3 yıl araç alımı, kiralama yok
3 yıl bina alımı, kiralama yok
3 yıl mobilya ve techizat alımı yok
Gibi gibi...
3 yıl bina alımı, kiralama yok
3 yıl mobilya ve techizat alımı yok
Gibi gibi...
Uyularsa tasarruf sağlanır ama ülke toparlanmaz. Zira Tarım ve Tarıma bağlı sanayiyi, bitirdiler. Bu yüzden de kendimize yetemiyoruz ve halk köye dönüp devletin verdiği destekle tarım yapmadan; düzelmemiz mümkün değil. Genel olarak ekonomimizi şöyle değerlendirmem gerekirse ;
1929-1938 Yılları , en parlak olduğumuz dönemdi. 1939- 2002 na kadar kendimize yetıyorduk ve çöküş 2002 AKP den sonra başladı. Artık , kendimize yetebilen bir ülke de değiliz. Detaylı belgeli olarak şöyle anlatmam gerekirse;
Ekonomik rakamlara bakarsak, ülkenin malvarlığını satmadan kendi kaynaklarımızla büyüme yoluyla; 1929-1947 arası hep cari fazla vermişiz. 2. Dünya savaşına özgü, açlık olmuş. Çünkü erkekler askerliğe alınınca, tarımda çalışacak nüfus azalmıştı. Ekonomide asıl bozulma , Adnan Menderesin ülkeyi aşırı borçlandırmasıyla başladı. Bir tane bilimsel makele atayım, bu paragrafı bitirmeden
https://dergipark.org.tr/en/download/article-file/1233512 Atatürk ve İnönü döneminde ekonomik başarıların, Adnan Menderes döneminde nasıl batırıldığı, detaylı ele alınmış.
Yine de 2002 ye kadar, kendimize yetiyorduk. Bir memur maaşıyla, 10 kişi geçiniyordu, şu an ise; üç kişi ancak geçiniyor. Zira AKP;
-Atatürkün kurduğu tüm fabrikaları sattı ve böylece yerli üretimi bitirdi
-Madenleri yabancılara borç karşılığı sattı ve böylece yerli maden kalmadı
-Hibrit tohumu, kimyasal gübre ve ilaçlı tarımı zorunlu hale getirdi. Böylece tarım maliyetleri, hızla arttı. Çiftçi kazanamamaya başladı ve tarımı bıraktı. Köyler, böylece büyük oranda boşaldı
- Tarıma bağlı sanayi de tamamen çöktü.
Yani kendimize yetebilen bir ülke iken, her şeyi ithal etmek zorunda kaldık ve bu da dövize bağlı olmamıza neden oldu. Bu da hayat pahalılığına ve dışa bağlı kalmamıza neden oldu. Bir savaş çıksa, aç kalırız aç. Çünkü Gübreyi, ithal ham maddelerle üretiyoruz. Gübre olmasa, ekim yapamayız.
Muhalefet iktidara gelse, bu krizden çıkması çok zor görünüyor. Önce sığınmacılar gönderilecek ki kıt kaynaklar bize yetsin. Sığınmacılar da gönüllü gitmez. Sığınmacıları gönderebilsek bile, tarım ve sanayinin 1990 lardaki duruma dönmesi ve kendimize yetebilir hale gelmemiz; 10 seneyi rahat bulur. Geleceğimizi, hiç parlak göremiyorum. Ama yine de bir Mustafa Kemalin Askeri olarak , ülkemdeyim ve mücadele edeceğim. Tanrı, yardımcımız olsun
Yazdıklarında doğruluk payı da var ama yanlış olanlar da var ben sana geçmişi daha detaylı düz anlatımla araştırmanı öneririm ayrıc biz tanrı demeyiz, Allah yardımcımız olsun deriz. Konuşmaların bir taraf tutar gibi o yüzden eleştiri sayılmaz.
Ben Türküm, Tanrı derim. Allah Arabın olsun. Ekonomi ile yazdığım her şey de doğru. Akp , kendine yetebilen bir ülkeyi batırdı. Islamcı dedelerimiz de aynı şeyi söylüyor. Eskiden geçim, daha kolaydı diyor. Hem mhp hem de akp seçmenlerine sordum.
Zaten rakamlar da eskinin, daha iyi olduğunu gösteriyor
Kaldı ki eski Türkiye'de , araplar ve Emperyalist devletlere para ver diye yalvarilmıyordu. Ama şimdi akp, yalvarıyor adeta. Esk Türkiye 'de pkkanın ana ordusu Irak da idi ve 28 Şubatta irticai terörü bitiren ordu bu karargahı da yakıp yıkarak pkkayı bitirdi. 30.000 askerle harekat düzenlediler ve pkka kalmadı. Akp zamanında yeniden canlandı. Suriyelilerin ülkeye alınmasıyla da suriyedeki kurdüstan kuruldu. Akp, harekat yapamıyor. Neden? Amerika ülkeni iflas ettiririm diyor da ondan.. İşte bu kadar dışa bağlı hale geldik. Yazıklar olsun size..
Cevap
5Cevap
şaşırmadım hiç
22 sene yediler yediler yediler... Artık balon patlayınca da balona hama yapmaya çalışıyorlar. Artık çok geç balon çoktan patladı.
çok güzel harika ötesi on nurmara beş yıldız
Ağam bizimle eğleniiiirrr diyodu rahmetli Kemal Sunal
Oy vermedin al sana ceza
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?