MANSUR YAVAŞ
EKREM İMAMOĞLU
TAYYİP ERDOĞAN
ÜMİT ÖZDAĞ
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Benim adayım, Ümit Ozdağ. İlk turda seçilemez ise, ikinci turda Chp adayını destekleyeceğim. Peki nasıl bir chp adayı, sağ seçmenden oy alıp kazanabilir? Bunu açıklığa kavuşturayım
Eğer ; muhalafetin Cumhurbaşkanı adayı pkka ile arasına mesafe koyabilen sağlıklı genç bir aday olur, Suriyeliler yine oy kullanmak istemez , muhalefetin adayı kazanır ve Erdoğan da koltuğu devretmek isterse Chp iktidara gelir.
En son ki 31 Mart 2024 seçimlerinde, vatandaş yapılan milyonlarca suriyeli sandığa gitmek istemedi. Çünkü Yeterli eğitimleri yok. Akp bu defa yeterli eğitimleri, verecektir. Zira AKP,31 Mart 2024 yenilgisini beklemiyordu. Suriyeliler, en büyük umutları olmakta. .
Chp nin adayı ise, Bolu Belediye başkanı Tanju Özcangibi ; genç, sağ seçmenden oy alabilecek ve pkka ile arasına mesafe koyabilen aday olmalıdır. Başka da pkka ile arasına mesafe koyan genç ve sağlığıiyi milliyetçi aday yoktur. Muharrem Ince veya Mansur Yavaş derdim deçok yaşlılar. Sağlık sorunları da illa ki vardır.
İmamoğlu ise , pkka ile arasına mesafe koymuyor ve sığınmacı taraftarı söylemlerdebulunuyor. Bu yüzden Erdoğan veya halefleri karşısında , şansı olmaz. Yani aday seçimi, çok önemli. Kim olursa olsun, geçmişinde pkka taraftarı söylemi olmamalı
Ayrıca Akp nin ekonomiyi düzeltememiş olması ve akp seçmenin sığınmacılardan iyice bıkması da gerekiyor. Çünkü halkın Erdoğan ve yerine gelecek isimlere sevgisi, ancak böyle kırılır.
Ben ise Akp nin ekonomiyi, sığınmacılar gitmeden düzeltebileceğini sanmıyorum. Çünkü , kaynak yok.. Madenleri de hep yabancılara satıp Atatürkün kurduğu fabrikaları kapattı. Chp de sığınmacıları göndermeden, ekonomiyi düzeltemez. Zira kaynak yok kaynak!! Sığınmacıları göndereceksin ki tasarruf yapabilip ekonomik reformları gerçekleştirebilesin. 13 milyon sığınmacı, az buz rakam değil!!
Hadi diyelim Chp nin adayı kazandı. Peki Erdoğan koltuğu teslim edecek mi? TSK, yargı , Emniyet ve MİT elinde iken; koltuğu teslim edip işlediği suçlardan dolayı teslim etmez diye düşünüyorum. Böylece ülke, karışır..
Hadi teslim etti diyelim, chp nin işi baya zor. Önemli kurumlardaki akpliler, devleti çalışamaz hale getirecektir elbet. Yani önce TSK yı, Yargıyıile Iç işleri bakanlığını ; Atatürk düşmanı cemaatlerden temizlemeden devleti yönetemez. Ancak hele bir iktidara gelsin, tüm güçlükleri aşacak kadrolara sahip olduğuna inanıyorum.
4) CHP İKTİDARA GELDİĞİNDE NASIL YOL İZLEMELİ?
Ümit Özdağ 2. Tura kalamaz ise, chp adayına oy veririm. Zira ilk turda, kimse kazanamaz. Chp iktidara gelince ise, işi zorve şöyle hareket etmeli.
