Buzulların erimesiyle dünyadaki herkes 1 saniyesini kaybedecek. Buzulların erimemesi için neler yapılabilir?
Buzulların erimesiyle dünyadaki herkes 1 saniyesini kaybedecek. pic.twitter.com/wmtyXQ51EV
— BPT (@bpthaber) March 28, 2024
Buzulların erimesiyle dünyadaki herkes 1 saniyesini kaybedecek. Buzulların erimemesi için neler yapılabilir?
Buzulların erimesiyle dünyadaki herkes 1 saniyesini kaybedecek. pic.twitter.com/wmtyXQ51EV
— BPT (@bpthaber) March 28, 2024
Bir insanın vücuduna bir mikrop girince insan vücudu tepki olarak ateşini yükseltir ve mikrobu sıcakla öldürmeye çalışır.
Yani dünya da bu mantıkla ısınıyor. hem dünyaya zarar veriyoruz hem de sayı bakımından artık dünyanın kaldırabileceğinden çok daha fazla artık nüfus.
Küçük bir odaya bile fazla insan doluşturursan oda kısa süre sonra sıcaklaşıyor.
Bunu durdurmanın tek bir yolu var oda yenilmezlerdeki thanosun mantığı.
O filmde evrendeki tüm yaşamın yarısını rast gele öldürmek diye düşünüyor.
Ama dünyadaki insan miktarı yıllardır gelişen sağlık sektörü ile ölüm oranını azaltmış bulunmakta.
Savaşlar eskisi gibi yapılmıyor artık teknoloji ile yapılıyor ve buda kayıpların nüfus artışının önüne geçmesine engel oluyor.
Yani özetle dünya nüfusunun 8 de 7 sinin rast gele olarak dünyadan alırsak o zaman bir çare olabilir. onun dışında çaresi yok.
https://twitter.com/JunkScience/status/1665890221131538432
Başka bilim insanları buzulların erimediği iklim krizi adında insanları finanse etme meselesi konuşuluyor, buzulları patlattıklarını bile konuşuyorlar, karbon ayak izi ve insanların kontrol edilmesi ve insan nüfusunun azaltılma projesi. Bu bilim insanlarını din adamları gibi körü körüne inanmamak gerek. Bilim ile iyi şeyler yapıldığı gibi kötü şeylerde yaptılar ve günümüzde de bu mevcut. Araştırın.
O nasıl iş be 1 saniyeyi nasıl kaybediyoruz ne mana? 1 saniye daha mı az ömrümüz olacak yani qjajajsjskskd Hiç bir şey yapmaya gerek yok. her şey gibi dünya da eskiyor gayet normal raad olun.
Cevap
53Cevap
Erisin umurumda değil pek. insanlar kendileri ediyor kendileri bulacak. doğayı korumayı öğrenemiyorlar.
Buzul erimeleri kıyamet alametleri olarak görmek gerekir gadası
Yani Su tasarrufu falan tabii ki yapılabilir Ama şu gerçeği konuşalım kıyamet bir gün kopacak Güneş batıdan doğacak O yüzden bundan kaçış yok bu Allah'ın bize bir mesajı bir gösterdiği kıyametin yaklaştığını gösterdiği gerekçeler aynı zamanda meydana gelen olaylarda bunu gösteriyor sadece doğa olayları değil, O yüzden mümkün mertebe israf etmeyeceğiz
Zaten Türkiye'de yaşayarak hayatının en az 20 yılını kaybediyorsun, 1 saniyeyi önemseyeceklerini sanmam.
Herkes bişey söylüyor ama elden bişey gelmeyeceğini çok iyi biliyorlar sırf laf olsun diye konuşuyorlar. İnsanoğlu kendi kıyametini hazırlıyor işte akıllanmaya da niyetimiz yok
Bunu sadece bu sekilde paylaşarak hiç bir yere varamicaz . İnsanlar kendi yaptıklarının bedelini ödeyecek... Bu şekilde zaten duyar kasılmaz.
1 kişi hariç kimse sormamış 1 saniye nasıl kayboluyor diye. Hepiniz mi anladınız mekanizmayı?
Dünyayı mahvettiğimiz için, daha doğrusu emperyalistler ve onların piyonları mahvettiği için eridiğini düşünüyorum.
küreselciler iklim kanunu istiyorlar karbon ayak izleri yalanı küresel ısınma yalanı ile geliyorlar umarım halk uyanır
Çevre yönetimi, karbon ayak izi, enerji verimliliği gibi konularda ülkeler çalışıyor. Bu uzun bir planlama ve disiplin gerektirir.
Buzullar asla erimez Çünkü dünyanın gerçek sahipleri orada yaşıyor...
Ne anlatıyon be abi be abla
Kardeşim hepinizi kandırıyorlar beş para etmezsiniz
Tabi canım. Bu yıl kaç kütle buz erimiş bilmiyorsunuz sanırım
Kardeşim ben senin var ya
Bize mantıkla gel, kanıtın var mı yoksa kutup ayılarının hayallerinde mi yaşıyorsun?
Buzulların arkasında ayrı bir dünya var İnsan olmayan yaratıklar yaşıyor ve Antarktika Yarımadası'nda başka boyutlara ve evrenlere giden bir Geçit kapısı bulunuyor fakat hiçbir uçak oradan geçemez Çünkü yasak hiçbir araştırmacı gidip orada çalışma yapamaz Çünkü yasak
AAAA evet çok doğru söylüyor 2008 senesinde özel bir araştırma sonucu antartikaya uğramıştım, deney bölgelerinde tavla oynayan kutup ayılarıyla biraz haşır neşir olunca beni yağ depolamak için kullanmaktansa bu yaratıklarla iletişime geçmem için aracı olarak bunların üssüne gönderdiler daha fazla açıklayamam çünkü gizli. Sen nereden biliyorsun ya yoksa sen de mi bizim ekiptensin? (Akıl hastanesinde yaşıyorum)
Ahahahsh ayy çok güldüm geçit felan diyor
Pardon bu arada evt benim var ya... ? Tamamlasaydiniz
Kardeşim bak çok net söylüyorum ben var ya İkinizin de var ya harbiden bak taaa varya
Devam et
Küfür mü edeceksin devam et dava ederim 🙂
Ben de aynı şekilde ohh tazminat davası cebime üç kuruş girsin 😂
Amacım senle tartışmak felan değildi sadece yanlış bir bilgiyi düzeltmeye çalıştım. Siz sacmaladiniz
Her insan ayrı bir dünyadır kimse kimseyle anlaşamaz zaten gayet normal iyi geceler hepinize
Açlıktan anlatılmak isteneni anlayamıyorum sanırım, 1 saniyemi kaybedince ne olacak?
erisinler bana ne. dünya zaten arapgillere kalacak. ben çoluk çocuk getirmem bu dünyaya, bana ne arabiklerin geleceğinden.
O buzullar eriyince yrğğ yicez insan vücudunun daha önce görmedği virüsler var mikroplar filan gelecek hiç öyle hayal edildiği gibi değil
Herkes bir saniyeyi baştan verirse sorun kalmaz yani ne biliyim küresel olarak araç kullanmama günü gibi
şu an önlem alınmaya başlansa bile 150 yıla kadar atmosferde temizlenemeyecek kadar zehirli gazlar ve kirli hava var.. insanlar dünyanın sonunu kendi elleriyle getirdi...
Klimanın soğuk olması lazım.. (güneşsiz)
Küresel ısınma ile ilgili insanlar daha da bilinçlendirilmeli
1 saniye kaybetmemek için saatlerce kafa yormak mantıklı değil.
ABD Çin ve diğer AB ülkelerinin bu konuda adım atması gerekli bireyselde yapilabilcek bir şey yok
Hiç sorun değil ben yıllar boyu her saniyem de kaybettim zaten
Çok basit bilinçli bireyler olunmalı mesela örnek olarak Kapitalizm nedir?
Kaybolan yılların yanında 1 saniyenin lafı olmaz 😎
İnsanoğlu henüz doğa ile mücadele edecek tekonolijiye ulaşamadı.
Vakit tasarruflu hayat ve doğanın korunması dikkate alınarak yaşanmalı..
İçimizdeki yangınları ancak bu buzullar söndürür😄
Zaten kalkıp bi su alayım mutfaktan desen, totonu kaldırana kadar geçiyo o bi saniye😂
Tekrar donduralım buzları. Penguenleri bilinçlendirici konferanslar falan verelim.
Erisin gitsin bir şey olmaz. Zaten ölmeyecek miyiz ha 1 saniye önce ha 1 saniye sonrası
Ne yapılabilir hiçbişey yani en azından biz fakirler bi şey yapamayız, bi zahmet multmilyoner zenginler taşına altına ellerini sokuversin
Bildiğim kadarıyla küresel ısınmanın geri dönülebilir noktasını geçeli yılar oldu, bu saatten sonra küresel ısınmanın önüne geçilemez.
İş yerinde her gün 9 saatimi kaybediyorum 1 saniye dediğin nedir ki.. Ama yine de erimesin elbette buzullar
Dünyanın belli bir kısmını beyaza boyamalıyız ve yollarıda beyaz olarak yapmalıyız olabildiğince siyah şeylerden almak uzak durmalıyız
Türkiye’de bizim bir lider var 20yılımızı kaybettirdi bize 1 saniyeden bişey olmaz 🤓
Yalan inanma kendileri eritiyorlar kuzey kutbundaki madenler için cambaza bak i oynatiyorlar
Maalesef iklim olsun doğa olsun böyle konular kimsenin umrunda değil. İnsanoğlu kendi kendini yok etmeye durmadan devam ediyor 😒.
Biz Erdoğan hükümetinde yaşıyoruz buzuldan daha teklikeli.
Kimin umrunda herkes diya doya sigarasını içiyor parfümünü deodorantini sıkıyor çevreye suya yere çöp atiyor kimin umrunda hiç sanıyorlar ki doğaya zarar gelince kendileri etkilenmeyecek!
Gençlik gitti 1 saniyenin lafı olmaz diye düşünüyorum
En önemlisi küresel ısınmayı yavaşlatmak
Yarın seçim var sen buzul diyon kutup ayısı diyon. Sen vegansındır da hee
1 saniye neden kaybediliyor
Teknolojinin acil durdurulması lazım
ateşe verelim buzullaır
Aynen aynen kimse kul hakkı yememiş
1 saniye ne ki, benim 32 yılım gitmiş
Derin mevzular
Herkes buzdolaplarının kapaklarını açsın
Yapacak bişey yok. Ömrümüz gidiyor 1 sn çok değil.
İnsanlar farkında değil hiçbir şeyin
Bir saniyeden bir şey olmaz
50 yıl gitse umurumda olmaz
insanların nesli azaltılabilir
Buzullar erirse küresel iklim sorunları olur
Aman ne olacak sa olsun uğraşamam
Nükleer santralleri kapatmalı.
Nasıl 1 saniyesini kaybedecek
tüm ömrümü alması için ne yapabilirim alooo
1 saniye yaşasan ne olur yaşamasan ne olur
Artık geç kalındı küresel ısınmadan kurtuluş yok
1 saniye derkenn