Merhaba arkadaşlar ilk önce Müslümanım ancak biraz araştırma yaptım. Ve genelde HZ. İSA ve HZ. MUSA’NIN hiç var olmadığı bir efsaneden ibaret olduğu söyleniyor. Firavundan falanda yola çıkmışlar, sizede sormak istedim şahsen. Hz. Muhammed’in yaşadığına dair en azından kanıtları var. Ancak gerçekten Hz. İsa ve Hz. Musa hiç yaşamadı mı? Çok merak ettim.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(18-24)+1 yılYasadi elbet. Artik nerden neyi nasil arastirdin bilmiyom ama daha cok ateistlik aciklamalar gibi buldum bunlari. Hz. Isa zamaninda yahudilere gonderilmisti onlari yola sokmak yol gostermek icin ama onlar Allahin gonderdigi peygambere karsi gelip onu oldurmeye ve haca baglayip oldurmeye calistilar, burada iste Allah onu tekrar yanina alip kurtariyor ve o gun orada oldurulen Hz. Isa degil baska birisi ona benzetilen birisiydi, zaten Hz. Meryem bakire bir sekilde hamile kaldiginda bana hic bir erkek dokunmadan hic bir erkekle beraber olmadan nasil hamile kalabilirim diye sorarken Allahtan gelme mesaji iletildi ve ona hic bir zarar verilmeyeceginin sozunu veriyor ve boylelikle o gun orada Hz. Isayi tekrar yanina alip kurtariyor zarar gelmesini onluyor yani, zaten o yuzden islamda tekrar gelecek mesih olarak diye geciyor ve bu sefer islami yayacak, deccali oldurecek dunyadaki butun kaosu kotulugu yok edip tekrar huzur getirecek, evlenecek cocuk sahibi olacak, islami tum dunyaya yayacak ve deccal de asil yahudilerin mesih dedikleri kisi, anti-christ diye de gecer hristiyanlikta ve ingilizcede arastirirsan, yahudiler Hz. Isa'yi bile kabul etmiyorlar ki oyle pis nankor bir toplum ve dindir yahudiler, kendilerinden haric herkesi kotu ve asaga gorurler kendilerini hep bi ustun gorurler, yahudilik bir din de degilmis, bir etnik kokenmis bir irk bir yasam tarzi gibi, yahudi olmak icin islamda gibi kelimeyi sehadet getirip yahudi olmuyorsun, onlarin yasam tarzina gore yasaman uyman gerek ki yahudilige kabul edilir bir halin yanin olsun ama bide ancak yahudi bir anneden dogarak yahudi olabilirsin de deniliyor tam orasini bilmiyom emin degilim hangisi dogru yanlis ya da ikisi de dogru mu ama zaten her turlusu de cok kotu.
Hz. Musa zaten daha oncesinden gelme ve zaten peygamber olduklarinin kaniti da mucizelerle gelmeleri. Hz. Isa mesela daha kucuk bebekken yetiskin bir insan gibi konusabilmesi ve hatta o zamanlari boyle evlilik disi birliktelik falan cok cok yanlisti (simdide yanlis tabi ama devir degisti herkes herkesle beraber) ve bilinirse direkt idam falan ediliyormus ve Hz. Meryem o donem bunu nasil kanitlayacak diye soracaktir insan ve iste burada Hz. Isanin bebekken konusabilmesi isin icine giriyor ve onayini vermis oluyor insanlara...07 Yorumla
Soran+1 yılBiliyorum bunları ta ortaokuldayken din dersinde görmüştüm. Ancak bunların delili nedir işte kuran diyeceksiniz tamam kuran ama mucizeler gerçek ise niye şuanda olmuyor mucize neden bir kadın ilişkiye girmeden hamile kalamıyor neden bir bebek kundaktayken konusamiyor ve şu an Filistin neden savas icinde orası arap toprakları değil mi? Sadece sorguluyorum muslumanım ben sadece dogrulamak istiyorum. Arap toprakları derken ırkçı bir şey değil hani peygamberde araplara gönderilmis. Neden Şu an bi mucize olmuyor yani bilemiyorum
Cevap sahibi+1 yılYa knk simdi ne mucize olsun istiyorsun ki anlamadim durduk yere, senin dedigin o kadin simdi iliskiye girmeden hamile kalmasi o mucize simdi kime neye ihtiyactir simdiki zamanda, biz zaten islam doneminde yasiyoz son peygamber gelmis bu saatten sonra butun bunlar bitti gelmeyecek zaten gelen zamaninda gecmiste gelmis gecmis. Bu bir ispat gibi de bakabilirsin olaya, yani onlarin baska olduklarini peygamber olduklarini gostermek icin yoksa herkes zamaninda ben peygamberim diyebilirdi ya da insanlar nasil ona inanacakti, boyle mucizelerle beraber getirdi ki Allah onlari farkli kildi.
Soran+1 yılEvet haklısın ama hani diyorlar ya Musa denizi ortadan ikiye ayırdı gercekten oldu mu böyle bi şey
Hani söyle bisey var gercekten yaratıcı böyle kudretli bir ilah ise gerçekleşme oranı %100 diyorsun ki gelen gelmiş gecmis gitmis ancak kaç bin tane din var yani sadece islam mı dogru? Mucizeler simdi olamaz mı evet haklısın Şu an peygamber yok nasıl mucize olsun ama iste ne bileyim çelişki dolu
Cevap sahibi+1 yılCeliski degil kafani seytanin vesvesesi de dolduruyor boyle arastiriyorum falan derken yanlis yola dusmekte cok sikinti o yuzden dikkat et fazla kaptirma kendini.
Diger dinler zaten insanlarin kendileri yaptigi din, bir tane youtube kanali var adami kac aydir takip ediyorum cok guzel bilgiler veriyor islami cok guzel anlatiyor aciklayici ve cidden insanin kafasindaki sorulari gideriyor, amerikada yasayan bir pakistan uyruklu babayigit kocaman devasa bir adam ve ordaki amerikalilara falan islami tanitiyor bilmeyenlere anlatiyor sorusu olanlara vs ve bir cok kez de tabi boyle karsi gelen kotulemeye calisanlar da oluyor ve ondan cok sey ogrendim butun bunlar mesela ve islam hristiyanlik yahudilik bu uc dine bir isim vardi ortak bir sey deniliyordu simdi tam hatirlayamadim monote.. boyle bir seydi sanki ve bu hinduizm budizm bunlara da poly.. bir seydi onun adi da onlar kendileri yaptigi bir din ama islam 3lusu aslinda Allah tarafindan ama incil ve diger kitaplar zamaninda insanlar tarafindan degistirildi, hoslarina gitmeyen istemedikleri kabul etmedikleri seyi sildiler kendileri bir seyler eklediler vs zaten bu yuzden Allah peygamber gonderdi, Hz. Isayi bu yuzden gonderdi mesela yahudilere yol gostermeye ama onlar naptilar karsi geldiler Allahin gonderdigi peygambere ve isine karismaya calistilar. Hz. Isa hristiyanlikla bir alakasi bile yokmus, incil bile o "oldukten" sonra gelmis yani bunun gercek mi degil mi icinde yazilanlar kimin tarafindan onaylandi dimi ama diyorlar ki Hz. Isa dedi bunlari onu tanri olarak goruyorlar iste ama bazi hristiyanlar da tanrinin oglu olarak goruyor, sen celiski cok diyorsun da baksana su dinlere ayni dine inaniyorlar ama birisi tanri diye inaniyor digeri oglu diye ucuncusu bambaska bir sey, asil bunlar celiski ve kafa karistirici.
Cok uzun olmus o yuzden 2 parca olarak geliyor...
Cevap sahibi+1 yılEn son Kurani gonderiyor ve Hz. Muhammed (sav) okumasi yazmasi yokmus ama ezberi cok iyimis boyle bir yetenegi varmis ve ona cebrail as tarafindan sozel olarak iletildi ve Hz. Muhammed (sav) o zamanki sahabeleri mi oluyor iste yanindakiler vs yazdilar butun bunlari ve basladilar ezberlemeye ve biriktirmeye bir butunluge sokmaya ve daha sonra zaten kitap olarak cikariliyor, ve zaten bu yuzden kuran tek degismeyen din ya, senelerdir kac milyon belki milyar kisi ezberledigi icin, bu youtube'daki de diyor butun kitaplari okyanusa atsan bile bu bizim kalbimizde ve zihnimizde hafizamizda var o yuzden hemen tekrar yenisini cikarabiliriz hic sorun degil, bu yuzden zaten degismiyor cunku degistirmeye calissalar bile ezbere bilenler (hafiz) hemen fark edecekler yani boyle bir imkan yok, Allah zaten kurani ezberlemeyi cok kolay yapmis ki insani ezberleyebilsin. Bir yerde de yaziyordu kuran da miydi yoksa baska bir yerdemiydi hatirlamiyom simdi yine ayni adam, Allah kuranin degismesine musade etmeyecektir ve her zaman koruyacaktir diye o yuzden kimse degistiremez ve her zaman orijinal gercek halinde olacaktir 100 sene sonrada olsa...
Soran+1 yıldediklerinizi anliyorum ugrasip yazdiginiz icin tesekkur ederim hani insanın kafasinda bi sorular olur yani ben islam dininin derinliginde girdigimde cikamiyorum cok fazla karisik olaylar var söylede bisey var bi kac kaynak bile birbirinden farklı ve celişiyorlar
birisinde peygamberin seks duskunu oldugunu söyliyip birinde ise cok merhametli birisi oldugunu digerinde ise gaddar birisi oldugunu soyluyorlar yani hz. muhammedi sekilden sekile sokuyorlar hangi tarihler arasinda yasamıs onu bile tam söylemiyorlar herkes 571 diyor ama bazısı 568 diyor artık insan neye inanacak bilmiyorum ayıptır kusura bakmayın gtten sallama hadisler uyduruyorlar ve insan kaniyor yani bu salih amelleri hadisleri nerden bulacagimi bile bilmiyorum artik yani insanı inancından bile soguttular tesekkur ederim sanada tekrar
Cevap sahibi+1 yılNerden okuyorsun ediniyorsun bu bilgileri bilmiyorum ama saglik kaynaklardan okumak lazim, gidip her seyi wikipedia tarzi yerlerden okuyorsan oraya bende girip bir seyler yazabilirim sallayabilirim. Internette yazanlarin coguna da inanma, yani bir ton site var hepsinde bir sey yazar sen girip gercek kurani olsun onun direkt cevirisini karsiligini veren bir site falan bul diyanetin olsun islam sitelerini falan.
En İyi Cevaplar
1 yılİsa ve Musa gerçekten yaşadılar. Tacitus, Josephus ve Bar Serapion gibi figürleri İsa'dan bahseder ki bugün ciddi hiçbir Hristiyanlık tarihi araştırmacısı bugün İsa'nın yaşamadığını iddia etmiyor hatta ciddi olsun olmasın fark etmez bugün akademi dünyasında İsa'nın yaşamadığını iddia edenlerin sayısı çok ama çok az. Musa'ya gelince. Musa hakkında çok fazla araştırma yapmadım ancak Yunan tarihçi Debatalı Hekatoios Musa'dan bahseder ve Musa'yı Mısırdan çıkıp Kenan diyarını kolonileştiren bilge ve cesur bir lider olarak tasvir eder.
00 Yorumla
+1 yılYaşamışlardır, isimleri farklı olsa da birçok farklı kültürde anlatılıp duruyorlar
Mesele gerçekten peygamber mi bunlar
Herşeyi geçtim yaşamamışlarsa Muhaööed yalancı demektir, çünkü Kut-an'da isimlerinden ve hayat hikayelerinden bahsediliyor05 Yorumla
Soran+1 yılMuhammed yalancı anlamına gelmez bence, Allah’ın olmadığı anlamına gelir haşa tabii Müslümanım ancak şüphe içerisindeyim.
- +1 yıl
Allah'ın olmadığıyla ne alakası var
Biri çıkıyor ben Allah'ın Peygamberiyim diyor birşeyler anlatıyor
Anlattıkları yalan çıkarsa
Allah mı yoktur, Peygamberim diyen mi yalancıdır?
Soran+1 yılŞöyle demek istedim hani peygamberler Allah tarafından seçilmiş kullardır dedikleri için yani şu an hiç peygamberler yaşamadıysa Allah’ta yoktur şahsen ben öyle düşündüm bilmiyorum ya çelişkili
- +1 yıl
Peygamberlerin Allah tarafından seçildiğini kim söyledi? Allah bizzat dedi mi?
