Kendi ülken söz konusu
Savaşırım
Giderim
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Kendi ülken söz konusu
Laik Türk devletinden geriye ne kaldıysa; ülkenin işgal edilmesi , şeriat ve kürdüstan emperyalist projeleri adı altında bölünmek istenmesi halinde , savaşıp korurum.
Yoksa din , hilafet ve arapların can güvenliği uğruna, asla israille savaşmam. Ne zaman İsrail bizi işgal ederse,
o zaman savaşırım. Tüfek kullanmayı da biliyorum,2 tane Ruhsatlı av tüfeğim de var
Bunlar :Hatsan BULLTAC 12 Kalibre Av tüfeği
Dağlıoğlu 12 Kalibre Ak 47 Av tüfeği
https://www.bozkurtav.com/daglioglu-fd-63-tactical-otomatik-av-tufegi-pmu54931
İkisinin de mermisi , tabancadan daha kuvvetli.

Başka ülke için savaşmak saçmalık. Ama şöyle bir durum var. Birileri senin sınırındaki ülkeyle savaşıyorsa sıradaki sensin demek. Yani sınırın ötesine desteğe maalesef çok bişey diyemiyorum.
Sınırımıza gelirse, savaşırım. Yoksa araplar ile birlikte, düşmanla savaşılmaz. Ateist olsalar da hain millet. Satar anında
Bende güvenmem araplara yaptığı kazıkları gavurlar yapmadı ama bazı şeylere mecburuz. Dibimizde olmaları düşmanın daha riskli yoksa değmezler.
Idlipe yaklaşır iseler, savaşırız.
İdlip neden sınır olsun amaç Akdeniz i yani ticareti deniz ticaretini ele geçirmek
Idlip bize yakın da ondan.. idlip Türkiye 'ye dört saat yakın
Düşman Idlip'e gelmeden, bize saldırıcağından , emin olamayız
Biliyoruz ama haksız duruma düşeriz daha mantıklı
Kafamıza nükleer benzeri bişey atmadıkları sürece savaşırız, malum artık kara harekatından çok bombalamalarla erkenden kayıp vermeden savaşmak istiyor ülkeler.
Ben Arap veya Afganlı değilim. Savaştan, mücadeleden kaçmam.
İktidar veya muhalefet için değil, sadece ülkem için savaşırım, sadece ülkem için.
Atalarımız vazgeçmeyi düşünmediler, gitmek bu fedakarlığa ihanet olur. Vatan toprağı kutsaldır kaderine terk edilemez.
Eic için teşekkür ederim 🙏🏼
Ben teşekkür ederim 🙏
Cevap
6Cevap
Nereye gitcez ki kim bizi kabul eder, mecbur savaşcaz, zenginler vatandaşlık aldığı yeni ülkelerine gidecek biz fakirler de savaşcak
Zenginlerin çoğunun bende kaçacağını düşünüyorum. Ülkenin kıymetini bilmiyorlar zaten araplara ruslara İngilizlere bugün mal mülk satanlar ne kadar vatansever tartışılır.
Her defasında şakşakladığımız milyonlar trilyonlar kazanan sanatçılar oyuncular şarkıcılar da kaçıp gidecek
Kesinlikle.
Sabancısıdır koçudur akpsi chpsi hepsi topuklarını totolarına vura vura kaçar
Çoğu zaten lafta Atatürkçü mesela hangi biri Atatürk filmi için kılını kıpırdattı ki, milliyetçiliği atam sen kalk ben yatamdan beri gelmiyor bu sanat sepet tayfanın
Savaşa yakalanırsam mecbur savaşacağım değil mi? Yoksa işid'in tecavüz ettiği kadınlar mı olalım?
Haklı taraf bizsek tabii ki ama savaş neo-osmanlicı , toprak alma fantezileriyle başlayıp bu noktaya geldiyse pasifist bir rol bürünürüm. Savaş sonuçta insan öldürmektir.
Kendi vatanın işgal ediliyor haksız olma durumun mu var? Sen savunuyorsun. Seni öldürmek isteyeni de bi zahmet öldürüver
Kitaplarla gerçek hayat bir değil. Kendi ülkeni savunmak için bir kitaba ihtiyaç duyuyorsan da nutuk kitabını öneririm.
Bana hikaye okuma lütfen. Sadece bu kitabı okusan bile az buçuk durumu çakmanı sağlar. Bu sitedeki birçok insan için aynı kendileri gibi olan masumların kanını savaş adı altında dökmek kolay olabilir ama benim gibi düşünen insanlar için değil.
Dediğim gibi haklı taraf bizsek ulusumu müdafa etmekten geri adım atmam asla ama savaş buradaki insanların yaptığı gibi öyle romantize edilebilecek bir olgu değil. İki taraftada aileleri, hayatları, umutları, gelecek hayalleri , anıları olan insanlar savaşıyor.
Sırf siyasilerin, radikal ideolojik grupların , güç sahibi şahısların hegomanya kurma isteği doğrultusunda kısır bir döngüde bu savaşan masum insanların piyon olarak kullanılmasına, birbirlerini canice katletmelerinin bir parçası olmak yerine illaki bir kan dökülecekse faillerin kanını dökmeyi , masumların kanını dökmeye yeğlerim.
Yurtta sulh cihanda sulh.
Ülkeni zor zamanda savunamıyorsan burada durmaya da hakkın yok. İşine gelmiyor tabi. Ataların savaşmasa bugün sen olur muydun bu ülkede bir düşün. Korkaklık kolay yol ama cesaretleri nedeniyle bugün bu kadar rahat düşünceni ifade ediyorsun. Biraz minnet ve ibret için bu kadar savaş vermiş bir milletiz.
Ben işgal durumu diyorum sen yurtta sulh soruyu anla önce.
Okuduğunu anlamayan sensin dostum. Aptâllıkla cesareti bir tutuyorsun kavramları net bilmediğinden ötürü. Geçmişi ele alacak olursam Kurtuluş savaşıyla 1. Dünya savaşı bir değildir. Fetihlerle Kurtuluş savaşı bir degildir.
40 yıllık Pkk mücadelesiyle kıbrıs barış harekatı bir değildir.
Özellikle Kurtuluş savaşı tam bir vatan müdafasıdır. Pkk ile mücadele de aynı şekilde. Bu gibi savaslarda müdafaya katılmamak hainliktir ama diğer örnekler gibi durumlar tamamen santranç masasında piyon olmaktan ibarettir. Vatan mudafasının ne demek olduğunu cebe koyduysak gelelim insanlığın varoluş sancısına.
Bu savaşlar neden çıkıyor? Kimin emelleri uğruna bu canlar veriliyor?
Savas basit bir olgu degildir. Tanıdığın veya tanımadığın müttefikin, ailen, düşmanının parçalanmış bedenlerini kaldırabilmek, senin gibi olan bir insanı öldürebilmek ortada meşru müdefa yoksa cesaret değil, aptallıktır. İnsanlık tarihinde dünya masumların kanıyla ıslanmıştır ama tek kanı dökülmesi gereken faillerdir ama insanlık bu bilinç etrafında hiçbir zaman konsalide olamamıştır.
Geçmişteki tüm savaşlarda dökülen göz yaşlarını , korkuları, kayıpları, fedakarlıkları çok az kişi göz önünde bulundurur maalesef. Savaşların realitesi, halkı yönlendirmeye çalışan kitlelerin milliyetçilikle, destansılaştırmasıyla, romantize edilmesiyle gölgelenmistir. Tarihte birçok farklı zamanda, farklı ulusta ve farklı savaşta savaşmış çesitli konumlardaki askerlerin günlüğünü okudum.
Meşru mudefaya kimsenin sözü yok ama 21. yüzyılda mevcut savaşlara cesaret örneği demek cehaletin tanımıdır. Üzgünüm. Vatan müdafasında savaşmam diyen yok. Bunun dışındaki her savaş insanlığın, ulusların aptallığının yansimasıdır
Savaşırım bile diyemiyorsun anlaşıldı. Vatan müdafası için diyorum sen bunun dışındakiler için diyorsun sanki afrikada kabile için savaşır mısın dedim. Tamam kardeşim. Senin ülkeni savunmaman daha iyi. Bir anda fikir değiştirip hippiye bağlarsan herkes zorda kalır felan.
Kendi ülkemse savaşırım, başka ülke zkimde bile olmaz :D
Allah yolunda savaşanlar Cenente gider, müslüman bir ülkeyi, dinsizlere karşı savunmak Allah yolunda cihattır. ödülüde cennettir
Cennet olmasa savunmazsın yani
neyle savasiyon teknoliji cok gelisti eski durust gogus goguse savas mi kaldi
Öyle bi durumda Sonuna kadar savaşırım 🇹🇷🇹🇷
Allah uğruna Cihad ederim yoksa laik bir devlet için asla.
* git Arabistan a o zaman.
Bütün şartlarını kullanıp sonra devlet için savaşmazmış p. uşt
Hergun öleceğime 1 gün ölürüm..
Biz Suriyeli değiliz gidersek kanımız kurusun
Savaşırım biiznillah
Savaşmam diyenin kanı bozuktur
Tabi savaşırım.
İsviçreye giderim.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?