Kabine Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarıldığını açıkladı. Bayram için tatil planınız var mı?

Kabine Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarıldığını açıkladı. Bayram için tatil planınız var mı?

Bayram tatili değil plajlarda yurt dışlarında filan keyif çatma izni olmuş çoğunluk memura. 9 gün tatil denmemeli buna memurlara 9 gün tatil denmeli. Genel 9 derseniz herkesi kapsar açıklama yanlış yapılıyor. Memurlara 9 gün izin verilmesine karşıyım çünkü sistem adaletli değil. Devlet kurumlarında işleri olanlar işlerini yapamayacak. Devlet madem tasarruf diyor bunu uygulamalı.
Adaletsiz herifler. Madem 9 gün yaptınız özel sektörde 9 gün yapmayanlar ne olacak. Çok iyi biliyoruz ki özel sektörün çoğunluğu resmi tatillerde bile çalıştırıp işçinin hakkını vermiyor. Bu durumu gözetmek neden işlerine gelmiyor? Memur 9 gün izin yapacak diğer insanlar insan değil mi kardeşimmm.
Tatilciler, bayram ya ananızı aramayı ihmal etmeyin yavrum sonra plaja devam edersiniz. Yazık sizin kalıbınıza. Bayram tatilleri artık plaj tatillerine dönüştü.
Cevap
68Cevap
hiç bir planım yok
her iki bayramda kamu çalışanlarına 9'ar gün tatil veriliyo zaten, en az 20 gün yıllık izinleri var ama iş kanununda özel sektörde çalışan adam anası babası çocuğu öldüğünde bile 3 gün izin kullanabiliyo.
ahhh ah sevdiğimin devleti ah.
Arefe günü mezarlik ziyareti bayram 1. Gün kurban kesimi öğleden sonra kaynana ziyareti akşama doğru abilere ziyaret sonra şort atlet full yatmaca
O tatil memura bunukekde çalışan kesim sadece memur olduğu için madem başkan vursun masaya yumruğunu ozelmsektorde 9 desin bakalım
Özel bir planım yok bu senin yazlığa gidemedim yeğenim dünyaya geldi onun işleri güçleri aşıları derken geç kaldık.
Ne gerek vardı 9 gün herkesin parası var demek. Herkes tatilde ohh ne iyi. Benim gibi fakirlere 9 gün işkence oluyor
Dürüst olmak gerekirse ameno pro nun (Türk versiyonu) ikinci çekimi için oyuncularla görüşme yapacağım.
Güzelim hayvanları kurban etmeye ve buna bayram demeye gönlünüz el veriyor mu gerçekten? Vay sizin halinize
Mezbahanelerde her gün hayvanlar kesiliyor beyefendi. Belkide sadece yılın bu zamanında evine et giren aileler var. Bayram sadece kurban kesmekten ibaret değil. Küs insanları barıştıran, yardımlaşmanın bol olduğu, birbirini göremeyen insanların görüşmesine vesile olan zamandır bayram.
Küs insanlar her gün barışamaz mı? Veya o etler her gün fakire fukaraya dağıtılamaz mı? Asıl sen benim yazdıklarımı anlamamış olmalısın. Ben konuyu hayvan kesmeye, et dağıtmaya öpüşüp barışmaya bağlamıyorum. Diyorum ki böyle insanlar tarafından adet haline getirilmiş sizin huzurunuzda ne bilmiyorum ama benim huzurumda bir KATLE bayram denilmesini hoş bulmuyorum. 15 kredili Türkçe dersine gir, bol bol paragraf çöz arkadaşım. Ek olarak da 3500 safya kitap oku okuduğunu anlama kabiliyetin yükselsin. Hadi canım bir an evvel başla. Başarı diliyorum
Zaten adında da kurban geçiyor. Gizlenmiyor ki yapılan eylem.
Bayramın tanımı: ulusal ya da dinsel yönden önemi olan, kutsal sayılan ve ulusça kutlanan gün.
Dinsel yönden kutsal gördüğümüz bir gün. Normalde hiç yapılmayan bir eylem olsa hayvan kesimi o durumda hak verirdim temelde fakat ha tüm yıla yayılsın ha belli günlerde ağırlıklı hayvan kesimi olsun değişen ne? Biz o hayvanlari kasaptan alıp sadece kendi karnimizi doyurmak yerine bu bayram sayesinde 4 gün ailemizle toplanıyor kurban kesiyoruz. Bu esnada normal şartlarda durumu kurtarmayan insanları hem konuk ediyor hem de dolapta bulunması için onlara et veriyoruz. Toplumsal bir dayanışma var dolayısıyla. Küs insanlar demişsin o olay da farklı. Normal günlerde bir araya gelmek bu kadar kolay değil. Bayramlarda yoğun etkileşim oluyor bayramlasmanin bi nevi zorunluluk olarak görüldüğü için.
Tekrar ediyorum hayvanlar yıl boyunca zaten kesiliyor. Bunu belirli günlerde ibadet niyetiyle yapmak arkadaşın saydığı şeyleri sağlıyor. Yani değiştirilemeyecek olan kesim olayı avantaja çevriliyor.
yenidenyeni Bu değerli argümanlarını cebine koy arkadaşım çünkü bir yerden sonra okunmadığını ve “değer” görmediğinin farkındalığını yaşarsan kalbindeki “çat” sesini duyabilirsin. Özgüveninin kırılmasını istemiyorsan tabii. Ha bide hatırlatayım. Türkiye bir cehalet yurdu. İnsanları bilgi konusunda etkilemeye çalışma. Ve araştırmadan önce önceliğin okumak olsun. Hatta direkt oku he mi? Bu tartışma perdesi bende kapanmıştır arkadaşlar kendinizi yemek isterseniz onun müsebbibi de yine sizsiniz. Tatlı geceler
Sen et yemiyor musun normal zamanda? O yediğin etlerde hayvan yazık değil mi
Bizim şirket izin verirse 9 gün evdeyim dinlenmek istiyorum denize falan giderim kitap yazacağım bakalım
Antalya'da olacağım, herkes tatil için Ege ve Akdeniz'e gider; ben İstanbul'a
Köyüme gidicem, köyüne gidip sıcakta bayılana kadar kavurma ve pirzola yicem, bulaşık yıkıcam.
Brezilya gitmeyi düşünüyorum ordan kanadaya ordan da groland da Ordan İspanya'ya sonra almanyaya sonra Yunanistana sonra İran'a onlar mi gitecek biraz biz gidelim sonra İran'dan Irak'a kaçak telefonu mu da alırım sonra İstanbul'a geçerim tmmdir. Ekonomi çok iyi hepsini yaparım. Artık...
İtalya ya gideyim diyorum ordan İspanya yaparım en son Çekyadan çıkarım dönerim
Kamu çalışanları için geçerli, özel sektörün ise insiyatifine kalmış bir olay
Bu sadece memurlara olmamalı işçilerede olmalı eğerki işveren çalıştıracaksa o zaman diliminde fazla mesai vermesi lazım ama türkiyede işçiyi düşünen yok maalesef
Suriyeye gideceğim.
Marmaris koylarında demirlemeyi düşünüyoruz
Memura 9 gün tatil bizim gibi özel sektör amelesine değil
Yalan haber yarisi 9 gun yapiyorsa yarisi yapmiyor
beklemiyorduk bir ara seçimlerde az ol alınca vermemişti malûm sjsjdj
Ufak bir arsamız var peyzaj için uğraşırım. Kalan vakti de bilgisayara vs bırakırım.
Denize açılmak istiyorum bayramda. Güzel bir bronzlaşma planım var.
Zaten sadece memurlara tatil oluyor çok çalışıyorlarmış gibi. Ne gerek var yani.
