Erkek kardeşim 17 yaşında dövüş sanatları eğitimi görmüştü yanlış hatırlamıyorsam orada 60 metre kare bir alan varmış orada 40 50 tür tempolu koşu yani ortalama 5 km ye yakın bir şey ediyor. Askeri eğitim almak istiyor şehit olacak diyor İslam adına savasacam diyor kahrolsun laiklik vb diyor Hem siyasi hemde dini düşünüyor.
Birde düşüncesinden dolayı askeriyede sıkıntı cekermi çünkü dindar davranıyor şeriat kanunlarını istiyor müslüman ülkeyiz vb. Diyor. Ayriyeten sporla çok ilgili kendini zorluyor kardiyo vb. Yapıyor ne yapabilir
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Kardeşin doğru yolu bulmuş babanda asker madem hiç rahatsız olmaz. Ordu eski kafasında değil sorun olmaz
Vatanını milletini devletini ülkesini seven insanlarsanız kardeşini öldürün.
Kes lan yunan
Fazla kadir mısıroğlu izlemesin TSK hiç bir zaman kardeşin gibilerini sevmez ve dışlar
Misiroglunu kusuruda var ancak seviyoruz yani bu insanından insanına değişen bir şey söyle soyliyim size benim babam 50 yasiab yakin Atatürk'ü sevmez dinini savunur. Kendisi 1992 1993 jandarma komando Tunceli'de görev yapmış yani terörle mücadele kısacatabi o zaman riskli bölgeydi şimdi değil kendisinin arkadaşları vb. Şehit olmuş ancak kendisi düşüncesini söylememiş olabilirse yani orada yakınlık kurup o konu ile ilgili konuşmuş olabilirler yani benim korktuğum düşüncesinden dolayı toplu olarak sıkıştırıp kafasına silah sayarlar öldürürler vb. Ondan korkuyorum
Hayır bu son düşünceniz çok saçma ayrıca kadir mısıroğlu ingiltere ile anlaşıp ingilizlere bağlı bir hilafeti getirmek isteyen biriydi tarihi öğreneceksiniz Halil inalcıktan öğrenin ilber ortaylıdan öğrenin bende müslümanım ama ingilizler ile iş çeviren mısır oğlunun sözleri benim için çöp değerinde
İlber Ortaylı İslam dusmani gibi bir şey geliyor bana yani düşünceleri çok garip benim arkadaşım vardı 18 yaşında çocuk bı tane. Celal sengorle İlber Ortaylı dinlemeye başladı yaklaşık 2 3 ay oldu ateist oldum İslam saçmalık diyor. Şimdide İslam dusmani gibi bir şey oldu belki
İlber ortaylının dinle ilgili söylemlerini hiç duymadım, Celal şengör zaten ateist biri inanmıyor ama siz dediğim gibi tarihi gerçek tarihçilerden dinleyin avukatlardan vs değil Halil inalcık özellikle ülkemizde tarihin babası olarak sayılır
Akşamseddine şaman diyen Halil İnalcık ve Atatürk ün boyu 1,62 diyen İlber Ortaylı mı?
Önerilerini gözden geçirmeni tavsiye ederim kardeşim.
@Imtomriss bu dediklerini hiç duymadım ama şaman Türklerin eski din adamlarına verilen isim, ayrıca Atatürk'ün boyu 162 olsa ne olmasa ne bunlar hakaret falan mı? ayrıca Atatürkün boyu da bilinen bir şey. Halil İnancık Türkiyede tarihin babası olarak geçer ve İlber Ortaylı'nın da hocasıdır. Ayrıca İlber Ortaylı dinle ilgili yorumlar yapmaz. adam kaç tane dil biliyor ve yabancı kaynaklardan bile eski belgeleri okuyor. ben ülke devlet adına kötü bir şey dediklerini de duymadım. ordan burdan duyulanlarla koca koca profesörleri karalamayın.
