Siyon Katır Birliği, Osmanlı'nın 1492'de İspanya engizisyon mahkemelerinden kurtarıp kendi topraklarına aldığı ve siyonizme hizmet eden Yahudilerden oluşuyordu. Bu birlik, Çanakkale Savaşı'nda itilaf devletleriyle beraber Osmanlı'ya karşı savaşmıştı. İnternette, bu konuyla ilgili birçok makale ve belge mevcuttur.
Siyon Katır Birliği'nden bazı fotoğraflar:

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
İlk defa duydum ama tarihleri saçma değil mi?
Anlamadım, saçma olan ne?
Sığınmacı olarak aldığı tarih nerde çanakkale savaşı nerde? orayı anlamadım
1492'de Yahudiler, İspanya'nın engizisyon mahkemelerinden kaçıp Osmanlı topraklarına gelip sığınıyorlar. En çok İstanbul, İzmir ve Hatay'a yerleşiyorlar. Burada ticaretle uğraşıp zenginleşiyorlar. Çanakkale Savaşı dönemine kadar bunlar, Osmanlı'da yaşamaya devam ediyorlar (ki hala Türkiye topraklarında yaşayan Yahudiler var). Soyları, Osmanlı topraklarında devam ediyor. Çanakkale Savaşı'nda ise bu Yahudilerden Siyonist olanlar, Siyon Katır Birliği'ni kuruyorlar.
Sana minnet edenlerin kimbilir kaçıncı kuşak torunları yani. Amerika o kadar farklı ırkı bir arada tutup her yerine bayrağını giydirip savaştırırken sen bilmem kaçıncı kuşağı milli yapamadıysan ilk sorgulaman gereken sensindir aslında
Amerika, sömürge sistemiyle bunu yaptı. Mesela Afrikalıları, kendi kimliklerinden uzaklaştırarak, ırkçılık yaparak sömürdü. Osmanlı'da, sömürge sistemi yoktu. Afrika'nın 2. ana dili şu anda Fransızca ama Osmanlı'nın hükmettiği yerlerde herkes, kendi ana dilini korumuş. Çünkü Fransa sömürgeciydi ama Osmanlı sömürgeci değildi.
Peki bunun bize bir faydası oldu mu? Osmanlı tebaası olarak.
Olmadı maalesef. Aksine, zararı oldu.
işte benim sitemim ona
Haklısınız. Sizce Osmanlı, Yahudileri topraklarına sığınmacı aldıktan sonra ne yapmalıydı? Bence ticareti, onların eline vermemeliydi.
Osmanlı, millet sistemini uyguladı aslında başta mantıklıydı bu hem daha hızlı toprak kazanıyordu hemde kazandığı topraklarda daha rahat tutunabiliyordu. Tabi bu düzen ilk aşamada isyan etmemelerini sağladıysa da orta ve uzun vade de asimile etmesi gerekiyordu. Yahudilere gelirsek ticareti osmanlı vermedi zaten onların en iyi bildikleri iş tüccarlıktı. Gayrimüslimleri askerlik ve memurluk gibi işlerden uzak tuttuğu için hepsi ticarete yönelmişti. Osmanlı modernleşemedi, ayak uyduramadı. Tehlikeleri sezemedi. Ticaret alanlarını ele geçirip, hükmü altındaki nüfusu asimile edemedi.
Yazdıklarınızda çok haklısınız. Cevap için teşekkür ederim.
Rica ederim uykusuzluğun verdiği etki ile hatırlamadığım veya toparlayamadım. Ama tarih konusunda her zaman konuşmaya açığım ben teşekkür ederim
Estağfirullah, gayet açıklayıcıydı. Rica ederim.
İyide bunlar müslüman değilki tabiki bize karşı savaşacaklar. Türk öldüren araplar ne olacak böyle olmuş diye arapların ihanetini mi unutalım
Ben, Arapların ihanetini unutalım dedim mi sanki. Biz, bu siyonistleri topraklarımıza aldık ama onlar, bize nankörlük yaptılar. Arapların ihanetine elbette kızıyorum ama Gazze'deki insanlık dramına üzülüyorum. Dedelerinin yaptıklarını, torunları ödememeli. Zaten Allah, dedelerine gereken cezayı verir ama şimdiki neslin, küçük bebeklerin, çocukların ve annelerin hiçbir suçu yok. Hatta depremde Gazzeli çocuklar, bize harçlıklarını yollamıştı. Dedelerinin hata yaptıklarını, onlar da kabul ediyor zaten.
O dönemde ihanet eden Arap sayısı 35.000'di. İhanet eden Araplar, Şerif Hüseyin ve onun askerleriydi. Allah, onlara ahirette cezasını verecek elbette. Ama Çanakkale'de savaşan Gazzeli Araplar da vardı. Yani, her milletin iyisi de vardır, kötüsü de. Kötülerin cezasını, Allah verir er geç. Biz, iyi insanlara odaklanalım. Dünyaya güzel bakalım. Kötülere odaklanıp nefret ve öfkeyle dolmayalım. Elbette, hakkımızı arayacağımız zamanlar olacak ama kötü insanlarla çok fazla uğraşıp da kalbimizin öfkeyle dolmasına müsaade etmemeliyiz. Bu, bizim kalbimizi yorar ve iyi insanları görmemize engel olur. Kötü insanları, Allah'a havale edelim. O, onlara en güzel cezayı verendir. Onlara ne yapılması gerektiğini en iyi bilendir.
Doğru söylüyosun amin
Siyonizim siyonizim duydum😬
Anlamadım
Öuhtesem bilgi için tesekkurler
Evet duydum
İlk kez duydum
400 kişilik grup olarak duydum