Bilinçli, vicdanlı, merhametli, ülkemizin menfaatleri için uğraşan, faydalı işlerle meşgul olan, çevresine karşı duyarlı ve aklını iyi yönde kullanan gençlerimiz var. Bu gençlerimizi tenzih ederim. Ama bu tarz gençlerimizin sayısı çok az. Gördüğüm kadarıyla gençlerimizin çoğu, cümle kurmayı bile beceremiyor. Sosyal medyada değişik değişik kelimeler kullanıyorlar. Sokakta küfürlü konuşuyorlar. Çoğu bencil, rahatına aşırı düşkün, saygısız ve çevresine karşı duyarsız. Hatta vicdansız, egoist ve narsist gençlerimizin sayısı da azımsanmayacak kadar fazla. Yıllardır, gençlerin arasındayım ve sosyal medyada da görüyorum. Aralarında sadist olan bile var. Başkalarının acı çekmesinden zevk alan, onlara inadına acı çektiren ve acı çeken insanlara gülerek, onlarla dalga geçerek izleyenleri çok gördüm. Eskiden böyle değildi. Şimdiki gençlerimiz neden böyle oldu? Gençlerimizde neden ahlak çöküntüsü var?
aynı şartlarda büyümediler. o zamanki türkiye ile bugünkü türkiye de aynı değil hiçbir anlamda. değişim kaçınılmaz. onlara göre de sen boş yapan bir insansın mesela. sana göre de onlar boş yapıyor. yani kuşak çatışması da var. benzer şey bizden önceki kuşaklarla bizim aramızda da vardı. ama tabi bu denli değildi. bence bu sadece kuşak çatışmasından öte, yaşlılarımız bile bozuldu yani. bu tamamen bir toplumun olumsuz yönde değişimi diyebilirim. imkanların yetersiz olduğu gibi bir gerçekte var. şimdi gençlerin cebinde parası yok umudu yok ne yapıcak? onlarında kendince sebepleri var. bir ideal olmayınca anı yaşamaya bakıyorlar. parası olanın yaşamını görüyorlar özeniyorlar ediyorlar. bak bu da çok ilginç bir şey mesela. şimdi okuyup edip diyorsun, kaç tane okuyupta bir yere gelen insan görüyor bu çocuklar? maksimum olacağı memur diyorlar. bilim adamı tanımış olan kimse var mı mesela aramızda :) ben de hiç görmedim. etrafımızda bilim insanı görmeye alışkın olsaydık, emin ol bilim adamı olmayı isteyen gençler de olurdu. onun yerine influencer gören gençler var. tokatçıları gören, kumarcıları gören bir gençlik var. işte skor kasmak dediğimiz önüne gelenle yatıp kalkmanın bir hayat tarzı olarak benimsendiğini gören bir gençlik var. önceden çok mu farklıydı? tabi değildi ama sosyal medya bu olumsuz tarafları daha da ortaya çıkarttı. göz önüne sokmaya başladı. bir olay oldu mesela. her gün gündem yapıldı yıllarca. cezasını versen konusu kapanıp gidecek bir olay, günün sonunda kadınların erkeklerden korkmasına ve düşmanlık beslemesine sebep oldu. halbuki her gün görmediğimiz şeyler. burada biraz da toplumu bozmak isteyen güçler var diyebilirim. özellikle cahil kalmasını isteyen bir güruhun var olduğunu da söyleyebilirim. toplumu yönetmek için cahilleştirme, cahilleşen toplumda daha fazla olay yaşanması ve buna engel olunmadığı takdirde iyi olan kim varsa bundan zarar görüp buradan gitmesi gibi. iyi insanlar ve kafası çalışan insanlara düşmanlık aşılandı mesela. doktorlara giderlerseler gitsinler denildi. mühendis gitti vatan haini dendi. ama bu insanlar neden gidiyor diye kimse düşünmedi. çünkü adam derdini anlatıyor kimse iplemiyor. adam da bu durumu kabullenemiyor doğal olarak. en basit kavgada yoldan geçen biri sen kimsin deyip bunu aşağılayabiliyor. karşılıklı konuşma anlaşma tartışma kültürü olmadığı için, cahil ve kötü olan insanlar her daim üste çıkıyorlar. gençler de bunlara özeniyor işte. biraz uzattım farkındayım, ama biraz olayı irdelemek istedim senin için :) belki şu bakış açısının sana katacağı şeyler olabilir diye düşündüm. çünkü bende epeydir böyle bir soru görmüyordum. demek ki arada fark var yani. senin orada tenzih ederim kelimesini kullanmandan bile at gözlüğü takan bir insan olmadığını kestirdim yani. o yüzden biraz güzel bir cevap olsun diye ufaktan detaya girdim :D umarım cevap olmuştur. sağlıcakla
617 Yorumla
Soran+1 yılCevap için teşekkür ederim. Doğru tespitlerde bulunmuşsunuz.