@Grinin_elli_tonu karalamak gibi bir durum yok ikisinide severim ama bu iddiaları kim söylerse söylesin saçma olduğunu belirtmek gerekir
@Imtomriss e tabiki yanlış bir şey varsa kim olursa olsun eleştirmek gerekir. ama ben böyle bir dediklerine rastlamadım. yoksa benim de bazı konularda eleştirdiğim oldu. ama bu İlber Ortaylı'nın tarihten olayları sanki o gün orada yaşamış da anlatıyor gibi anlatacak kadar iyi olması gerçeğini değiştirmez.
Mısıroğlu bizzati TSK dan olan başbuğ Alparslan Türkeşin kardeşim dediği bir adam ayrıca Nihal Atsız milliyetçi gençlere onun kitaplarını tavsiye etmiştir
@Imtomriss hiç duymadım bunu da. ama sürekli Atatürk düşmanlığı yapan bir adamı TSKdan olan biri neden desteklesin?
@Grinin_elli_tonu abi Atatürkü sevmeyen adamlar vatan haini gözüyle bakılıyor siyasetçilerin kaçı samimi sence en basitinden erdoğanın nefret ettiğini biliyoruz ama mecburen onu övüyorda
@Imtomriss siyasetçiler ayrı bir konu. Aslında sevmek kelimesi yanlış oluyor. Kimse kimseyi sevmek zorunda değildir. Atatürk de eleştirilebilir, o da bir insandı, o da hatalar yapabilirdi. Ama bu vatanı kurtaran bir orduya bir milli mücadeleye önderlik etti. beğenirsin beğenmezsin bu gerçek değişmez. buna saygı duyacak insanlar. eleştirmek var, adama dinsiz imansız soysuz vs akla gelen her hakareti yapmak var. Atatürkü ve yaptıklarını kapatmak isteyen kişilerin yaptığı bu bence. Mesela anıtkabirde duruyor adamın kitaplığını gidip gördümü herkes. savaş dönemi adamlar hayatlarını yaşamamışken gidip kitap okumuş o okuduğu kitapları ülkeyi kalkındırmak için kullanmış. mesela türkçe geometri kitabı yazmış ve bizim Türkçe kullandığımız geometri terimlerinin çoğunu Atatürk bulmuş. bir ton şey sayabilirim buna benzeyen. eleştirecek insanların da biraz niteliklerini görmek istiyoruz.
@Grinin_elli_tonu benim eleştirdiğim kısmıda inançlı bir müslüman gibi davranıp yönetime geçince bu dine nefret kusması bu açıkça siyasal islam oluyor ayrıca hakimiyet milletindir lafını azından düşürmeyen bir adam milletin istemediği ne varsa yapmış bu biraz bir kadını boğulmaktan kurtarıp tecavüz etmeye benzer ki nihal atsız gibi müslüman olmayan adamlar bile buna düşmanlık etmiştir
@Imtomriss milletin istemediği neyi yapmış mesela? ayrıca Atatürk ben hiç ben dindar biriyim diye ortalıkta gezindiğine dair bir şey duymadım. ona bakarsan şu an Türkiyedeki en önemli Kuran tefsirlerinden biri olan Elmalılı Hamdi tefsirini de yazdıran Atatürktür. Diyanet İşleri Başkanlığını kuran da.
@Grinin_elli_tonu Atatürk'ü seçen biribin teşekkür yi desteklemesi asıl anormal bir şey :D ataturk sekuler yaklaşıyor dünya zevklerine odaklanmış askere şehit demeyecek utanmasa
@Grinin_elli_tonu Atatürk diktatordur sizin celal Şengör bile diyor diktatör diye yani Osmanlı askerlerine ve laikliğe karşıt düşüncelerib kellesini yuvarlayan bir katıl gibidir sevmek İslam'a saygisizlik olur
birincisi Celal Şengör bizim değil. herkesi sizci bizci yapan kafalara dikkat edin. Celal Şengör ateisttir mesela ben dindarım. ama bilim adamlığına saygı duyuyorum. Atatürk diktatörlük yapmıştır bence de. Ama o sırada etrafında vatan hainliği peşinde olan veya naptığını bilmeyen İngiliz mandasını kabul edelim onlarla anlaşalım falan diyenler vardı. Sence bunun gibi adamlarla demoktarik mi davransaydı. CHP tek partiyken çok partili sisteme geçiren de o dur. Bence gidip biraz okuyun araştırın. Yaşadığınız islamı bile bilmiyorsunuz. Ayrıca bir tarafından da şeyler uydurma iftiraya girer Atatürk askerlere şehit demediğini nereden çıkarttın nerde kim söyledi? adam düşman askerlerine bile saygı göstermiş.
@Grinin_elli_tonu karabekir paşanın hatıratlarını okuduysan anlarsın ne demek istediğimi milletin istemediği en basitinden hilafetin ilgası olabili bu inkilaptan sonra en yakınları bile kendisine muhalefet etmiştir ayrıca hutbe verecek derecede bir adamın bizzati ben dindarım demesine gerek yok
@Grinin_elli_tonu aziz nesin bile bir müslümanın atatürkçü olması mümkün değil diyor dindarım demişsin hangi dini kasdettiğini bilmiyorum ama islam ise bizzati peygamberine hakaret eden bir adama muhabbet meslemeyi vicdanın nasıl kabul ediyor onuda anlamam
@Imtomriss müslümanım. peygambere ne zaman nerde hakaret etmiş? bak bazı şeyler ortalığa atılıp kulaktan dolma dolaşıyor. biraz önce yazdım yukarıda ülkenin belkide en ünlü tefsir kitabını yazdırmış. diyaneti kurmuş bir kişi bu. hilafet konusu mesela şimdi de gündeme zırt pırt getiriliyor. hilafet olduğunda sanıyor musunuz şu an ki dandik arap ülkeleri gelip Türkiye ne derse o olacak kabul edecek arkamızdan gelecek birleşicez falan. buna inanıyor musunuz? Türkleri Omanlıyı arkadan vuranlar bu ülkeler. Filistin vurulurken adamlar en büyük yılbaşı kutlamalarını yaptılar. Tek üzülen kafayı takan biz oluyoruz hep. Bu arada Filistin'in Ermeni soykırımını kabul eden ülkelerden biri olduğunu da söylesem mi söylemesem mi bilemedim. Neyse konuları çok uzatmaya gerek yok bence. Ama kısaca şunu söyliyim şu an islam diye yaşanılan şeylerin çoğu islama Kurana ait değil. Bana veya başkasına bakmayıp gidip dini düzgün öğrenmek gerekir. Yoksa tarihte insanları aldatmak için en çok kullanılan şey dindir. Bunun farkına varmak gerekir.
@Grinin_elli_tonu bizzati el yazısı var kulaktan dolma değil yani kuçük bir araştırmayla öğrenebilirsi hilafetin ilgasını haklı göstermeye hiç bir gerekçe sunamazsın ayrıca filistinin başındaki israilden maaşlı köpeğin desiklerini tüm filistin olarak nasıl algılayabilirsin o şerefsiz filistini temsil etse hamas ne diye ayrı bir şekilde örgütlensin ve tüm halk hamasın yanında olsun bazı konulara üç maymun oynamayın lütfen
@Imtomriss üç maymunu oynamıyorum. sadece bazı konuları her yönden bakıyorum. evet yönetenler dediğin gibi olabilir ama isyan etmek denen şeyler var başkaldırabilirsin itiraz edebilirsin. peki sen söyle kaç filistinli dediğim şeyi kabul ettiklerinin farkında? ya da kaç Türk? peki sence sadece Filistinli yöneticiler mi dediğin gibi?
@Grinin_elli_tonu aceba yarın hayatta olacakmıyım gibi bir düşünceden başka bir şey düşündüklerini sanman mahmut abbas ermenistanı desteklemesine rağmen hamas karabağ için tebrik etti hamas denen örgütte halkın yetim çocukları israil maşası değil
@Imtomriss hamas israil destekli bir örgüt. filistinin esas örgütü filistin kurtuluş örgütüdür. o iş yapmasın diye uydurulmuş bir örgüt bence. israilin azerbaycana olan hassasiyet sebebi azerbaycan yahudi nüfus var epeyi
@Grinin_elli_tonu haması yanlış tanımışsın haması kötüleyen bir filistili görmedim ben ayrıca onların açtıkları tünelleri ilk bizim dedelerimiz açtı kassam tugayları ismide gayet manidar
@Imtomriss bizim dedelerimiz ne zaman tünel açtı yaw? kassam tugayları nerenin askeri biliyor musun sen?
@Grinin_elli_tonu abi baya araştır diyorsunda sen dünyadan bir habersin gazzedeki tünelleri osmanlı dönemi mehetçik açtı ilk kassam tugaylarını da gayet biliyorum adını aldıkları izzettin el kassam da osmanlı ordusuda imamlık yapmış biri
@Grinin_elli_tonu Falih Rıfkı Atay, kaleme aldığı ve Ortadoğu’yu kaybedişimizin hazin hikâyesini en mükemmel şekilde nakleden eser olan “Zeytindağı”nın Gazze Muharebeleri’ni anlattığı bölümünde, üzerinde türbelerin bulunduğu bir tepeden bahseder ve askerimizin mezarların altına sekiz adet tünel açtığını, subayların top atışlarını bu tünellerden geçerek idare ettiklerini yazar. Sonra, İngiliz bombardımanının tünellerin ağzını kapatması üzerine Mehmetçik’in toprağı nasıl tırnakları ile kazdığını hikâye eder!
Zeytindağı’nda anlatılan ve Türk askerlerinin “Mantartepe” dedikleri yerde Şeyh Ali Mantar ile Gazze’nin bazı önde gelenlerinin mezarları vardır ve altında tünellerin yeraldığı arazi, şimdi hemen hergün İsrail bombalarının can üstüne can aldığı “Şucâiyye” mahallesidir!
@Imtomriss dünyadan bir habersin demek çok abartı olmuyor mu? farkındaysan bir tek filistin hakkında bilgi sahibisin. evet ingilizlere karşı açtığı söyleniyor ama o tüneller artıyor. ayrıca sen hamas diye bir örgüt kursan kassam tugayları ismini mi koyarsın gizlemek için yoksa gidip yahudi vs ismimi koyarsın.
@Grinin_elli_tonu yanlızca filistin hakkında bilgi sahibi değilim geçmiste benim olan ve Türk kanıyla sulanan topraklar hakkında bilgi sahibiyim hamas israil örgütü olsa h netenyahuyu kendi halkı istifaya zorlarken devam edermi
@Imtomriss devlet işlerinde dönen işleri bilmek öyle basit değildir. hamasın israile öyle saldırması kadar kafasız bir taktik yok zaten. o yüzden görünen görünmeyen çok şey vardır. ama esas halk netanyahuyu istifaya zorladığı için bir düşman yartılmış olmasın?
@Grinin_elli_tonu hamastan sonra istifaya zorlandı zaten ayrıca israilin sarsılmaz olduğu düşünceside yıkıldı bizim istihbaratımızda var hamas israil örgütü olsaydı devletimiz desteklemezdi
@Imtomriss çok basit düşünüyorsun. netanyahu zaten seçimi kazanamama ihtimali vardı. tabiki bu tek sebep olacak diye bir şey yok. israilin sarsılmaz oldugunu kanıtladın da noldu tüm filistini yıktın. şimdi biz de amerikaya saldırsak sence amerika sarsılmaz mı? abd sarsılır sen darmadağın olursun. neden hep savaş düşünüyorsunuz mesela neden eğitim görüp ekonominin güçlenmesi israile yaptırım yapacak kadar büyük bir ülke olmak kimsenin aklına gelmiyor. ya da şöyle bir şey daha sorayım mesela ukraynada ki savaşa kaç kişi üzüldü Türkiyeden? savaş savaştır insalar ölüyor kimse ukraynadaki savaşı konuşmadı.
@Grinin_elli_tonu kim böyle bir ülkemiz olmasını düşünmediğimi söyledi sana ayrıca ukraynada özellikle kadınlar için gayet acı duydum savaşı ben istemiyorum bu dunyanın gerçeği
bir de istihbatımızın ne bilip bilmediğini biz bilemeyiz. hem haması desteklediklerini nereden biliyorsun. bunlar gizli bilgidir. çünkü desteklediğinde israili karşına alırsın. bak şimdi ticareti kesme kararı gündeme geldi ve hemen israil türkiyeye nasıl ambargo koyacağı listesini çalışmaya başlamış.