• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (33) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • GündemGündem
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(33)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Gündem Gündem
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +27
Gündem

Sizce akp neden kaybettiği?

Gizli Üye
Gizli Üye
(25-29)
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
00
Yapay Zekaya Sor
Sizce akp neden kaybettiği?
Sizce Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • ATİLLA1995
    ATİLLA1995 Takip Et
    Guru Yaş: 30 , eic 100%
    +1 yıl

Gençlerde yükselen laiklik, ekonomik kriz, sığınmacı istilası ve emekliyi yemlememesi kaybettirdi. Umarım 2028 seçimlerin Ümit Özdağ seçilir , seçilmezse ikinci turda CHP nin adayı seçilir ;aksi halde Türkiye cumhuriyeti yıkılacak gibi görünüyor. Daha detaylı şu makalemle izah edeyim;

AKP , Amerikanın TÜRKİYEYİ TÜRKSÜZLEŞTİRME POLİTKASINA HİZMET EDİYOR. ŞÖYLE Kİ;

Amerika, Türkiyeyi Türksüzleştirme ( Bop) projesi ile neyi amaçlıyor?

1. Şeriat gelmesine neden olarak, iç savaş çıkarmak

Şimdi Amerika şeriat istiyor. Zira Türkiyenin bölünebilmesi ve sevrin uygunabilmesi için, şeriat gelmeli. Şöyle ki halkın, % 40 ı kesin şeriatı istiyor ama yarısı istemiyor. %10 nu temsil eden Mhp ve DEM seçmeni ise, belirsizliğini koruyor. Zira Mhp ile DEMİN toplam oyu, bu kadar. Şimdi bir kesim diğerini yok edemezse, şeriat ülkenin bir kısmında uygulanması için bölünme olması lazım. Aynen, Korenin bölündüğü gibi.. Zayıfladığımızı gören; Yunanlar ve suriyedeki dev pkka terö ordusu , bir taraftan bizden toprak kopartır. Kaldı ki bir kesim yok olsa bile, ülke yine çok zayıflar ve istilaya hazır hale gelir. Yani şeriat, Türklerin gelecek 100 yıla sağlam çıkmasına kesin engel olmakta.

Bu yüzden Amerika , şeriatı getirip Türkiyeyi bölmek için; suriyelileri ve Afganları başımıza bela etti ki şeriatın gelmesi kesin olsun. Çünkü akplilerin evlatları laikçi olup akpliler kendi evlatlarına kurşun sıkmayabilir. Bu durumdabunların gelmeleri için; Amerika/israil sınırlarımızı mayınlardan temizledi, Suriyeyi ve Afganistanın karışmasına neden oldu , daha sonra sürekli geldiler, akp de aldı ve bu şeriatçı sığınmacıların ülkemizde kalmaları için para harcadı. Bunları ülkede tutan ise, AKP. Suriyeliler ve Afganlar ise, şeriatçı olup; eşleri çarşaflı, şeriat istiyorlar, Esad şeriata izin vermediği için geldiler , hepsi silah kullanmayı iyi biliyorlar, Erdoğanı seviyorlar ve gitmemek için her şey yaparlar. Cemaatler de sığınmacıları sürekli kolluyor ve şeriatın gelmesini istiyor.

MAYIN temizleme detay: https://www.odatv.com/siyaset/nato-mayinladi-israil-yerlesecek-5462

Amerika suriyelilerin Türkiye'de kalmasını istiyor kaynak:

https://21yyte.org/tr/merkezler/islevsel-arastirma-merkezleri/milli-guvenlik-ve-dis-politika-arastirmalari-merkezi/amerikalilar-da-suriyelilerin-turkiye-de-kalmasini-istiyor

