Güncellemeler
+1 yıl
Koye gittigimde. Orada televizyonlar. Suriye kanallarini gosteriyordu. gosterilen filmler soyleydi." Osmanli askerleri. heryeri yakip yikiyor. ve onlara karsi gelen herkesi olduruyor. Osmanli askerleri gittikten. Sonra. Olen. Suriyeliler. " Sehit" Olarak gomuluyorlar. O mucadelede. Olen. Osmanli askerleride Sehit olarak gomuluyorlar. ve bunlari goren bir Suriyeli Kahraman? Ayni. Cuneyt Arkin. Misaliyle. On tane Osmanli askerini. Karate? ile dovup. Suriyelileri. Osmanlilardan. Kurtariyor.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Şehitlik dini bir kavramdır.
Hz İbrahim zamaninda da olsa Hz isa zamaninda da olsa Hz Muhammed S. A. V zamaninda da olsa aslinda temelde aynı din insanlara teblig edildi. vbu dine mensup olup sana karsi savasanlara karsı dinini aileni ve memleketini korurken ölûrsen sehit oluyorsun.
Hz Musa zamaninda israilliler sehid oluyordu isa zamaninda hristiyanlar şimdi ise müslümanlar sehit oluyor. Bu 3 dini örnek veriyorum ama ondan onceki yuzlerce peygamberin dinini de kapsiyor. Şimdi gelelim işin ince noktasina dedigin gibi simdi herkes kendini sehid zannediyor ve kendi dininin dogru ve kendisinin o dini temsil ettigine inaniyor. Gercek din acikca belli ki onceki dinleri de kabul eden ancak onlarin degistirildigini bildiren son peygamberimizin dini İslamdir.. gelelim asil sorun.. kim bunu temsil ediyor? 100 yil once osmanliyi yiktiktan sonra ingilizler tarafindan somurgelestirilmis 40 civari ulkeden hangisi?
Hepsi de kendini haklı zanneder ama aslinda hicbiri degildir. Bir yandan da hepsidir. Nasil hepsidir derseniz bu ulkeciklerde yasayan halkların icindeki gercek muslumanlar hakki savunurken oldüklerinde sehid oluyorlar.. zulmeden ya da zulmedilmesine aracılik edenler de olmuyorlar. Teror örgütleri ise hiç olmuyorlar.
Bunlarin helsinin dısında hak dine inaniyorsaniz ve yold ayurürken arabanin onunden herhangi birinin cocugunu kurtarirken olurseniz de sehid oluyorsunuz. Bu da ayri bir sehidlik turüdür.
Peki. Iran ve Irak. Savasti. Her taraf kendi olulerini. Sehit olarak. Ilan etti.. Mesela biz. Mehmetcigimiz oldugunde. Kalben Sehit olarak Kabul ediyoruz. Pkk, lilarda. Terorist olduklari. Halde olenleri Sehit. Kabul ediyorlar. Ama senin aciklamalarinla. Teraziye koymak. Lazim. Cok detayli anlatmissin. Hz. Musa zamaninda israilliler Sehit oluyordu? bilmiyordum.
islamiyete inananlar icin Hz musa zamanindaki Hz musaya uyup Allah a inanan israilliler de sehitti. aynisi isa için de gecerli.. teroristlerin dini yoktur. İrkciligin sehidi olmaz sehitlik dini bir kavramdir. Tum dinler temelde. aynidir sadece ibadetleri degisiklik gosterir mesela israilliler tevrati bozmadan once gunde 50 vakit namazlari varmiş. Bu cok zor bir ibadet. İslamiyet son din oldugu icin günumüze de uyacak sekilde 5 vakit gibi nisbeten kolay tutulmus. İran da irak ta ayri ayri ama ayni ulkenin somurgesidir. Birbirine kirdirdilar. Toplanip birlikte israile saldiracaklarina ara ara birbirini yesinler diye birbirimize dusuruyorlar. Yoksa durduk. yere suriyeyle biz niye ters düstük mesela?
Su. An. Yahudiler namaz veya ona benzerini ibadet yapiyor mu?
Hayir gercek ibadetlerimi yapmiyorlar. Ama baya basitlestriilmis haftada bir falan bisey yapiyorlarsa bilmem. Simdiki hallerini cok bilmiyorum. Mesela onlarda da zina yapana ölüm cezasi varmis ama onlarin ileri gelenleri yapip yakalaninca o kirali da degistirmisler falan.. boyle boyle degismis
Islam icin ölen Müslümanlara sehit denir. PKKya karsi savasirken ölen askerler dinen aslinda sehit degiller.
Islami sehit tanimi yaninda, Türkiye Cumhurriyetininde bir Sehit tanimi vardir. Buda ülke icin ölen herkesin sehit sayilmasidir, dini inan ayrimi yapmadan.
Yani bir Ateist bile PKKya karsi savasirken ölürse, Ateist olsada devletin gözünde sehit sayilir.
Sagol cok guzel aciklamissin bir ay Kadar once. Ceyhana. Amcami ziyarete gittim. Koye gitmeden Ceyhanda. Bir kahveye girdim İstanbul dogumlu bir Kurt tanidigima rastladim. Masasina gittim cat soyledik. O sirada televizyonda. Irakta askeriyenin. Oldurdugu Pkk, lilarin. Sayisini soyluyorlardi. Bende Mirildanarak. ". Ne Sehit oldular. Ne. Gazi.. bok. Yoluna Gittim. Niyaziler". Diye mirildandim delete kursun attiklari icin.. O sirada karsimda oturan Kurt arkadas catik kas ifadesiyle bana. ". O Gerillalar. ". Sehit" Oldular!!! " dedi kizgin ve ofkeli ifadeyle.. bende. Hayir BK. Yoluna Gittim niyaziler deyince hisimla masadan kalkti ve bana " Bir daha beni ne ara ne sor ". Dedi ve. Hirsla cekip gitti.. arkasindan seslendim cevap bile vermedi. bunu anlattim ben bilmiyordum. Bazi Kurtlerin. Pkk, llari Sehit olarak Kabul ettiklerini? Ve terrorist degil. Gerilla olarak Kabul ettiklerini?
Turkiye Cumhuriyetinin bir Sehit tanimi var demissin. Iran. Kendi olulerini Sehit Kabul. Ediyor. Irakta. Kendi. Olulerini Sehit. Kabul ediyor. isin. Kotusu. Benim. Ceyhan, da karsilastigim. Kurt tanidigima. Pkk, li teroristler icin. ". Ne Sehit. Ne Gazi. BK. Yoluna Gittim. Niyaziler deyince. ". Gerillalar. Sehit Oldular" dedi bende bir laf soyleyince bozuldu ve masayi terk etti Gittim kizgin olarak. Sonucta Iran. Irak gibi. Teroristlerde. Kendi. olulerini. Sehit. Kabul ediyorlar. inshallah Boyle ucuzdan Sehit lakabi alanlara. Onur dunyada benim dedigimi derler " Sen. Ne. Sehit ne gazisin. Yasdigin Vatana ihanet etmis. birisin" derler onlatda Mort olur. Sehitligi Teroristlerin bile kullanmalar ne kotu
guzel bir soru.. cevaplari ben de merak ediyorum