yatırım işine döndü
Kabe allahn evidir derken aslnda buradaki Kabe meteforik anlatm
Herkesn kendi kabesi kalbidir önce onu tavaf etmesi bilmesi gerekir kendi ruhunu keşfeden kendi kalbine kulak verebilenin başka ülkelerde kabeye kutsal mekanlara gitmesine zaten gerek kalmaz - +1 yıl
Bak ablam şunu kisa geçelim sende rahat et kaç kitap var? 4 mü?
1. Tevrat
2. zebur
3. incil
4. kurani kerim
. bu kitaplarin hangisi insanlari katlet demiş? öldürün demiş? şeker ablam insanlari kullanan yine seytani varlik olan bunun başında olan insanlar. az mi din savaşları verildi. Sonuç ne oldu? insan öldürmenin hiç bir mantığı ahlaki sevabi yok. biz muslumaniz der gavur öldürürüz ne oldu sevaba girdik cennetin kapisimi açıldı. ya da hiristiyan Müslüman öldürdü ona mi cennetin kapisi açıldı? rabbim yer yüzünün yaratirken herkesi farklimi yaratti. sizin bu topraklar sizin bu dil sizin bu din mi dedi. onlarin tanrısı maymun gunes ates isa da bizimki başka mı? bakin hic birisi mantikli değil. Kisacasi bak inan oku benj anlayacaksin. kuzu keçi küfletli yaziyo kitapta yani masrafli hayvanlar di. inekte et süt çok tu devede vs. fakat ufak hayvanlar çok yer di ve eti sütü azdı. Ne yaptilar oku bak gökten koç inmiş ismail peygambere... bu bir hurafe buna inanan insanlar hala var. bir çocuğu da hala maymundan geldiğine inaniyor... yani kisacasi ablam ben adaletin olduguna da inanmıyorum. Yaratici var diyorsun ya istersen kiz ben ona da inanmiyorum. varsa o faturasını odeyemeyen ablamin intihar etmeden önce fatirasini yatirsaydi. pazara gidiyorum çocuklar size her meyveden alicam diyen cebinde 1 lira çıkan intihar eden o babaya 1 kg elma alsaydi. bunlar daha dun yaşanan olaylar siralamiyorum. o cocuklar ortada kaldi. anne sac kurutma açıp cocuklarini isitmak isterken arka odada intihar etti. ya kuzum bana ne olur hani bunlar saka felan deyin.. ben inancimi gerçekten kaybettim birisi yaniliyorsun desin de ben kafirim dim özür dilerim... kisaca geçtim ben de bu konuda rahatsizim. - +1 yıl
.. rahatsizlik duyduğum şey mallarin çok olmasi. altinda son model araba.. bak butun islam liderlerine bir bunlara değil. Cocuklari avrupada okur.. altlarinda son model arabalar vs bunlara da derlerki kemer sıkın rabbim sizi sınıyor..😂çok bir sey soylemeye gerek yok. ben ateistim ablasi.. yaksinlar bizi bunlar cennete gitsin.. ben zaten bunlarla cennette kalmaya razi değilim 😂
En İyi Cevaplar
neticeyi bu alemde ararsan kafana böyle sorular gelir elbet. amadünyayı sınav olarak bildirildiği gibi görürsen böyle fikirlere kapılmazısn. bir örnekle her zorlukla beraber bir kolaylık vardır der ayette buda o misal. ayrıca Allah uğrunda savaşanları sever ve onlara yardım eder bir başka ayette. kısacası 300 milyon arap 2 milyar islam alemi silaha sarılmazda seyrederse 10 milyon korkak da gelir orada katliam yapar. diğer yandan ordaki katledilen insanlarda bu dünya sınavından kafirin mermisiyle göçüp gittikleri için kısa yoldan cennet biletini alırlar. böyle oluncada gaddarlıktan söz etmek ancak ahirete inanmayanlar içi mümkün olur. inananlar içinse bilakis kısa yolda dünya sınavından cennete uçan kuşlar gibi bir durum söz konusu olduğu için gaddarlık değil merhamet yağmuru olur.