- +1 yıl
soran mükemmel soru
Soran+1 yıl@uyanmakzorundayiz Teşekkürler.
- +1 yıl
hayırlı bayramlar bayramınız mübarek olsun nice bayramlara inşallah
- +1 yıl
eski bayramlar yok maalesef neden eski bayramlar özlüyorum
Soran+1 yıl@uyanmakzorundayiz Sizin de bayramınız mübarek olsun. Devir değişti artık, eski bayramları ben de özlüyorum ama yapacak bir şey yok maalesef.
- +1 yıl
eskiden kuzenimle gezerdim son yıllarda asosyalim
- +1 yıl
gidip gelen sayısıda azaldı bayram ziyaretleri
Soran+1 yıl@uyanmakzorundayiz Pandemi döneminden sonra öyle oldu maalesef.
- +1 yıl
maalesef öyle olfu pandemide planlı olduğu düşünüyorum her şey onla başladı deccalizm çağı tek dünya devleti istiyorlar kureselciler
Soran+1 yıl@uyanmakzorundayiz Evet, pandemiyi siyonistler çıkardı. Yeni dünya düzeni kurmak istiyorlar.
- +1 yıl
maalesef öyle umarım halk uyanır
Soran+1 yıl@uyanmakzorundayiz İnşallah
- +1 yıl
yeni anayasa küresel anlaşmalar için çıkarmak istiyorlar
- +1 yıl
www.istiklal.com.tr/.../amp okuyalım
Soran+1 yıl@uyanmakzorundayiz Bilgilendirme için teşekkür ederim.
- +1 yıl
rica ederim okursanız sevinirim okuyun araştırın bilinclenin bu anayasa refarandum getirmek istiyorlar
En İyi Cevaplar
Zor zamanlar güçlü insanlar yaratır.
Güçlü insanlar Kolay zamanlar yaratır.
Kolay zamanlar zayıf insanlar yaratır.
Zayıf insanlar zor zamanlar yaratır.
Yani Sen ortalama olarak 30 35 yaşındaysan bu ülkenin zor zamanlarına şahit olmuş muhtemelen anne baban seni ve kardeşlerini zor zamanlara göğüs gererek yetiştirmiş ve bu güne getirmiş o yüzden hayata mantık çerçevesinde bakabiliyorsun bakış açının arkasında zor zamanlar geçirmiş bir insan var.
Ama yine böyle yetişmiş toplum yani yaşıtların hepsi Zamanında bizim anne babamız bize bunu yapamamıştı biz çocuklarımıza en iyisini yapalım mantığı ile büyüttükleri için zorluk görmemiş bir nesil ve her istediğine ulaşabilen şımarık bir nesile sebep oluyor.
Bu şikayet ettiğin nesili yetiştiren evebeynler zorluk görmüş aynı zorluğu çocuklarına yaşatmayan evebeynler.
Şimdi bu neslin çocukları büyüyünce gümbür gümbür bir nesile dönüşecek 😂10 Yorumla
- Gündem konusunda 902 cevap paylaştı.
+1 yılÇok güzel cennet gibi bir ülkede yaşıyoruz ama ülkede gerçek manada iyi eğitim aldırıp iyi bir fert yetiştirebilen ve iyi yerlere gelmesini sağlayan aile yüzdesi %9 dan bile azdır desek yanlış olmaz. Çünkü hem ailesel hem de devletsel eğitim düzeyimiz gerçekten berbat boyutlarda. Bunun en güzel örneğini okul bahçelerine ya da çevrenize baktığınızda çok iyi görüsünüz okul bahçelerinin %80 lik bölümü pislik içinde oraya buraya atılan ambalajlar çöpler o okulda öğrencilere verilen eğitim düzeyimizin de en büyük kanıtı değil mi? Eğitim önce çevrenin korunması ve temizliği ile başlar bununda ilk basamağı ailedir sonrası okuldur, öğretmenlerdir bir anne baba çocuğuna al oğlum şu senin harçlığın ne istiyorsan al ye derken sen bunun çöpünü nereye attın diye sorgulamıyor ve göstermiyorsa işte geldiğimiz son nokta gözlerimizin önündedir...
