Gitmek bilmeyen misafire ne yapılır?

Arkadaşım, başka bir şehirden buraya, ailesinin yanına geldi. Onun ailesiyle aynı şehirde oturuyorum. Gelmişken, bana da uğramak istedi. Onu evime davet ettim. Ben, işe gidiyorum. "Ben, işten çıkınca bana gel. Şu saatte işten çıkıyorum, şu saatte müsaitim." dedim. Arkadaşım ev hanımı. Eşi çalıştığı için onunla beraber gelememiş. Neyse, arkadaşım, evime geldi. İşten gelir gelmez biraz hazırlık yaptım. Beraber balkonda oturduk, yedik. Sonra, benim odama geçmek istedi. "Ben, ellerimi yıkayıp geliyorum. Sen git, az sonra gelirim." diyerek odamı gösterdim. Benden izin alarak bir kâse kuru yemiş de istedi, verdim. Geldiğimde gördüm ki, yatağımı bozmuş, yastığımı kendi arkasına yaslamış, yatağıma doğru uzanmış, kâsedeki kuruyemişleri yiyor. Kuruyemişlerin kırıntılarını biraz dökmüş ama hiç toplamadı. Bir şey demek istemedim, muhabbet etmeye devam ettik. Sonra komşum, bana gelmek istedi. "Buyur, gel. " dedim. Arkadaşım: "Komşun çok kalmasın." dedi. Ben de dedim ki: "Belki fazla kalmak ister, bilemem." dedim. Sonra komşum geldi, gitti. Komşum gidince, arkadaşım dedi ki: "Beni, komşunla tanıştırmak istedin ama komşun, yüzüme bile bakmadı." dedi. Komşum da işte çalışıyor, sabah erken kalkıyor, o yüzden çok yoruluyor. Arkadaşıma, yorgun olduğu için komşumun konuşmaya çok hali olmadığını söyledim. Ben, sabah erken kalktığım için çok uykum geldi, yorgunluktan başım dönmeye başladı, tansiyonum düşmüş. Arkadaşıma: "Benim başım dönüyor, yorgunum, çok uykum var. Kendimi tutamıyorum, biraz uyuyacağım." dedim. Arkadaşım, "Ben gideyim artık." demek yerine, şöyle söyledi: "Manzaranız çok güzel. Ben biraz tadını çıkarmak istiyorum. Sen uyu. Ben gideceğim zaman seni uyandırırım." dedi ve wifi şifremi aldı. Arkadaşım, saatlerdir bende. O, evdeyken; ben uyumak istemiyorum. Arkadaşımı, kalbini kırmadan, evimden nasıl gönderebilirim? Sizce ne yapmalıyım?

Gitmek bilmeyen misafire ne yapılır?