11 Yorumla- +1 yıl
Haklisn
Konunun yaratıcıyla alakası yok. Nasıl onun kendine ait bir iradesi varsa insanların da var. İnsan kendi seçimlerini yapıyor diye bunun sorumlusu yaratıcı mı oluyor? Veya yaratıcının dünyaya insan getirip, öldürüp, tekrar diriltmesinden insan mı sorumlu? Nasıl ki yaratıcının yaptıklarından biz sorumlu değilsek, o da biz insanların yaptığı işlerden sorumlu değildir. Ahiret günü herkes yaptığının karşılığını alacak zaten. Allah’ı “gaddar” olarak nitelendirmek hesap gününü es geçmez mi? Şüphesiz o en adil olandır
00 Yorumla
Yanlz gaddar OLAN ALLAH değil yanlış bakıyorsun olaya, gaddar olan insanlar, bu insanlar kendi kaderlerini belirliyorlar, ALLAH onlara seçene sunuyor bunlar da kendi iradeleri ile kaderlerini belirliyorlar, yani ALLAH napabilir ki bunlara herkes seçtiği kaderi yaşıyor, yakılarak ölmek var boğularak ölmek var yani bunlar kader, ayrıca dua etmek zaten en büyük silahtır, sen sanıyorsunki duaların boşa gidiyor, öyle bişey yok yeri gelecek bu ettiğimiz dualar sayesinde ve onların imanı sayesinde yenecekler, zaten KURANDA yazıyor, yani ALLAH napabilir mucize mi yaşatsın? İsraile bomba falan mı atsın? Şimdi diceksin ki Filistin'de ki bebeklerin ne suçu vardı onlar kendi kaderlerini seçmediler bile diceksin, ama onlar zaten bir melek, kaderleri seçilmiş cennet olarak ödüllendirilecekler, yani bir imtihan, o bebekler ailelerine imtihan oluyor anladın mı onlar direk cennete gidiyor zaten üzülmene gerek yok günahsız hatasız cennete gidiyorlar bu devirde yaşamak kadar kötü bişey yok, ALLAH filistindekilere yardım etsin
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
33Cevap
- Gündem konusunda 26,8b cevap paylaştı.
u +1 yılGaddar olan insanlardır.. insanlar kötülük yapmasa ortada kötülük zaten kalmaz.
10 Yorumla
+1 yılDua ediyorum elimden geldiğince paylaşım yapıyorum duyurmaya insanların görmesi için çabalıyorum.. yürüyüşlere çıkıyorum kendi adıma gücüm neye yetiyor ise yapıyorum.. bu konu sadece Filistin meselesi. degil muslamanin diyen her insanın sorumluluğundadir. Bundan bizee diyenler bana dokunmayan yılan Bin yıl yaşasın. mantigindaki insanlar er ya da geç o yılan onları da sokacak. Allah'a hesap verilecek kaçış yok... İsrail bizleride sevmiyor sadece sıra bize gelmedi umarım uyuyanlar bir an evvel uyanır.. Filistin her zaman kazanan oluyor imanlari yerinde.. esas bizler ne olacağız düşünelim
10 YorumlaYaratıcı eylemsiz durumda. Ayrıca o savaş bizim savaşımız değil. Bize saldırırlarsa kendimizi savunuruz. Gerisi bizi bağlamaz.
12 Yorumla- +1 yıl
Neden eylemsiz olmayı tercih ediyor sence
Evet bizim savaşımız degl ama bu iş savaş meselesi olmaktan çıktı soykırıma döndü artk bir insanlk meselesi
- Gündem konusunda 384 cevap paylaştı.
+1 yılYaratıcı niye gaddar olsun?
Yahudiler cezasız kalır mı sanıyorsun?
Onlara sabredip mücadele edenler kurtuluşa ermez mi sanıyorsun?
Uzakta olup duayı bile esirgeyenler ile daha fazlasını isteyenler arasında bir imtihan olmaz mı sanıyorsun?
Ölenlerin şehit olarak en yüksek mertebeye ulaşmaz mı sanıyorsun?
Merhametlilerin de merhametlisi değil midir Yaratan?20 Yorumla
+1 yılBıçağın hammaddesi i yaratan ve bıçağı icad etmeyi ilham yoluyla insana öğreten yaratıcı ancak bıçakla birini öldüren insan veyahut doktor olup hayat kurtarabulirken yine doktor olup can alabilirsin insanın yaptıklarıyla yaratıcıyı yargılamak mantıksız olur.
00 Yorumla
+1 yılYaratıcının gaddar öldüğünü düşünmüyorum. Canlılar var oluşlarını sürdürebilmek için bencilliklerinden ödün vermiyorlar. Üstünlük kurma çabası içerisindeler. Zayıf ve şanssız olanlar eleniyor. Bu seçilim sonucunda dünya daha düzenli hale gelmiyor, sadece bu iğrenç çarpıklığa uyum sağlayanlar hayatta kalıyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılSenin dediğin kavram Tanrı kavramı ve ben şahsen tanrı kavramina değil yaratıcı kavramına inanıyorum. Deist/panteist görüşteyim ve evrenin (varsa alternatif evrenlerin) başlı başına varoluşun sebebi ve yaratıcının kendisi olabilir diye dusunuyorum.
00 Yorumla
+1 yılBen yaratıcının yarattığı canlıların zulmüne karşı bu kadar tepkisiz kalabileceğini düşünmüyorum. Eğer bir tanrı varsa, bu sessizliği ya gaddar olmasından ya da güçsüz olmasındandır diyeceğim ama bu iki şey tanrının tanımına uymaz.