Bir de şunu da belirtmek gerekir ki NECMETTİN ERBEKAN, şeriatı 1997-1998 de getirecekti. Zira tüm belediyelerı cumhuriyet karşıtı konuşma yapıyor, şeriat isteriz gösterileri oluyor ve ERBEKAN '' adil düzen ( şeriat gelecek ) kanlı mı olacak kansız mı? '' diyerek ülkeyi adeta iç savaşa sürüklüyordu. Amerikanın ikazlarına rağmen PKKA yı bitiren TSK da bu iç savaşa engel oldu. ERBEKAN, pişman oldu ve TSK 'dan şikayetçi olmadı. Bu yüzden Amerikanın terör örgütü fetö, 28 Şubat davasını açabilmek için; Erbakanın ölümünü bekledi. Zira Erbakan, darbe yoktu diyecekti ve dava düşecekti. Akp ile FETÖ savaşı başlayınca, dava AKP ye geçti. Akp de bu davayı devam ettirip Amerikanın planladığı iç savaşı engelleyen ve pkkayı bitiren paşaları hapishaneye tıktı. Hapishanede, canlı canlı idam ediliyorlar ve hesabını elbet soracağız!!

28 ŞUBATLA İLGİLİ DETAYLI ve BELGELİ BENCEM

28 Şubat Kumpas Davası Aslında Nedir?

28 Şubat Kumpas Davası Aslında Nedir?

28 Şubatın önde gelen ismi Kahraman Genel Kurmay Başkanı İSMAİL HAKKI KARADAYI, Amerikanın ikazlarına rağmen PKKA yı bitiren Kuzey irak harekatı yapmış. 30.000 askerler yapılmış. Bugünün 70.000 askerine tekabül ediyor. Bugün ki suriyelileri ülkemize alıp Suriye'de kürdüstanın kurulmasına neden olan şeriatçı TSK ise, 60.000 kişilik YPG terör ordusu imha edemiyor. Çünkü Amerika izin vermiyor. Amerikanın neden, 28 Şubat paşalarından korktuğunun başkaca izahı olamayacağı gibi; şeriat istediğinin de en önemli kanıtlarından biridir.

2 ) Kürdüstanı kurarak; Türkiyenin zengin maden - petrol rezervini elinden almak, Demir İpek yolunu kontrol altına almak ve Türkistan ile bağlantısını tamamen kesmek.

Pkka terörist nüfusunun, 2.5 katı kadar, bu ülkede kürdüstanı kurdurmayacak Türkçü var. Zira Kürtlerden önce , sümerler olarak biz geldik ve bu yüzden Kürdüstanı da kurdurmamak hakkımız. Daha detaylı olarak şöyle izah etmem gerekirse ;

Şimdi Güney Doğuda halkın geneline yakını, pkkanın siyasi uzatısı DEM e oy veriyor. DEM'de pkka terör örgütünü destekliyor. Pkkaya destek verenler de açık ve net teröristtir. Pkkayı desteklemeyen, çok az kürt tanıdım ama bunlar da Hizbullahçı terörist. Atatürkü seven kürt, iki tane ancak tanıdım. Bize böyle kürt lazım ama sevmeyen pkkalısını çok tanıdım. Adana'da kürtlerin içinde okuğumdan, ciğerlerini iyi bilirim. Yoksa ; Arnavutlara, boşnaklara, Lazlara , Ukraynalılara vs vs bir öfkemiz yok. Zira hepsi Laik Türk devletine saygılılar; yıkıcı tavır sergilemiyorlar. Ayrıca kürtler, osmanlıdan beri kürdüstan kurmak istiyor. Osmanlı özerkli vermiş uğraşmamış ama biz bu özerkliği Atatürk ellerinden alınca; topraklarımızda hak iddia etmeye başladılar ve sonuç ortada.

Ama pkka, 1999 da tamamen bitirildi. Şöyle ki ; 1980-1990 da DOĞUDA ohal vardı, dışarı çıkamıyorlardı ve dışarı çıkanın nefesini kesiyorlardı. Böylece pkka, doğuda bile apo eylemi yapamıyordu. Terör, böyle sıfıra indirildi ve akp ile birlikte yeniden canlandı. Bakınız Çin, Doğu TÜRKİSTANI ( Türkiyenin iki katını) sert askeri rejimle elinde rahat tutuyor ama haksız. Çünkü orası, Uygurların ve çinliler sonra geldi. Lakin biz, pkkalılardan önce burada idik ve kürdüstanın kurulmasına izin verilemez.

AKP 2028 de iktidar olarak seçilirse, Amerikanın BOP projesi kesinlikle gerçekleşecektir

AKP EKONOMİYİ NASIL BATIRDI?

-Atatürkün kurduğu tüm fabrikaları sattı ve böylece yerli üretimi bitirdi

-Madenleri yabancılara borç karşılığı sattı ve böylece yerli maden kalmadı

-Hibrit tohumu, kimyasal gübre ve ilaçlı tarımı zorunlu hale getirdi. Böylece tarım maliyetleri, hızla arttı. Çiftçi kazanamamaya başladı ve tarımı bıraktı. Köyler, böylece büyük oranda boşaldı

- Tarıma bağlı sanayi de tamamen çöktü.

Yani kendimize yetebilen bir ülke iken, her şeyi ithal etmek zorunda kaldık ve bu da dövize bağlı olmamıza neden oldu. Bu da hayat pahalılığına ve dışa bağlı kalmamıza neden oldu. Bir savaş çıksa, aç kalırız aç. Çünkü Gübreyi, ithal ham maddelerle üretiyoruz. Gübre olmasa, ekim yapamayız.

BOP PROJESİ NASIL ENGELLENECEK?

2028 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, ilk turda Zafer partisini seçtiremez isek ; Chp yi iktidar yaparak engelleyebiliriz. Şöyle ki , AKP ile CHP nin pkka ile olan yakınlığı arasında fark yok. Detaylı olarak şöyle izah etmek gerekirse AKP, pkka ile çözüm süreci yaptı. Ancak iktidarı kaybedince, geri adım attı. Lakin pkkanın şehirlere, HENDEK kazmasına ve özerklik ilan etmesine izin verdi. Şimdi de çözüm sürecinin adımları atılıyor.

Zira AKP ;Diyarbakır'da kürdüstan kurmak için ATATÜRKE baş kaldıran Şeyh saidin adını bulvara veriyor ve Pkka kurucularına 1982-1984 Diyarbakır Cezaevinde işgence edip öldüren Şehit Binbaşı ESAT OKTAY YILDIRANIN ADINI okuldan kaldırıyor ve HDP yi de kapatmıyor. Hep tavizler veriyor ama HDP nin kendi kontrolüne girmesini istiyor ki seçmenine çözüm sürecini yutturabilsin. Amacı şeriat bazlı kürdüstanı kurmak ve böylece Akp seçmeni tepki vermez. Muhalefeti ise, susturur. şu an, bunun pazarlığı yapılıyor. Zira HÜDAPAR, şeriat kürdüstanı savunuyor ve akp nin ortağı. HDP (DEMİ DE) ŞERİAT kürdüstanı kabul ettirmeye zorluyor. tamam derse, olacak.. şu an görüşmeler olduğuna ilişkin, Akp nin içinden sesler geliyor. Şu linlkleri okusan, ne demek istediğimi anlarsın

https://www.voaturkce.com/a/diyarbakirda-sey-said-bulvari-tartismasi/7389576.html

https://www.karar.com/guncel-haberler/esat-oktay-yildiranin-adi-okuldan-kaldirildi-1822673

https://www.rudaw.net/turkish/middleeast/turkey/0901202415
    Kürdüstanın kurulmasına ise, hiç bir türlü izin verilemez. Şöyle ki; Buralar bizim topraklarımız. Zira kürtlerin geliş tarihi. m. ö 800 . Ancak kürtlerden önce sümerler vardı ve geliş tarihimiz m. ö 4000. Sümerlerin, Türk olduğuna ilişkin deliller ise, yazının en sonunda paylaşıldı

SümerlerinTürk olduğuna dair deliller

1. Sümerler, ülkelerine; Kenger derlerdi. Kengerler ise; Orhun Yazıtların' da Türk boyu olarak geçmektedir. Ayrıca; Orhun Yazıtlarında, Kengerise'de Kengerlerin, yaşadığı Türkmenistan olarak ifade edilmiştir. Kaynak: https://books.google.com.tr/books?id=B12oDQAAQBAJ&pg=PT16&lpg=PT16&dq=kengerise&source=bl&ots=IZmdNV9Hzl&sig=ACfU3U0hYYyCFIRof1CeJajpl96qYofLZQ&hl=tr&sa=X&ved=2ahUKEwiO4I2OgoLqAhVt8OAKHeWEDxoQ6AEwDHoECAQQAQ#v=onepage&q=kengerise&f=false

2. Bu linkte Sümerce-Türkçe karşılaştırması yapılmış

https://youtu.be/LqGadJHd3CQ?si=y1wFmycf-VcDFVSQ

Peki CHP İKTIDARA NASİL GELEBİLİR?

Eğer ; muhalafetin Cumhurbaşkanı adayı pkka ile arasına mesafe koyabilen sağlıklı genç bir aday olur, Suriyeliler yine oy kullanmak istemez , muhalefetin adayı kazanır ve Erdoğan da koltuğu devretmek isterse Chp iktidara gelir.

En son ki 31 Mart 2024 seçimlerinde, vatandaş yapılan milyonlarca suriyeli sandığa gitmek istemedi. Çünkü Yeterli eğitimleri yok. Akp bu defa yeterli eğitimleri, verecektir. Zira AKP,31 Mart 2024 yenilgisini beklemiyordu. Suriyeliler, en büyük umutları olmakta. .

Chp nin adayı ise, Bolu Belediye başkanı Tanju Özcangibi ; genç, sağ seçmenden oy alabilecek ve pkka ile arasına mesafe koyabilen aday olmalıdır. Başka da pkka ile arasına mesafe koyan genç ve sağlığıiyi milliyetçi aday yoktur. Muharrem Ince veya Mansur Yavaş derdim deçok yaşlılar. Sağlık sorunları da illa ki vardır.

İmamoğlu ise , pkka ile arasına mesafe koymuyor ve sığınmacı taraftarı söylemlerdebulunuyor. Bu yüzden Erdoğan veya halefleri karşısında , şansı olmaz. Yani aday seçimi, çok önemli. Kim olursa olsun, geçmişinde pkka taraftarı söylemi olmamalı

Ayrıca Akp nin ekonomiyi düzeltememiş olması ve akp seçmenin sığınmacılardan iyice bıkması da gerekiyor. Çünkü halkın Erdoğan ve yerine gelecek isimlere sevgisi, ancak böyle kırılır.

Ben ise Akp nin ekonomiyi, sığınmacılar gitmeden düzeltebileceğini sanmıyorum. Çünkü , kaynak yok.. Madenleri de hep yabancılara satıp Atatürkün kurduğu fabrikaları kapattı. Chp de sığınmacıları göndermeden, ekonomiyi düzeltemez. Zira kaynak yok kaynak!! Sığınmacıları göndereceksin ki tasarruf yapabilip ekonomik reformları gerçekleştirebilesin. 13 milyon sığınmacı, az buz rakam değil!!

Hadi diyelim Chp nin adayı kazandı. Peki Erdoğan koltuğu teslim edecek mi? TSK, yargı , Emniyet ve MİT elinde iken; koltuğu teslim edip işlediği suçlardan dolayı teslim etmez diye düşünüyorum. Böylece ülke, karışır..

Hadi teslim etti diyelim, chp nin işi baya zor. Önemli kurumlardaki akpliler, devleti çalışamaz hale getirecektir elbet. Yani önce TSK yı, Yargıyıile Iç işleri bakanlığını ; Atatürk düşmanı cemaatlerden temizlemeden devleti yönetemez. Ancak hele bir iktidara gelsin, tüm güçlükleri aşacak kadrolara sahip olduğuna inanıyorum.

4) CHP İKTİDARA GELDİĞİNDE NASIL YOL İZLEMELİ?

Ümit Özdağ 2. Tura kalamaz ise, chp adayına oy veririm. ZiraIlk turda, kimse kazanamaz. Chp iktidara gelinceise, işi zorve şöyle hareket etmeli.

1. Önce TSK ve EGM yi cemaatçi emir komuta sisteminden temizleyip kumpas davası mağduru Atatürkçüleri emir komutaya atamalı. Zira Akp, koltuğu teslim etse dahi; darbe olabilir. Daha sonra ne kadar silahlı kullanabilen Atatürkçü varsa, sefer görev emri imzayıp asker sayısını hemen artırması lazım. Detayı, aşağıda belirteceğim

2. Yargı, cemaatlerden temizlenmeli. Elimize ihraç edecek koz geçmiyorsa, stratejik görevde olanları pasif göreve atar ve pasif görevde ne kadar Atatürkçü hakim varsa ; aktif göreve getirilmelidir. Böylece Yargı darbesi de engellenmeli

3. TSK , EGM ve Yargı kontrol altına alındıktan sonra ; Irtica dosyası açılmalı ve cumhur ittifakı yöneticileriniLaik cumhuriyeti yıkmaya teşebbüsten müebbetle yargılanması için tüm suç duyurularında bulunulmalı. Zira, Yargıya emir veremezsiniz. Kimsenin, buna yetkisi yok.

4. Muhakkak silahlı başkaldırılar olacaktır ve olağanüstü hal ve sokağa çıkma yasağı ilan edilerek, kemalistleşen TSK sokağa inip irticayı kökten bitirmesine müsade edilmeli. Böylece laik -şeriatçı iç savaşın , önüne geçilmiş olur. Zira kontrolü TSK ya vermesek, iç savaş kaçınılmaz olur.

Daha sonra silahlı başkaldırılara karışan tüm akp sempatizanlarını, devleti yıkmaktan yargılayıp cezalarını hapishanede çektirmek yerine; madenlerde ve tarlalarda çalışmaya gönderilmesi için kararnameler imzanmalı. Aslında sığınmacılar gönderilene kadar da bedava böyle yerlerde çalıştırılmalı. Ama sadece, madenlerde. Zira bunlara bakmak, bir sürü masraf. Bari, bir işe yarasınlar. Yani batırdıkları ülkemizi, kalkındırsınlar. Tabi ki ceza kanunu, soruşturmalar açılmadandeğiştirmek delazım. Kanunlar, geriye yürümez sonuçta.

5. Esad ile derhal Lübnanın da yaptığı gibi geri dönüş projesi üzerinde anlaşmaya çalışılmalı.. %99 silahlı direniş gösterecekler, hepsinde de Ak 47 var , çok iyi kullanıyorlar ve bu durumda direnen kim olursa kurşuna dizdirilmelı. Zira , bunları ESAD hayatta almaz;"terörist almam" der. Başkomutan olarak, Cumhurbaşkanın buna yetkisi var. TSK ve EGMyi bu yüzden, başa koydum. TSK, elimizde olmasa hiç bir şey yapamayız

Ama geri dönebilmeleri için, Akp nin kurulmasına göz yumduğu, suriye kürdüstanı yıkılmalı.. Bunun için chp, özüne dönmeli ve Esad - Rusyayla birlikte ; YPG terörü bitirilmeli. Yoksa, geri dönecekleri yer olmuyor. Ypg yi Amerika nedeniyle bitiremiyorsak da göndermeliyiz , YPG sıkmaya başlar ve bize kaçarlarsa da almayız. Bu esnada suriyeliler, Türk halkından uzak tutulmalı. En azından erkekleri.

Afganlar ile Afrikalıları da hukuka uygun, derhal ülkelerine sınır dışı ederdim. Hukuka uymasak, ülkemizi kurtardıktan sonra ; kimse yatırım yapmaya gelmez.

6. Chp özüne dönüp kesinlikle pkka terörüne taviz vermemesi gerekir.

Eğer bunlar yapılmaz ise, CHP ülkeyi yönetemez. Hele hele kürdüstanı kurmaya kalkar ise, halk Chp yi indirir. Zaten TSK da chp ye karşı çıkar, hat da darbe de yapar. Zira TSK 'daki chpli generaller , DEM ile Pkkayı sevmiyor. Zaten terörü ,1995-1999 da bitirenler de bunlardı ya da öğrencileri idi. Hepsi Pkkanın tanıklığı balyoz kumpası ile hapis yattı zaten.

3) Laik Türk devletini seven vatandaşın 2028 Cumhurbaskanlığı seçiminde, TERCİHİ NE OLMALI Peki? Neden CHP yi neden iktidar yapmak zorunda kalabiliriz ve zorunda kalırsak iktidaryapmalı mıyız?

Bir Zafer partili olarak 28 Mayıs ve 31 Mart 'da seçimlerinde, AKP ye oy verip ölmek yerine;Chp ye oy verip sıtmayı tercih ettım. Çünkü sıtmayı iyileştirebilirsin.

Bir Zafer partili olarak 28 Mayıs ve 31 Mart 'da seçimlerinde, AKP ye oy verip ölmek yerine;Chp ye oy verip sıtmayı tercih ettım. Çünkü sıtmayı iyileştirebilirsin.

maalesef CHP de eski Türk milliyetçisi chp değil. Şimdi akp, nasıl çözüm sürecini başlatacaksa;chp de başlatırdı. Ancak CHP orduyu yeniden kemalistlerin eline teslim edeceğinden; halk ile ordunun tepkisinden çekinip çözüm sürecinden geri adım atardı. Daha sonra chp, sığınmacıları gönderir... Bu yüzden Zafer partisi, 28 Mayıs ikinci tur seçimlerinde KEMAL KILIÇDAROĞLUNU seçti. Çünkü CHP yi kontrol etmek, mümkün Nitekim CHP islami kürdüstanı ilan ederse kendi seçmeninden, Laik Kürdüstanı ilan ederse herkesden tepki çeker

AKP ise, hiç bir konuda geri adım atmazdı. Zira her şeyi, dinle örtmesi gayet kolay. Ordu da şu an şeriatçı. Yani AKP , ''islami kürdüstanı ilan ediyorum'' dese; iktidarda olan kimseden tepki almaz. Mhp tepki verebilir ama MHP nin artık oy gücü kalmadı. 31 Mart 'da da akp ciddi kan kaybetti. Artık Akp nin tek çaresi, tüm sığınmacıları vatandaş yapmak ve bunları oy kullandırmayı becerebilmek. Yaparsa, 2028 ve sonraki seçimlerde kazanır. Bu yüzden Türk halkı korkmayacak ve sığınmacıların gönderilmesi için, net iradesini koyacak. Aksi halde, ülke gidecek.

İş bu anlatılan nedenlerden dolayı, 2028 de de bu halk chp yi seçtirip KEMALİST ordu eliyle kontrol edecez. Gönül ister Ümit Özdağ seçilsin. Ilk turda da Ümit Özdağı destekleyecem ama seçilmeyecek. Bu durumda ikinci turda, mecbur chp yi destekleyecem.

0
    0 Yorumla

En İyi Cevaplar

• İzmirliPrenses00
    İzmirliPrenses00 Takip Et
    Master Yaş: 26 , eic 98%
    +1 yıl

Belediyelerin hepsi iflas etmiş durumda alanın bir tarafında patlayacak kıvamda olduğu için olmasın yemişler suyunu sıkışalar kalan posayı bile yemişler işleri bitmiş belediye ile

3
    1 Yorumla
    • aysekaptan
      aysekaptan
      +1 yıl

@İzmirliPrenses00 güzel tespit tatlı fıstığım bunun yanında ekonomik durum emekliler geçim sıkıntısı gibi nedenlerde var fıstığım

Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

4

Cevap

6

Cevap

• solmez006034
    solmez006034 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 47 , eic 100%
    +1 yıl

Yasaklar,
    Yolsuzluklar,
    Yoksulluk bahanesiyle Harun olarak geldiler, Karun oldular. Mücahitiz dediler müteahhit oldular kaybettiler.

1
    0 Yorumla
  • kucakcikiz
    kucakcikiz Takip Et
    Xper 7 Yaş: 20 , eic 93%
    +1 yıl

Geç bile kaldı Erdoğan Cumhurbaşkanı dahi olmamalıydı

2
    0 Yorumla
  • dasMaedchenisthier
    dasMaedchenisthier Takip Et
    Yoda Yaş: 24 , eic 99%
    +1 yıl

Emekliler neden oldu. Gerçi neden olursa olsun, daha da beter olsunlar 🥳

1
    0 Yorumla
  • uyanmakzorundayiz
    uyanmakzorundayiz Takip Et
    Yoda Yaş: 24 , eic 100%
    +1 yıl
    Gündem konusunda 1,3b cevap paylaştı.

küreselcilere hizmet yanlış politikalar

1
    0 Yorumla
  • cryptoGuy
    cryptoGuy Takip Et
    Guru Yaş: 33 , eic 100%
    +1 yıl

emekli secmenlerden dersini aldi!

0
    0 Yorumla
  • agresifpanda69626
    agresifpanda69626 Takip Et
    Master Yaş: 35 , eic 97%
    +1 yıl
    Gündem konusunda 729 cevap paylaştı.

Geç bile kaldı

3
    0 Yorumla
  • eeffssuunn
    eeffssuunn Takip Et
    Xper 6 Yaş: 27
    +1 yıl

Ekonominin anasını aglattigi icjn

2
    0 Yorumla
  • Nurdiyebiriii
    Nurdiyebiriii Takip Et
    Xper 4 Yaş: 25
    +1 yıl

Ekonomi battı herkes uyandı

2
    1 Yorumla
    • uyanmakzorundayiz
      uyanmakzorundayiz
      +1 yıl

zaten millet ekonomi ile anca uyanıyor

Yorumla
  • Sedefffe
    Sedefffe Takip Et
    Master Yaş: 27 , eic 100%
    +1 yıl

Kader

1
    0 Yorumla
  • olasılıklararenedak
    olasılıklararenedak Takip Et
    Master Yaş: 25 , eic 99%
    +1 yıl
    Gündem konusunda 894 cevap paylaştı.

Ekonomik nedenler

0
    0 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > Sizce akp neden kaybettiği?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Sizce neden attı? 4 cevap verildi
Burçlar neden kaybetti? 31 cevap verildi
Burçlar neden kaybetti? 29 cevap verildi
Sizce neden ödü koptu? 5 cevap verildi
Sizce Neden gitti? 5 cevap verildi
Sizce neden kaldırdı? 5 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Birine aşık mısınız 😄?
  • Aşk hayatlarınız nası gidio🥲?
  • Herhangi bir alerjiniz var mı 🙃?
  • Neşeli cıvıl cıvıl bir sevgiliniz /eşiniz olsun istermiydiniz?
  • Yatakta yemek yer misin?
  • Komple kahverengi giyinmek güzel mi?
  • Kadınlar da erkeklere yürüyebilir mi?
  • Kaytaz böreği hiç yediniz mi?
  • Astra K mı Megane 4 mi?
  • Bu yemek tabağı sizce kaç puanlık, nasıl duruyor?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