Evet çalışıyoruz
Sağol dostum. hayatında hiç kpss ye girdin mi?
Memurluk bu ülkenin sırtındaki en büyük kamburdur. Girmedim, kazanmak için ders çalıştın diye tatilleri hak etmiş mi oluyorsun yani? Memurluk kaldırılmalı, hem memur alımlarında torpil dönüyor, liyakatsiz seçimler oluyor, hem de ekonomik olarak devlete yük. Yaptığınız işi özel sektörde birisi yarı maaşa ve haklara yapıyor.
Yoo torpilsiz girdim çok şükür. sen özel sektörde daha iyi imkanlarla çalışabilirsin. Dünyanın hiçbir ülkesinde söylediğin sistem yok. niye zorunuza gidiyor devletin memuru?
Tamam dostum.
Allaha şükür açık lise mezunuyum ve kpss ye hiç çalışmadan girdim. rabbim nasip etti. Gönülden isteyen herkese nasip olsun.41 yaşındayım ve 40 yaşında memur oldum. nasip
Yoo kişisel algilamıyorum. Hak ederek kazanan alın teri dökerek çalışan insanlarda var. Beni diğerleri de hiç ilgilendirmiyor. önemli olan ben bu maaşı hakediyormuyum diyebilmek.👍
Pazartesi perihan , sali serap , çarşamba çigdem, persembe pelin, cuma cemile cumartesi pazar tatil 😂😂😂😂
Benim bayramım değil zavallı hayvanları katlediyorsunuz tanrınız kan istiyor yazık halinize son Kurban İsa Mesih tir
oooooooo neguzeeeeell isteeee tatilinizzzz vaaaarrrr :)
bizdeeee m*all gibii caliscaaaazzz (ps turkiyede oturmuyorum)
Bizim patronda zaten bu haberi bekliyor, özel sektörde bişi değişmiyor🤣🤣🤣
Bu ülkede her şey zamlanıyor
Tatil gün sayısı
Faiz
Dolar
Euro
Altın
Kiralar
Ev
Araba
Her gün geçtikçe ülke mahvoluyor
Çok büyük bir müjde dokuz gün bayram tatili keşfedildi🖕🏻😂
Sadece memurlara. Halkın büyük çoğunluğu asgari ücretli işçi.
Memura 9 gün standart zaten. Özel sektöre işçiye emekçiye 9 gün yapta görelim. İzin işçinin hakkı özel sektör olmasa koca bir HİÇSİNİZ.
Koca ülkeyi 9 gün daha özel sektörün sırtına bindir tatil yap bakalım. Allah hepinizden soracak en azından vicdanımız rahat.
Özel sektörü düşünen kim😒
Ülkeyi şahlanıyor sanıyor bizim reyiz
evde oturmak dinlenmek.
Ulkece uyuyoruz zate. Uyu uyu yat uyu.
Özel sektöre de var mı?
Köyde kurban keseceğiz
Bize gene 2 gün izin bayramda
Arkadaşımla yazlığına gitmek
Çınarcık planım var bakalım nasipse
Valizimi hazırlıyorum çekilin
Henüz bir planım yok
çalışmam gerekiyor bu sene
Evde oturup mızmızlanmak
Planım yok evdeyim her bayram olduğu gibi
Otel sahiplerinin gönlünü yine aldı reis.
Teyipin de bayramın da аhıra goril
Çalışıcam tatil yok 💪
Köydeyix ya sen 😀
Memlekete gidicem
Gezmek tadını çıkarmak antalyamın❤️🔥
Kurbann derisi toplayacağım
Çalışmak kendi iş yerim giyim bana tatl yok
hangi gün başlıyor peki bayram
Ulkeyi komple tatil yapalim en iyisi
Şehir dışı belki ayvalık olur.
Zaten 1 aydir tstildeyim ki 😆😆
KPSS'ye çalışmak