00 Yorumla
+1 yılYaratıcı sana akıl vermiş güç vermiş. Ayet göndermiş oku demiş sen dinlememissin verilen ayetlere uymamissin peygamber ilim bagdattada olsa alın demiş. Alimin uykusu cahilin duasından makbuldür demiş bilime yonelmemissin sonra diyorsun ki yaratıcı gaddar mi Allah akıl versin
02 Yorumla- +1 yıl
Soruyorm bu felsefik bir soru aslnda inkar degl ya da başka bir şey degl esmalarda bu var mesela allahn sıfatlarnda evet merhametli tarafı var rahim rahman esması ama gaddar olan kabz esması da var mesela her iki türlüsü de olabilir burada bir kışkırtma yaratmaya çalışmıyorm
- +1 yıl
Kızmıyorum ama elin komünist i bile tanrı bizim aç kalmanızı isteseydi meyveleri bu kadar yakın yaratmazdı diyorken. Yahudi yahudiligini yapacak illaki sen önlemini almiyorsan ondan geri kalıyorsan bu birazda bizlerin suçu
Gündem konusunda 831 cevap paylaştı. Yaratıcı her şeyi hakkıyla bilendir ve gaddar gibi bir şey asla söylenmemelidir
20 YorumlaYaratıcı gaddar değildir. Filistin'den önce ülkem için ne yapabilirim dememiz lazım biz düşersek filistin'den daha beter edecekler bizi.
10 Yorumla- Gündem konusunda 442 cevap paylaştı.
+1 yılİnsanlar arasında kendini tanrı sananlar olmasa Allah hepimize yeter.
Bile isteye İsrail, Filistin ortak kumarhane işletiyor sonra gelirlerle bombalar masumların üstüne yağıyor.00 Yorumla Allah cc hem gaddar hem çok merhametlidir isimlerinde bu yazar o bu dünyada da kötülüğe de iyiliğe de izin vermiştir kötü olup zülmetmek te iyi olup zülmedenleri durdurmak ta insanın elinde.
00 Yorumla
+1 yılHayatta savaşta var, depremde, yangında vs. Yaşamın kanunu bu.
10 Yorumla
+1 yılYaratıcı haşa asla gaddar olamaz aksine aşırı ve çok sabırlı eğer gaddar olsaydı bizler bu cümleleri bile kuramazdık bence
10 YorumlaGündem konusunda 572 cevap paylaştı. Gaddar olan insanlar
Yaratıcı bize akıl gibi dünya gibi sayısız nimetler vermiş
Bu onun ne kadarda yüce gönüllü olduğunu gösterir
00 Yorumla
+1 yılGaddar olan Allah değil insanlar. İnsana irade verilmiş tercih hakkı verilmiş birileri bunu iyi kullanıyor biirleri kötü
00 YorumlaYaratıcı değil de kulları aklını kullanmayı bilmiyor. Düşünsene savaş var ve sen savaş ortasında sadece çocuk yapıyorsun akıl mantık var mı?
00 YorumlaGazzeliler dahi böyle düşünmez benim ne haddime imtihan dünyası diyorum
10 Yorumla
+1 yılDeizm yolunda emin adımlarla ilerliyorsun tebrikler.
10 Yorumlaİnsanlar dua ile bir şey yapılmayacağını öğrendiği gün her şey daha güzel olacak
00 Yorumla- Gündem konusunda 636 cevap paylaştı.
+1 yılYaratıcı ne merhametli ne gaddar.
İnsanları yaratır ve salar , insanlar gaddar00 Yorumla
+1 yılHayır. Bu konuda yorum yapmak istemiyorum. Başlığa cevabım hayır...
00 Yorumla- Gündem konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılyaratıcı insanlara demiyorki birbirinizi öldürün diye öldürenin cezasını veririm diyor
00 Yorumla - Gündem konusunda 316 cevap paylaştı.
+1 yılGaddar olan insanlar
11 Yorumla- +1 yıl
Doğru
+1 yılKötülük ve kötülükle baş etme de insanlar için bir sınavdır.
00 YorumlaBana göre yaratıcı Allah'tır..
01 Yorumla- +1 yıl
Evet
Gaddar değildir ama duyarsızdır
00 YorumlaKimilerine kıyak geçtiği doğrudur
00 Yorumla- Gündem konusunda 486 cevap paylaştı.
+1 yılİnsanlar insan değil.
00 Yorumla
+1 yılBilmiyorum ama benim de kafama takılıyor
00 Yorumla
+1 yılhayır asla değildir ve asla söylenmemelidir
00 YorumlaGündem konusunda 1,7b cevap paylaştı. gaddar ya da değil diyemem
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılTamam da öldürülmüş diyorsun yaratıcının Suçu Ne
00 Yorumlayaratıcıyı kim yarattı
03 Yorumla- +1 yıl
O nerden çıktı simdi
+1 yılBu tür düşüncelere düşmemek gerek bence.
00 YorumlaHayır değil
00 Yorumla
+1 yılÖyle.
00 YorumlaCezalandırmayı sever
00 Yorumla
+1 yılAsla
Bunun ahireti de var
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEğer yaratıcı tarifi doğruysa aşırı gaddar zaten
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılEvet
00 Yorumla