YÖK Denklik tanımlarını değiştirip Türk gençlerini ülkeye mahkum ederek ne yapıyor?

Bu yeni düzenlemeyle Türk gençleri ülkeye hapsedilmeye çalışılıyor. Siz yasaklarla nereye gideceğimizi düşünüyorsunuz?

YÖK Denklik tanımlarını değiştirip Türk gençlerini ülkeye mahkum ederek ne yapıyor?

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Yurtdışında Yükseköğretim Diplomaları Tanıma ve Denklik Yönetmeliğinde değişikliğe gitti. Değişiklikle birlikte getirilen şartların, yurtdışında okumayı oldukça zorlaştırdı. Resmi Gazete 'ye link verdim.

Tıp, Hukuk, Mimarlık, Mühendislik, Öğretmenlik, Diş Hekimliği ve Eczacılık okumak isteyen öğrencilerin YKS (Türkiye’deki Üniversite Sınavı) sınavına girmesi ve okuyacakları bölümü kazanması gerekecek. Aksi takdirde hiçbir şekilde denklik almaları mümkün olmayacak yurt dışından aldıkları diploma Türkiye’de geçersiz sayılacak.

Ayrıca tüm alanlarda eğitim görecek öğrencilerin kayıt yaptırdıkları okullar en az iki sıralama listesinde (Örneğin The Guardian ve Times Higher Education gibi) ilk 1000 içerisinde olmaları gerekecek. Aksi takdirde öğrenciye denklik verilmeyecek ve yurt dışından aldıkları diploma Türkiye’de geçersiz olacak.

Bu yeni düzenlemeyle Türk gençleri ülkeye hapsedilmeye çalışılıyor. Siz yasaklarla nereye gideceğimizi düşünüyorsunuz?