+1 yılHuzur, islamda değil. Bu yüzden suriyeliler ve Afganlar , bizim üzerimizden Avrupaya gitmek istiyor. Kaldı ki tamamen araplara göre bir inanç islam. Zaten başımıza ne geldiyse islam yüzünden geldi ve eski tek Tanrılı GÖK TANRI inancına dönmeliyiz. Şöyle ki müslüman olmasaydık;
- Yine de Anadoluyu fetih ederdik. Zira Çin baskısından, nereye gelecektik ki? Başka fetih edecek yer yoktu
-Alevi-sünni Türkler birbirine girmezdi ve şu an kardeş kavgası olmazdı
-Akp olmazdı ve akp olmayınca;Türkiye kutuplaşmazdı, suriyeliler , afganlar ve Afrikalılar gelmezdi. maalesef şu an hızla göçmenistan oluyoruz ve 10 seneye gitmez iseler; Türk vatanından söz edebilmemiz pek mümkün gözükmüyor
-Ekonomik açıdan, en azından Macaristan olurduk. Zira insanlar dinle uyutuldu ve cumhuriyetin tüm birikimleri satıldı. Artık kalkınabilmemiz için, kaynak kalmadı.
- Daha sonra Amerika şeriat üzerinden, ülkemizde iç savaş çıkarma planları yapamazdı. Şöyle ki;
Şimdi Amerika şeriat istiyor. Zira Türkiyenin bölünebilmesi ve sevrin uygunabilmesi için, şeriat gelmeli. Şöyle ki halkın, % 40 ı kesin şeriatı istiyor ama yarısı istemiyor. %10 nu temsil eden Mhp ve DEM seçmeni ise, belirsizliğini koruyor. Zira Mhp ile DEMİN toplam oyu, bu kadar. Şimdi bir kesim diğerini yok edemezse, şeriat ülkenin bir kısmında uygulanması için bölünme olması lazım. Aynen, Korenin bölündüğü gibi.. Zayıfladığımızı gören; Yunanlar ve suriyedeki dev pkka terö ordusu , bir taraftan bizden toprak kopartır. Kaldı ki bir kesim yok olsa bile, ülke yine çok zayıflar ve istilaya hazır hale gelir. Yani şeriat, Türklerin gelecek 100 yıla sağlam çıkmasına kesin engel olmakta.
Bu yüzden Amerika , şeriatı getirip Türkiyeyi bölmek için; suriyelileri ve Afganları başımıza bela etti ki şeriatın gelmesi kesin olsun. Çünkü akplilerin evlatları laikçi olup akpliler kendi evlatlarına kurşun sıkmayabilir. Bu durumda bunların gelmeleri için; Amerika/israil sınırlarımızı mayınlardan temizledi, Suriyeyi ve Afganistanın karışmasına neden oldu , daha sonra sürekli geldiler, akp de aldı ve bu şeriatçı sığınmacıların ülkemizde kalmaları için para harcadı. Bunları ülkede tutan ise, AKP. Suriyeliler ve Afganlar ise, şeriatçı olup; eşleri çarşaflı, şeriat istiyorlar, Esad şeriata izin vermediği için geldiler , hepsi silah kullanmayı iyi biliyorlar, Erdoğanı seviyorlar ve gitmemek için her şey yaparlar.
MAYIN temizleme detay: https://www.odatv.com/siyaset/nato-mayinladi-israil-yerlesecek-5462
Amerika suriyelilerin Türkiye'de kalmasını istiyor kaynak:
Bir de şunu da belirtmek gerekir ki NECMETTİN ERBEKAN, şeriatı 1997-1998 de getirecekti. Zira tüm belediyelerı cumhuriyet karşıtı konuşma yapıyor, şeriat isteriz gösterileri oluyor ve ERBEKAN '' adil düzen ( şeriat gelecek ) kanlı mı olacak kansız mı? '' diyerek ülkeyi adeta iç savaşa sürüklüyordu. Amerikanın ikazlarına rağmen PKKA yı bitiren TSK da bu iç savaşa engel oldu. ERBEKAN, pişman oldu ve TSK 'dan şikayetçi olmadı. Bu yüzden Amerikanın terör örgütü fetö, 28 Şubat davasını açabilmek için; Erbakanın ölümünü bekledi. Zira Erbakan, darbe yoktu diyecekti ve dava düşecekti. Akp ile FETÖ savaşı başlayınca, dava AKP ye geçti. Akp de bu davayı devam ettirip Amerikanın planladığı iç savaşı engelleyen ve pkkayı bitiren paşaları hapishaneye tıktı. Hapishanede, canlı canlı idam ediliyorlar ve hesabını elbet soracağız!!