1. Önce TSK ve EGM yi cemaatçi emir komuta sisteminden temizleyip kumpas davası mağduru Atatürkçüleri emir komutaya atamalı. Zira Akp, koltuğu teslim etse dahi; darbe olabilir. Daha sonra ne kadar silahlı kullanabilen Atatürkçü varsa, sefer görev emri imzayıp asker sayısını hemen artırması lazım. Detayı, aşağıda belirteceğim
2. Yargı, cemaatlerden temizlenmeli. Elimize ihraç edecek koz geçmiyorsa, stratejik görevde olanları pasif göreve atar ve pasif görevde ne kadar Atatürkçü hakim varsa ; aktif göreve getirilmelidir. Böylece Yargı darbesi de engellenmeli
3. TSK , EGM ve Yargı kontrol altına alındıktan sonra ; Irtica dosyası açılmalı ve cumhur ittifakı yöneticileriniLaik cumhuriyeti yıkmaya teşebbüsten müebbetle yargılanması için tüm suç duyurularında bulunulmalı. Zira, Yargıya emir veremezsiniz. Kimsenin, buna yetkisi yok.
4. Muhakkak silahlı başkaldırılar olacaktır ve olağanüstü hal ve sokağa çıkma yasağı ilan edilerek, kemalistleşen TSK sokağa inip irticayı kökten bitirmesine müsade edilmeli. Böylece laik -şeriatçı iç savaşın , önüne geçilmiş olur. Zira kontrolü TSK ya vermesek, iç savaş kaçınılmaz olur.
Daha sonra silahlı başkaldırılara karışan tüm akp sempatizanlarını, devleti yıkmaktan yargılayıp cezalarını hapishanede çektirmek yerine; madenlerde ve tarlalarda çalışmaya gönderilmesi için kararnameler imzanmalı. Aslında sığınmacılar gönderilene kadar da bedava böyle yerlerde çalıştırılmalı. Ama sadece, madenlerde. Zira bunlara bakmak, bir sürü masraf. Bari, bir işe yarasınlar. Yani batırdıkları ülkemizi, kalkındırsınlar. Tabi ki ceza kanunu, soruşturmalar açılmadandeğiştirmek delazım. Kanunlar, geriye yürümez sonuçta.
5. Esad ile derhal Lübnanın da yaptığı gibi geri dönüş projesi üzerinde anlaşmaya çalışılmalı.. %99 silahlı direniş gösterecekler, hepsinde de Ak 47 var , çok iyi kullanıyorlar ve bu durumda direnen kim olursa kurşuna dizdirilmelı. Zira , bunları ESAD hayatta almaz;"terörist almam" der. Başkomutan olarak, Cumhurbaşkanın buna yetkisi var. TSK ve EGMyi bu yüzden, başa koydum. TSK, elimizde olmasa hiç bir şey yapamayız
Ama geri dönebilmeleri için, Akp nin kurulmasına göz yumduğu, suriye kürdüstanı yıkılmalı.. Bunun için chp, özüne dönmeli ve Esad - Rusyayla birlikte ; YPG terörü bitirilmeli. Yoksa, geri dönecekleri yer olmuyor. Ypg yi Amerika nedeniyle bitiremiyorsak da göndermeliyiz , YPG sıkmaya başlar ve bize kaçarlarsa da almayız. Bu esnada suriyeliler, Türk halkından uzak tutulmalı. En azından erkekleri.
Afganlar ile Afrikalıları da hukuka uygun, derhal ülkelerine sınır dışı ederdim. Hukuka uymasak, ülkemizi kurtardıktan sonra ; kimse yatırım yapmaya gelmez.
6. Chp özüne dönüp kesinlikle pkka terörüne taviz vermemesi gerekir.
Eğer bunlar yapılmaz ise, CHP ülkeyi yönetemez. Hele hele kürdüstanı kurmaya kalkar ise, halk Chp yi indirir. Zaten TSK da chp ye karşı çıkar, hat da darbe de yapar. Zira TSK 'daki chpli generaller , DEM ile Pkkayı sevmiyor. Zaten terörü ,1995-1999 da bitirenler de bunlardı ya da öğrencileri idi. Hepsi Pkkanın tanıklığı balyoz kumpası ile hapis yattı zaten.
