Sanki 12 yıl boyunca çocuklar esir tutuluyormuş gibi hissetmiyor musunuz?

Sanki 12 yıl boyunca çocuklar esir tutuluyormuş gibi hissetmiyor musunuz?
Yurtdışından ilk öğretilen, öz bakım becerileri ve ahlak eğitimi. Bizdeyse; okul öncesinden okuma yazma dikte ediliyor ve lise bitene kadar çocuklar okuldan nefret ediyor üstüne üstlük hiç bir beceri kazanmadan üniversite kazanmaya çalışıyor, kpss sürecinden hiç bahsetmeyeceğim. En güzel yıllar çöp oluyor
Bir anlık bir konu değil bu, epey ciddi bir konu.
12 yıl zorunlu eğitimin artıları var, eksileri var.
Artı olarak gördüğüm toplumda eğitim seviyesi, eğer bu kalkarsa eğitim seviyesi zaten düşük olan toplumda git gide düşer.
Eksi olarak ise zaten belirtilmiş, oldukça çok eksisi var.
4 yıl ise çok az bir süre, anca okuma yazma öğrenir çocuklar.
Belki 8 yıl daha uygun. Bu da İlköğretimi kapsıyor, liseyi okumak ya da okumamak özgürlüğü (iradesi) olmalı.
Öğretmenimizin ruhu ışıklarla dolsun.
Cevap
7Cevap
ülkede eğitim sistemi yok.
Hissetmek mi :))))) kardeş hala mı göremiyorsunuz , eğitim diye bişe yok , insanları toplu halde bir yerde tutup ( aman okul dışına çıkıpta bir şey yapmasınlar beyinleri gelişmesin diye yapılmış bir sistem bu) okula gitmeyenlerin çoğuna bak ya usta ya da ticaretle uğraşıyor , okula gidenlere bak !!! Hani okula gitmeyip konu para kazanmak değil , ülke olarak gözü açılmasın , okullarda çocukların gözleri kapatılıyor. Bütün insanların da , eğitim sistemi baştan aşagı yıkılıp yeniden düzenlenmeli
zorunlu eğitim saçmalıktır eğitim Amerika'ya küreselcilere bağlı müfredat onlara bağlı olduktan sonra bişey değişmez
Ebeveynlere de ceza kuralları çıkmalı diye düşünüyorum, terbiye ailede başlayıp okulla devam eden bişeydir
Öyle zaten. Okulla işi olmayan soytarıları boşa okutmak devlete ve çocuğa büyük zarar.
Birçok gelişmiş ülkede öğrenciler genel bir sınava girip erkenden lise mezunu olabiliyorlar. Bazı ülkelerde öğrenciler üst sınıflardaki derslerin sınavlarına girerek erken mezun olabiliyorlar. Bizde 12 yıl boyunca okula gitmek zorunlu. Bizde üniversite sınavına erken girilebilseydi, ve sınavdan yeterince yüksek puan alanlar direkt lise mezunu sayılsaydı daha iyi olurdu.
Sistem zaten başlı başına saçma o kadar çok eksikleri var ki
Bence doğru zorunlu eğitim ama 4 yıl az olmuş 8 yil yeterli ama o 8 yıl verimli bir eğitim olmalı
Fazla uzun 5 yıl yeterli temel eğitim için.
Gereksiz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?