22 Yorumla- +1 yıl
bizde eğitim yok maalesef
- +1 yıl
@uyanmakzorundayiz Aynen öyle en büyük ayıbımız...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
45Cevap
O gençlerimiz ne yazık ki ebeveyn olacak ben en çok onların evlatlarının halini düşünüyorum. Ne kızlar kız gibi ne erkekler erkek gibi. Tek amaçları sapkınlık, tüketim. Bilmiyorum bu işin sonu nereye gidiyor ve gidecek düzeleceğine dair umudum. İslami bilgilere dayanarak. İslamın altınçağı yaşayacağına dair verilen bilgiler ancak o döneme kalabilen insanlar olacak. Helak olmazsak bu gidişle.
316 Yorumla
Soran+1 yılBence güneş, Batı'dan doğuyor. Avrupa'daki Müslüman sayısı artıyor ve Avrupalı gençler, genel olarak bizim gençlerimizden daha bilinçli ve daha üretkenler. Bence İslam, 2. altın çağını Batı'da yaşayacak.
Soran+1 yılİnşallah dediğiniz gibi olur ama biz, İslam'ın kıymetini bilmediğimiz için Allah, bu altın çağı bizim ülkemize ve Arap ülkelerine değil, Batı'ya nasip edecek bence. Onlar, İslam'ın kıymetini bilerek Müslüman oluyorlar.
- +1 yıl
Yok ablacım islam bizim milletimizle tekrar şahlanacak inşallah peygamber övgüsü almış asırlar boyu islama hizmet etmiş bir milletiz biz batıda islam yayılıyor evet bu çok güzel ama bu gidişatı engelleyemeyenler islamı bozuk itikadla yayıyorlar
○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○○
iki uç balta ayırmaz bizi mazimizden.
Ağacın kökü madem ki derindir cidden,
Dalı kopmuş, ne olur? Gövdesi gitmiş, ne zarar?
O, bakarsın, yine üstündeki edvarı yarar,
Yükselir, fışkırp, afak-ı perişanımıza;
Yine bir vaha serer kavrulan imanımıza.
Mehmet Akif Ersoy
Soran+1 yıl@Imtomriss İnşallah dediğiniz gibi olur ama bu gençlerle, İslam'ı şahlandırmak pek mümkün gözükmüyor. İslam bilincinde olan gençlerin sayısı çok az maalesef.
- +1 yıl
İkinizinde yüreğine sağlık 🙏. Bende nasipleneceğimizi düşünüyorum. İslamı bozuk itikatla yayıyorlar evet ama cemaatler arası çatışma, ötekileştirme , zorlaştırma ne kadar az olursa teşvik o kadar artacaktır. Romantik İslamcılıkta doğru değil ama büyüklerimizin de zorluklarla ve korkutularak öğretmeye çalıştığı dini vazifeleri gençler bu boyutta yaşamak istemiyor.
Soran+1 yılSizin de yüreğinize sağlık. Dediğiniz gibi; İslam'ı korkutarak değil, sevdirerek öğretmek gerekiyor. Ehli Sünnet yolunu takip edip gençlerimize Ehli Sünnet itikadını aşılamalıyız. Bu arada, bir Müslümanın diğer Müslüman kardeşini uyarması farzdır. 🙏 bu işaret, Hıristiyan işaretidir. Biz Müslümanların, bu 🤲 işareti kullanması gerekiyor. 🌹🥰
Soran+1 yıl@Imtomriss Sizin umudunuz tükenmemiş, ne güzel. Ben, sosyal medyada İsrail'i destekleyen ve Gazze ile ilgili görüntülerin altına "kola içtim, hamburger yedim, Filistinli bebeklerin kanını içtim, İsrail'in yanındayım" yazan gençlerimizi gördükçe ümidim tükendi. Nasıl bu kadar vicdansız olabilirler dedim. Fırsatını bulsalar, sokağa çıkıp İsrail paçavrasını sallayarak dolaşacaklar. Bir şey söyleyince de "ama Araplar şöyle" diyip ırkçılık yapıyorlar. Avrupa ve Amerika'daki gençler, Gazze'ye karşı daha duyarlılar. Arap diyerek ırkçılık yapmıyorlar. İslam'ın sancağını 600 yıl elinde tutan ve peygamberimizin övgüsüne mazhar olmuş olan bir millet, nasıl oldu da böyle oldu diyorum.