3) Laik Türk devletini seven vatandaşın 2028 Cumhurbaskanlığı seçiminde, TERCİHİ NE OLMALI Peki? Neden CHP yi neden iktidar yapmak zorunda kalabiliriz ve zorunda kalırsak iktidar yapmalı mıyız?
Bir Zafer partili olarak 28 Mayıs ve 31 Mart 'da seçimlerinde, AKP ye oy verip ölmek yerine;Chp ye oy verip sıtmayı tercih ettım. Çünkü sıtmayı iyileştirebilirsin.
Bir Zafer partili olarak 28 Mayıs ve 31 Mart 'da seçimlerinde, AKP ye oy verip ölmek yerine;Chp ye oy verip sıtmayı tercih ettım. Çünkü sıtmayı iyileştirebilirsin.
maalesef CHP de eski Türk milliyetçisi chp değil. Şimdi akp, nasıl çözüm sürecini başlatacaksa;chp de başlatırdı. Ancak CHP orduyu yeniden kemalistlerin eline teslim edeceğinden; halk ile ordunun tepkisinden çekinip çözüm sürecinden geri adım atardı. Daha sonra chp, sığınmacıları gönderir... Bu yüzden Zafer partisi, 28 Mayıs ikinci tur seçimlerinde KEMAL KILIÇDAROĞLUNU seçti. Çünkü CHP yi kontrol etmek, mümkün Nitekim CHP islami kürdüstanı ilan ederse kendi seçmeninden, Laik Kürdüstanı ilan ederse herkesden tepki çeker
AKP ise, hiç bir konuda geri adım atmazdı. Zira her şeyi, dinle örtmesi gayet kolay. Ordu da şu an şeriatçı. Yani AKP , ''islami kürdüstanı ilan ediyorum'' dese; iktidarda olan kimseden tepki almaz. Mhp tepki verebilir ama MHP nin artık oy gücü kalmadı. 31 Mart 'da da akp ciddi kan kaybetti. Artık Akp nin tek çaresi, tüm sığınmacıları vatandaş yapmak ve bunları oy kullandırmayı becerebilmek. Yaparsa, 2028 ve sonraki seçimlerde kazanır. Bu yüzden Türk halkı korkmayacak ve sığınmacıların gönderilmesi için, net iradesini koyacak. Aksi halde, ülke gidecek.
İş bu anlatılan nedenlerden dolayı, 2028 de de bu halk chp yi seçtirip KEMALİST ordu eliyle kontrol edecez. Gönül ister Ümit Özdağ seçilsin. Ilk turda da Ümit Özdağı destekleyecem ama seçilmeyecek. Bu durumda ikinci turda, mecbur chp yi destekleyecem.
Cevap
7Cevap
Erdoğan aday olamaz, olabilse de olmaz. Siyaseti bıraktı, Hakan Fidan'ı aday koyar kendi yerine
REIS. Recep. Tayyip Erdogan. Tabiki. Turkiye icin yaptiklari. Ortada... Gonlumuz. Reisten. Yana
Ekrem imaro Ekrem veba Ekrem eviyaglu Ekrem kurum Ekrem imanoglu Ekrem Erdoğan her şekilde Ekrem 😂
Ümit özdag olsun isterdim ama bu milletle zor mansur yavasta siyasetten cekilebilir
Ben oy kullanmam ülkem bile değil 🥲
Bence Cumhurbaşkanı ben olmalıym
projelerin neler siyonist küreselcilere dik durabilecek misin
Projem çiçek ülkesi kurup çiçek gibi yaşamak diğer her şey ilgim dışı
ilginç bir hayal
Tabiki tek aday var o da Ümit Özdağ
hiçbiri
Hiko baba 😂😂
Hicbiri
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?