İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı gibi bir makam için seçimler demokratik bir süreçtir ve adaylar arasındaki yarış oy verenlerin tercihine bağlıdır. Dolayısıyla, bu sorunun cevabı önemli ölçüde seçmenin tercihine ve seçim sonuçlarına bağlıdır.
Ancak, an itibariyle, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı görevini Ekrem İmamoğlu yürütmektedir. Ekrem İmamoğlu, 2019 yılında yapılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde CHP'nin adayı olarak seçilmiştir. Bu nedenle, göreve gelmek için seçimlerde rakiplerini geride bırakmış ve oy çokluğunu kazanmıştır.
Ancak, siyasi atmosfer ve seçmen tercihleri zamanla değişebilir, bu nedenle gelecekteki seçim sonuçları belirsizdir. Her seçim, yeni bir değerlendirme ve sonuçlarla birlikte gelir.
Ekrem bey. Murat Kurum'dan ışık alamıyorum, öylesine konulmuş gibi sanki. Ekonomik gidişata bakınca, emekliler hayli tepkili. Gençler umutsuz. Yani bu seçimde hayat pahalılığı baya önem arz ediyor. Fatih Erbakan'ın da aday göstermesi, Murat beyin oylarında büyük oranda düşme sağlar.
Murat Kurum sanki öylesine konmuş bir aday gibi geliyor bana uzun zamandır takip ediyorum Ekrem İmamoğlu ile karşılaştırıyorum konuşmalarını verdiği mesajları ama ibre Ekrem İmamoğlu'nu gösteriyor ağırlıklı olarak tabi ki seçim bu sonuçta halkın genel görüşü ile ortaya çıkacak hayırlısı ne ise o olsun...
Ekrem imamoglu mesaisini. İstanbul icin degil Cumhurbaskanligi icin. harcadi ya senin burin sana istanbulahizmet yap orada dur diye verildi ama hic orada durmadi.. Cumhur secimleri icin baska. sehirlerde vaktini harcadi Adam İstanbul'da burosunda hic durmadiki
Çünkü AKP Yüksek vergiler Hayat Pahalılıği ile halkı zor duruma getirdi Halk bu yüzden sevmiyor istemiyor Tamam Yollar Havalimani bir çok ulaşım yapmış olabilir bunlara Zaten Teşekkür Ederiz ama pahalılık olduğu sürece neye yarar Dışarda görürsün Çoğu insanın durumu kötü Tayyip birde utanmadan bi ara dedi ki Fiyatlar gayet uygun pahalılık göremiyorum Halkın maaşı ile alışveriş yapsın bakalım o zaman anlardi şu ekonomiyi düzeltsin halk o zaman sever
Akp belediyeciliği bana daha garanti geliyor daha huzur veriyor gecede ulaşım için daha güvenli geliyor chp belediyeciliğinden korkuyorum akp daha garanti geliyor bana daha sağlam iş yapıyorlar sahip çıkıyorlar