Islamcılar hz. ali ve halid bin velid için çok savaşçılardı, savaş kaybetmezlerdi derler ya? Metehan, cengizhan, hülagü han, Emir Timur gibi asyalılar Türk ve moğol komutanlarla savaşsalar akıbetleri ne olurdu?
Yalan olurlardı
Yine kazanırlardı
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Moğollara ilk ciddi yenilgilerini yaşatanlar da Memluklardır. Gerçi onların da komutanları Türk ya da Çerkes.
Valla Moğollarla savaşılmaz. Yapacağın tek şey en uzağa kaçmak hehehe
Baybars Türk, memlukler kendilerine Türk devleti diyor.
dünyevi olarak bakarsak
Aynı şartlarda aynı kuvvette olurlarsa
Emir timur hepsini ezer geçer
Oyun tecrübesi yüksek
Asyalılar mükemmel rakipleri yoktu
at üstünde yaşayan o devirde en üstün savaşçıydı
taki avrupalıların ateşli silahlarına dek
Benim bildiğim eski Türklerin yüzleri ürkütücü hem fiziksel hen zihinsel tamamen savaş için yaratılmış gibilerdi. Moğollar yine öyle
filimlerde öyle gösteriliyor
timurun olsunn cengizhanın hz alinin olsun resmi yok
hepsi temsili uydurma resimler!
Hz Ali ve Halid Bin Velid Yenerdi. Zaten bahsettigin savaşvılar da hadlerini bilir sahabeye karışmazlardi. Bu savascılar Allah ın imsanlara kamçısıdır. Durduk yere musallat olmadilar dünyaya
Yok yenemezlerdi. Aklım almıyor yani
Halid Bin Velid 😍🦁
Komutanlığı sorgulanamayacak derecede harikaydı
Bunlara karşı ne olurdu?
Yine kazanırdılar
:))))) cidden inanıyor musun dedigine?
Yep
Adil kıyaslama değil, o çapta sayıda adam yok ki bir tarafta. Moğollar tüm önüne geleni sürüklemiş
Kısaca Türkler ve moğolların rakibi yoktu
Mesele sayıca çokluk ya da teçhizatça güçlü olmak değil. Nice güçlü orduları yenmiş bir avuç insan. Kuşların filleri yendiği bir savaş var. Allah kimin yanındaysa o kazanır.
@Yeninormal asyalı komutanlara karşı işe yaramazdı. Parça pinçik misali
Korkmazlardı ama " Türkler size dokunmadığı sürece siz de Türklere (sakın) dokunmayınız. Zira çok sert ve haşin tabiatlı kimselerdir " hadisine uyarladı ki uydular da.
@Yeninormal biliyorum inançlısın saygı duyarım ama bu asyalı Türk ve moğol komutanlar felaketler ya kimsenin yenecegini dusunmuyorum
Eyv.🙏🏻😂😂 Derin konular tabii uzun uzadıya tartışılır da yeri değil. Eğlenmeye geldik 😌 (Yalnız çok iyi münazara konusu olur)
@Yeninormal bence olmaz :))). Kılıç kalkan dönemi asyalı komutanlar ve ordular en iyisiydi kimse duramıyordu önlerinde :))
Kimse duramıyordu dediğin noktada iman devreye girerse en iyisi dediklerin bile mağlup olur işte onu demek istiyorum. O yüzden kendini yenilmez sanan çok ordu veya komutan mağlup oldu olur da.
İkisi farklı konu kardeşim
Nasıl, farklı konu?