Bı kaç arkadaşımdan duydum halk isyan çıkarmış Türk Kürt galiba x ten falan çıktımı haber atabilirmisiniz ciddi birseymi noluyor
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Olaylar şöyle ve kürdüstanın kurulmasına müsade edilemez. şöyle ki ;
''Pkka sizi tükürüyle boğar '' lafını söyleyip ceza alan ABULLAH ZEYDAN pkkalının mazbatası verilmedi ve Van'daki olaylar böyle çıktı. Ama akp geri adım atıp mazbatayı teslim etti.
Aslında , seçime bile girmemesi gerekiyordu ama akp seçime girmesine izin vermiş. Akp yi anlamak mümkün değil, iki taraflı da oynuyor işte.. HDP yi de kapatmıyor bir türlü. Galiba, hdp ile anlaşma masasına oturup kendi kontrolünde çözüm süresi istiyor ama HDP masaya oturmuyor. Tüm olaylar, bu yüzden gelişiyor.. Zaten çözüm süreci, HDP yüzünden başarısız oldu. Zira akp her türlü özgürlüğü verdi ama tam bağımsızlık vermedi diye; Erdoğanı seçtirmediler ve böylece savaş başladı. Erdoğan, özerklik vermek istiyor ama tam bağımsızlık verirse; koltuğundan olacağını bildiği için HDP ye sabırlı ol diyor ve HDP de olmuyor. Yani bir türlü, HDP (DEMLE) anlaşamıyor. Şimdi bakmayın, olayların böyle karıştığına. İleride çözüm sürecinin , yeniden masaya yatırıldığını göreceğiz.
Amaç Hdp yi kendi gibi şeriatçı yapmak, bunun için HDP ( DEME ) göz dağı veriliyor , Dem tamam derse ise kürt İslam devletini savunan Hüdapar ile akp birlikte masaya oturacaklar ve böyle çözüm süreci başlayacak ki seçmeninin tepkisi çekmesin. Zira akp seçmeni kürt İslam devletine, bir şey demez ki AKP seçmeni kürt İslam devleti kurmak için; Türkiye cumhuriyetine başkaldıran şeyh saidi seviyor zaten. Akp nin yakın tarihte HDP ye verdiği en önemli taviz, Hdp yi kapatmamaktır. Zaten çözüm süreci yıllarını ve pkkanın şehre inmesini unutmadım..
Diğerler tavizler ise ;
1. Kürdüstan kurmak için ATATÜRKE baş kaldıran Şeyh saidin adını bulvara vermesi
2. Pkka kurucularına 1982-1984 Diyarbakır Cezaevinde işgence edip öldüren Şehit Binbaşı ESAT OKTAY YILDIRANIN ADINI okuldan kaldırılması linkleri okuyunuz
Https://www.youtube.com/watch?v=2HbmShl37Ysçözüm sürecini buradan detaylı dinle.
https://www.voaturkce.com/a/diyarbakirda-sey-said-bulvari-tartismasi/7389576.html
https://www.karar.com/guncel-haberler/esat-oktay-yildiranin-adi-okuldan-kaldirildi-1822673
Ancak kürdüstanın kurulmasına izin veremeyiz. Şöyle ki;
Şimdi Güney Doğuda halkın geneline yakını, pkkanın siyasi uzatısı DEM e oy veriyor. DEM'de pkka terör örgütünü destekliyor. Pkkaya destek verenler de açık ve net teröristtir. Pkkayı desteklemeyen, çok az kürt tanıdım ama bunlar da Hizbullahçı terörist. Atatürkü seven kürt, iki tane ancak tanıdım. Bize böyle kürt lazım ama sevmeyen pkkalısını çok tanıdım. Adana'da kürtlerin içinde okuğumdan, ciğerlerini iyi bilirim. Yoksa ; Arnavutlara, boşnaklara, Lazlara , Ukraynalılara vs vs bir öfkemiz yok. Zira hepsi Laik Türk devletine saygılılar, sizi gibi; yıkıcı tavır sergilemiyorlar. Ayrıca kürtler, osmanlıdan beri kürdüstan kurmak istiyor. Osmanlı özerkli vermiş uğraşmamış ama biz bu özerkliği Atatürk ellerinden alınca; topraklarımızda hak iddia etmeye başladılar ve sonuç ortada. Buralar da bizim topraklarımız. Şöyle ki kürtlerin geliş tarihi. m. ö 800 . Ancak kürtlerden önce sümerler vardı ve geliş tarihimiz m. ö 4000. Sümerlerin, Türk olduğuna ilişkin deliller ise bunlar olup pkkalılardan önce biz olduğumuzdan; kürdüstanı kurdurmamak hakkımız
Sümerlerin Türk olduğuna dair deliller
1. Sümerler, ülkelerine; Kenger derlerdi. Kengerler ise; Orhun Yazıtların' da Türk boyu olarak geçmektedir. Ayrıca; Orhun Yazıtlarında, Kengerise'de Kengerlerin, yaşadığı Türkmenistan olarak ifade edilmiştir. Kaynak: https://books.google.com.tr/books?id=B12oDQAAQBAJ&pg=PT16&lpg=PT16&dq=kengerise&source=bl&ots=IZmdNV9Hzl&sig=ACfU3U0hYYyCFIRof1CeJajpl96qYofLZQ&hl=tr&sa=X&ved=2ahUKEwiO4I2OgoLqAhVt8OAKHeWEDxoQ6AEwDHoECAQQAQ#v=onepage&q=kengerise&f=false
2. Bu linkte Sümerce-Türkçe karşılaştırması yapışmış
https://youtu.be/hRsMaeadtWw.3. Ayrıca Sümerlerin başkenti; Uruk kelimesi de Türkçedir ve aile anlamına gelir. Kaynak: https://www.ismininanlaminedirx.com/uruk-isminin-anlami-nedir-3247/
Ayrıca Atatürkçü tarihçi Sinan Meydanın Atatürk ve Türklerin saklı tarihi kitabında çok daha detaylı kaynaklar bulunmakta.
[3/4 15:46] Atilla: Kürtlerden önce sümerler olarak geldik ve bu yüzden kürdüstanı kurdurtmayız. Bilimsel kaynaklar ve detaylarla şöyle izah etmem gerekirse ;.
Şimdi Güney Doğuda halkın geneline yakını, pkkanın siyasi uzatısı DEM e oy veriyor. DEM'de pkka terör örgütünü destekliyor. Pkkaya destek verenler de açık ve net teröristtir. Pkkayı desteklemeyen, çok az kürt tanıdım ama bunlar da Hizbullahçı terörist. Atatürkü seven kürt, iki tane ancak tanıdım. Bize böyle kürt lazım ama sevmeyen pkkalısını çok tanıdım. Adana'da kürtlerin içinde okuğumdan, ciğerlerini iyi bilirim. Yoksa ; Arnavutlara, boşnaklara, Lazlara , Ukraynalılara vs vs bir öfkemiz yok. Zira hepsi Laik Türk devletine saygılılar, sizi gibi; yıkıcı tavır sergilemiyorlar. Ayrıca kürtler, osmanlıdan beri kürdüstan kurmak istiyor. Osmanlı özerkli vermiş uğraşmamış ama biz bu özerkliği Atatürk ellerinden alınca; topraklarımızda hak iddia etmeye başladılar ve sonuç ortada.
Ama pkka, 1999 da tamamen bitirldi. Şöyle ki ; 1980-1990 da DOĞUDA ohal vardı, dışarı çıkamıyorlardı ve dışarı çıkanın nefesini kesiyorlardı. Böylece pkka, doğuda bile apo eylemi yapamıyordu. Terör, böyle sıfıra indirildi ve akp ile birlikte yeniden canlandı. Bakınız Çin, Doğu TÜRKİSTANI ( Türkiyenin iki katını) sert askeri rejimle elinde rahat tutuyor ama haksız. Çünkü orası, Uygurların ve çinliler sonra geldiLakin biz, pkkalılardan önce burada idik ve kürdüstanın kurulmasına izin verilemez. ŞÖYLE Kİ;
Buralar da bizim topraklarımız. Şöyle ki kürtlerin geliş tarihi. m. ö 800 . Ancak kürtlerden önce sümerler vardı ve geliş tarihimiz m. ö 4000. Sümerlerin, Türk olduğuna ilişkin deliller ise bunlar olup pkkalılardan önce biz olduğumuzdan; kürdüstanı kurdurmamak hakkımız
SümerlerinTürk olduğuna dair deliller
1. Sümerler, ülkelerine; Kenger derlerdi. Kengerler ise; Orhun Yazıtların' da Türk boyu olarak geçmektedir. Ayrıca; Orhun Yazıtlarında, Kengerise'de Kengerlerin, yaşadığı Türkmenistan olarak ifade edilmiştir. Kaynak: https://books.google.com.tr/books?id=B12oDQAAQBAJ&pg=PT16&lpg=PT16&dq=kengerise&source=bl&ots=IZmdNV9Hzl&sig=ACfU3U0hYYyCFIRof1CeJajpl96qYofLZQ&hl=tr&sa=X&ved=2ahUKEwiO4I2OgoLqAhVt8OAKHeWEDxoQ6AEwDHoECAQQAQ#v=onepage&q=kengerise&f=false
2. Bu linkte Sümerce-Türkçe karşılaştırması yapışmış
https://youtu.be/hRsMaeadtWw.3. Ayrıca Sümerlerin başkenti; Uruk kelimesi de Türkçedir ve aile anlamına gelir. Kaynak: https://www.ismininanlaminedirx.com/uruk-isminin-anlami-nedir-3247/
AyrıcaAtatürkçü tarihçi Sinan Meydanın Atatürk ve Türklerin saklı tarihi kitabında çok daha detaylı kaynaklar bulunmakta.
Ama pkkayı bitirmek için, kemalist bir orduya ihtiyaç var. Bu ordu sayesinde, 1999 da pkka bitti. Amerika bu yüzden kemalist orduyu tehdit gördü ve fetönün eliyle gerçekleştirdi bir sürü kumpasla kemalist emir komuta zincirini tamamen bitirdi. AKP hala, bu kumpas davalarını devam ettiriyor. Ama bu kemalist emir komuta sistemimevcut olsaydı, TSK kimseyi dinlemez ve gerekeni yapardıElbet bir gün, yeniden uyanış gerçekleşecek ve Atatürkün dediği gibi ; " Türklüğe baş kaldıranın başını ezeceğiz
Şimdi ise, orduda hep tarikatçılar var ve pkka bu yüzden bitmiyor. Ama hiç bir zaman TÜRK milleti, yok edilmeyi beklemedi ve uyandı. Bir gün yine uyanacağız ya da bu coğrafyada yok olacağız.
Mesele türk Kürt meselesi değil mesele vatan severler ve PKK yanlısı kişilerin meselesi
Ya. Tabi evet doğru her ırktan var ben genel orada yaşadığı için deddim magudr olan çok insan vardirda ölü vb. Varmiki silahlimi osuqn işte nasıl bir isyan çıkıyor şu an
Yok olayı yanlış yansıtma
Offf bıktık şu doğudan
Dem partiden çoğunluk hapise atıldı ondandır birde PKK falan gaza geldi naya