Şimdi senin adın Gizli olsun, ben insanlara gidip Gizli böyle böyle dedi, bunları bunları anlattı diyorum
Senin bişey dediğin yok, bişey anlattıpın da yok. Şimdi buradaki yalancı ben değil miyim?
Soran+1 yılOnlar, seçkin ve özel olarak yaratılmış müstesna insanlardır. Sadece hayırlı değil, hayırlılar içinde de en seçkinlerinden daha seçkindirler. (Hacc, 22/75)
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
9Cevap
Önce efsaneydi sonra kanıt bulunca ya vardı ama kendisi uyduruyordu. Bu adamin öyle bir egitimi yoktu diyince ya gelen geçenlerden ogreniyordu...
01 Yorumla
Soran+1 yılNasıl yani?
+1 yılAklın olsa inancın tam olsa şüphe duymazsın boş sorular sorma kendine sakla
16 Yorumla
Soran+1 yılNe alakası var? İslamda da yazıyor sorgulayın diye islam sorgulamayı yasak kılmamış ve bir irade vermiş insanın düşünmesi için :/
- +1 yıl
Düşün diyor şüphe duy demiyor
Soran+1 yılŞüpheyi sorgulamak anlamında kullandım siz beni yanlış anlamışsınız
- +1 yıl
Sorduğunuz sorulara da dikkat edin
Soran+1 yılNe alakası var hanımefendi sorduğunuz sorulara dikkat edin derken yanlış bir şey sorduk sanki. Neyse sıkıntı yok
- +1 yıl
Size katılıyorum Allah'a inancın muhtemelen zayıf ve senin burada bunları sorman bir nebze yanlış çünkü bir aklı selim hocaya sor ılim sahibi senin bu sorularına burada düzgün bir cevap bulamazsın her kafadan bir ses çıkar kafan karışır
Muhammed kesşn yaşamış. Ama tarih bilimi açısından İsa ve Musa'nın yaşadığına dair net veri yok
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKuranda yazıyor zaten onları efsaneye dönüştürdük diyor. Musanın yaşadığı tarih 10 bin yıl öncesine gidiyor olabilir, kaydı nasıl tutulacak.
03 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın ancak bir bilinmezlik var bende anlamadım. Kuranda yazıyor diyorsun adam çıkıyor onu Muhammed yazdı diyor değişik insani şüpheye düşürüyor.
Cevap sahibi+1 yılYine kurandan cevap vereyim, vakıf olmadığınız şeyleri inkar mı ediyorsunuz diyor. İlmen kavrayamadıgınız şeyleri neden inkar ediyorsunuz diyor.
İnsanın çok cahil olduğuna vurgu yapıyor sürekli, bilmiyorlar ve anlamıyorlar, inkar etmek daha akıllıca geliyor.
Soran+1 yılYüzüme su gibi serpildi teşekkür ederim
Herhangi bir delili yok yaşadıklarına dair
10 Yorumla
+1 yılAraştırma yapmış kendi kitabını okumamış
09 Yorumla
Soran+1 yılSen kime göre neye göre konuşuyorsun kendi kitabını okumadı derken?
- +1 yıl
Müslümanın kitabı ne? Senli benli değil sizli bizli
Soran+1 yılMuslumanın kitabi kurandır da şimdi söylede bisey var Kuranıda Allah göndermedi diyenlerde var onlarında kendine göre bir düsüncesi var hangisine inanacağız Muhammed bu kitabı yazdı diyende var?
- +1 yıl
O zaman soruyu bu şekilde sorsana ne diye peygamber yarıştırıyosun? Külliyatı tanrı gönderdi mazeretine ben inanmıyorum insan kelamı ile derlenmiş hz. osman da son noktayı koymuş zaten
Soran+1 yılOnları biliyorum hanimefendi sadece çoğu kişi diyor ki Hz. Musa yoktu falan ben sadece acaba dedim yani Müslümanım bende. Sorguladım sadece burdakiledede danışmak istedim.
- +1 yıl
Var mı şimdi Musa İsa?
Soran+1 yılBen zaten yok demedim sadece süphelendim ben Müslüman isem zaten onlarada inanmam gerekiyor sadece sorguladım yani ben inanıyorum var olduklarına bazı makalelerde falan yok diyorlar o yüzden sordum yani
- +1 yıl
Ben dikta etmiyorum hangi makale ben okumak isterim
Soran+1 yılSize makaleyi bulmak için geçmişte gezinirken siteye falan baktım yani zaten islami kötüleyen inkarcı bir sey yani bir daha doğru kaynaklara bakmakta fayda var demek bos bos sorgulamak olmuyormuş 2-3 yerde gördüğüm icin demistim biriside evrim ağacı sitesinde var ama onlar yoruma baglı makale değil ancak kaynak falan linkte bırakılmış
- Gündem konusunda 10,4b cevap paylaştı.
+1 yılEvet bununla ilgili eski bir kitap var elimde
00 Yorumla bir şey söylim arkeo adam kendini belli eder
00 YorumlaDin halkın afyonudur. Karl Marx
00 YorumlaYaşadı tabi olm ben oradaydım.
01 Yorumla
Soran+1 yılTamam
+1 yılmuhammedin fotograflari var mı sence
05 Yorumla
Soran+1 yılYok. Ancak o zamanlarda kamera var mıydı? Eski zamanlara baktığımızda bile renksiz fotoğraflar çıkıyor taaa bilmem kac yil oncesinde fotoğraf makinesi bile yoktur diye düşünüyorum hiç araştırmadım ama
- +1 yıl
ama hazreti isanin vardir
Soran+1 yılO sadece bir benzetme değil midir? Yani gerçekten İsanın fotoğrafı değil diye biliyorum
- +1 yıl
benim bildigim gibi onundur burada almanyada söyluyorlar yaa okulda ögretiyorlar
Soran+1 yılŞahsen zannetmiyorum çünkü 1900’lü yıllarda bile renksiz fotoğraflar daha yeni yeni olmuş ta bilmem milattandır falan fotoğraf makinesinin adı bile bulunmamıştır bence araştırmak lazım
Gizli Üye(36-45)+1 yılkur an yalan demez
024 Yorumla
Soran+1 yılBilemiyorum
Cevap sahibi+1 yılfatih sultan mehmet
yaşadı mı
Soran+1 yılEvet ancak bunu kanıtlayabiliyoruz.
Cevap sahibi+1 yılnasıl kanıtlarsın
gördün mü
Soran+1 yılGörmek değil sonuçta Türk tarihinde varolmuş İstanbul’u fethetmiştir. Ve imzamı atarım Fatih Sultan Mehmet’in yaşadığına. Sonuçta tarih yazmis bunu ne alaka yani ben Hz. Muhammed’i de görmedim şimdi o yok mu oluyor? Ne alaka yani onu anlamadım Atatürk mesela ben görmediğim için yok mu oluyor?
Cevap sahibi+1 yılislam tarihi yokmu
Soran+1 yılVar.
Cevap sahibi+1 yılsıra sıra
nebi nebi
evliya evliya
derviş derviş
bir nokta yalanı yok
Soran+1 yılÖyledir ancak bilemiyorum işte
Cevap sahibi+1 yılişte gaflet içinde olunca
uzaklaşmak daha cazip geliyor
Soran+1 yılUzaklaşmak değil daha da yakınlaşmak istiyorum dinime
Cevap sahibi+1 yılhangi dindesin
Soran+1 yılİslamdayım ve sorguluyorum şu an dinimi yani herkesin bir sorgulama evresi olmuştur bence bende şu an o evredeyim
Cevap sahibi+1 yılislamla hz. musa nın
sence alakası nedir
Soran+1 yılİslamla Hz. Musanın alakası derken? İslam zaten peygamberlerin kıssalarınıda anlatan bir din. Kuranda adı geçen 25 peygamberden birisi.
Cevap sahibi+1 yılolamaz mı
senin dininle şu an
sorduğun soru olarak
sorgulama acsyip
Soran+1 yılNe alaka benim dinim belki islamdan sonra ateizime gecis yapacagım muslumanım diye sorgulayamıyor muyum?
Cevap sahibi+1 yılserbestsin
Soran+1 yılEvet
Cevap sahibi+1 yılgitme diyen olmaz
Soran+1 yılEvet olmaz
Cevap sahibi+1 yıloks dicek bir şey yokk
Soran+1 yılAynen oyle dinimi değistireceğimden degil yani yinede sağol dostum🙂
Cevap sahibi+1 yılsende cann
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi