İlçede akp kesin kazanacak diye, zafere verdim ve akp kazanadı. Ama ilde chp de kazanabilirdi , bu yüzden ilde chp ye verdim ve kazandı. Kararımdan da memnunun Genel olarak seçim değerlendirmem ise, şöyle
BU BİR DEMOKRASİNİN SAKARYA ZAFERİDİR
Her şeyin bittiği dediğimiz bir zamanda, halkın Atatürkçülük şuuru uyandı ve kemalistlerin yeniden ülkeyi yönetebileceği ve dincilerin şeriatı getirip laik cumhuriyeti yıkmanın ne kadar zor bir şey olacağı;net olarak anlaşıldı. Bir Zafer partili olarak 28 Mayıs ve 31 Mart 'da seçimlerinde, AKP ye oy verip ölmek yerine;Chp ye oy verip sıtmayı tercih ettım. Çünkü sıtmayı iyileştirebilirsin.
maalesef CHP de eski Türk milliyetçisi chp değil. Şimdi akp, nasıl çözüm sürecini başlatacaksa;chp de başlatırdı. Ancak CHP orduyu yeniden kemalistlerin eline teslim edeceğinden; halk ile ordunun tepkisinden çekinip çözüm sürecinden geri adım atardı. Daha sonra chp, sığınmacıları gönderir...
AKP ise, hiç bir konuda geri adım atmazdı. Artık Akp nin tek çaresi, tüm sığınmacıları vatandaş yapmak. Yaparsa, 2028 ve sonraki seçimlerde kazanır. Bu yüzden Türk halkı korkmayacak ve sığınmacıların gönderilmesi için, net iradesini koyacak. Aksi halde, ülke gidecek.
AKP NİN SEÇİMİ kaybetmesi nedenleri: sığınmacıları göndermemesi ve daha fazlasını getirmesi, ekonomik çöküş, emekliyi mutsuz etmesi, yeterli sığınmacıyı vatandaş yapamaması , gençlerde deistleşme/ateistleşme ve Atatürkçülük oranın hızla yükselmesi gibi ana nedenler olmakta
DEM in etkisi ise, pek olmadı. Çünkü, kendi adaylarını çıkardılar.
Bu seçim, sadece bir umuttu ama Atatürk cumhuriyetini kurtarmamız için; daha çok uzun ve zorlu bir yolumuz var. Tanrı; TÜRK milletine güç, azim, cesaret ve akıl versin. Yaşasın cumhuriyet, Yaşasın Atatürk ve Mustafa Kemal ATATÜRKÜN ASKERLERİYİZ
Seçimi iyi değerlendirmek gerekiyor. Yerel seçim her zaman genel seçime paralel sonuçlar vermez. Bir kere yurt dışı oylar yok. İkincisi partiden çok adaylar ön planda oluyor. Üçüncüsü de genel seçim sonrası özellikle ekonomiden memnun olmayan halk iktidara mesaj verdi.
Yani siyasette kimsenin garantisi yok. İktidarın bu sonuçtan alacağı mesajlar olmalı. Son yıllarda yaptığı büyük hatalara devam etmemesi gerekir. Başta kamu kurumlarında tasarrufa giderek, ekonomik sıkılaşmayı devam ettirmeli ve halkı enflasyona ezdirmemeli. Aksi durumda ilerleyen zamanlarda bizi sağlam bir kriz bekliyor olacak
Muhalefet de buna büyük bir başarı olarak bakıp gaza gelmemeli. Kendisine verilmiş yerel yönetimlerde ki bu yetkiyi iyi hizmet vererek hakkını yerine getirmeli ve 4 sene sonraki genel seçimde kendini ispat etmelidir.
Özetle sonuçlar birilerini memnun etmeyebiliyorken birilerini memnun edebilir ama asıl önemli olan her kesimin gereken dersleri çıkararak daha iyisini yapmaya çalışmasıdır. Sonuçta yapılan her güzel iş bu ülke insanına fayda verecektir.
Önce makam araçları azaltılmalı. En dandik unvanlarda bile araçlar var. Mevcut araçların da daha ucuz araçlarla değişmesi sağlanabilir. Çoğu Audi kullanıyor. Örneğin TOGG kullansınlar. Milletvekili maaşları daha az yükseltilebilir, emekli milletvekillerine çift maaş verilmeyebilir. Operasyonel maliyetler azaltılabilir. Verimlilik ön plana çıkarılabilir. İhaleler daha kapsamlı ve tarafsız yapılabilir.
Satranç oyununda iki tarafta Yahudilere hizmet etmek zorundadır. Oyuna oturduktan sonra bu sisteme karşı çıkarak kendi hamlesini yapmaya başlarsa; ya canından olur ya darbe ile tahtından olur ve onun yerine sistemi kabul ederek zengin olmayı tercih eden başka bir oyuncu getirilir. Sonuç olarak iki taraftan biri bu satranç oyununu kazansa da kaybetse de kazanan şahıslar ya da partiler değil her zaman Yahudiler olur
Değilim millet hizmete oy vermedi bakalım ilerleyen günlerde İstanbul nasıl olacak her şey çok mu güzel olacak yoksa çok mu kötü CHP kazandıysa Dem partinin sayesinde terörist partileri