Size doğal bir terapi yöntemi söyleyeyim mi?

Bir doğal terapi olarak: Doğu Karadeniz

Ben, Doğu Karadenizli birisi olarak, memleketimin doğal bir terapi olduğunu söyleyebilirim. Sulak arazilerimiz, çeşit çeşit hastalıklara iyi gelen şifalı sularımız ve kaplıcalarımız, bol oksijenli yaylalarımız, muhteşem manzaralı yeşil dağlık arazilerimiz ve mideyi yormayan, hafif, şifalı yemeklerimiz, spor yapmak için 180 derece açıya yakın engebeli ve yokuşlu yollarımız, bol nemli ve yağmurlu bir iklimimiz, yüzlerce türde endemik bitkimiz ve çeşit çeşit şifalı bitkilerimiz var.

Ben, dünyanın en güzel bölgesinde yaşadığımı düşünüyorum. New York da neymiş, Washington da neymiş, Paris de neymiş, Londra da neymiş, Manchester da neymiş? Hepsini toplasan, bir Doğu Karadeniz etmez. Canım memleketim 🤍🤍🤍🤍

Giresun Mavi Göl
Giresun Mavi Göl
Güncellemeler
+1 yıl
Doğu Karadeniz öyle bir memlekettir ki, nice şehitler ve gaziler vermiştir.
Doğu Karadeniz öyle bir memlekettir ki, üstünde yaşayanlar, Karadeniz'in dalgaları gibi hırçındır.
Doğu Karadeniz öyle bir memlekettir ki, zorlu coğrafi şartları ve zorlu iklimsel yapısı, insanı şekillendirir adeta
Doğu Karadeniz öyle bir memlekettir ki (maalesef) son yıllarda Arap ve İsrailli turistlerin gözdesi haline gelmiş ve bu turistlerin akınına uğramaya devam ediyordur (Halk olarak, son maddeden memnun değiliz)
Güncellemeler
+1 yıl
Karadeniz bölgesi; yaz kış çok nemli bir yer olsa da, yaz mevsimlerinde fazla sıcak olmaz. Hatta yaylaları her daim serindir. Yazın serin sularımız vardır. Yaz sıcaklarından kaçmak için ideal bir yerdir. Hatta ve hatta bazen Ağustos'un ortasında üşüyüp kuzineyi ve sobayı yaktığımız oluyor.