Soran+1 yılHoş sohbetiniz için ben de teşekkür ederim. Siz de Allah'a emanet olun. 💕🌸
- +1 yıl
Genel anlamda dünyadan bir haber hayatsız topluluk onlar sosyal medyada kim ne derse araştırmadan inanan zavallılar büyüdükçe değişecekleri ümidindeyim zira açıkca israili destekleyen bir Türk vatan hainidir çünkü bayraklarında bile ülkemizdeki topraklarda gözleri olduğu aşikar ama dediğim gibi sağlam bir kökten eğitim değişikliğiyle düzelir biz en baş eğitimle bozulduk ve ancak yine eğitimle düzelebiliriz
Soran+1 yıl@Imtomriss Yazdıklarınıza harfiyen katılıyorum. İnşallah, milli ve dini değerlerimize uygun bir eğitim sistemi hazırlanır.
Gençlerimiz, sosyal medyada bir fenomen görüp onun peşinden gidiyorlar ve o fenomen ne derse, sorgusuz sualsiz, araştırmadan inanıyorlar. Empatiden yoksun oldukları için de acı çeken bir milleti, sosyal medyadan duydukları argümanlarla yargılayıp "ama Araplar" diyorlar.
Bahsettiğiniz şey, İsrail'in "Arzı Mevud" haritası. O haritada, ülkemizin güneyindeki 22 il de bulunuyor. Bunu, bazı gençlere sosyal medyadan anlatmayı denedim ama bana inanmadılar. "İsrail, depremde bize yardım etti." dediler. Ben de: "İsrail, depremde hırsızlık yaptı. Tarihi eserlerimizi çaldı." yazıp haber linkini attım. Ona rağmen "yalan" yazdılar. Sosyal medyada, İsrail paçavrasını paylaşıp duruyorlar. Bu İsrail seviciliği nereden geliyor, bilmiyorum. Mavi Marmara k*atliamı için yaptıkları yorumlarda bile, bizim şehit olan vatandaşlarımızı suçlamışlar. Gençlerimize, İslam ahlakı şuurunu aşılayan bir eğitim sistemi gerekiyor.- +1 yıl
Bunun için geç kaldık maalesef.
Sadece hırsızlık değil. Çocuklarımızı da çaldılar. O pis zihniyetlerine alet etmek için. İnanmak istemeyeni gönlü yoksa karşısında da yapsa inandıramazsınız komplo teorisi derler. Bir avuç insan olarak ne yapabiliriz bilmiyorum. Okuyup araştırma yapmak gibi bir çabaları yok ki. Yalnızca saldırı için okuyorlar öğrenmek için değil. - +1 yıl
Biz üzerimize düşeni yapalım ileride bu ülkenin her anlamda gelişeceğine olan inancım tam belki bahsettiğimiz gençler ileride gurur duyacağımız adamlara dönüşecek biz doğru olanı anlatıp dua edelim gerisini Allah halleder bu kutsal dava uğruna sayısız şehit veren ataların nesli böyle bozuk kalmaz merak etme abla
Soran+1 yılİkiniz de haklısınız. Allah, gençlerimize bilinç ve şuur versin. İnşallah dediğiniz gibi olur.
Ahlak çöküntüsü sadece gençlerde mi var diye sormak lazım. Bence 7'den 77'ye komple ahlâkî çöküş yaşıyor koca ülke.. Bunda birincil sebep, gittikçe kötüleşen ekonomik koşullar. Ekonomi kötüye gittikçe insanlar bütün ahlaki hasletleri bir kenara bırakmaya başlayıp sadece paraya ve maddiyata önem verir oldular. Ama burada onları, bu adaletsiz düzene mahkum eden sistemi sorgulamaları gerekirken; yine birbirleriyle kavga etmeyi tercih ediyorlar. burada da eğitimin önemi gün yüzüne çıkıyor..
10 YorumlaDün gibi hatırlıyorum ben 18 yaşımda bile sokakta düzgün sigara içemezdim utanırdım. Tanıyan tanımayan büyüklerimiz görür ayıplardı bizi. Şimdi ki gençler ahlaki olarak cidden bitik durumda. Ama onlara da hak veriyorum. Sosyal medya insanları çok geriletti
27 Yorumla
Soran+1 yılSaygısızlık yapmayı, özgürlük olarak görüyorlar. Sosyal medyadaki bazı fenomenlerin peşinden gidiyorlar ve bu fenomenler, onlara kötü örnek oluyorlar.
- +1 yıl
Zaten bu yüzden sosyal medyayı vurguladım. 13 14 yaşında çocuklar boş beleş fenomenlere hayranlık duyuyor ve haliyle onların hal ve hateketlerini örnek alıyor. Bu da gelecek yaşantısını etkiliyor ister istemez. Hani bir laf varya 40 yıl geriye gitsek 100 yıl ileri gitmiş oluruz. Durum tam olarak bu
Soran+1 yılÇok haklısınız. Bence devlet, bu tarz fenomenlerin kanallarına erişimi yasaklamalı. Gençlerimizin ahlakını çökertiyorlar.
Soran+1 yılAynen öyle veya da içerik kısıtlaması getirmek gerekiyor. Sadece belli başlı içeriklere izin verilecek.
- +1 yıl
2019 da dershaneye giderken 24 yaşında oğlan vardı yooo sigarayı sınıftan çıkıp içerdi aynı şekilde hocalar bile
Soran+1 yıl@tugce082000 😔
+1 yılEvet ahlâkî olarak ciddi manada yetersiz olmaya başladık ama sorunun hepsini onlara atmak da saçma olur çünkü eğitim aile de başlar aklınıza gelebilecek her şeyin eğitimi ve aile kavramı da bozuldu bunun en önemli etkenlerinden biri teknoloji çağına girmiş olmamız ve sosyal medyayı asıl hayat edinmemiz düzenlemek imkânsız mı? değil ama çok zor zararı en aza indirmeye yönelik çalışmalar yapılmalı okumaya teşvik edilecek şeyler okulda bunun için gerekirse dersler verilmeli ama öyle ilkokulda öğretilen hayat bilgisi adı altında trafik kuralları değil gerçek hayat bilgisi olmalı
21 Yorumla
Soran+1 yılYazdıklarınıza katılıyorum. Güzel tespitlerde bulunmuşsunuz. Peki, gerçek hayat bilgisini nasıl öğretebiliriz sizce?
Cogunlukla y kusagi ebeveyn olmayi beceremedigi icin baska neyden olacak. 90larda teknoloji olsun vb turkiyede bir anda değişti her sey o yuzden pek kimse ayak uyduramadi bence degisime, e ayak uyduramazlarsa dogan cpcuklsri nasil caga gore yetistirebilirler ki
30 Yorumla
+1 yılAileler artık gerekli terbiyeyi ve kültürü vermiyor çocuklarına. Sosyal medya da her şey i görüp özeniyorlar. her şey e çabuk doyuyorlar ve akılları çabuk karışıyor. Genellikle kendi düşünceleri yok hep başkasının düşüncesine katılıyorlar
38 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle katılıyorum. Sosyal medyada bir fenomen görüyorlar ve o fenomen ne derse desin, araştırmadan sorgulamadan doğru kabul ediyorlar. Ona özenip onun gibi olmaya çalışıyorlar.
- +1 yıl
Benim görüşüm biz son nesiliz bizden sonrakiler zor yani
Soran+1 yılEvet, bence de öyle. Bu gençler, anne baba olup çocuk yetiştirecekler. Kim bilir, çocukları nasıl olacak?
- +1 yıl
Sonumuz felaket
Soran+1 yılEğer önlem alınmazsa maalesef öyle.
- +1 yıl
Daha ipin ucu kaçtı önlem alınamaz
Soran+1 yıl☹️
- +1 yıl
😢
Merhabalar
'Ben devri'isimli bir belgesel var, tüketim ve haz odaklı, ene tasavvuru üzerine bir insan tiplemesi oluşturmayı ve kitlelerin reklamlarla, manipülatif, sloganik söylemlerle nasıl yönlendirildiğini anlatıyor (mesela kadınların sigara içmesinin kötü bakıldığı bir dönemde bu algıyı kırmak ve kadınlara sigara satmak için bir kadının sigara içmesini özgürlükle modernlikle bağdaştırıcı reklamlar yapıp amerikada ve dünyada bir anda kadınların sigaraya başlaması buna bir örnek) . Bu duruma tam manasıyla cevap bulmak için bu durumun fikir babalarını, manipülasyoncularını iyi tanımak gerek,.. Sorgulamayan, öğrenemeyen ve anlamlı bütüncül bir cümle dahi ortaya koyamayan neslin tarihi epeyce bir geçmişe dayanıyor aslında.. İzlemenizi tavsiye ederim..20 Yorumla
+1 yıl
Ülkemizde sistematik işleyen bir erozyon var ben kasıtlı yapıldığını düşünüyorum zira eğitimi kasıtlı olarak bitirdiler beyni alınmış sadece bir tarafın istediklerini yapan çok düşünmeyen sorgulamayan keyfine de eğlencesına bakan bir nesil yetiştirildi arzusu var ilk denemeleri zaten marshall yardımlarıyla başlamıştı 90 lardan sonra en hızlı bir şekilde faaliyetlerini okulların eğitimin içini boşalttılar boş binalar kurup adına üniversitede dediler sonuçta bu20 Yorumla
+1 yılBu kişinin kendisiyle alakalı olduğu kadar ailesiyle de doğrudan alakalı. Bir aile çocuğunu nasıl yetiştirirse öyle büyür ve öğrenir. Beni de bir aile büyüttü. Aksine ben hep anlayış sahibi oldum. Kötülüğümde illaki olmuştur ama insanlara her zaman iyi davranmaya çalışırım.
20 YorumlaAile en büyük etken fakat tek faktör o değil arkadaş ve sosyal medyanın da büyük bir etkisi var ama her şey ailede başlar örneğin mide bulandırıcı dizileri aileler çocuklarından uzak tutmak yerine oturup çocuklarıyla beraber izliyorlar
21 Yorumla
Soran+1 yılToplumun ahlakını bozan dizilerin ivedilikle kaldırılması gerekiyor.
- Gündem konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılmükemmel soru çünkü sosyoloji değişiyor toplumda genel çöküntü var çözümü eğitim heralde bilmiyorum dinsizlik artıyor dinden soguyorlar üzücü maalesef ateist deist sayısı artıyor
22 Yorumla
Soran+1 yılSizce neden dinden soğuyorlar, ateist deist sayısı neden artıyor sizce?
- +1 yıl
baskı eğitim olabilir tarikatlar
Gizli Üye(25-29)+1 yılNeslim adına konuşayım birçoğu hayallerinden vazgecirildi umutları çalındı okumak için kitap alacak paraları bile yok arkadaşlarıyla cafeye gidip çay içecek para yok istediği elbiseyi giyemiyor ve bunların sebebi kim biliyomusunuz orta ve yaşlı neslin çoğu istediklerinin çoğu olmayınca hırçınlaştı insanlar tepkileri bu şekil de oldu maaslef
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılTerbiyesizliğin adını özgüven yaptılar covid-19 salgın süreciyle beraber ergenlik çağının denk gelmesi ev karantinaları teknolojinin gelişimi dünyada olan değişiklikler maddi zorluk görülmemesi gibi faktörler çocukları çok etkiledi ailenin eğitemediği çocuğu okulda öğretmenler nasıl eğitsin
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇünkü ülkede ki sekuler aileler telefonu eline verip istediğini yapsın yeter ki benim başımı agirtmasin diye cebine parada koyup başından savıyor. İlgilenmiyor yetistirmiyor. Muhafazakar aileler ise baskıyla yetiştiriyor. Bu yüzden kişi kendini yetiştirmek zorunda kalıyor.
25 Yorumla- +1 yıl
mükemmel yorum
- +1 yıl
@Dude_Time aile kurumu bozuluyor küreselciler amaçlarına ulaşıyorlar doğum azalıyor evlilik yaşı yükseliyor
- +1 yıl
@Dude_Time küreselciler amaçlarına ulaşıyorlar ama maalesef kölelik düzeni
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılAile baskısı yok. magalle baskısı yok eskiden hem aile , hem mahalle herkes herkesin çocuklarına sahip çıkardı şimdi anne babalar çocuklar rahat büyüsün diye verdiği tavizler ve herşeye çok daha kolay sahip olmak gençlerin farklı büyümesinde etken eskiden bize bayramlık elbise ayakkabı alındığında gece onlara sarılıp yatırdık şimdi söylesen gülerler
10 YorumlaSosyal medya üzerinden sırf kendi egolarını tatmin etmek için yaptıkları bir sürü şey var, açık saçık resimler çekmek, sanal seks hakkında konuşmak ve bunun gibi bir çok şey var. Bastırılmış duygularını burada kullanıp ego yapmayı seviyorlar. Ama reelde hiç birisi aynı şeyleri yapamıyor ve aileleri izim vermiyorlar. Her şeyi gizli yapmaktan ve kendilerini ortaya çıkarmaktan korkuyorlar.
20 Yorumla
+1 yılYeni nesil gençlerden maalesef bir beklentim yok. Dediğiniz gibi çok rahatlar. İstedikleri olmayınca evden bile kaçabiliyorlar. Bazen düşünüyorum da bu nesil ileri de evlenip başka bir nesil yetiştirecek. Terbiye konusunda ise küçüğünden büyüğüne ahlak olarak bir çökme var. Bunu en iyi gündüz kuşağı programların da net bir şekilde görüyoruz.
