Sanki Kur'an sadece kendi işlerine gelen ayetler ile ilgili halka açıklama yapın diye emretmiş gibi davranıyorlar. Mesela birkaç ayete bakalım şimdi:
Sizinle ( Müslümanlarla) savaşanlarla Allah yolunda siz de savaşın. Fakat Allah’ın koyduğu kuralları çiğneyerek haddi aşmayın. Çünkü Allah, haddi aşanları sevmez.( (Bakara 190)
Harâm aylarda size ( Müslümanlara) saldıranlara siz de karşılık verin. Çünkü dokunulmazlıklar karşılıklıdır. Şu halde size kim saldırırsa, siz de ona aynı şekilde cevap verin. Allah’a karşı gelmekten sakının ve bilin ki Allah takvâ sahipleriyle beraberdir.( Bakara 194)
Hoşunuza gitmese de savaş size (Müslümanlara) farz kılındı. Hoşlanmadığınız bir şey sizin için hayırlı olabilir. Hoşlandığınız bir şey de sizin için kötü olabilir. Gerçeği Allah bilir, siz bilemezsiniz.( Bakara 216)

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Bazılarının işlerine nasıl geliyorsa öyle konuşuyorlar. Hapse atılırım korkusu ağır basıyordur.
Çünkü hepsi korkak
Hepsi diyemem içlerinde Alparslan Kuytul gibi korkusuz hocalar da var çünkü fakat çoğu rahatım kaçmasın, namaz kılayım, oruç tutayım. Bir kaç da namaz oruç, ramazan ile ilgili fetva vereyim etliye sütlüye hiç karışmayayım. Kuran'daki savaş konularına hiç girmeyeyim sonra beni açığa falan alırlar derdindeler.
Bütün hocalar kanunları kabul ederek hoca olmuş Allah'tan başka kanun koyucu yoktur ve gel gör ki koyan koyana
Bu mantığa göre Yusuf Peygamber Aleyhisselam neden Allah'ın kanunları geçerli olmayan kralın kanunları geçerli olan bir ülkede hazine sorumlusu olmayı kabuk etti diye peygamber olmamış mı oluyor yani sana göre?
Sen ne anlarsın neyse
Senden iyi anladığım kesin
Tamam öyle olsun
Şunu da unutma ki hz Yusuf a. s döneminde Kur'an'ı Kerim yoktu Okey mi
Fark eder mi Allah'ın kanunları Hz. Adem aleyhisselam dan beri vardı. Senin mantığa göre Hz. Yusuf a. s Allah'ın kanunları yerine kralın kanunlarına uyarak görev aldı diye devlette yanlış mı yapmış oldu yani
Biz o zamanda mıyız
Bu zamanı konuşuyoruz o zamanlar hocalar yoktu peygamberler vardı ve onlar daima doğruyu söyler hiç korkmazlardı
Allah'ın kanunları zaman tanımaz.. Bugünün hocalarını savunuyorum zaten ama hepsi bozuk dersem kul hakkına girerim. O yüzden birçoğu demek daha doğru olur çünkü içlerinde düzgün hocalarda var