Şeriatın gelmesini engelleyen paşaların hukuksuz yere yargılanmasına neden olan 28 Şubat davasının savcısı fetöcü kaynak : https://www.aydinlik.com.tr/haber/28-subat-savcisi-fetoye-yaslandi-74262
28 Şubatın önde gelen ismi Kahraman Genel Kurmay Başkanı İSMAİL HAKKI KARADAYI, Amerikanın ikazlarına rağmen PKKA yı bitiren Kuzey irak harekatı yapmış. 30.000 askerler yapılmış. Bugünün 70.000 askerine tekabül ediyor. Bugün ki suriyelileri ülkemize alıp Suriye'de kürdüstanın kurulmasına neden olan şeriatçı TSK ise, 60.000 kişilik YPG terör ordusu imha edemiyor. Çünkü Amerika izin vermiyor. Amerikanın neden, 28 Şubat paşalarından korktuğunun başkaca izahı olamayacağı gibi; şeriat istediğinin de en önemli kanıtlarından biridir.
22 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle bravo 👏
Soran+1 yılBu sebepten ötürü deist oldum
En İyi Cevaplar
+1 yılBen bunun sınama olduğunu düşünmüyorum Allah sonsuz güç ve kudret sahibi ise onu insan biçiminde bir öğretmene indirgeyip öğrencilerini sınava tabi tuttuğunu düşünmek anlamsız geliyor. Bir öğretmen sınav yaptığında öğrencisinin çalışma, kişilik, iç disiplin vb. bağımsız değişkenlerini kontrol edemez ve sınavdan alacağı notu da bilemez ama Allah ezelden her şeyi biliyorsa neden sınava sokuyor zaten bütün bağımsız değişkenleri kontrol edebilme gücüne sahip. Burada öğretmen-Allah arasında hatalı bir ilişkilendirme var. Ayrıca mutlak mutluluk içeren bir düzene gücü yetmiyor mu ki inananlar bu halde? Bu durumda eğer madde üstü sonsuz bir gücü varsa ve mutlak mutluluğa gücü yetiyorsa acımasızlığından dolayı mı bu dünyada adalet sağlanmıyor müslümanlar kan ağlıyor gibi tartışmalar ortaya çıkıyor. Kısacası ben de huzur getirdiğine inanmıyorum.
84 Yorumla
Soran+1 yılSırf bu yüzden deist oldum. Birşeyden özgürleştiğın zaman huzuru buluyormuş insan. Beni ne mutlu ediyorsa öyle yaşıyorum. Beni mutlu eden şeyler çoğalıyor sanki. Dine inanmıyorum artık. Düşünsene yahudi olarak doğup ölseydin kendi seçimlerin olmayan bir şey yüzünden cezalandırılmak mantığa sığmıyor
- +1 yıl
Evet bir yahudi ya da hristiyan neden sefalet içindeki Müslümanların dinini merak etsin, benimsesin ki? Hatta bana insanların kendi iradeleri ile yaptıkları yüzünden cezalandırılması da makul gelmiyor mesela iş bulamadığı için bunalıma giren 25 yaşındaki genç çaresiz kalıp intihar edince sonsuz cehenneme gidiyor, diğer taraftan hayatını rezillik içinde geçiren biri sırf Müslüman diye cennete gidiyor o zaman bu dünyada adalet olmadığı gibi diğer dünyada da yok demektir.
Soran+1 yılBen bir yaratıcının olduğuna inanıyorum. Ama cennetin cehennemin kuralların dine göre olduğunu düşünmüyorum.
- +1 yıl
Ben de.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
Çünkü Allah sevdiklerini sınar. Çünkü kulları arasında adaletlidir. Bu dünyada rahat yaşayan kuluyla sıkıntı çeken kulunun mükafatı aynı olmaz. Bu Dünyada sana sıkıntı verdiyse elbet öbür dünyadadl rahatlık verecektir. Sen yeterki onun yolundan sapma. Görmüyor musun en sevdiği kulu Hz Muhammed Mustafa (sav) ne sıkıntılar yaşadı? Belki de ömründe hiç rahat günü geçmedi. O yüzden haline şükret ve her sıkıntının senin günahlarına kefaret olduğunu bilerek arttırarak iman etmeye devam et
30 YorumlaBen kapalıyım ama İslamın huzur getirdiğini görmedim kaç yıldır atanamıyorum torpilli birileri benim yerime işe giriyor kul hakkı yiyip müslümanım diyor
32 Yorumla
Soran+1 yılYok getirmiyor babam kendini bildim bileli namaz kılıyor adamın hayatında acı keder hastalık dert eksik olmadı 55 yıldır bir bitmedi sınavı
- +1 yıl
dünya imtihan yeri
+1 yılŞöyle düşün hayatta da en iyi gelecek sunan meslekler, hep en zorlu yollardan geçenler değil mi? Yani bunu istiyorsan önce hak etmelisin. Önce sabretmeyi öğren sonrasında devamı gelir inşallah.
21 Yorumla
Soran+1 yılBabam 55 yaşında hayatında acı keder hastalık üzüntü eksik olmadı nedense sınavı bir bitmedi nasıl sinavsa
- Gündem konusunda 994 cevap paylaştı.
+1 yılHuzur İslamda falan değil güzel kardeşim. Dünyada en rezil kepaze durumda olan ülkeler Müslüman çoğunluğun yaşadığı ülkeler. En müreffeh ve huzurlu ülkeler de ateistlerin, deistlerin çoğunlukta olduğu ülkeler.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBen de deistim islamı bıraktığımdan beri daha mutluyum müslümanların yaptıklarını gördükçe doğru yoldayım diyorum
33 Yorumla
Soran+1 yılEvet bende daha mutluyum sanki
- +1 yıl
son 20 yılda dinsizlik arttı sosyoloji değişti toplumda çözüm ne
- +1 yıl
toplum sekulerlesti
Allah sevdiği kulu imtihan eder, imtihan oldukca günahlardan arınıyorsun.
11 Yorumla
Soran+1 yılHayatım boyunca acı çektim gerek yok sınanmaya imtihana. Deist oldum artık
+1 yıl1400 senelik Islam tarihinde Islama inanarak huzura kavusan bir toplum olmamistir.
20 Yorumla
+1 yılİnsan kalbinde bir nokta bile günahsız yer kalmamış
11 Yorumla- +1 yıl
günahkar kuluz gafletteyiz
Araştır bence, insanlar öyle söylüyor diye doğru yol olmak zorunda değil
00 Yorumla
+1 yılNefsine oynanıyor kulak ardı etmelisin
20 Yorumlasınanıyorum derken neyi kast ediyosun
018 Yorumla- +1 yıl
Neyi boş yapıyorum? Bir müslüman ile tartıştığımda uğramadığım hakaret küfür kalmıyor ben de konu sahibi ile konuşmayı seçtim. Merak etme yoldan çıkarmadım, zaten deistmiş.
- +1 yıl
deist allaha inanmak dine inanmamak, fakat sadece ilk yorumunu bile okuyan allahın mutluluk yaratabilme durumu olduğu halde bunu yapmadığı gibi bir sonuca varmışsın. ve bu yaratıcının var olduğunu bilsen bile (ya da inansan) kötü , hatta "adi" olduğu sonucuna ulaştırır seni. bu durumda ölümü bile kasıtlı var ettiğini düşünebilirsin yani yaratıcı senin "düşmanın" böylemi düşünüyosun?
- +1 yıl
Yanlış, deistler bir Tanrı olduğuna inanırlar ama bu İslam dinindeki insanlara notlar yazıp gönderen, bu dünyada şarap içmeyenleri zina etmeyenleri diğer tarafta şarapla hurilerle bahçelerle ödüllendiren, sürekli başına gelen musibetlere sabretmeyi öğütleyen, suç işleyenleri kazanlarda haşlamakla zebanilerle tehdit eden, sürekli kendini ve peygamberi öven Tanrı ile aynı değildir. Burdaki sorun İslamdaki Tanrıyı merhametsizlik ile suçlamak değil, tüm bunlara rağmen müslümanların onu merhametli diye övmesi çünkü cennete gidememekten korkmaları.
- +1 yıl
@Miniksarıkelebek ben kuranı okumadım ama söylediklerinin "safsata" olduğunu düşünüyorum. yani kuranda işte "siz bu dünyada zevk-alem yapamıyosunuz fakat cennette bunları yapmanızı garanti ediyorum" gibi herhangi bu anlama gelen bir cümle vs olduğunu düşünmüyorum.
doyasıyle zaten kuran "insan yazması" olduğu için ve deistler kuranı yani temelde islam dinini ret ettiği için yaratıcıyı kötü görmek gibi bir şey söz konusu da değil. yani yaratıcının islamla bir bağı yok! bu durumda deistin yaratıcıya inanmaması durumu ortadan otomatik kalkıyor.
burada asıl sorun tabi çok temel şeyleri söylemek istemiyorum bu biraz ağır kaçabilir fakat yumuşatarak söylersem bütün kötülüklerin ve bütün iyiliklerin (varsa) sebebi ve sorumlusu "insandır" aslında "insan zihnidir" problem insanın doğasın da değil "zihnindedir" insan hayvanlardan çok farklı bir bilince sahiptir ve bu bilinç onun herşeyi "bilerek" yani bir bakıma "tanrı" kafasıyla hareket edip yaptığını ortaya koyar. ve bu yüzden insan denilen canlı "ceza sistemini" getirmiş. yani sen birine zarar veriyorsan bu doğal değil ve bunun bedelini "ödersin" . burada net , keskin bir "bilinç" vardır. "bilerek yapmak, kasıtlı" işte bu insanda olmaması gereken birşeydi biraz daha ilerletirsem insan zihinnin kullanımı (komplex ve bilinçli şekilde) bana göre bir "karar" daha ileri seviyede insan yaratıcısna bildiğimiz zihinsel kapasitesi ve yapısıyla "yol göstermiş" yani yaratıcının dışına çıkmıştır. bu böyle olduunda zaten deist ten söz edilemez , otomatik olarak herkes ateisttir. ilginç olan insan denilen canlı "doğal" olduğunu düşünür ve bilim de insanın "doğal" olduğu düşüncesindedir. bu insanı çok komplex bir canlı haline getirir. yani bir yanıyla doğal yaşamak isterken bir yana tamaman bilinçli, iradesi olan zihinsel aklı -zekası-bilgisi olan bir canlı yapar ve bu insanı akıl almaz çelişkili, tutarsız bir çok konuda şizofrence davranan bir canlı olmasına yol açar. - +1 yıl
Ne yazık ki safsata değil apaçık Bakara suresi 45.,153.,155., 177. ayetler her türlü musibete sabretmek, Tevbe suresi 72. ve Maide suresi 85. ayet cennet bahçeleri ve ırmakları, Duhan suresi 47. ve 48. ayetler zebaniler/kaynarsular, Nebe suresi 33. ayet göğsü tomurcuklanmış huriler/dolup taşan kadehler ile ilgili. Tefsir üzerinde oynandı gerçek anlamı saptırıldı diyorsan zaten güvenilir değil demektir. Benim için enteresan yanı 1 ay öncesine kadar müslüman olup tefsiri okuduktan sonra vazgeçmeye başlamak, o yüzden okumanı tavsiye ederim. Bazı şeyleri sorgulamak için çok kompleks bir zihin yapısına sahip olmak gerektiğini de düşünmüyorum Müslümanların burnu neden asırlardır felaketten kurtulmuyor, neden Müslümanım diyen insanlar için kötülük yapmak bu kadar basit, neden geri kalmış sefil milletlerin tümü Müslüman vs diye sormadan edemedim. Bir süre gerçek İslam bu değil diye kendimi oyalamakla geçti, iyi örnekler bulmaya çalışarak dine bağlı kalmaya çalıştım ama eskilerin bir sözü vardır ya eğri cetvel doğru ölçü vermez diye, din adalet iyilik doğruluk temelli bir kavram ise bunca adaletsizlik kötülük nerden çıktı diye şüpheler oluşmaya başladı. Kuranı okuyunca çözülecek diye düşünürken tam tersi olmasına ben de şaşkınım 😊
- +1 yıl
@Miniksarıkelebek sana bişiy söyleyimi bence hz. muhammed kötü niyetli değildi, tabi tefsir üzerinde oynandı , gerçek anlamından saptırıldı bunu net olarak düşünüyorum. bence insanın iki yanı var doğal ve doğal olmayan (bu zihin yani akıl-zeka-bilgi vs) bu ikisi arasında gidip geliyor. hz. muhhammed bence insanın "içsel yani doğal" tarafına hitap etmek istedi ve insan için iyiliğin "özü" burada. zihin bana göre kötülüğün kaynağı-merkezi ve kötülüğün yaratıldığı yer.
müslümanların kötü yaşamları, sefil hayatı çok doğru fakat burada atlanan bir nokta var , dünyanın tamamı "müslüman" değil. ve gelişmiş ülkeler "zihin-akıl" yolunda ilerlediler ve geliştiler. yani esasen kötü iyi durumda. ve kötülüğün kaynağı zihin olduğu için başka ülkleeri "sömürmek" normalleştirilmiş yani şöyle düşün tamamen saf (akıl almaz derecede) ve iyi bir insan düşün bu insana akıl-zeka-bilgi ile herşeyi yapabileceğini düşündüğünde gerçekten çok ciddi zararlar verebilirsin. tabi burada kilit nokta müslüman ülkelerin yönetimleri ne yaptı? bir kere dünya da yaşamı "insan zihninin" yarattığı çok net ve açık. ve "inanarak" bunu aşman mümkün değil , yani insan zihninin "merhametine" kalmış gibi bir şey müslüman insanların yaşamları. yani islam dinini kabul etmiş insanlar "zihin -akıl" yoluna girmeden başka ülkelerle mücadele edebilmesi mümkün değli. dikkat ettiysen "mücadele" den bahsediyorum çünkü "zihin =kötülük" kötülüğün olduğu yerde mücadele kaçınılmaz. ama bu savaştan islam ülkelerin galip çıkması için "zihinsele" geçiş yapması lazım. ee bu aslında islam dininden "exit" yapmak demek.
- +1 yıl
yani müslüman ülkeler hem sıradan halkı sadece inançla insan zihnine yenilmiş "iyi" insanlardan olumuş denilebilir fakat yönetimler bence zihinsele geçiş yaptı fakat halkı korumak değil kendi menfaatlerine yönelik (yani ülkeyi sıradan halkı gelişmiş ülkelere peşkeş çektiler) zihinsel gelişimde aslında bu kadar basit değil, yani gerçekten birşeyler yapmalısın ilkokul mezunu insanda zihinsel davranabilir fakat bir şey yapmadığında çok bilgili kapasitesi yüksek insan onu sirkule eder, zihinsel yolda islam maalesef ilerleyemiyor ama bunu yaptığında hem islamı hemde "iyiliği" terk etmek zorunda. ben insan denilen canlının "zihinsel" tarafıyla doğruluğu, eşitliği, iyiliği yakalayacağına inanmıyorum ama insan zihninin yarattığı yaşamda da varlığını sürdürebilmesi için başka çaresi yok. bunu zaman gösterecek ben insanlığın islamdan vazgeçim "yaşamayı" tercih edeceğini düşünüyorum. ama bu görsel olarak kalite ve iyi olarak algılansa da , zihinsel olduğu için herkesin birbiirini sömürme, manipule etme, kimsenin kimseye güvenmediği, çıkar ilişkileri, seks üzerine kurulu bir yaşam, ve tabi mutluluğun "zihinle" yaratılması buda eğlence yerleri, barlar, gece klupleri vs gibi açıklanabilir. yani doğallıktan uzaklaşan, modren yaşamların olduğu her ülükenin birbirini tehdit olarak görmeye devam ettiği , askeri gücün hep yüksek olmasını gerektiren bir yaşam ve zaten yaşanan da buna benzer bir şey. insanın sonunu hayırlı görmüyorum. insan "zihinsel" bir canlı olmamalıydı. şu an kapitalist sistemi zengin eden dolayısıyle insana fayda gibi görünüp aslında zarar veren bir sağlık sektörü var.
10bin yıl önce insan ömrü bebek ölümleri çıktığında 60 ila 80 yıl , şu an 80 yıl diyelim, 130 yıl pik yaşam süresi olanlar new yorkun göbeğinde en gelişmiş sağlık sisteminde , yaşlanma karşıtı ve uzun yaşamak için sınırsız para harcayanlar değil, hiç insanın olmadığı yerde doğal yaşamaya çalışan insanlarda görülüyor ve bunun bir anlamı var. modern sağlık sistemi koca bir "manipulasyon" - +1 yıl
Açıklamaların ve hakaret etmediğin için teşekkür ederim, eğer senin için de uygunsa çarşamba günü devam etsek olur mu benim geçmem gereken zorlu bir komite sınavım var dindir inançtır derken okulu uzatacağım 😔
- +1 yıl
Yok o yüzden değil zaten üniv. ye geç başladım daha fazla yıl kaybetmek istemiyorum
- +1 yıl
@Zzeynepss bana mı dedin? Ben niye karışayım ki bütün yorumları s. x ve p. rno üzerine olan biri gelmiş bana Müslümanlığı anlatıyor neye istiyorsa ona inansın
imtihan ağırdır.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKendini zorlama o zaman olmuyorsa
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılYa oğlum aklını kullan
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt