Öncelikle bir siyasi düşünceyi desteklemek zorunda değil kimse ama kişinin hukukuna herkes sahip çıkmalı. Dem Parti adayı Abdullah Zeydan önceki davalarından ceza almış ve cezasını çekmiş bitirmiş. Seçilmesi önünde bir engel kalmamış ve YSK bu adamın adaylığını kabul etmiş. Sonra seçime iki gün kala son mesai günü saat 5 e 5 kala adalet bakanlığı bir başvuru yapıp Abdullah Zeydan'ın aday olmasını engelliyor. Tabi bundan kimsenin haberi olmuyor ve seçime gidiliyor adam %55 oyla seçimi kazanıyor ancak AKP %27 oyla mazbata almak için başvuruyor ve ilçe seçim buna mazbata vereceğini açıklıyor.
Adayın bir suçu varsa zaten aday olamaz. Aday olup kazandıysa belediye meclis üyeleri yeni başkanı seçer. O da olmadı seçim tekrarlanır ama mazbata seçimi büyük bir farkla kaybedene verilmez.
Siz Dem Partiyi sevmeyebilirsiniz veya siyasetine karşı olabilirsiniz ancak ülkedeki herkes Dem Parti hukukuna saygı duymalı ve sahip çıkmalı.
Düşünün İstanbul'da mazbata Ekrem İmamoğlu yerine Murat Kurum'a veriliyor. Durum aynen böyle.
Güncellemeler
+1 yıl
YSK geri adım attı, Dem Parti kazandı. Van'ın yeni Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan
Adam madem terörist neden seçime sokuyosun? Sebebini açıklayayım. Adamın dem partisinden kazanacağı kesindi. Adamı seçime sokup sonrasında söylediği bu sözden dolayı mazbatasını vermeyip kendi partilerini başa getirdiler. Nerde halkın iradesi? Nerde demokrasi? Bu resmen dikdatörlük.
Demokrasiye darbe vurulmasını desteklemiyorum ama bu adam Türkiye devletine hakaret etmiştir. Pkk sizi türkürüğüyle boğar diyen adamın hala yaşaması bile mucize. Kayıp olması gerekirdi
Ülke genelinde sadece van değil Türkiye'nin birçok küçük ilçesinde zorbalık ile halkın iradesine kafalarına göre karşı konuluyor bitlis Diyarbakır Şırnak ağrı bunların tümünde ama yayına gelince gizleniyor
Seçmen istedi diye nasıl ki İstanbul toplanıp, ''biz Türkiye'den ayrılıyoruz, kendimizi ülke olarak ilan edeceğiz'' diyemiyorsa ve bu iradeye darbe değilse, Van olayı da bundan farksız. Halkın istediği her ayrıntı kabul göremez
Bu ülkede Kürt sorunu yok. Her Kürt her işte her eğlence merkezinde herşeyden faydalanabiliyor okul okuyor. Provokatörlük yapmayın. Eskidendi onlar. Kürtler şimdi özgür.
Kutlama yaparken sakladıkları gezdirdikleri resimdeki insanı görünce böyle konuşamıyorum maalesef ülkeyi zora sokacak bir durum görüldüğünde bünün yapılması çok doğal
İnsanlara siyaset yolu kapanırsa başka bir yere mecbur bırakılır zaten Kürt sorunu bu şekilde başladı. Eğer siyasetçisi tutuklanır, partisi kapanır, seçilmişi yok sayılırsa siyaset yapmaz dağa çıkar. Bunu savunmak yanlış.
Milyonlarca insanın oy verdiği bir parti. Bunu demek ne kadar doğru? Seçmeni 8 milyona yakın ve her millet kendi geleceğini kendi tayin etme hakkına sahip. İnsanlar başka bir şey istiyorsa da yapar. Buna kimse bir şey diyemez. Ama bu insanların farklı bir talebi de olmamış
Pekeke sizi tükürüğüyle boğar diyen insanı mı savunacaksanız iyice yoldan çıkmışsınız adamın videosu var gözümüzle gördüğümüz kuşağımızla duyduğumuz bir şey kusura bakmayın tiktokta o kadar video gördük protesto ederlerken ağızlarından apo lafı düşmüyor hak etmişler
Tamam bak orada yanlış zaten cezasını da çekti. Düşüncelerini Dr savunmak zorunda da değilsin. Ama ortada hukuksuzluk var hukukuna saygı duymak zorundasın. Ne dediyse dedi ve cezasını fazlasıyla çekti. Ülkede daha beterini yapanlar ve ceza çekmeyi bırak yargılanmadı bile
Van'da 1 milyondan fazla insan yaşıyor ve seçilmişine terorist demek tüm halkına terorist demektir. Ayrıca önceki dönem belediyelerinin kaynaklarının başka yere gittiğine dair tek bir dava yok.
Ben insanlara değil ama belli bir güruh var ya ona diyorum sende bunu biliyorsun.. bende kürdüm ama herkes akıllı olacak. Sen herhalde haber izlemiyorsun ne kadar zararı vardı mesela o Sur olaylarının kaç şehit düştü? Senin şehit kardeşin abin var mı? Bilemezsin.. bilmeden de yorum yapma zaten.. devletin bütünlüğünü korumak herkesin borcu.. ama bunlar bölücü.. anladın mı
Sur olaylarından haberim var tabi o dönemi yaşadım ben. O olaylarda yüzlerce çocuk ve kadın evinde ve sokağında öldürüldü. Ve hepsinin faili aynıydı. Bende kürdüm demekle bu işler olmuyor. Dem Parti bölünmeyi ne talep etmiş nede bunun için siyaset yapmış ancak senin bu söylemlerin bölücülük. Hepsini geçtim Abdullah Zeydan'ın mazbatasının bununla ilgisi ne?