10 Yorumla
+1 yılŞimdiki gençler aslında bir çok olumsuz şeye yinelmiyorlar , yönlendiriliyorlar.. özellikle sosyal paylaşım sayfaları veya kanallar saçma sapan içerikler paylaşan YouTuberlar tiktokurlarla dolu bu YouTubeerler para , kazanç karşılığında kim neyi paylaşılmasını isitiyorlarsa onu paylaşıyorlar bizlerde maalesef bu gençleri kurtarmak yerine eleştirmekten başka bir şey yapmıyoruz
20 Yorumlayanlış arkadaş ortamı yüzünden.. kendi neslime bende çok üzülüyorum dedikleriniz çok doğru umarım yaştan kaynaklıdır ve yaş büyüyünce olgunlaşırlar ben öyle umud ediyorum
40 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAile olma bilinci yok babamın biz aldığı maaşı bile bilmiyoruz herseye kendisi karar veriyor Aileyi bir ara da toplarsın giderlerimiz bunlar elimize kalan parayı ne yapalım diye toplantı yaparsın ortak bir karar alırsın ama maalesef herkes kendi kafasına göre bencil bir şekil de bireysel takılıyor
10 Yorumla
+1 yılAnnelerinin babalarının evladından haberi yok. Oğlum nerede, kızım kiminle ne yapıyor diye düşünmek yerine herkesin elinde bir telefon story izliyorlar.
Annenin babanın eğitemediği, yetiştiremediği çoğu Z kuşağını sen ben eğitemeyiz
20 YorumlaBaşlıca sebebi eğitim, ekonomi, enflasyon, bunları dünya capında düşünürsen 25 yıllık baskı ve değişimide üstüne koyarsan gelişen dünyada bir yanımızın yozlaştıgını göre bilirsin zaman engüzel care gelecek umarım bugünleri aramaz
10 Yorumla
+1 yılEbeveynlerinden kaynaklı maalesef. 70'li 80'li yıllarda ebeveyn olanların alayının çocukları sorunlu ve problemli.
11 Yorumla- +1 yıl
maalesef çözüm ne eski bayramlar neden yok
- Gündem konusunda 590 cevap paylaştı.
+1 yılKalitesi düşük damızlık anne babayla ancak bu kadar olur
20 Yorumla - Gündem konusunda 446 cevap paylaştı.
+1 yılAnne babalar çok boş bırakıyor veriyorlar eline telefonu salıyorlar
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılO güzelim gençler de birer melekti anacak onlara siddet uygulayan baskı yapan onların attı bir birey olduğunu kabul etmeyen anne ve babaları yuzunden bu halde geldiler cunku büyüklerinden oyle görmüşlerdi kendi çocuklarına da aynısını uygulayınca onlar gibi olacağını düşündüler fakat z kuşağında bu yöntem ters tepti sonucunda da böyle bir gençlik ortaya çıktı bas kaldıran önce kendini düşünen bir gençlik...
21 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAyrı*
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇok haklısın. Aşırıda kırıcılar. Bu insan üzülür yapmayayım düşüncesi yok. Tek dertleri hava etmek, ilgi çekmek. Aşırı bencil egoist ve empati yoksunu nesil. Genellemiyorum ama maalesef çoğu öyle.
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılZ nəsli kimi tanınan yeni nəsil gənclərdən iyrənirəm. Onların əksəriyyəti eqoist və nankordur. Onlar İslam düşməni kimi yetişdirilir. Onlar lgbt təhrifini dəstəkləyirlər.
20 Yorumla
+1 yılHer kuşak kendinden sonraki kuşak için bunları söylemiştir emin olun. Sizden önceki kusakta sizin kursağınız hakkinda " gençlere ne oldu böyle, gençler nereye gidiyor" diye hayret etmiştir. Bu durum tarihte çok eskilere gider.
Gençler de kendinden önceki kuşağı beğenmez mesela... Sıradan bir döngü.10 Yorumla
+1 yılAileler ahlak ve terbiyeden önce mevki ve parayı ön planda tutarak yetiştirdiği için gençler böyle.
31 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle öyle.
Gizli Üye(25-29)+1 yılTek sebep eğitimsizlik; ailede düzgün eğitim yok, okulda düzgün eğitim yok. Sonuç; şımarık baş belası kendini beğenmiş ze nesli
20 YorumlaEski nesil saydığınız özelliklere fazlasıyla sahipti her halde o nedenle ülkemiz çok iyi bir durumda öyle değil mi? Siz neydiniz ki nesilleriniz nasıl olsun
00 Yorumla
+1 yılGeleceği pek parlak göremiyorum Tiktok özentisi kolay yoldan para nasıl kazanılır derdinde olan bir nesil yetişiyor
11 Yorumla- +1 yıl
maalesef abla
+1 yılben eee ben eee
https://www.youtube.com/embed/u7GBgTMWrOk10 YorumlaO kadar haklisinki toplumdaki gençler maalesef artık yoldan çıkmış durumda diyecek çok şey var ama anliycak genç yok
10 Yorumlaşu gençleri rahat bırakın artık, bizi rahat bırakın. bütün sorunu bizde görmeyi bırakın. biz sizin eseriniziz. siz bizi iyi yetiştiremediğiniz için biz bu haldeyiz.
21 Yorumla- +1 yıl
oda doğru
+1 yılO gençlerden biriyim ama hak ettiğim değeri gördüğümü düşünmüyorum.
Neden böyle dersen sosyal medya ve olgunlaşamamak00 Yorumla
+1 yılMutsuz olmalarının geri dönüşümü sanırım
32 Yorumla
Soran+1 yılYeni nesil gençlerde gelecek kaygısı çok var. Eski mahalle sıcaklığında büyümediler. Bireysel yaşanılan bir zamanda büyüdüler.
- +1 yıl
maalesef gelecek kaygısı var
+1 yılÖzetle thanos haklıydı ve keşke gerçekten öyle bir olay olsaydı...
10 Yorumla
+1 yılEvlendiğinde düzgün bir çocuk yetiştirebilir sen bu çevrede helal derler
10 Yorumla
+1 yılBaşımızdakiler böyle bireyler olmamızı istemiyor ki
10 Yorumla
+1 yılkaybolmuş demişsiniz ama ben 18 yaşındayım. 7-8 kişilik arkadaş grubumuz var ve hepimiz anlattığınız gibiyiz onun dışında tanıdığım herkes öyle.
10 Yorumla
+1 yılSosyal medya ve popülerizm her şeyin başı
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSosyal medya denen ap tal şey insanları bu hale getirdi
20 Yorumla
+1 yılBizimkiler hocaya kafa tutuyordu
28 Yorumla- +1 yıl
yaş kaç
- +1 yıl
23
- +1 yıl
bende 2002liyim kötü gidiyor neslimiz
- +1 yıl
yokluk bilmiyoruz maalesef
- +1 yıl
Haklısın 2002 li arkadaşlarım var hep evlendi ama kimse sade nikâhla evlenmedi mesela
- +1 yıl
sade nasıl yani
- +1 yıl
Yani çok şatafatlı evlendi hepsi normal düğün olmadı her şeyleri ayrı ayrı oldu
- +1 yıl
anladım ben sade severim
Yeni neslin pislikleri işte
20 Yorumla
+1 yılYeni nesili sen bile kötülemişsin ne bekliyosun ki biraz da karşısındakilerde suç var
10 YorumlaBende gencim ama onlar gibi değilim inan kendilerine nasıl yakıştırıyorlar hiçbir fikrim yok
20 YorumlaPek çok nedeni var en önemlisi bu telefonun yanlış amaçlar doğrultusunda kullanılması
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBüyümüşsün ve olgunlaşmışsın kadın. Allah aşkına bana söyler misin , aklını henüz net bir şekilde kullanamayan insanlara karşı bu yaklaşımın nedir?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılçoğuda narşist egoist ve bencil + para düşkünü
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDejenere olmuş millet
24 Yorumla- +1 yıl
çözüm ne
Cevap sahibi+1 yılGönüllü bir topluluk şart, çığ gibi büyüyen.
- +1 yıl
büyüyor mu sence umut var mı
Cevap sahibi+1 yılSadece biraz var, o umut ışığı da sönerse bitmişiz demektir.
+1 yılZor zamanlar güçlü nesiller yetiştirir
20 YorumlaOkudukları için, ilköğretim yeterli
00 YorumlaGündem konusunda 398 cevap paylaştı. İnsani ve ahlaki değerler kayboldu maalesef
20 YorumlaHayat degisiyor
20 Yorumla- Gündem konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılRahatlığa alıştılar.
21 Yorumla- +1 yıl
maalesef alıştık
+1 yılMaalesef çok haklısın.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılEdep Ahlak Namus yok olduğundan
30 YorumlaDewir değişiyor
10 Yorumla- Devamını Gör (8)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri