Yaşam Memnuniyeti Araştırması sonuçlarına göre, gençlerin %54'ü mutlu. Gençlerin mutluluk kaynağı olarak sırasıyla 'Sağlık başarı ve sevgi' yer aldı.

Yaşam Memnuniyeti Araştırması sonuçlarına göre, gençlerin %54'ü mutlu. Gençlerin mutluluk kaynağı olarak sırasıyla 'Sağlık başarı ve sevgi' yer aldı.

Şu son zamanlarda açıklanan araştırma verileri gerçek dışı gibi duruyor, güvenilirliği tartışılır. Nişantaşında turlayan gençlere mi sormuşlar bilmiyorum ama sosyoekonomik durumu iyi olmayan gençlere sorsunlar bakalım sonuç ne çıkıyor? İstediği kıyafeti giyemeyen, ailesinden kalan eski model telefonu kullanan, okuyamayıp küçük yaşta çalışmaya başlayan gençlere sormadıkları belli. Çoğu genç karnını zor doyuruyor ne mutluluğu
Hangi ülkenin genciymiş, o da söylenmiş mi? Arap gençleri mi, Afganlı gençler mi, yoksa Amerikalı gençler mi?
Şayet bu gençler bizim gençlerimiz ise, anket baştan sona yalandır demek durumundayım.
Ülkede mutlu olan, umutlu olan kalmadı kardeşim kalmadı. Siyaset mutluluğumuzu, umudumuzu, geleceğimizi söke söke elimizden kopardı aldı.
Ya hala cevaplarda hadden, huduttan bahsediyorlar. Hala sempatizanlık yapma peşindeler, çıldıracağım. 😤
Cevap
45Cevap
Mutlu değilim maalesef.. hayatta bir kere bile yüzüm gülmedi zaten.. bu ülkede bir insanın mutlu olması da mümkün değildir
Akp kaynaklı değilse anketi yapan şirket şuraya çırılçıplak uzanırım. Hangi genç mutlu 1 tane görmedim. Akplisi bile mutlu değil ama tartışmaya gelince karısı gibi savunuyor. İçten içe başbaşa kalınca samimi arkadaşlarına mutsuzluklarını anlatıyorlar. Ya da bizim z kuşağı ti ye almış anketi
Z kuşağında psikolojik destek almayan nerdeyse yok ben 18 yaşında bi genç olarak 3 yıldır depresyondayım anketi dediğin gibi ailesi süper zengin olanlarla ya da akplilerle yapmışlar
@Imatthehigheslevel Haklısın kanks. Bir de insanlar bencil kendisi varlıklı diye kendi dışında sıkıntı yaşayan bu kadar akranı arkadaşının sorunua tepkisiz kalan andaval tipler oluyor. Özellikle baba parası yiyen. Ne var ki hükümette diyorlar ya elimin tersiylen ağızlarına yapıştırasım geliyor. Ben konuşunca açta açıktayım sanıyorlar. Alakası yok ne açtayım ne açıkta zengin değilim ama olmak istesem atılım yapabileceğim çok çevrem ve imkanım var. Kendini fazla yormayan öleceğini düşünerekyaşamından keyif almak için yetecek paraya temah eden biriyim. O kadar benciller ki bunun ihtiyacı olmasa böyle konuşmaz diyorlar. En tehlikelisi o kafalar.
Benim maddi sıkıntım ypk ben De depresyondayım mesela yani
Baba parası yemiyorum da
@adımsevimli Kanks her şey maddiyat değil ama maddiyat en büyük etken. Çevrendekiler mutsuzsa senin de mutsuz olman normal. Dışarı çıkıyorsun herkesin surat 5 karış. Herkes sinirli herkes gergin, ülke desen cennet bahçesinden mülteci kampına dönmüş. Sürekli tv lerde insanı mutsuz edecek haberler, görüntüler. Onlarca sebebi vardır.
Yok ya mutlu olan oluyor
@adımsevimli Yahu ona bakarsn memlekette kriz varmış yokmuş savaş varmış yokmuş onu da takmadan mutlu olan oluyor. Tevekkül edebiliyorsan mutlusundur zaten. Bir de ne kadar az bilirse o kadar mutludur insan. Fazla bilgi fazlaca yük taşımak demektir bu en önemli etken. Mesela senin mutsuzluğunun kaynağı ne? Bir kaynak ise çözümlenme olasılığı var.
Zeka mutlsuzluk getiriyor
@adımsevimli Pfff maalesef zeka ve farkındalık mutsuz ediyor. Çoğuna şaka geliyor ama bazen diyorum ki arkadaşlara ne güzel eğleniyor yiyor içiyoruz acaba afrika da aç kalan insanlar şimdi ne yapıyordur? Sen delisin mk diyorlar.
Evet işte ben de öyle oluyrıum
Haddin olmayan beklentilere girmezsen mutsuzluk gibi bir derdin olmaz.
Ne yazık ki ülkemizde ise hadsiz had, haddinden fazla :)
Üretimin olmadığı yerde zenginlik algısı, çalışmadan rahat yaşamanın arzusu hiç bitmiyor.
E haliyle mutsuz olmak için de her zaman bir nedeni oluyor bir kesimin.
Diğer kesimlere gelince. Kimisi tıpkı yukarıda anlatıldığı gibi bakıyor meselelere. Tek farkı bunlar da olumlu görüyor dünyayı.
Hani kıyamet kopsa, allahım şükür kavuşturana diyecek kafalar...
Kimisi de haklıyla haksızı ayırıyor. Şikayetleri de var, şükürleri de.
Hah işte o kesim... inşallah %52'nin %50'si onlardır da geleceğe umudumuz olsun.
Ne alaka kanka? 29 yaşındaysan kendine genç deme bence yaşıtlarımın nerdeyse hiçbiri mutlu değil bende dahil y ve X kuşağının aptal siyasi seçimleri yüzünden olan bize oldu gelecek kaygısı stres üst seviyede psikolojik destek almayan nerdeyse yok akran zorbalığı yanlızlık almış başını gidiyor benim herhangi mümkün olmayan bir beklentim yok baksana daha geçen 20 yaşında çocuğu durduk yere srfszn biri katletti herhangi birimiz sokakta bi ruh hastası tarafından öldürülebiliriz buna sende dahil bunun yaşı yok
Bu ülke de 13 yaşında çocuğa sırayla tecavüz ettiler ülke böyle bir haldeyken mutlu olunmasını beklemek saçmalık olur ha mutlu olanlar da ailesi süper zengin olan akpliler
@Imatthehigheslevel Psikososyal gelişim evresi tablosu içerisinde aynı evredeyiz canım kardeşim. Yanisi kimin genç kimin yaşlı olduğuna sen ben karar vermek yerine verileri tartışalım. Ki dikkatini çekerim, benim yazdığım görüşte kisisel bir bilgi yok.
Bahsettiğim hadsiz had kısmına da çok güzel örnek olmuşsun:
"aptal siyasi seçimleri"
Aptallıkla suçladığın kesim Türkiye'de en rahat oy değiştiren, siyasi tercihlerini kendileri belirleyenler.
Kürsüye atılan yumruklar eşliğinde "tıpış tıpış" denilerek oy kullanmaya gitmiyorlar.
Cemaat yetiştirmesi bir adam parti rozeti taktı diye Atatürkçü ilan edilirken, Ergenekon Kumpası'nın bir numaralı suçlusu ÇANKAYA'dan afay gösterilirken koşa koşa sandığa gidenlere benzemiyorlar.
O yuzden tartisacaksak haddini bilerek yorum yapacaksın.
Aksi takdirde soru açık, kendi görüşün altında istediğin kadar ego masturbasyonu yapabilirsin.
Tamam peki o zaman bana göster hangi genç mutlu bu durumda?
18 yaşındaki bi gençle 29 yaşındaki bi gencın algısı farklı olur bu yüzden kendine dayanarak herkes adına Mutlu demen saçma olur ve evet sözümün arkasındayım sizin siyasi seçimleriniz yüzünden olan bize oldu burada gelip bana hükümet seviciliği yapma
Hayat toz pembe değil bende dahil çoğu kişi eline fırsat geçer geçme yurt dışına çıkmak istiyor nedeni de gayet belli bende bunun için emek veriyorum dil öğreniyorum seneye de sınav da başarı yakalayıp yurt dışında herhangi bi üniversite ye kayıt olmak istiyorum
@Imatthehigheslevel öncelikle dilini duzelttigin için teşekkür ederim.
Saydığın ve isyan ettiğin çoğu şeyde haklılık payın var. Beni yanlış anlama. Ancak herkes gibi tek düze bakıyorsun. Durum bu, sorumlu bu o zaman suçlu bu mantığı her zaman doğru değildir.
Bu ülke daha bebek yaşında dünyanın en hızlı gelişen 2 ulkesinden biri oldu. Bütün borçlarını ödedi. Köylüsünden sanayicisine herkes üretti.
La İran'a uçak hediye ettik uçak. Hollanda'dan uçak siparişleri aldık.
Bayraktar'dan da bahsetmiyorum ha... 1930'lardan bahsediyorum.
Bizler 2000'e geldiğimizde 1930'larin kaç yıl gerisinde kalmistik bunu sorgulamadan, bunu anlamadan hüküm vermek çok kolay.
Sizin yargılandığınız son 20 yıl bile değil.
En muhalif gördüğünü aç o bile e ilk 10 yıl halk zengindi, rahattı hikayesi okuyor...
Lakin gerçek Türkiye Atatürk'un Türkiye'si şu an yaşadığın Türkiye.
Borç batağında çünkü. Sana yalan bir dunya yaratıp kendisini satmıyor 10 yıldır çünkü.
Sana önerim bir şeyleri elestireceksen 1940'tan başlayıp 2014'e kadar gelmen.
Ekonomik ve bedelini hep beraber ödemek zorunda kaldığımız dönemde anlasiyorsak, diğer eleştirilerine de bakalım?
Ee sonuç olarak mutlu muyuz?
@Imatthehigheslevel
"Ancak herkes gibi tek düze bakıyorsun. Durum bu, sorumlu bu o zaman suçlu bu mantığı her zaman doğru değildir."
"Ee sonuç olarak mutlu muyuz?"
Umarım asla bakış açını değiştirmezsin.
Devam et kardeşim.
Millet 17-18 yaşında neden 2-3 tane antidepresan kullanıyor akran zorbalığı ve yalnızlık yüzünden intihar eden var benim yakın arkadaşım dayanamadı 16 yaşındayken kendini 11. kattan attı bence gözlüklerini çıkarda etrafa bi bak
Tamam sende at gözlüğüyle bakmaya devam et hangi siyasi kesimden olduğunu çabuk belli ettin sokakta heran bi ruh hastası tarafından öldürülebiliriz ama olsun hayata toz pembe bakalım refah seviyemiz çok yüksek AVRUPA BİZİ KISKANIYOR!!!
@Imatthehigheslevel güzelim sen buraya tartışmaya değil, kavga etmeye gelmişsin.
Konuşacak olgunluğa varınca her zaman beklerim.
Şimdi izin verirsen, seninle muhatap olmamayı tercih ediyorum.
Tek düze bakan sensin akkoyun
Olgun olmayan sensin hayata toz pembe bakıyosun hükümet seviciliği yapacam derken kendi seviyeni düşüyorsun
Git arapların kıçını yala
Allah Allah... şaşırdım.
işsizlik, parasızlık, sosyal aktivitelere katılamamak, dilediği sanatsal etkinliklere gidememek, dilediği kitabı alamamak, dilediği şartlarda barınamamak ve dengeli beslenememek gençleri mutsuz etmiyor demek.
Sırf şimdi ülkenin adı kötü çıkmasın diye mutluyum desem kendime saygısızlık ederim mutlu değilim değiliz ülkenin %95 i mutsuz ama alıştık.. alışmak zorunda bırakıldık
Ben şahsen mutluyum ama benim mutluluğum iyi olduğumuz anlamına gelmiyor. Ama şunuda bilmek lazım şikayet edip oturarak bu ülke gelişmez. Bu ülke bu haldeyse bizlerinde suçu var.
Geçim derdinin olduğu yerde.. işsizliğin olduğu yerde yaşam memnuniyeti filan kalmıyor..
Bu doğru değil , yandaş araştırma firmalarının yaptığı araştırmalarda böyle çıkıyor. Hepimiz uçuyoruz mutluluktan 😂😂😂
% 54 kısım ha hırsız bir müteahhitin ya bir götüren bir siyasinin yavrusu olmalı , kısacası zengin pçi
Milletvekili bakan ya da holding sahibi aile çoçukları ile konuştular yoksa o oranın çıkması mümkün değil 😂
Mutsuzluğumun birkaç nedeni var 1. Atamalar 2. Mülteciler (artık s.. olup gitsinler ne cehenneme gidiyorsalar)
Sorunun nerede, ne zaman ve kime sorulduğu önemli. Aynı anketi burada yapsak sonuç %15 mutlu çıkar 👍
Gotik, özgür ruhlu, isyankar bir kız bulsam ömür boyu mutlu olurum
MUTLU DEGILIM KIM DEMIŞ GENCLERIN %54 MUTLU DIYE YALAN
TÜİK bu istastikleri bakan, vekil çocuklarıyla yapmış olmalı.
O yüzde %54 lük kısım akp ye oy veren kısım 😂😂😂 diğerlerine de sormak lazim
Şahsen ben 18 yaşında biri olarak 3 yıldır depresyondayım psikolojik destek gelecek kaygısı stres üst seviyede
Bu yüzden takım tutar gibi parti tutmayı bu adam dindar diye oy vermemeyi öğrenecek herkes
En büyük mutluluğum yaşıma göre olgun ve bilinçli olmam diyebiliriz
akil hastanesinde kalanlar ve malum partiden olanlarin sayisi herhalde.
Bu siteye bakarsan herkes mutsuz herkes chpli herkes ateist deist herkes yurdisina kacma derdinde. Ama ulke burdan ibaret degil dar kafalilar bu gibi yerlere bakip tum ulkeyi boyle saniyor ahmaklar.
Ayın 5inde hesabına para geldi bildirimi beni hayata bağlayan en büyük etken
Demekki ben kalan %46 oranın içindeyim:) ama sanmıyorum o kadar yüksek mutlu olan genç olsun
Mutlu olanlar zenginler dir gerçekten ekonomik sorunu çeken mutlu olmaz maalesef varsa az vardır
ak parti ilçe teşkilatlarında mı yapılmış bu anket :D
...
gençlik elden gidiyor dinsizlik arttı sosyoloji değişti maalesef toplum sekulerlesti
🧠 bundanın yok ve 💸💷💶 bundanın çoksa mutlu olursun.
Başka bi denklemde şu ortamda zor.
evet mutluyum ben mutlu olmak için sebep aramam mutlu olurum sonra bir sebep bulurum
Mutluyum evet. Bazen sıkıntılar olsa da mutluyum. Çünkü sağlığım yerinde. Elim ayağım sağlam. Olmasaydı yine bir yolunu bulurdum mutlu hissetmek için
Mutluyum mutsuzluk için sebebim yok işim var sağlığım var istediğimi yapabiliyorum,
Hayat sana guzel kiymetini bil istee
Şikayetim yok zaten😁
😔😔😔
Sıkıntı var sanırım..
Canim sįkkın boş ver kanka
Tadim yok
Bunun için bir kaç önerim olabilir bunun yanı sıra bir kitap önerebilirim tabii istersen..
Geçmiş olsun ne diyelim
Olur kitap
Boş ver bazı insanları kurtaramazsın derler.. sen inatçı birine benziyorsun o kitabı okuyacağını düşünmüyorum. görüşmek üzere.
sirket akp gençlik kollarına gitmiş belli ki
Çocukluğumu yaşamış birisi olarak, ne bugünden ne de gelecekten bir gram beklentim yok. Sadece anı yaşıyorum. İşime gidiyorum evimde oturuyorum oyunumu oynuyorum, vurup kafayı yatıyorum. Dünya yanmış umrumda değil açıkcası..
onlar evli olanlardir sevisiyolardir bekar olanlarin mutlu olabilecegini sanmiyorum
Her evli olanı mutlu mu sanıyorsunuz
Hangi şirket araştırmış?
Hangi Gençler Mutlu?
Artık 10 yaşında ki çocuk paramız yok alamıyoruz diyor
Bizde ki şansa s0kayımm ben.
Denk geldiğimiz yüzyıla bak.
Mutlu değilim maalesef. Gerçekten sevilseydim ama çok mutlu olabilirdim.
Eee ülkedeki kafa yapıcı maddelere bağımlılık çoğaldıkça mutlulukta artıyor tabiki.😄
Vekil çocuklarına filan sordular sanırım, TÜİK in araştırmasıysa zaten net kolpa.
Baktık tecavüz kaçınılmaz zevk almaya başladı millet napsın.🤠
Mutlu değilim şu saatten sonra mutlu olmak gibi bir ihtimalimde yok
Mutluyum evlatlarım en büyük mutlulugum
Bırak ya şu sitede bile mutlu musunuz diye anket açsalar Max% 25 mutluyum der
kimmis bu mutlular beni bulsunlar
Ak gençliğe sormuşlar sadece galiba
Benim bildiğim kadarıyla kimse değil
Mutsuzum, memnun değilim 🤷🏻♂️ canım sıkılıyor
Başakşehir'de ki gençlerdir onlar.
Sanırım Londra'daki Türklerden bahsediyor.
TÜİK verilerine göre mi bu sonuç
Araştırmayı yapanlar belli. d
Çok şükür mutluyum.
İslami bulan mutluluğu bulur 👍
Demekki ben genç değilim😂
mutlu olanlar cahil olanlardır
Neyinden mutlular acaba
%54 mü? Hani hepimiz fakirdik, mutsuzduk?
Kanka rahat ol anketi ailesi süper zengin olan akplilerle yapmışlar sanirim
Ya da bi yerlerinden element uyduruyolar
Zenginlere yaptıkları belli.
Tüik objektif mi bilemedim
Hiç mutlu olamadım hep mutsuz yaşadım
Hayır mülteci çok fazla
ortadakine maşallah
En büyük mutluğum meseleğim efendim
Değiliz ya nerden cikti
Yalan haber
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?